מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איכות ביציותגילי23/09/2010
האם בגיל 40 הביציות שגדלות כתוצאה מהזרקת הורמונים איכותיות יותר ובעלות סיכוי להפריה גדול יותר מאשר הביצית המקורית שגדלה בביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
משה23/09/2010כתוצאה מההורמונים יש כמותית יותר ביציות אבל האיכות הלא טובה זהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובת רופא, תודה
גילי23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה צודק
פרופ' שחר קול23/09/2010התרופות לגירוי שחלות גורמות לגיוס מספר זקיקים גדול, אך אינן משפיעות על איכות הביציות המתקבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכהשירה22/09/2010
שלום רב לכם רופאים יקרים
אני בשבוע 8.5.
האם אפשר להפסיק תמיכת אוטרוגסטן?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביום א 26.9
פרופ' שחר קול23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרת עוברים - דחוףמורן22/09/2010
ערב טוב,
לפני יומיים עברתי שאיבת ביציות, נשאבו 6 ביציות מתוכן 4 תקינות.
היום עברתי החזרה, 2 ביציות שלפי דברי הורפא יפות מאוד.
שמתי לב עכשיו כי כשאני מנגבת הופיעה נקודה דמית, ממש קטנה ולאחר מכן התלוו אליה הפרשות ורודות.
האם ניתן להסיק מכך כי ההפריה כשלה??
זו ההפריה הראשונה שאנחנו עוברים ולחוצים מכל סימן קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול22/09/2010לא, אין בכך סימן לכישלון.
יתכן דימום קל מאזור הצוואר, לא נדיר לאחר החזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מורן23/09/2010הופניתי לטיפולי IVF לאחר 3 הזרעות ולאחר לפרוסקופיה שבה התגלה כי יש לי אנדומטריוזיס (או איך שמאייתים זאת).
במהלך טיפולי ההזרעות נטלתי חומצה פולית והפסקתי לקחת לפני הלפרסקופי, ללא סיבה מיוחדת.
האם כעת לאחר ההפריה שעברתי היום, מומלץ לשוב לקחת חומצה פולית ואם כן האם יש סוג מסוים שמומלץ מאחרים?
אודה לתשובתך.
חג שמח ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח פולית
פרופ' שחר קול23/09/2010כן, משרד הבריאות ממליץ שכל אישה המתכננת הריון תיטול חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם ליום 3 חודשים לפני הכניסה להריון.
הסוג המסוים או היצרן - לא חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hello, question from abroad...me122/09/2010
I'm writing from abroad and that's why its in english.
I had an "hachazra" on 19.9 and at the moment taking: endometrin, estofem, clexane, aspirin
I noticed a rush - is it ok to take anti-histmaine pills to get rid of the rash ? thank you so much* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rash
פרופ' אלכס סימון22/09/2010Not every rash should be treated. Any rash is time limited. If you really need the antihistamin, then you can take it.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא דופקשקד22/09/2010
שלום לכולם,
שאיבה: 24.9
החזרה: 26.9 שני עוברים
בדיקת היריון חיובית.
עד לפני חמישה ימים הבטא הכפילה את עצמה יפה.
ואז מערך של 8500 אחרי יומיי בטא היתה 15100 ואחרי יומיים נוספים 24200 ואתמול אחרי עוד יומיים 31200.
אתמול עשו אולטרסאונד ועדיין לא ניצפה דופק כאשר אני יודעת שבערכי בטא כאלה כבר היו אמורים לראות דופק. שבוע שעבר עשו אולטרסאונד ואז ראו שק ואחרי שלושה ימים ראו גם שק חלמון.
האם יתכן שעדיין יש מצב לדופק? או שכבר מאוחר מידי מבחינת השבוע והבטא?
ואם יש עובר ללא דופק כבר מס' ימים זה לא מסוכן לחכות עד יום א' לגרידה?
אני אחרי 3 הפלות וכבר מיואשת מלראותאת הפעם הרביעית באופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ' שחר קול22/09/2010שאיבה ב - 24.8 , לכן יש להמשיך ולעקוב בא.ס.
בהחלט יתכן ויופיע דופק בימים הקרובים.
אין למהר ולבצע גרידה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו שהבטא לא מכפילה עצמה?
שקד22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
שקד22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלים מאד מאד!! ביוץ? הריון?אני22/09/2010
שלום וחג שמח,
קיבלתי ווסת אחרונה בתאריך 29.8.2010 . מהיום החמישי לווסת לקחתי איקקלומין (כדור אחד ליום) במשך חמישה ימים.
בוצע מעקב זקיקים ובדיקות דם יום לאחר נטילת הכדור האחרון (בתאריך 7.9.2010), בעצם ביום העשירי מקבלת הווסת.
התוצאות:
שחלה שמאלית- גודל זקיק 18 מ"מ
שחלה ימנית- גודל זקיק 10 מ"מ
רירית 6 מ"מ
ובבדיקות הדם התוצאות:
אסטרדיול: 1466
פרוגסטרון: 2.4
הרופא הנחה להזריק אוביטרל באותו יום שבוצע מעקב הזקיקים ויום לאחר מכן לבצע הזרעה על הבוקר. ואכן- ביצענו הזרעה.
למעשה, לפי רופא הנשים שלי, יצא שהביוץ התרחש יום לאחר שסיימתי ליטול את הכדור האחרון של איקקלומין, מה שמתלכתחילה נראה מאד מוזר (בדר"ח המחזור שלי הוא 30 ימים, ולפתע התקצר ביותר משבוע).
חלפו שבועיים. אתמול בשעות הבוקר הופיע כתם דם. אבל מאז אין דימום בכלל.
בהנחיית הרופא, עשיתי היום אולטרסאונד לבדיקת ציסטות על מנת לדעת אם להמשיך בטיפול איקקלומין. בבדיקה:
גודל רחם: 40*60 מ"מ
רירית- עובי 6.2 מ"מ, סדירה, ללא נוזל דוגלס.
שחלה ימנית- הודגמה, גודל 29*23, בתוכה- ציסטה צלול, בגודל 20*22
שחלה שמאלית-הודגמה, גודל 24*16, נצפו מספר זקיקים קטנים.
לאחר שהקראנו את הנתונים לרופא, אמר שהתמונה מראה מצב של ביוץ.
ואנחנו שואלים- הכיצד???
נשמח להסבר- מה בדיוק קורה כאן?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלים
פרופ' שחר קול22/09/2010יש לשער כי הביוץ ארע כ - 40 שעות לאחר הזרקת האוביטרל.
אם עד יום שישי 24.9 לא יגיע מחזור יש לבצע בדיקת דם להריון.
כיוון שעדיין לא הגיע המחזור עדיף שלא להתחיל טיפול נוסף עם איקקלומין.
לגבי שימוש באיקקלומין בנשים מבייצות ראו http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7339* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתחזרתי22/09/2010
שלום רב,
אני נמצאת בהריון שלישי, עברתי לידה קיסרית אחת, ב- US שבוצע בשבוע 8+4 כבר לא נראה דופק ( כאשר שבוע אחד לפני עדיין נראה דופק תקין) והממצא ההריוני התאים לשבוע 6.5 שבועות. אציין שמשבוע 7 היו לי הפרשות חומות ולעיתים אדומות + קרישי דם.
הרופא הממליץ על ציטוטק לסיום ההריון בשל התנסות לא מוצלחת עם גרידה לפני 9 חודשים - הדבקויות ברחם ובצוואר (הפסקת הריון יזומה). אני העדפתי לחכות להפלה טבעית.
בימים האחרונים (היום נמצאת בשבוע 9+5 כביכול) , אני עוברת הפלה טבעית, כלומר יוצאים ממני כל הזמן קרישי דם חומים , מלווים לעיתים בהתכווציות חזקות שמורגשות גם בגב ואפילו בטוסיק - מעין צירים), ולעתים ללא התכווצויות רק מעין כאבי מחזור. ב- US שבוצע לפני 3 ימים (לאחר הUS הזה החלו לצאת ממני ממש קרישי דם בחתיכות) , הרופא אמר כי יש עדיין ממצא הריוני ושהוא נראה כי נמצא בדרך החוצה, הרופא הגדיר את המצב בשפה רפואית על גבי הכתוב , כך : "שק ממוטט הצוואר". הוא ציין כי השק כנראה יפול לבד ויש לחזור אליו בעוד שבוע.
שאלותי:
1) כפי שהתמונה נראית , האם יש מצב שהשק בכל זאת לא יפול כולו לבד, ויהי צורך בגרידה?
2) כמה זמן יכול לקחת התהליך הזה של הנפילה של הממצא ההריוני, כי הכל יוצא בחתיכות?
3) האם בתהליך הזה של ההפלה, גדלים זקיקים חדשים ומתכוננים לביוץ או שעד שהתהליך הזה לא ייגמר עד הסוף לא יהיה ביוץ.
4) מתי מקבלים מחזור אחרי הפלה טבעית?
מצטערת על האורך
אודה למענה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה טבעית
פרופ' שחר קול22/09/20101. סביר כי תהיה הפלה שלמה (=פליטה של כל החומר ההריוני) ולא יהיה תורך בגרידה, אך אין וודאות שכך זה יהיה.
2. קשה לתת תחזית. יכול להסתיים בתוך יום אחד, אך יכול להימרח על פני ימים רבים.
3. יתכן ויהיו זקיקים שיגדלו לקראת ביוץ.
4. תלוי במועד הביוץ שאחרי פליטת כל החומר מהרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה על מחזור טבעי בנשים מבוגרות?אנונימית22/09/2010
שלום רב,
הבנתי מהרופא שלי שכאשר התגובה להורמונים ירודה (אין ביוץ, או רק זקיק אחד כל פעם אחרי הגירוי ההורמונלי), נהוג לפעמים לעשות הזרעות/הפריות על בסיס טבעי, בעיקר אצל נשים מבוגרות.
אני מנסה להבין את ההגיון בכך. כלומר, האם יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר דווקא ללא עזרה הורמונלית חיצונית?
אני בת 40.5, ולפי כל הבדיקות מבייצת פעם בחודש באופן סדיר, בלי שום תמיכה, אבל הריון לא מושג. בינתיים אנחנו מתחילים טיפול קונבנציונלי (גונאל אף), אבל הוא אמר לי שאם זה לא יילך, מחזור טבעי הוא אחת האופציות.
אשמח להסבר נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור טבעי
פרופ' שחר קול22/09/2010הפריה חוץ גופית על בסיס מחזור טבעי השיגה את ההיריון הראשון בעולם בשנת 1978. ההליך היה מסובך ומאוד לא יעיל. המטופלת הייתה עם חסימה של החצוצרות. מאז תחום הפריון עבר למחזורי גירוי שחלתי כדי לשפר את יעילות התהליך.
במטופלת בגיל 40+ עם חסימה בחצוצרות, או אם לבן הזוג בעיית זרע קשה המחייבת IVF , יש סיכוי סביר להרות במחזור טבעי. ואולם, אם הסיבה היחידה להפריה בכלל, ולבחירת המחזור הטבעי בפרט, היא חוסר תגובה שחלתית, התוצאות הן די מאכזבות.
יש להדגיש כי יעוץ אישי מחייב לקבל את כל המידע הספציפי לגבי המטופלת, כך שיש לראות בנ"ל הערכה כללית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרהמיכל22/09/2010
לפני שבועיים עשיתי צילום רחם שיצא תקין.
שבוע אחריו במעקב זקיקים נמצא נוזל בחצוצרה.
1. נוזל בחצוצרה זה לא משהו שאמורים לראות בצילום רחם?
2. אם החצוצרה לא חסומה, מה ההשלכות של נוזל בחצוצרה על ניסינותיי להרות?
ומה יכולות להיות ההשלכות העתידיות על ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום הרחם אמין יותר מעל קול
פרופ' אלכס סימון22/09/2010עוקבים בלבד ואני מניח שהעל קול טועה.
אם אין בצילום חצוצרה נפוחה ומלאה נוזל- אז אין!!! אני בטוח שאם את המידע הזה היתה יודעת הטכנאית, הפירוש שלה למה שהיא רואה בעל קול היה משתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי השאלה
מיכל23/09/2010צילום הרחם יצא תקין, אבל ב-2 בדיקות אולטרה סאונד, אחת לאחר שבוע ואחת אתמול,
אמרו שתי טכנאיות שונות שיש נוזל בחצוצרה.
הדגשתי בפני שתיהן את העובדה שעשיתי לפני שבועיים צילום רחם תקין,
הראשונה הרימה גבה ולא אמרה כלום, השנייה הפנתה אותי לאולטרה סאונד חוזר אצל רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות זריקת גונאל אףאנונימית22/09/2010
מתחילה טיפול ראשון בגונאל אף.
אני מבינה שחשוב להזריק בערך באותה שעה כל יום, אבל מנסה להבין עד כמה זה קריטי, ומה הטווח הסביר שיש לי. אם זה בטווח של שעתיים-שלוש כל פעם (נניח תמיד בין שש לתשע בערב, כשבדרך כלל בין שבע לשמונה) - זה בסדר?
פשוט קשה לי בעבודה שלי (משמרות) להבטיח שתמיד אהיה בבית באותה שעה בערב + אם זה לא פיקוח נפש, אני מעדיפה להימנע מזריקה בשבת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח של 3-2 שעות סביר
פרופ' אלכס סימון22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיחות בבטןאורטל22/09/2010
אני שבוע לאחר הפשרת עוברים והבטן שלי נהייתה קשה ויש לי התכווצוית לפעמים רציתי לדעת אם זה נורמלי או שזה מעיד על משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינו מעיד על דבר
פרופ' אלכס סימון22/09/2010את קשובה לשינויים בגוף יותר מהרגיל. דברים שלא היית שמה אליהם לב ללא טיפול עתה מתעצמים. המשיכי בטיפול כרגיל ושיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנשים בפורום: הריון ולידה בגיל 45רונית22/09/2010
ברצוני לעודד נשים מעל גיל 40... הריתי בגיל 44 + ובגיל 45 ילדתי תינוקת בריאה , הריתי בהזרעה ללא התערבות רפואית ולמרות שרוב הרופאים לא נתנו סיכוי להריון מפאת גילי המבוגר, אנא התעודדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ליה22/09/2010רונית שלום,
תודה על העידוד! ואני כל כך שמחה בשבילך מזל טוב!
ברשותך, רציתי לשאול כמה זמן ניסית להרות ואם ניסית הפריות?
אני בת 43+ אם לילדה בת 3 הריון ספונטני ומהיר מאודשנתיים מנסה להרות והיו 2 הריונות כימיים ושנה בטיפולי הפריות5 נסיונות והריון כמי נסף.
כרגע החלטתי להפסיק למרות הנתונים הטובים שלי,ביציות והפריות טובות אך אין הצלחה וגם נגמר הכסף(פרטי) וגם הבנתי מהרו]אים שהגיל.
אני בוכה כל יום וקשה לי לקלוט שביתי תגדל לבד.
אשמח לתגובתך
שוב תודה לך
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
לימונית22/09/2010שלום רונית,
תודה על העידוד. זה בהחלט חשוב לראות שלמרות שהרופאים נותנים בגיל הזה סיכוים מאוד מאוד קטנים, יש עדיין סיכויים להרות ולהגיע ללידה של ילד בריא.
מאחלת לך מזל טוב.
חג סוכות שמח,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית-
קרן22/09/2010לרונית
ראשית בשעה טובה.
שנית,גם אני בת 43 ולצערי לא מצליחה להקלט להריון.
האם יש באפשרותך להמליץ על רופא?
תודה
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בגיל 45
רונית22/09/2010הי
לא להתייאש, תמשיכי לנסות בסוף תצליחי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותימית21/09/2010
שלום רב,
1. עברתי טיפול בגונל - 7 ימים הזרקתי - והזרעה. קיבלתי מחזור קצר מאוד - 3 ימים בלבד ומעט מאוד. החודש - חודש אחרי ההזרעה, לא קיבלתי מחזור. שאלתי האם טיפול בגונל יכול לשבש את המחזור ? (בת 43). פרט לכך, אין כל סימנים אחרים, שינויים וכו'.
מה זה יכול להיות ? (בדר"כ מקבלת בממוצע כל 24 יום).
2. האם אישה בת 52 שיש לה fsh 5.9 יכולה לעשות ivf ויש סיכויים להריון ?
3. במה תלויה הרזרבה השחלתית, האם זה גנטי ...(איך זה שיש נשים בגיל 50 עם fsh נמוך ונשים בגיל 40 עם fsh גבוה)?
תודה רבה על התשובות.
חג שמח ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימית שלום
פרופ' שחר קול22/09/20101. כן, אך יש לבדוק במדויק מה קורה, שכן זה לא ממש שכיח. יתכן והמחזור השני לא היה ביוצי, שלא ב"אשמת" הגונל, ולכן לא הגיע מחזור. מחזורים לא ביוציים אינם נדירים לאורך חיי כל אישה, ושכיחותם עולה עם הגיל.
2. לא, הסיכוי להריון מ- IVF (ללא תרומת ביציות) בגיל 52 הוא אפס. אין טעם להתייחס לרמת FSH ללא הורמונים אחרים. אם בוחרים בדיקה אחת בלבד רצוי לבדוק AMH.
3. לרוב גנטי, אך ייתכנו השפעות חיצונית כגון זיהומים ויראליים או חיידקיים במהלך החיים, ניתוחי בטן ואגן, וכמובן טיפולים הקשורים במחלות ממאירות כגון הקרנות או כמותרפיה.
לגבי רמת FSH - שוב יש להדגיש כי הרמה עצמה ביום אקראי אינה משקפת דבר. יש לברר את ההקשר ההורמונלי הכללי באותו היום כדי לנסות ולהגיע למסקנות. אם רוצים לשקף רזרבה שחלתית על בסיס בדיקה אקראית יש לבצע AMH.
להלן מתוך "שאלות נפוצות": רמת ה - FSH הנמדדת ביום 3 למחזור נחשבת כמנבאת התגובה השחלתית בטיפולי פריון. יש להקפיד לבדוק במקביל E2, ואם אפשר - גם פרוגסטרון ו- LH. מדידה רק של FSH היא חסרת משמעות שכן רמת ההורמון משתנה משמעותית לפי יום המחזור. כדי להימנע מהנ"ל רצוי למדוד רמת ה - AMH (אנטי-מילריאן-הורמון) שרמתו קבועה לאורך המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך !
ימית26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאורלי21/09/2010
שבוע 5+ 4 נראה שק הריון בשבוע 4+3
שחלה שמאלית מוגדלת ועם ציסטות
יש לי לחץ בבטן ( כמו של גזים )
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ' שחר קול21/09/2010בהנחה שאת לאחר טיפול IVF, ציסטות בשחלות אינו נדירות, כמו-גם לחצים בבטן.
לרוב, ככל שההיריון מתקדם, הציסטות נעלמות, כמו-גם הכאבים.
לכן מומלץ להתמיד ולעקוב אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של ניסוח...לימונית21/09/2010
לרופאים שלום,
היום נבדקתי על ידי מתמחה ( נחמד ואדיב מאוד), בדיקה ראשונה האם הושג דיכוי.
במהלך הבדיקה הוא אמר שאינו רואה את השחלות, אז כנראה הושג דיכוי.
לאחר שכבר גמר לבדוק, בעודי מתלבשת, אמרתי לו שזה די מדאיג אותי, כי תמיד בשלב הזה אומרים לי שיש זקיקים קטנים. אז הוא אמר, "אה, כן, אז אני אכתוב זקיקים קטנים, לזה התכוונתי שאין זקיקים".
כלומר, שממצב בו הוא הגדיר שאינו רואה את השחלות, הוא טען לאחר מכן שראה זקיקים קטנים...
אני טועה אם זו רק בעיה של ניסוח או שזה אכן המצב שראה.
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת, האם יש מצב של דיכוי בו לא ניתן בכלל לראות את השחלות?
האם נראה לכם שזה באמת רק עניין של ניסוח?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית21/09/2010הכוונה כמובן למילה "תוהה" ולא "טועה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה תוצאות בדיקות דם מהבוקר
לימונית21/09/2010תוצאות בדיקות הדם מהבוקר - 21/9
LH: 2.1 IU/L
E2: 174 pmol/l
progesterone: 1.2 nmol/l
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכוי
פרופ' שחר קול21/09/2010בעת השגת דיכוי ע"י אגוניסט ניתן לרוב להדגים את השחלות בבדיקת א.ס., כולל זקיקים קטנים.
מתאור הבדיקה, ומערכי ההורמונים ניתן להסיק שהושג דיכוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית21/09/2010ד"ר קול שלום,
תודה על תשובתך.
ראשית אציין שאני מזריקה דקאפפטיל 1 מ"ג ליום.
לפי הבנתי, כאשר רואים בדיכוי "זקיקים קטנים" אלה הזקיקים שלאחר מכן, בגירוי, יגדלו ויבשילו (לכן הדאגה).
האם אני צודקת?
האם יש מצב של דיכוי בו לא רואים בכלל את השחלות?
שוב, התהיה היא האם זה היה באמת עניין של מינוח, או שיש מצב בו באמת לא רואים את השחלות?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה להמשך
לימונית22/09/2010בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול22/09/2010אכן, עם השגת דיכוי לרוב רואים זקיקים קטנים בלבד.
לפעמים קשה לזהות השחלה במצבים אלו שכן נפחה קטן מהרגיל.
בנוסף, לפעמים איברים אחרים באגן, כגון מעיים, מסתירים את השחלה ומקשים על הדגמתה.
באופן מעשי, כיוון שעברת כבר טיפולי IVF התגובה השחלתית שלך מוכרת, לכן לא הייתי מקנה חשיבות רבה לפרטי בדיקת הא.ס. בשלב הזה של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה לשאלה המרכזית
לימונית22/09/2010מצטערת, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה המרכזית:
האם הזקיקים הקטנים שנראים בשלב הדיכוי, הם אלו שלאחר מכן, בעת הגירוי, יגדלו ויבשילו?
בתודה וסליחה על העקשנות,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לימונית22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
לימונית22/09/2010ד"ר קול תודה על התשובה.
זו בדיוק הסיבה שנכנסתי ללחץ, הידיעה שאולי אין שם באמת זקיקים.
עכשיו נותר לי רק לקוות שזה היה רק עניין של מינוח ושבאמת היו שם כמה זקיקים.
תודה לך על ההתמדה.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)