מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופ סימון היקרחיובית23/07/2010
אני מטופלת שלך ואתמול שאלתי בקשר לבטא?אני ממש לחוצה ומאד חוששת!הבנות עדכנו אותך?יום 12 להחזרה בטא 41 יום 14 בטא 74 הוחזרו 2 כזכור לך!אז תאומים בטוח שלא!מדוע הבטא לאחת זה במאות ואני בעשרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתא
פרופ' אלכס סימון23/07/2010הבטא הולך ועולה ככל שההריון מתקדם. הוא חייב להתחיל ב - 0 כשאין הריון, לעלות ל -41 שמתחיל הריון. להתקדם ל-74 כשעוברים עוד יומיים. להיות 140 בשבת וביום ראשון בסביבות 180. כשיהיה איחור של שבוע את גם תגיעי לרמות הנמדדות באלפים.
הבנות אומנם עידכנו אותי בתוצאות כך שאני יודע במי מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEAאוריה23/07/2010
שלום ד"ר
אנחנו זוג בסביבות גיל ה-30 עם בעיית זרע, עברנו לא מעט הפריות ובטיפולים האחרונים הביציות שלי יוצאות מגורגרות.
חזרתי מארה"ב עם כדורי DHEA ששם נרכשים ללא מרשם רופא.
האם אפשר ליטול אותם? ישנו סיכון בנטילתם? אני יודעת שעדיף להתייעץ עם הרופא אבל הרופא שלי די לא מאמין בכל מיני תוספים או כדורים למיניהם ואני יודעת מה תהיה תשובתו אבל חשוב לי לדעת אם איני מזיקה לעצמי או להמשך הטיפולים בנטילת הכדורים הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA
פרופ' אלכס סימון23/07/2010השימוש אינו מזיק אולם השאלה אם זה יעזור לגירגור. הוא ניתן בדרך כלל לשפר תגובה שחלתית אולם אינו יכול בהכרח לשנות איכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה המינון המומלץ ליום?
אוריה23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה25 מג שלש פעמים ביום
פרופ' אלכס סימון23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהדנה23/07/2010
שלום
הבוקר, 23.7 נצפו ב US שני זקיקים גדולים בגודל - 16 ועוד שני זקיקים יותר קטנים בגודל - 12,13.
השאיבה נקבעה ליום שני, 26.7. אוביטרל יום שבת בלילה.
רציתי לשאול :
1. אם זה לא מאוחר מדי. אני מניחה שרוצים לחכות שהזקיקים הקטנים יגדלו. לדעתי הם יגיעו ל 16.
2. מה עם הזקיקים הגדולים? יכול להיות שהם יגיעו ל 19. זה לא מאוחר מדי? לא כדאי לשאוב ביום ראשון?
תוצאות בדיקת דם הורמונלית יגיעו רק בצהוריים.
יש לציין שהערב,23.7 אני לוקחת עוד זריקה של אולגלוטראן אחרונה.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלטה ביחידה נבונה היא
פרופ' אלכס סימון23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה
דנה23/07/2010אשמח לקבל תשובה יותר מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה שאיבה ביום שני
פרופ' אלכס סימון23/07/2010כפי שתוכנן לך ביחידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונהדורית23/07/2010
השבוע עברתי ביום ראשון שאיבה, וביום רביעי החזרה של שני עוברים.
אחרי השאיבה כאב לי, הרגשתי את דקירות המחט מבפנים והאחיות אמרו לי שזה בסדר,
ויצא לי לפגוש במקרה בחורה שעברה את השאיבה באותו יום שאני וגם היא הרגישה כמוני.
אחרי ההחזרה יש לי כאבי בטן תחתונה כמו שמרגישים בעת ביוץ,
מעין רגישות תחתונה בצירוף הרגשת מתיחות וכיווצים בבטן התחתונה (קשה מאוד להסביר את התחושה)
זה לא כאב בלתי נסבל או כאב שנמשך כל היום, אני מרגישה אותו כשאני צריכה לשירותים,
כשאני הולכת - יש לי מעין רגישות תחתונה כזו. יש לי גם הפרשות סמיכות אבל זה כנראה נובע
מכדורי אנדומטרין שאני נוטלת.
השאלה שלי - האם זה טבעי? ואם לא, מה עלי לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טיבעי
פרופ' אלכס סימון23/07/2010הכאבים לאחר שאיבהנובעים מהפעולה ובהמשך משחלות מוגדלות . מכל זקיק שהוצאה ביצית מתפתחת ציטה שמפרישה פרוגסטרון. מצבור הציסטות מגדיל את השחלות ומביא לתחושה זו של מלאות, תפיוחות בטן וכאבי בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ומחזורלחוצה23/07/2010
לאחר החזרת מוקפאים ביום ה - 22 נוטלת 3 אנדומטרין ו - 2 אסטרופם- (מחזור רגיל בין 29-31 יום) האם הגיוני שביום ה 29 - כבר אראה כתמים חומים? האם זה אומר שהאסטרופם לא השפיע עליי בכלל (בהנחה וזהו מחזור) ולא דחה את הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל אין הפרשה דמית
פרופ' אלכס סימון23/07/2010צריך להמתין לבדיקת הדם ולראות האם ההפרשה קשורה להשרשה או שמא כדות לכשלון הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תגובה לטיפול ויאוש טוטאליקארין22/07/2010
התחלתי טיפול והחודש הגוף לא הגיב לטיפןל כמו בפעמים קודמות
1. האם בפעם הבאה בהכרח יהיה אותו הדבר?
2. האם מגדילים מינון ,300 גונאל אף בטיפול זה , או שזה המקסימום?
3. מתי נחשב היום ה2 למחזור ,אני קיבלתי בשעה 21.00 ויום למחרת התחלתי טיפול האם זה מוקדם,מה ששיבש את הטיפול, שכן היום אני ביום ה5 לטיפול ועדיין יש לי הכתמות חומות של מחזר?
אודה מקרב לב לתשובה על כל שאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הפריה
פרופ' אלכס סימון23/07/2010ניתן להעלות מינון וניתן לשנות תרופה של טיפול - למשל למנופור. תחילת הטיפול כפי שבוצעה אין לה קשר לתגובה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתשושנה22/07/2010
האם סכרת לא מאוזנת יכולה להכשיל טיפולי פוריות ,אחרי 6 טיפולי ivf שכשלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ' שחר קול23/07/2010לסכרת לא מאוזנת השפעה שלילית על איכות הביציות, אך יותר מכך - לפני הריון רצוי מאוד להגיע לאיזון מיטבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לאזן סכרת לפני ההריון
פרופ' אלכס סימון23/07/2010סכרת לגמרי לא מאוזנת עלולה להפריע לכניסה להריון. תלוי במידת חומרתה ואי איזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםנועה22/07/2010
שלום!
היום אני ביום ה-10 מתחילת ווסת (לאחר איקקלומין עקב שחלות פוליציסטיות.
בבדיקת US עובי רירית הרחם 3.9 מ"מ.
האם זה תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול23/07/2010לא, הרירית דקה מידי.
יתכן ויש לעבור לטיפול המבוסס על גונדוטרופינים (זריקות) במקום איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםלילך22/07/2010
שלום לכם,
כמה זמן לפני הכנסת עוברים מוקפאים מפשירים אותם? מי מבקש לבצע את ההפשרה, הרופא או המטופל?
האם לילדים שנולדים מעוברים מוקפאים ישנם בעיות כלשהן, בריאותיות או נפשיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בעד מוקפאים!
שירה23/07/2010ליה היקרה
יש לי ילדה מ א ל פ ת שנולדה מחמישה תאים מוקפאים!!
ההריון בטריים לא הצליח והיא ממוקפאים של אותו מחזור.
הריתי אותה בגיל 40 וחצי. היום היא בת רבע לשנתיים
כל הרופאים התלוננו על הגיל שלי אולם סירבו בתוקף
להחזיר 4 עוברים מוקפאים שהיו באותה מבחנה.
הוחזרו 3 מוקפאים(את הרביעי ניסו לגדל לבלסטוציסט) והתוצאה נרשמה למעלה.
ומאז היותה בת חצי שנה אני בנסיונות קדחתניים להרות בשנית.
ממשיכה להאמין בחוזקה שאכן משאלתי תתממש
בהצלחה רבה רבה ומהירה לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מוקפאים
פרופ' אלכס סימון23/07/2010נידרשת פגישה עם רופא לתכנון הטיפול. הבנת הטפול וקביעת יום ההחזרה של העוברים. ההפשרה נעשית ביום ההחזרה לפי תיכנון מראש עימך ועם המעבדה באמצעות הרופא
אין לילודים ממוקפאים הבדל מילודים של הרית מבחנה של עוברים טריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגוןמיכל22/07/2010
היי לכם,
אתמול התחלתי טיפול בפיוריגון עקב שחלות פוליציסטיות ו 2 הפלות.
ברצוני לדעת האם יש איסור לקיים יחסי מין במהלך ימי הטיפול עד בדיקת הUS?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין איסור
פרופ' אלכס סימון23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עוד הסברחיובית22/07/2010
האם זהו מדע מדויק?כאשר הבטא לא מכפיל עצמו?כי אים לא היתי עושה בדיקה ביום ה 12 אלא רק היום והייתי אומרת שהבטא 74 אזי טוב?כלומר התשובה של יום ראשון הקרוב היא הקובעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת ולא צודקת
פרופ' אלכס סימון22/07/2010יום ראשון הוא רק שלב נוסף במעקב. נקווה שהרמה תעלה כמצופה.
מחזיקים לך אצבעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחיובית22/07/2010
החזרה ב 8.7 בטא ביום שלישי 41 היום בטא יום 14 74 האם נורמלי?ואיזה שבוע נחשב נטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול22/07/2010כיוון שלא היתה הכפלה של הבטא ביומיים, יש צורך בהמשך מעקב.
לגבי שבוע הריון - ראי "שאלות נפוצות".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםשיר22/07/2010
שלום רב,
אני כ-14 יום לאחר הזרעה שניה (טבעית לגמרי) , בד"כ אני מקבלת את הוסת בתאריך 24 לכל חודש, ומדובר בוסת של ממש...(זרימה וכמות)
היום בבוקר ראיתי כמה כתמים חומים בניגוב ווסת של ממש לא הגיעה...
חשבתי שמדובר בוסת ולכן לא ביצעתי היום את בדיקת הדם להריון כפי שהייתי אמורה לעשות.
מה לעשות ? האם לחכות יומיים עד לתאריך הקבוע שבו אני מקבלת או ללכת כבר מחר לבדיקת דם ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ' שחר קול22/07/2010מציע להמתין עד יום ראשון, 25.7
אם עד אז לא יגיע המחזור - לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאפרת22/07/2010
שלום,
אני קוראת כאן לפעמים שהרופאים אומרים בטא עולה ייתכן הריון מחוץ לרחם.. מדוע ? ובאיזה מקרים?
הרי בטא אומרה לעלות כל חודשי ההריון בהריון תקין....
תודה על ההבהרה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר22/07/2010הורמון ההריון מופיע בדם ובשתן כשבועיים אחרי הביוץ או 11-12 יום מההחזרה של עוברים. כל יומיים הוא צריך להכפיל את עצמו לפחות ואחרי 10 שבועות הריון הוא מתייצב על מספר קבועץ
עליה של פחות מכפול כל יומיים או עליה איטית , למשל 112 ואחרי יומיים 198 מראה עליה לא תקינה של הריון לאתקין ברחם או מחוצה לו. אם במידה ועברו כבר 5 עד 6 מוסת האחרון ולא רואים שק ברחם אזי כנראה הוא מחוץ לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםנטע22/07/2010
שלום ,
אני יודעת שאקוקלומין דוחה קצת את הביוץ (וטוב לנשים שמפספסות את הביוץ) וגם מגביר קצת את הביוצ.
רציתי לדעת מה ההבדל בין זה לאסטרופם?? אני מבינה שכדורים הפוכים בפעולות שלהם.
אך בפועל מה האסרופם עושה?? האם דוחה את הביוץ ומגבירו?? אם לא , מה כן עושה?
מתי מומלץ כדור כזה או אחר?
זה דחוף
תודה מראש
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ` דוד בידר22/07/2010האיקקלומין ניתן לנשים שלא מבייצות עקב הפרשה לא תקינה של FSH. האיקקלומין מגביר הפרשת FSH על ידי הורדת רמת אסםרוגנים בדם.
האסטרופם הוא אסטרוגן וכאשר ניתן בטיפולי איקקלומין ביחד הוא יכול לדכא את הפרשת הLH הגורם לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים
נטע22/07/2010תודה על תשובתך המהירה אבל לחדד הבנתי..
הבדיקות שלי תקינות. הרופא שלי נתן לי אוקקולמין על מנת לאחר קצת את הביוץ(שלא אפספס אותו בגלל מקווה) וגם אמר שזה מגביר קצת את הביוץ.
המלצתי לחברה שלי שבאותה בעיה לקחת אקוקולומין. היא הלכה לרופא שלה והוא נתן לה אסטרופם.(בלי אקוקלומין) למה?? איך יעזור לה הכדור הזה? מה שחשוב שידחה לה הביוץ ולהגביר אותו.
אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי זה ממש דחוף.
תודה מראש
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)