מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופאים שלוםאני25/07/2010
12 יום לאחר ההחזרה של 2 עוברים טריים בטא 14 , לאחר יומיים בטא 47 . עד עכשיו קיבלתי תמיכה של שלוש אנדומטרין 100 ואוטרוגסטן 200 אחד PO (פרוגסטרון בדם תקין), משום שממשיכות לי הכתמות דמיות היום החליפו לי את התמיכה לאסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום ואוטרוגסטן 100 מ"ג - 3 בבוקר , 3 בצהריים ו3 בערב PV????? בעלי לקח את המרשם אבל המינון לא נשמע לי הגיוני, יש דבר כזה או שהוא לא הבין נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון הגיוני
פרופ' אלכס סימון25/07/2010סך הכל את מתבקשת לקבל 900 מג ביום. זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםמאי25/07/2010
שלום,
מה ההבדל בין טיפול באקקלומין לאורבטל? האם גם האורבטל הוא הורמון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' אלכס סימון25/07/2010אוביטרל הוא ההורמון המופרש בהריון. יש לו השפעה להבשלה סופית של ביצית ופקיעת הזקיק
איקקלומין גורם להפרשה מהמוח של הורמון FSH שאחריותו לגייס התפתחות זקיקים לקראת ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפול הפריהאני25/07/2010
לרופאים שלום רב,
אני נמצאת לפני טיפול הפרייה שני.
סובלת מזה חמישה ימים מחרדה שמתבטאת בסחרחורת (ורטיגו)במשך כל היום.
בשל החרדה המחזור שלי איחר בשבוע וכשכבר קבלתי מחזור - כבר יומיים - 2 כתמים ובניגוב (בשתן) יש מעט דם.
אני אמורה להתחיל פרוטוקול קצר - ביום השני או השלישי למחזור.
ברשותכם מס' שאלות:
1. האם לחכות שזרם המחזור יגבר ואז להתחיל לספור את ימי המחזור? או כבר מחר לבצע בדיקת דם ביחידה?
2. האם טיפול הפרייה (ההורמונים) יגביר אצלי את הסחרחורות?
3.האם אפקט החרדה/לחץ יוריד מיעילות הטיפול ולכן כדאי לדחות את הטיפול בחודש?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עליי....
אני25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר דוד ישי25/07/20101. לא מתחשבים בהפרשות הדמיות. מתחילים לספור מיום הדימום החזק
2. אני לא יודע. אני מקווה שלא
3. מצב הלחץ והחרדה אינו תורם לסיכויים להרות. רצוי מאד לטפל בזה לפני התחלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לד'ר שחר קול.ש.25/07/2010
במידה ואני בוחרת את המסלול שלך, באלישע, לתרומת בצית,
ברור שיש פגישה ראשונה איתך, ופגישה נוספת בהשתלת העוברים.
האם ישנה עוד פגישה, {בין לבין}, לבדיקת רירית הרחם ?
או שהכל מתנהל דרך מירה האחות ואת הרירית אני אמורה לבדוק בקופה שלי ולדווח לכם ?
האם נכון הדבר שכל הבנות לתרומת בצית מקבלות באלישע את אותו פרוטוקול ?
אני לא רוצה חלילה לפגוע. אני רוצה הצלחה.
תודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...??????????
ש.26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסלול אלישע
פרופ' שחר קול26/07/2010כל המטופלות עוברות הכנת רחם לפי הפרוטוקול המקובל בכל העולם, והמאפשר הכנה מיטבית של הרחם לקליטת העוברים, תוך שליטה מדויקת על יום החזרת העוברים.
בדיקת רירית הרחם מבוצעת באלישע.
מטופלות הגרות רחוק, שאינן מעוניינות להגיע לחיפה, יכולות לבחור באפשרות של ביצוע הבדיקה באזורן ושיגור התוצאות בפקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת ו ד ה
ש.26/07/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן - החזרת עוברים מוקפאיםסיון25/07/2010
היי,
אני מתוכננת להחזיר מוקפאים ביום ד' הקרוב.
קיבלתי אוטרוגסטן 100 דרך קופת החולים, וביחידה נאמר לי להחדיר 2 נרות - 3 פעמים ביום (600 ליום).
אני מכירה שבד"כ כל המטופלות מקבלות אוטרוגסטן 200 מקופת החולים, ומחדירות 800 ליום (2 בבוקר, 2 בערב).
במידה ויש לי אפשרות לרכוש אוטרוגסטן 200, האם ההמלצה היא להחדיר 800 ליום, ולא רק 600?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטאן
פרופ' אלכס סימון25/07/2010מינונים שונים נוהגים ביחידות שונות. בין 600 ל 800 מ"ג. כניראה אין הבדל. לצורך הנוחות לאישה עברו לטיפו פעמיים ביום - 400 פעמיים ביום. אם נוח לך החדרה שלש פעמים, גיי ב 200 מג שלש פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', ושאלה נוספת...
סיון25/07/2010המון תודה!
שאלה נוספת:
מה המלצתך בנוגע למנוחה לאחר החזרה?
(זהו הטיפול הראשון שלנו, אני בחורה בריאה, בת 27, מטופלת עקב בעיית זרע, במהלך הטיפול ולאחר השאיבה היה גירוי יתר שחלתי ולכן עוד לא בוצעה החזרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מצבך הרפואי יחליט הרופא
פרופ' אלכס סימון26/07/2010בדרך כלל מנוחה של יומיים די בה. אולם מצב הרפואי עם גירוי יתר שחלתי מחייב אולי גישה אחרת שמרנית יותר עליה יחליט הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםחלי25/07/2010
אנחנו במסלול IVF "טבעי".
המחזור היה ב 14/07.
נכון להיום יש זקיק אחד בגודל 19 מ"מ.
עובי רירית 8 מ"מ.
E2 774
Progesterone קטן מ- 0.8nmol/L.
האם ה Progesterone נמוך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. ככה הוא צריך להיות עד הביוץ
ד''ר דוד ישי25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטאאור25/07/2010
החזרה ב- 9/7/10 ב 21/7/10 בטא 119 ב- 25/7/10 בטא 678 האם העליה יפה? האם יש מצב לתאומים עם בטא כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה...תוצאות בדיקות נוספות
אור25/07/2010678 IU/L 678
ESTRADIOL (E-2) 3410.0 pmol/L 3410.0
PROGESTERONE 22.2 nmol/L 22.2
מצ"ב הבדיקות שעשיתי היום האם ניתן להפסיק את התמיכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלית בטא
ד''ר דוד ישי25/07/2010עלית רמת הבטא טובה. לא ניתן ללמוד ממנה על מס' העוברים. אל תפסיקי את התמיכה. הפרוגסטרון מעט נמוך מדי . כדאי לשקול להעלות את המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ללא החזרהיפית25/07/2010
שלום.
אני בת 30.
ביום שלישי שעבר {20/07} בוצעה שאיבה. אותרו רק 2 ביציות. מה שמוזר מאוד כי בפעמים קודמות אותרו 13 ו 15 ביציות. בכל מקרה במבחנה לא בוצעה הפרייה ומכאן לא היתה החזרה.
את הווסת האחרונה קיבלתי ב 24/06 התחלתי דקאפפטיל כבר ב 14/06 מונוגון התווסף ב8/07. אני מרגישה שהדקא היה ארוך מידי ואולי הם פספסו את הביוץ שלי. האם יש היגיון במחשבתי?
לא הגיוני שאותרו רק 2!!!!!!!!
קשה לי מאוד להתאושש, אני מרגישה פיסית חולשה מאוד גדולה, חוסר מוטיבציה ועייפות.
רציתי לדעת האם ייתכן וכל זה נובע מההורמונים שקיבלתי ואולי עדין נמצאים בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט ביציות.
ד''ר דוד ישי25/07/2010צריך לנסות ולהבין מדוע זה קרה , בעיקר כדי למנוע שזה יקרה שוב. לא תמיד זה אפשרי. לא נראה לי שזה קרה בגלל דקפפטיל "ארוך מדי"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפולגילי25/07/2010
בוקר טוב, באיזה יום למחזור אני אמורה להתחיל להזריק הורמונים? קיבלתי מחזור ביום שישי והרופא שלי מקבל רק מחר, לפיכך אגיע אליו ביום הרביעי למחזור - זה בסדר, או מאוחר? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל
ד''ר דוד ישי25/07/2010אפשר ביום 4 , אבל זה מעט מאוחר מדי . בד"כ מתחילים ביום 3 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםדניאלה25/07/2010
אני שבוע לאחר מתן גונל F ,לפני שאיבה
היום נצפו:
3 זקיקים בגודל 13,14,14
וקטנים
רירית 14 במראה 3 שכבתי בלבד
מההפריה הקודמת נשאבו לי 21 ביציות והיה הריון ולידה...,
מה המצב כרגע?האם יש סיכוי טוב להריון ע"פ נתונים אלא?(העוברים שלי אף פעם לא אופטימלים)
יש לציין שבעבר הייתי פוליציסטית,מאז הלידה השתנו פני הדברים ואני לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
דניאלה25/07/2010E2 1100
ממשיכה גונל עד ליום שלישי לבדיקות חוזרות
האם יש סיכוי לזקיקים הקטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לפני שאיבהדנה25/07/2010
שלום לרופאים הנהדרים.
אתמול ב 22:30 הזרקתי אוביטרל ומחר בבוקר השאיבה.
רציתי לשאול בקשר לתזמון. הביוץ לא יכול להתרחש לפני השאיבה? אם לקחתי אתמול בלילה הביוץ הרי יכול להתרחש קצת לפני השאיבה. איך יכולים להיות בטוחים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי25/07/2010מתוך נסיון, נדיר ביותר שזה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה 119 יום 12 אחרי החזרהאור25/07/2010
אני מבינה שזה חיובי . מחכה לתוצאות בטה אחרי 15 יום להחזרה שאלותיי הן: מתי מפסיקים עם התמיכה? ואני נחשבת הריון בסיכון בגלל סוכרת מתי אני עוברת למעקב במחלקה להריון בסיכון? האם רק אחרי שנצפה דופק באולט'??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
ד''ר דוד ישי25/07/2010ממשיכים עם התמיכה עד שבוע 7-8
באותו זמן, כאשר מודאים שהעובר תואם עם דופק , את צריכה להיות מועברת להמשך מעקב ביחידה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באבחוןטלטל25/07/2010
שלום ד"ר,
בני זוג בני 31, התחלנו טיפולי פוריות לאחר גילוי סרטן אשכים אצל בעלי וכריתת האשך עם הגידול. עברנו 5 מחזורי IUI (הזרעה) מהסוגים הבאים: 2 מחזור טבעי, 1 איקקלומין ו-2 פיוריגון במינון נמוך.
לאחר מכן עברנו ל-IVF ולהלן סיכום 4 המחזורים שעברנו עד היום:
1. 2 מחזורי טיפול בפיוריגון, 150 IU, נשאבו 13 ו-10 ביציות בהתאמה, הוחזרו 2 עוברים בכל מחזור.
2. מחזור טיפול באמצעות מנופור (2 אמפולות), נשאבו 2 ביציות ללא הפריות.
3. טיפול גונל F, ממוצע 200 IU תוספת לובריס מיום 4 להזרקות, נשאבו 3 ביציות ללא הפריה.
שבועיים וחצי לאחר השאיבה האחרונה החלו כאבים בבטן תחתונה צד ימין באזור השחלה. אתמול, שלושה שבועות אחרי השאיבה פניתי ליחידת IVF ובוצע אולטראסאונד וגינאלי עם תוצאות תקינות. הופנתי למיון רגיל להמשך בירור שם בוצע US בטן עם ממצא של שחלה ימנית בגודל 4X5 עם נוזל מסביבה. בוצע US וגינאלי נוסף במחלקת נשים עם ממצא של אותה שחלה בגודל של 1.7X2.4 עם מעט נוזל חופשי באגן, באופן כללי תקין.
שאלותי הן:
1. האם יש הבדל בין US בטן ל-US וגינאלי מבחינת גודל/מבנה השחלה? (יש לציין שרק US בטן בוצע ע"י רופאה רדיולוגית)
2. האם יש השפעה לשחלה מוגדלת/מגורה על תגובה להורמונים, והאם זו יכולה להיות הסיבה לתגובה הירודה בשני הטיפולים האחרונים? אם לא, מה כן יכולה להיות הסיבה?
3. כיום אני על גלולות עד סוף שבוע הבא כהכנה לטיפול שאמור להתחיל בעוד שבוע וחצי. האם כדאי להתחיל טיפול במצב המתואר לעיל?
4. לפני הטיפול הבא יבוצע US וגינלי שאינו מאבחן את מצבי. כיצד כדאי לפעול?
למרות שאין בידיך את כל הרקע הרפואי שלנו, נשמח לשמוע את הערכתך לשאלותינו אלו.
בתודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה מוגדלת
ד''ר דוד ישי25/07/20101. יש הבדל. האולטרסאונד הוגינלי עדיף ומדוייק יותר כאשר מדובר באברי האגן.
2. יש. אני לא יודע לגבי שני המחזורים הקודמים , אבל אני ממליץ לא להתחיל בטיפול חדש לפני שהשחלות חוזרות למצבן הבסיסי.
4. מומלץ , לפני התחלת טיפול חדש לעשות שוב אולטרסאונד וגינלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Gonal-Fורדית24/07/2010
שלום,
אני אמורה להתחיל זריקות Gonal-F ביום השני של הוסת.
היום התחילו לי הפרשות מעטות בצבע חום.
האם להתייחס לכך בתור היום הראשון של הוסת. כלומר, האם להתחיל כבר מחר עם הזריקות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל
ד''ר דוד ישי25/07/2010לא . תתחילי לספור מהיום הראשון של הדימום החזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה והקאותחסוי24/07/2010
שלום,
אני בתחילת התהליך. מזריקה דקפפטיל והשבוע התחלתי עם גונל F ולובריס. ביום השני של הזרקת גונל F ולובריס חטפתי וירוס שגרם להקאות וחום גבוה (38.7).
האם לחום עלולה להיות השפעה על הטיפול?
האם צריך לעדכן את המחלקה או שזה בכלל לא רלוונטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר דוד ישי25/07/2010אני חושב שמחלה וירלית , עם חום כמו שהיה לך , מחייבת שיקול דעת לגבי המשך הטיפול. ולכן אני חושב שאת צריכה לדווח לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)