מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת תשובה כנה.ש.22/07/2010
ברצוני לנסוע באופן עצמאי לאיסידה בקייב.
האם תמורת תשלום כמובן, אוכל לקבל שם תרומת בצית, גם ללא תווך של רופא / בה"ח ישראלי ?
אני אכין את הרחם שלי, כמו שמכינים סטאנדרט בבה"ח אלישע.
מה אתם אומרים ?
יודעת שתשובה כנה, עלולה לפגוע לרופאים הישראלים בפרנסה ...
התקציב שלי דל. תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קייב
פרופ` דוד בידר22/07/2010לא תוכלי.קבלת מטופלים בקייב היא רק תחת פיקוח ישראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
פרופ` דוד בידר22/07/2010טיפול לנשים מארצות שונות יקר יותר בקייב וגם אם היית פונה לבד העלות גבוהה. יש הסכם הנחה לישראליות.הסכום בארץ נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר יקר.
ש.22/07/2010תודה לתשובתך.
הסכום בארץ = 4750 יורו + 4000 ש"ח לבה"ח [ אלישע, למשל ].
כמה אשלם עצמאית בקייב, והאם יש החזר מהקופה בארץ ?
מתסכל לשמוע על עוד ועוד בנות שמכניסות לגוף הורמונים
ולבסוף לא מקבלות עובר/ים, בטענה שקרית .....ש : הזרע התפורר !!!!!
יש כנראה הצפה של בנות הזקוקות לתרומת בצית
[ אחרי שסאביק ברומניה וגם בקפריסין, נסגרו מרפאות].
לא הוגן לשלם, להסתכן בלקיחת הורמונים, לקבל אכזבה ולחכות.
אולי מוטב לחכות ליישום חוק הבציות בארץ, בלי מתח ובלי רמאויות.
תודה שאתה מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה שבאסותא כ"כ הרבה זרע התפורר
ש.22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת...אחרי 3 הפלות רצופותדוריס22/07/2010
דר שלום,
לפני 10 חודשים עברתי טיפול IFV - הוחזרו 3 עוברים נקלט אחד ..שבוע 10 ללא דופק
קבלתי כדורים להורדה..
חודש לאחר מכן נקלטתי טבעי -לא הגיע לשלב דופק ראו שק ובטא גבוה. היה דימום ונפל לבד...
יהיום-יולי- עברתי טיפול - הוחזרו 3 עוברים יפים כך אמרו הרופאים- a לפי השפה שלכם..היתה כוונה להחזיר 4 אבל בגלל שהעוברים יפים חשבו על 3 בכל אופן, בטא היתה נמוכה 10 ואחרי יומיים 16 הבנתי כבר לבד שההריון לא תקין...והיום כבר התחיל דימום...כנראה שוב נופל לבד...מחר אני בבדיקת בטא ואולטרסאונד
אני לא ממש מבינה מדוע זה קורה? אם העוברים אכן מוצלחים . ואגב - מגיבה טוב לטיפול שאבו 16 ביציות מתוכם הופרו 9 ...והעוברים בסדר אז מה לא בסדר.?.
חשוב לציין שיש לי ילד בן שנתיים והיום אני בת 43 ואותו ילדתי בגיל 41 אחרי טיפול והחזרת 3 עוברים. כאשר לפניו נקלטתי טבעי ובשבוע 10 עברתי גרידה...
כלומר ההיסטוריה שלי דיי "רצופה" בהפלות האמת אני מאד רוצה עוד ילד .
קבלתי תמיכה אנדומנטרין 100 פעמיים ביום.
אולי צריכה מינון גבוה לחיזוק? האם יש מה לעשות? האם צריכה בדיקות נוספות ?
ומדוע ההריון נפסק ולא ממשיך????
אשמח לתשובה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
ד''ר דוד ישי22/07/2010אני חושב שהמרכיב המשמעותי בהפלות החוזרות אצלך , הוא הגיל שלך. הצד האופטימי הוא שאת נכנסת להריון די מהר . אז פשוט תמשיכי עד שתהרי עובר באיכות טובה שלא יפול. במקביל אפשר לעשות בירור הפלות חוזרות , במידה שלא עברת עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה עושים ברור הפלות חוזרות..
דוריס22/07/2010תודה על תשובתך...להשאר אופטימית אתה אומר בסוף יהיה טוב....ככה אומרים. ולבקש בירור הפלות חוזרות? איפה עושים את זה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוריס שלום
ליה22/07/2010אני לא יודעת אם זנ יעוזר....אנחנו באותה סירה.אותו סיפור קורה לי.
בגיל 40 ילדתי את ביתי. הריון ראשון ספונטני ללא בעיות 3 הריונות כימיים .כיום אני בת 43 לקראת הפריה חמישית.אני בעצמי לא יודעת עד מתי להמשיך.כשאני מרימה ידיים...מגיע איזה רופא ומשנכע אותי להמשיך כי יש לי נתונים טובים. הבעיה שלנו היא הגיל.אין מה לעשות.בינתיים נמשיך.לנסות לא להתייאש.
בהצלחה
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליה
דוריס22/07/2010היי ממש התרגשתי לקרוא את מה שכתבת...
זה מפיל אותי כל פעם מחדש. ואת צודקת לא צריך להתיאש בסוף יקלט...אפילו 2....יופי שמחה.
באיזה שלב את עכשיו? שיהיה לך בהצלחה ונשתמע והעיקר בשורות טובות. תודה על העידוד הייתי זקוקה לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוריס
ליה22/07/2010אני שמחה שקצת עודדתי אותך - מה שאני צריכה לעשות לעצמי.
אני מחכה למחזור שהוא מאחר ב5 ימים.אני אפילו לא טורחת לבדוק אם אני בהריון.בדכ אני יודעת אם אני בהריון עוד הרבה לפני הבדיקה. ואין סימנים.אני אחכה מספר ימים ואז אעשה בדיקת דם.
בכל אופן צריכה להתחיל הפריה חמישית מהתחלה.לצערי אוזל לי הכסף ואני מגרדת את הטיפול האחרון עם הרופא הפרטי.אם חלילה לא תצליח ההפריה החמישית אני עוברת לקופה מכבי מצאתי רופא טוב שהרופאים כאן מאוד ממליצים. מה שנשאר לי לעשות זה רק לנסות ואין טריקים חדשים שהפרטי יכול להציע - לכן עוברים לקופה.העלויות מאוד משמעותיות. ואיפה את נמצאת? את הולכת לרופא פרטי?
מצטערת על האורך,כנראה שאני זקוקה לשפוך את הלב...שהוא כואב...
תעדכני ובאמת יהיו רק שמחות,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליה
דוריס23/07/2010בשבילי זה יש את הפורום גם לקבל עידוד וגם הצעות מהרופאים...
אני מטופלת בכללית ובציבורי לא בפרטי. לא יכולה להרשות לעצמי כרגע. אבל חשבתי לקחת את התיק ולהתייעץ עם רופא מומחה. יש לי עכשיו 9 מוקפאים אבקש שיחזירו 4 אם זה אפשרי אך לא בונה על מוקפאים יותר מדיי...למרות שצריך להיות אופטימים. האמת שהפעם ממש נשברתי. זה ריסק אותי כל פעם נקלט ולא נתפס מעצבן....ולא בטוחה שהסיבה זה הגיל...מקווה שלא.
טוב אשמח אם נשתמע. דוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני...
ליה23/07/2010אני אצל אחד הפרופסורים המובילים בתחום.מתייעצת עם פרופסורים מסורוקה שהם חברים של ההורים של בעלי.עשיתי את כל הבדיקות האפשריות.כולם פה אחד אומרים - זה הגיל.אבל יש ניסיםחברה שלי בת 44 נקלטה על ההפריה הראשונה.יש לי עוד חברה בת 40 ופעמיים הריון כימי.אין מה לעשות צריך להתמודד עם זה ולהכיר בעובדות.זה לא אומר שצריך להפסיק כי בסופו של דבר אנחנו נצליח והכי חשוב עם עובר תקין ובריא ויפה.
אני מציעה לך לעשות את כל הבדיקות כל קרישויות ואם הרופא הנוכחי שלך הוא טוב אז בסדר.
המומחים הם לא קוסמים הם רק שליחים. אז צריך להתפלל ולקוות לטוב
בהצלחה לכולנו - אמן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לרופא...
דוריס23/07/2010בהמשך לכל הסיפור שכתבתי למעלה...היום הייתי בבדיקת בטא נוספת והייתי בטוחה שהיא יורדת
מאחר ויש לי דימומים. אז לא היא ההפך הוכפלה איך יכול להיות שיש דימומים והיא הוכפלה? נכון שלדעתי עדיין נמוך היה 16 לפני יומיים...הרופא אמר שהסיכוי לא גבוהה להריון תקין. זומנתי שוב ליום ראשון לבדיקה נוספת לא מבינה איך זה יכול להיות????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוריס
ליה24/07/2010אני לא מאמינה כמה שהסיפור שלנו דומה אך מקווה מאוד שהסוף שלך יהיה יותר טוב משלי.
תראי, ההריון התחיל והוא התחיל מנקודה נמוכה ואכן יכול להכפיל למרות שההריון לא בהכרח יהיה תקין. אני התחלתי את ההריון האחרון ב23 לאחר מכן 46 ולאחר מכן 126.5 ולבסוף 197 כמובן שזה היה מלווה בדימומים. וכפי שאת מבינה שה הריון כימי.דרך אגב, הדימומים לא מעידים על אי תקינות ההריון. מי שיתן לך תשובות חותכות זה הרופא שלך. אני מאוד מקווה לשמוע ממך שהבטא עולה ועולה ועולה עד שיהיה הריון תקין.
מחזיקה לך אצבעות!!!
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליה
דוריס24/07/2010מצחיק איך שדברים קורים גם לאחרים...לא מאמינה כבר שהבטא תעלה ותעלה יש דימויים אומנם לא "שיטפונות" אבל בהחלט דימומים . הרי זה התחיל נמוך אני לא מצפה לכלום. מחר הבדיקה תעיד.
חשבתי להתחיל מחזור מוקפאים השאלה אם באמת יכולה ישר אחרי? הגיל פה משחק תפקיד גדול...אין זמן....לא לי ולא לך....למרות שצריך להיות אופטימים בקרתי חברה שילדה בן ביום חמישי..ולידה שכבה בחורה בת 42 וילדה ונקלטה טבעי היתה בדרך לטיפול אז יש ניסים ויש תקווה.
אסור לנו להתיאששששש מקוה שנמשע בשורות טובת גם אצלי גם אצלך. שייהיה שבוע טוב
ודעי לך שאני שמחה שאת כל הזמן מעודדת ומחזקת . תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט את יכולה להחזיר את המוקפאים
ליה25/07/2010מייד. אין צורך לחכות. הפעולה כל כך קלה לעומת כל התהליך של ההפרייה.
עשיתי פיפל היום ומחר מתחילה להזריק ומה שיהיה יהיה...הכל בידי בורא שמיים(אני לא דתייה) אך מאמינה שיש משהו שם למעלה שדואג וידאג לנו. תעדכני...
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליה..לא יודעת מה יהיה....
דוריס25/07/2010בנתיים אני בהמתנה. הבטא שוב עלתה. אבל לא הכפילה את עצמה אז בואי אעשה לך סדר . התחיל נמוך ב10 קפץ ל16 הוכפל ל34 והיום היה 54 אין הרבה סיכוי אני יודעת...אבל לאחות לא היה יותר מדיי תשובות בשבילי . היא לא ידעה להגיד לי מה בדיוק קורה...וברור לי שזה לא הכי תקין מאחר ויש לי דימומים....נתאפק עד יום חמישי שקראו לי שוב, כך שמוקפאים לא אקטואלי עדיין....
לא הבנתי מה בדיוק עשית מה זאת הבדיקה הזאת? שיהיה שבוע עם בשורות טובות ביייייי נשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם הרופא שלך?
ליה25/07/2010הוא צריך להגיד לך מה לעשות. בבדיקה האחרונה של הבטא שלי הרופא שלי אמר לי להפסיק תמיכה...הרי ההכפלה לא תקינה. תקשיבי רק לרופא! דברי איתו עוד היום.
פיפל זאת בדיקה כמו פילינג לרירית הרחם מעין חידוש הרירית כך שהעובר יוכל להשתרש טוב יותר.אני עושה כי כך הרופא ממליץ וגם נכנסתי להריון עקב זה - למרות שהיה כימי. תשאלי את הרופא שלך לגבי בדיקה זו.לא כל הרופאים חושבים שזה משפר את הסיכויים. תלוי בגישה.
מה יהיה????בסוף יהיה בסדר - כך אומרים.לפחות יש לנו ילדים..תארי לך נשים שאין להן....
תודה תודה ותודה על מה שיש. דרך אגב,חשבת על תרומה ביצית?
אני עדיין מחזיקה אצבעות,
דוריס25/07/2010זהו שאין לי ממש רופא צמוד. הרופאים הם בבית חולים ורק יום חמישי אשוחח איתו פנים מול פנים. אני לא מטופלת פרטי. ובקשר לבדיקה אשאל גם. יש לי כל כך הרבה מה לשאול מקווה שאזכור הכל. לגבי תרומה לא חשבתי בכלל על הנושא . בשאיבות שואבים כמות גדולה אצלי ...והם אומרים שהם מתפתחים יפה ( A . ונכון מסכימה איתך שיש ילד זה אחרת ואני מאושררררררררררררת מאד מזה. נמשיך לנסות....גם אני וגם את....ואם יבוא יבוא לא יבוא נשאר עם מהאוצר שיש לנו ונגיד תודה והמון תודה על האושר להיות אמא. ביי נשתמע. צריך להיות אופטימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורית
ליה26/07/2010רק עכשיו שמתי לב שקראתי לך דוריס...סליחה.
קחי נשימה עמוקה.כתבי את כל השאלות על דף כך שתהיה מול הרופא לא תשכחי כלום.
כנראה שהטיפולים עובדים אחרת בפרטי. גם אצלי שואבים כמות לא רעה בכלל לגילי אבל השאלה הכי גדולה שאף אחד לא יכול לענות עליה....האם כל הביציות לא באיכות טובה...
כפי שאמרת נהיה אופטימים.
אני מקווה שתכתבי ביום חמישי שהבטא טובה!!!
ביי
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוריס26/07/2010כתבתי בפורום השני בשם אורית ופה זה גם שינה...קטעים
בכל אופן תודה על הכל ביום חמישי נבדוק את כל העניין. לא רוצה יותר מדיי להתעסק עם הנושא...למרות שהדימומים חלשים יותר...לא יודעת כבר מה לחשוב אתאפק עד יום חמישי
בתקווה לתוצאות טובות תודה על העידוד את מאד עוזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
ד''ר דוד ישי22/07/2010הטוב ביותר הוא לקבל הפניה להמטולוג , הוא יפנה אותך לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר ההחזרהמירב22/07/2010
יום שיש האחרון ה- 16/7 הוחזרו לרחמי 2 עוברים, היום שמונה ימים אחרי- התעוררתי עם סחרחורות - האם הדבר מעיד על הריון? האם ניתן לבצע בדיקת הריון כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון?
ד''ר דוד ישי22/07/2010לצערי הסחרחורות אינן ספציפיות להריון ולכן לא ניתן להסיק מהן. אין שום בדיקה שמאשרת הריון לפני בדיקת הדם שנעשית 12 יום מיום ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהרוני22/07/2010
IVF רביעי , נשאבו 9 ביציות,4 הפריות ושני עוברים.
היום הוחזרו 2 עוברים , ביום השלישי , 6 תאים ודרגה A .
מה דעתכם ? יש סיכויים? מדוע כ"כ מעט עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
ד''ר דוד ישי22/07/2010אני מניח שלו היו מחזירים ביום השני היו יותר עוברים. העוברים הלא תקינים הפסיקו להתפתח ונשארת עם שני עוברים יפים. הסיכויים טובים להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים טובים, סיכוי טוב
פרופ' שחר קול22/07/2010בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןיעל22/07/2010
אחרי IVF שני והחזרת 2 עוברים.
אתמול (14 יום אחרי החזרה) בטא 550
ביחידה ביקשו להגיע ביום ב' הקרוב לאולטר'.
מה אמורים לראות בשלב הזה? רק שק הריון? שק+חלמון+קוטב?
האם זה לא מוקדם מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס.
פרופ' שחר קול22/07/2010בשיגרה - מציע א.ס. חודש לאחר ההחזרה, אמורים לראות עובר עם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםמאי22/07/2010
שלום,
מה עובי רירית הרחם הרצוי בזמן ביוץ? מה המשמעות של רירית תלת שכבתית?
אני ביום העשירי למחזור, עובי רירית הרחם 7.3, רירית תלת שכבתית, מבייצת לרוב ביום ה-13 האם זה תקין (אני לא מטופלת בהורמונים).?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול22/07/2010הרירית שלך טובה.
מעל 7 - תקין.
תלת-שיכבתית - המרקם האופייני בבדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרעהילה22/07/2010
שלום,
בעלי ביצע בדיקת זרע והתוצאה היא teratospermia (צורה תקינה 2%, צורה לא תקינה
% 98, ראש 81%, צוואר 8%, זנב% 9) חוץ מזה הכל תקין.
שאלה ראשונה האם יש מצב להריון טבעי?
שאלה שניה האם יש מצב להפריה על ידי זרעון הלא תקין שתיגרום לפגם בעובר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול22/07/20101. כן
2. סיכון קטן מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות-זקוקה לייעוץ,תובשואלת22/07/2010
שלום רב,
אנו בתהליך של טיפולי פוריות כמעט שנתיים. עד כה היו 3 הריונות, שהסתיימו:
1. IUI, הפלה בשבוע 7 אחרי דופק.
2. IUI, הפלה בשבוע 5.
3. IVF ראשון, הפלה בשבוע 6.
קריוטיפ תקין, היסטרו תקין, בעיית קרישיות (אנטיטרומבין 3 ו-APLA). לאור זאת הומלץ על קלקסן 60 ואספירין 100. במקביל עשיתי בירור של סיווג רקמות ונוגדנים בתה"ש (תוצאה: שלילית). שאלותיי:
1. אני יודעת שמינון של 1:1 למשקל הגוף (55 ק"ג) הוא מינימלי/מניעתי. האם יש מקום לשקול מינון טיפולי/גבוה יותר על מנת למזער כל סיכוי להפלה נוספת ?
2. האם נכון ואפקטיבי לשלב טיפול שנקשר לגורמים חיסוניים: פרגניל, סטרואידים, עירוי ? האם יש בזה סיכונים מיותרים ? חשוב לציין שתוצאת בדיקת סיווג הרקמות היא שלילית, אין לי נוגדנים כנגד בעלי.
3. האם יש משהו נוסף שביכולתנו לעשות ? בירור ? בדיקה ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר22/07/2010לא צריך מינון גדול יותר.במידת הצורך אין שום בעיה לתת טיפולי שונים.
זה הטיפול היחיד שיעיל בהפלות חוזרות על רקע קרישיות יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!דניאלה22/07/2010
אני עתידה לעבור הפריהי שבוע הבא,לאחר ההחזרה אני צפויה להיות בבית עם בני בן השנה ושבע עקב חופשה מהגן שלו,האם העובדה שאני נמצאת איתו יום שלם(והוא שוקל 11 קילו)ומין הסתם גם ארים אותו יכולה לפגוע בקליטת העוברים או בהריון במידה ויש(ועברתי הפלה לפני 3 חודשים עקב הריון שלא התפתח)?(אם כן ארשום אותו לקייטנה אך להשאר איתו אצטרך כך או כך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה שלום
פרופ' שחר קול22/07/2010ראי "שאלות נפוצות".
הרמת תינוק במשקל 11 ק"ג לא תפגע בקליטת העוברים, אך עלולה להשפיע לרעה על השחלות, אם הניבו כמות רבה של ביציות.
אם מדובר במחזור הפשרה - אין לכך כל חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול תודה עוד שאלה
חסויה22/07/2010היום זה היה היום ה 8 למחזור (הזקיק הכי גדול היה 6 מ"מ) רירית רחם 6 מ"מ..מתי היית קובע לי את המעקב הבא??? עוד כמה ימים??
תודה אני מעריכה את ההענות שלך פה בפורום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה דניאלה בטעות כתבתי תחת השם של
חסויה22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ממעקב זקיקיםחסויה22/07/2010
שלום רב, - מחזור טבעי ללא טיפול, חודש שעבר התחלתי מעקב זקיקים ביום ה - 11 למחזור וכבר היה זקיק של 20 מ"מ ורירית רחם של 10....לא הצלחתי להכנס להריון והחודש התחלתי בהמלצת הרופאה שלי את המעקב ביום ה - 8 , חזרתי עכשיו עם מכתב שאין זקיק מוביל , רק זקיקים קטנים, אין נוזל בדגלאס ורירית רחם דקה (6 מ"מ) מה זה אומר?? שהחדש לא יהיה ביוץ? או שכנראה הגעתי מוקדם מדי והוא יהיה מאוחר יותר?? יש לי כל חודש מחזור פשוט אורכו נע בין 26 ימים ל 30 ימים....יש טעם להמשיך לעקוב החודש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול22/07/2010יש מקום להמשיך מעקב, כי יתכן והביוץ החודש יהיה מאוחר יותר.
מציע לעקוב גם אחר רמת ההורמונים בבדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ' קול סליחה
חסויה22/07/2010כתבתי את השאלה הזו בטעות מתחת לשאלה של בחורה אחרת..אז אני אשאל שוב פה
היום זה היה היום ה 8 למחזור (הזקיק הכי גדול היה 6 מ"מ) רירית רחם 6 מ"מ..מתי היית קובע לי את המעקב הבא??? עוד כמה ימים??
תודה אני מעריכה את ההענות שלך פה בפורום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כשבוע.
פרופ' שחר קול22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להזיז טיפול הורמונלי?besmile22/07/2010
אני צריכה לקבל טיפול של הורומנים ל IVF-
אני פוחדת שזה יצא לי על יום ראשון בעבודה חדשה...
האם אפשרי - בגלל שזה מכוון לדחות זאת ביומיים??? או בעייתי???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להזיז
פרופ' שחר קול22/07/2010אפשר , אך תלןי בפרוטוקול הטיפול.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנות לבדיקות???besmile22/07/2010
שלום, התבקשתי לעשות בדיקות: e2'
LH
FSH
free testost
DEHA SO4
PROGESTERONE
הבנתי שחלק בודקים את הרזרבה השחלתית...אבל השלושה האחרונים לא מוכרים לי מה הם???
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול22/07/2010טסטוסטרון חופשי - הורמון זכרי, מופרש ע"י השחלות והאדרנלים. הבדיקה לרוב - חסרת משמעות - מיותרת.
DHEA - הורמון של האדרנאל, לרוב - חסר משמעות, מיותר.
פרוגסטרון - הורמון המופרש לאחר הביוץ. לא מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור ואין הריוןאנונימי22/07/2010
שלום
אני ביום ה55 למחזור ועדיין אין לי מחזור
ביצעתי בדיקת דם הפרוגסטרון 29 Beta-hCG קטן מ0.2
הרופא אמר לחכות כנראה שעוד מעט יגיע אם לא לבצע שוב פעם בדיקה דם למה עוד אחד
מה ההשערות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מאוחר, לפי רמת P
פרופ' שחר קול22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הורמוניםשירה22/07/2010
בוקר טוב לכם רופאים יקרים
מה אמורות להיות רמות האסטרודיול ופרוגסטרון לפני הטיפול?
כלומר כשמקבלים הנחייה להתחיל הטיפול(ביום שני/שלישי למחזור)
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות
פרופ` דוד בידר22/07/2010אסטרוגן פחות מ 200 יחידות ופרוגסרון נמוך סביב 0.9 ועד 3 יחדות.כלומר רמה נמוכה של שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים באולטרא סאונדשירה22/07/2010
בוקר אור רופאים יקרים
באיזה שלב במחזור נצפים זקיקים באולטרא סאונד?
האם בטרם המחזור לא אמורים להיראות זקיקים או שמא
הם תמיד מסתובבים וממש במחזור משתחררת ביצית אחת?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ` דוד בידר22/07/2010השחלה בנויה מזקיקים שבתוכם יש ביציות. תמיד אפשר לראות זקיקים תלוי באיזה גודל.
ביצית אינה משתחררת במחזור אלא באמצע החודש כאשר הזקיק גדל , ובגודל של כ-20 מ"מ נפתח בו חור שממנו יוצאת הביצית לחצוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)