מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקפאיםדינה19/09/2010
על מה מעידות הפרשות חומות שבוע אחרי הפרית מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לקבוע
פרופ' שחר קול19/09/2010יש לוודא נטילת התרופות לפי ההוראות שנתנו.
יש לבצע בדיקת דם להריון במועד שניקבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' סימוןנטע19/09/2010
פרופ' סימון שלום רב,
אני מטופלת שלך בסניף הטורים.
רציתי להתייעץ איתך,
מחזור אחרון -18.8 - התחלתי טיפול לפי הוראתך החל מיום רביעי או חמישי (לא זוכרת) למחזור הזרקתי 75 מ"ל פיוריגון במשך 4 ימים + יומיים נוספים 30 מ"ל. 29.8 - מעקב זקיקים - 4 זקיקים בכל צד. הכי גדול 21, עובי רירית 10.
זריקת אוביטרל הוזרקה ב-29.8 ב- 6 בערב.
הזרעה בוצעה ב- 31.8.
החודש - קיבלתי וסת בתאריך 12.9 (מחזור הוקדם) אחרי 26 ימים מהמחזור האחרון- האם זה בסדר ? למה הוסת הוקדמה ? האם כאשר מטופלים הורמונלית הוסת לא אמורה להיות סדירה ?
במקביל לטיפולים אני מטופלת בדיקור סיני - המטפלת ביקשה שאשאל אותך האם ייתכן ואני צריכה תמיכה כלשהי לאחר ההזרעה ?
החודש לא יבוצע טיפול בגלל חג הסוכות - האם זה מוריד את הסיכוי כאשר ההזרעות לא מבוצעות באופן עקבי ?
סליחה על ההתייעצות הארוכה.
מאחלת לך שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
פרופ' אלכס סימון19/09/2010אומנם תזדקקי לתמיכה בפרודסטרון - אנדומטרין לאחר ההזרעה כדי למנוע וסת מוקדם ובתקווה שלא יגיע בכלל. ההמתנה חודש לא מפריעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי עם גונאלמיכל19/09/2010
שלום רב,
בחודש שעבר הזרקתי גונאל 112.5 והיו לי תופעות לוואי איומות מבחינה רגשית (לראשונה מאז התחלתי טיפולים לפני כמה וכמה חודשים). החודש נאמר לי להזריק מינון גבוה יותר (150). האם תופעות הלוואי יתגברו בהתאם? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי למתן את התגובה?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול19/09/2010התגובה הרגשית אינה בקורלציה למינון, לכן קשה מאוד לחזותה במחזור זה.
מציע להיעזר באנשי מקצוע שאינם רופאי פריון, כדי להתמודד עם התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
מיכל19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותלירז19/09/2010
LH 2.0
איסטרואידול 964
פרוגסטרון 2.7
מתי לדעתך יהיה הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול19/09/2010בהנחה שמדובר במחזור טבעי, רצוי לקבל מידע על גודל הזקיק.
הביוץ לא יהיה ב - 48 השעות הקרובות.
בדיקה חוזרת עוד יומיים עשויה לתת מועד מדויק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדין על דקפפטילאבי19/09/2010
שלום וברכה.
אני מטופלת בדקפפטיל מהיום הראשון למחזור =4.9.10
ביום ד' האחרון=15.9.10 ביצעתי בדיקת דם שתוצאותיה הם:E-2=426
PROGESTERON=1.4
נאמר לי שעלי להמשיך בדקפפטיל כי עדין אין דיכוי של המערכת.
שאלתי היא האם זה דבר שכיח שכן אני מזריקה דקפפטיל 12 יום עד הבדיקה ועדין אין דיכוי ?
מה זה אומר על הגוף שלי ? בקיצור האם זה נורמאלי ויאפשר המשך הפרייה טובה ופוריה?
תודה רבה
חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
פרופ' שחר קול19/09/2010אכן, רמת האסטרדיול גבוהה, ולכן עדיין אין "דיכוי" של המערכת. זה לא נדיר.
יש לקוות שהמשך טיפול יביא להשגת הדיכוי, והאפשרות להתחיל בגירוי השחלות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר שחר קול
אבי19/09/2010תודה רבה על תשובתך הענינית והמהירה .
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מתי ?דנה19/09/2010
שלום רב ממעקב זקיקים שעשיתי היום עולה כי יש לי זקיק בגודל 16
בדיקת דם E2 יצא לי 1296
ופרוגסטרון 1.6
מתי לדעתך יהיה לי ביוץ ?
ובנוסף הרירית רחם שלי עבה מאוד , היום 13 מ"מ האם זה מקשה על כניסה להריון
עשיתי גם היסטרוסקפיה אבחנתית בגלל חשד לפוליפ ויצא בסוף שזה לא פוליפ אלא רירית עבה מאוד בקיר ימיני של הרחם האם זה יקשה לדעתך על כניסה להריון .??
אשמח לתשובה תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול19/09/2010בהיעדר בדיקת LH קשה לקבוע מועד הביוץ. באופן מאוד כללי - במהלך השבוע הנוכחי.
הרירית לא תקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לתת בחינם !!!מורי19/09/2010
בנות,אני מעוניינת לתת בחינם גונאל ועוד זריקות נוספות למי שאין לה אפשרות לקנות אם אתן מכירות צרו קשר בהקדם למייל שלי.מורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורי
אני19/09/2010האם יש לך זריקות מונופור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורי יקירה
סיגל21/09/2010אם הגונל עדיין ברשותך אשמח לקבל
איך ניתן ליצור קשר ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיטל19/09/2010
רציתי לשאול בבקשה אם חלילה החזרת עוברים לא מצליחה
מתי אפשר לעשות שאיבה נוספת? האם אפשר להתחיל מיד? אין לי עוד מוקפאים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול19/09/2010מומלץ לערוך הפסקה של חודש ביו שאיבה לשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכל זאת
מיטל19/09/2010השאיבה האחרונה בוצעה לפני 4 שנים, בחודש האחרון השתמשנו במופשרים שאזלו.
האם אוכל כבר החודש לבצע את השאיבה?
העניין הוא שאני מטופלת בהמון הורמונים - 7 כדורים ביום שמאוד משפיעים עליי ועל ערנותי ומצבי הרגשי בכלל.
דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/09/2010אם את לאחר מחזור הפשרה שלא צלח, אין מניעה להמשיך במיידי למחזור שאיבה נוסף, שכן הקודם היה לפני 4 שנים.
ואולם, בין השורות אני קורא שהפסקה של חודש חודשיים עשויה לשפר מצבך הרגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידרמשה19/09/2010
מתי עושים קריוטיפ לגבר בתרומת ביצית?רק כשאין זרע בכלל או כשהעוברים גרועים
או כישלונות מרובים בהפריה חוץ גופית
האם צריך לעשות בדרך קבע קריוטיפ תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריוטיפ
פרופ` דוד בידר22/09/2010צריך רק שאין זרע בכלל.לא צריך דרך קבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלובן בהריוןאנה19/09/2010
שלום רב.
שבוע 32 להריון.
בשל סכרת הריון גבולית הומלץ לי לקחת גלובן (5 מ"ג, חצי כדור בערב וחצי בבוקר).
ברצוני לדעת האם יש סכנות בנטילת הכדור משום שקראתי שאין ליטול כדור זה בהריון ואני מאד חוששת.
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול19/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_בסיכון_גבוה' id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עצה איך להמשיך מפה...חסויה19/09/2010
אני ובעלי בני 35 הורים לילדה שנולדה בהריון ספונטני ומהיר. לפני 3 שנים ...מנסים להרות מזה 3 חודשים תחת מעקב זקיקים (מקיימים יחסים בדיוק בימים הנכונים)...אחרי 3 חודשים ביצענו בדיקת זרע שהפרמטרים הלא תקינים שלה היו : ריכוז 10 מליון, תנועתיות 40% ומורפולוגיה 9 אחוז (קרוגר) הבנתי שמדובר בזרע איך לאמר (לא להיט)....מאחר ואנחנו עוד לא מנסים חצי שנה וכבר ראינו שהזרע בעייתי אנחנו תוהים האם לא כדאי לעבור להזרעות והשבחה על בסיס טבעי (כי יש לי ביוצים סדירים)....או שהאם כדאי לנסות עוד מס' חודשים באופן טבעי...קצת לחוצים מהגיל שלנו....השאלה אם יש טעם בנסיונות עם זרע כזה, או אולי כדאי לחזור על בדיקה... מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להמשיך
פרופ' שחר קול19/09/2010סביר להמשיך בהזרעות על בסיס ביוץ טבעי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעהקרן19/09/2010
שלום רב
אני לפני (השבחה+) הזרעה אחרי שימוש בגונל F 225 יח'
ב- US אחרון היו ביו 5-6 זקיקים בגודל כ- 17 מ"מ ועוד זקיק אחד בצד השני בגודל 16 מ"מ.
אחרי זה המשכתי עם גונל F לעוד יומיים.
הדגשתי לרופא שלי שאנו רוצים תאומים והרופא ענה שיעשה את המקסימום שזה יקרה
שאלתי:
האם באמת יש משהו שניתן לעשות במעמד ההשבחה או ההזרעה כדי לכוון להריון מרובה עוברים? (כגון הזרעת כמות זרע גדולה יותר)
האם קיום יחסי מין אחרי ההזרעה מעלה את הסיכוי להריון מרובה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול19/09/2010בנוכחות 6 זקיקים ביוציים ההמלצה היא לנטוש את הטיפול הנוכחי, או לעבור ל - IVF.
הריון מרובה עוברים הוא בסיכון גבוה, לכן יש להשתדל למנוע מצב זה.
הרצון שלך בתאומים הוא מובן, אך בהזרעה לא ניתן לשלוט על כך, ואת עלולה למצוא עצמך עם הריון של 3 , 4 ויותר עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה19/09/2010
שלום רב,
אני כרגע במהלך טיפול ivf בשלב גירוי השחלות עם גונל אף ומנופור. האם אני יכולה לעלות על מתקנים בלונהפארק( לא רכבת הרים אבל מתקנים אחרים שמטלטלים)? האם יכול להגרם נזק לשחלות המוגדלות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה שלום
פרופ' שחר קול19/09/2010אם השחלות מוגדלות, עדיף להימנע, מחשש שטלטולן עלול לגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתשלומית19/09/2010
מעוניינת לתרום ביצית.
כיצד נעשה התהליך והאם נעשה בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומה
פרופ` דוד בידר19/09/2010בת כמה את?
אפשר לתרום אך עדיין אין הסדרים לגבי אופן הביצוע בארץ. אך אפשר בחו"ל על ידנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור סימוןא19/09/2010
שלום לכם,
אני בת 38, עברתי כריתת בלוטת תריס עקב סרטן פפילרי לפני 3 חודשים ולאחריו טיפול עם יוד רדיואקטיבי לפני 2 חודשים. לפי הרופאים האנדוקרינולוגים אחרי טיפול עם יוד רדיו אקטיבי אסור להכנס להריון שנה.
אך אחרי טיפול זה עם היוד ומיפוי כלל גופי שנעשה לאחריו, הרופאים ממליצים לי לעבור טיפול נוסף עם יוד בעוד 4 חודשים, מה שידחה את ההריון המיוחל למי יודע מתי!!
1. האם כדאי לי לשמור ביציות? אם כן, מה הפורצדורה?
תוצאות בדיקת דם מ - 20.11.09:
פרולקטין- 178, LH - 6.7, FSH - 4.8, אסטרודיל- 314, פרוגסטרון-3, טסטסטרון- 1.8, DHEA- 5.24.
2. מה הסיכויים להכנס להריון בגיל 40 +?
3. האם לפי מה שידוע לך יוד גורם לתופעות כמו: מומים? הפלה, לידה מוקדמת וכו'?
4. האם בנוסף לשמירת ביציות, טוב גם לשמור עוברים מוקפאים?מהוא מרווח הזמן הרצוי בין שתי הפעולות?
5. מה המלצתך לגבי מישהי במצבי?
תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת ביציות
פרופ' אלכס סימון19/09/2010בהחלט יש מקום לשמירת ביציות. עלייך לפנות לאחת היחידות להפריה חוץ גופית, לתאר את מצבך ולבצע את הטיפול לשמירת ביציות. יתכן ותצטרכי יותר מטיפול אחד. נעשה חישוב שכדי להשיג הריון אחד נדרשים 15-20 ביציות מוקפאת
היוד מצטבר רק בבלוטת התריס ולכן בהריון מזיק לבלוטה של הילד. אינו גורם למומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)