מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופסור סימון - יש לי עוד שאלהלימור07/06/2010
שאלתי עדיין על האוטרוגסטן.
אני עושה 3 פעמים ביום בשעות קבועות 8 בבוקר 4 אחרי הצוהרים וב12 בלילה.
השאלה היא:
האם אני יכולה להכניס את התמיכה לא בשעות קבועות, זאת אומרת יום אחד חצי שעה לפני או אחרי מהשעה הקבועה? או שזה לא מומלץ?
מודה מראש, אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
לימור08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בשעות קבועות
פרופ' אלכס סימון08/06/2010בוקר נחשב מ 7 עד 11
ערב נחשב מ 3 עד 7
ולילה נחשב מ 9 עד 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד מאוד
לימור08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםליאת07/06/2010
שלום, אני תמיד נעזרת בכם בעת מתח, אז גם עכשיו..
אני נמצאת כמעט 12 יום אחרי החזרת מוקפאים (11 יום היום). לוקחת 3 אאנדומיטרין ביום ו2 פרוגינובה.
מיום ראשון האחרון, היום ה10 לאחר ההחזרה ,יש לי טיפה בחילה. האם יכול להעיד על הריון, או שכיח בגלל ההורמונים?
בנוסף, הרופא אמר לי לעשות בדיקה רק בחמישי, ביום ה 14 לאחר ההחזרה. האם בגלל שהבטא יותר נמוכה בהתחלה בהריון (אפשרי) שלאחר החזרת עוברים מוקפאים?
בתודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה של הרופאים
פרופ' אלכס סימון07/06/2010כדאי לבצע ביום 14 על מנת שלא יהיו ספקות אם יש או אין הריון. זה לא קשור למוקפאים.
התחושות אינן מרמזות להצלחה או כשלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה..)
ליאת07/06/2010האם אף תחושה גופנית לפני הבטא כשלוקחים הורמונים לא מרמזת על הריון?
כי גיליתי שגם החזה התמלא..
יש תחושות שכן יכולת לרמז? סליחה על החרדה..ותודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סימנים מוקדמים
מרב07/06/2010זה אינבדואלי , גם אני מחכה לבטא ביום חמישי ..ומחפשת כל סימן שיראה משהו בסופו של דבר רק בדיקת דם קובעת שיהיה לנו בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של פרופיל הורמונלינועה07/06/2010
היי,
עשיתי את הבדיקה ביום ה- 5 למחזור ואלו הערכים שהגיעו :
אנא עזרתכם , ולמה יש פעמיים את אותו ערך בצירוף המילה urgent האם אני אמורה להילחץ מזה ?
FSH=5.6
Estradiol (E2)=204
Progesterone =0.8
Estradiol (E2) Urgent= 764
Progesterone Urgent=2.4
Testosterone Total= 2
DHEA-S= 3.72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
פרופ' אלכס סימון07/06/2010מציע לבדוק מה היחידות ליד המספרים. ניראה לי שמדובר באותה תוצאה רק ביחידות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF - עובר אחדנטעלי07/06/2010
האם נכון הדבר כי ב IVF, בהחזרת עובר אחד, ישנו סיכוי גבוה עד פי להריון תאומים
(היינו, חלוקה של העובר לשניים וקבלת תאומים זהים).
אודה לתשובה והסבר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבר לא נכון
פרופ' אלכס סימון07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןלימור07/06/2010
שלום רב
אתמול בצעתי החזרת עוברים , וקיבלתי תמיכה בשם אוטרוגסטן 3 כדורים של 100 מ"ג
3 פעמים ביום.
הבעיה היא שלא קיבלתי מוליך כי אמרו לי שלא ניתן להשיג, ואני מכניסה את הכדורים עם היד ואני מנסה להחדיר אותם כמה שיותר עמוק, אבל בערך אחרי שעה אני רואה מלא מלא חומר לבן על התחתונים.
אני מאוד חוששת שכל התמיכה בעצם יוצאת החוצה מהגוף שלי ולא נשאר כלום בשביל התמיכה.
שאלתי היא: האם דבר כזה ידוע שקורה? ומה צריך אולי לעשות כדי שהתמיכה לא תצא לי מהגוף?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את עושה בסדר
פרופ' אלכס סימון07/06/2010לאחר ההחדרה נוחי 15 דקות. יתר על כן, גשי לבית מרקחת ורכשי מוליך להחדרת טבליות לנרתיק. כל מוליך יהיה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופורסיגל07/06/2010
שלום רב
אני מזריקה במשך 8 ימים מונופור, 4 אמפולות, מחר זהו היום האחרון ו שהרופא אמר לי להזריק ,נשארו לי 2 אמפולות של מונופור
רציתי לשאול האם אפשר ביום האחרון לקחת 2 אמפלות מונופור ו- 2 מונוגון ממה שנשאר לי או שלגשת לבית המרקחת ולקנות מונופור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם אפשר
פרופ' אלכס סימון07/06/2010אולם אולי תצטרכי הלאה לקבל זריקות? הצטיידי בזריקות מבעוד מועד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאחר הזרעהמישהי07/06/2010
שלום רב, בתאריך ה25/5 עברתי הזרעה וטרם קיבלתי מחזור. אני מתלבטת אם לערוך בדיקת דם כבר מחר או לחכות עוד, מאחר ובד"כ אורך המחזור של אינו סדיר והנו ארך מהרגיל או שלאחר ביוץ מתוכנן כמו שטיפול ההזרעה, ניתן לערוך בדיקה כבר לאחר שבועיים<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום מהביוץ ניתן לזהות היריון
מאיה07/06/2010בבדיקת דם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
פרופ' אלכס סימון07/06/2010אם אומנם היה ביוץ לפני שבועיים, אפשר לבצע בדיקה להריון 14 יום לאחר מכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזרעה תוזמנה בהתאם ?שרון07/06/2010
שלום רב
מחזור סדיר כל 30 יום - בדיקות תקינות , זרע תקין
לפי US ובדיקת פרופיל הורמונלי ביום 14 למחזור (יום א'-אתמול)- נצפה זקיק 19 עובי רירית 9
בבדיקת דם E2 1600, לפי הכוונה שניתנה לי נאמר לי לבצע הזרעה היום בבוקר בצורה טבעית ללא הורמונים ו/או אוביטרל.
שאלתי - האם הזרעה תוזמנה במועד הנכון ?
באיזה גודל זקיק מבצעים בד"כ הזרעה
האם זה נכון שרצוי לקיים יחסים היום לאחר ההזרעה ?
אם לא לקחתי אוביטרל האם עדיין יש לחכות שבועיים לבדיקת היריון ?
תודה רבה על עבודתכם הנאמנה והמסורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' אלכס סימון07/06/2010אם המחזור בדיוק, אבל בדיוק כל 30 יום. אזי הביוץ נופל ביום 16. ההזרעה בוצעה ביום 15 וזה מקובל. לא גודל הזקיק קובע אלא מתי הוא מבייץ. באישה אחת מבייץ בגודל 17 ממ ובאחרת 23 ממ.
אם ביצעת אסטראדיול אז למה לא לבדוק גם פרוגסטרון ו LH? יותר מידע יותר קל קבוע מתי יהיה הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - עוד שאלה לפרופ' סימון
לימור07/06/2010בנוסף לזה רציתי בבקשה לדעת : אם אני שמה את התמיכה 3 פעמים ביום נגיד בשעה 8 בבוקר
4 בצוהרים ו 12 בלילה.
במידה ולא יוצא לי לעשות כל יום באותה השעה בדיוק, האם ניתן להכניס את התמיכה בהפרש שעות , או בהפרש דקות? או שחייב תמיד תמיד בדיוק באותו השעות?
בתודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בהפרש שעות
פרופ' אלכס סימון07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרהטלי07/06/2010
שבוע אחרי החזרת עוברים מוקפאים:
פרוגסטרון - 37
e2 - 804
אני עם תמיכה של 3 אנדומטרין ביום +4 פרוגינובה.
אני רגילה שהפרוגסטרון הרבה יותר גבוה שבוע אחרי.
זו פעם ראשונה שאני עושה החזרה על בסיס מלאכותי. האם הנתונים נמוכים בגלל שלא היה ביוץ ולא קיבלתי אוביטרל לפני ההחזרה?
האם יש סיכוי שהבטא עוד כמה ימים תהיה חיובית על אף הנתונים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות תקינות
פרופ' אלכס סימון07/06/2010נחזיק לך אצבעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע בודקים שבוע אחרי החזרה ?
אפרת08/06/2010מעולם לא ביקש ממני לעשות בדיקות דם שבוע אחרי החזרה ...
מדוע יש כאלה שבודקים? ומתי ? ומהם ערכים תקינים להם מצפים?
אף פעם לא היו לי מוקפאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
אפרת09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לאחר שבוע
פרופ' אלכס סימון10/06/2010עיקרה לבדוק אם התרופות נלקחות כראוי. האמת אין בזה צורך. מעט מאוד אם בכלל מצאנו מקרים שהיו צריכים לשנות את הטיפול התומך לאחר בדיקה של שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבהרונית07/06/2010
האם מותר לצבוע שיער אחרי שאיבה ולפני החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' אלכס סימון07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים אחרי החזרהקאר07/06/2010
לפני 10 ימים עברתי החזרה ומלפני יומיים יש לי הפרשות מימיות מוזרות האם זה מעיד שאני עומדת לקבל או שזה מעיד שאולי אני בהריון יש לציין שאני עם פרוגסטרון לתמיכה קרינון האם זה מראה שהטיפול נכשל ושלא יהייה הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא מעיד על כלום
פרופ' אלכס סימון07/06/2010בעוד 3-4 ימים נדע אם הטיפול הצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ויטמין D בזמן טיפולי IVFחסוי07/06/2010
צהרים טובים
/. בעקבות חוסר רב של וטמין D נמסר לי ע"י הרופא לקחת פעם בשבוע ויטמין די , רבע מהבקבוק שניתן לי.האם זה תקין בזמן שאני בטיפולי IVF לקחת ויטמין די?
2. למעלה משנה וחצי אני לוקחת חומצה פולית , האם להמשיך לקחת את החומצה עד שיהיה הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
פרופ' אלכס סימון07/06/20101. ניתן לקחת ויטמין D בטיפולים
2. ח. פולית היא ויטמין חשוב בהתפתחות העובר. יש מקום ליטול את הויטמין לפני ובמהלך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןטלי07/06/2010
אני אחרי 2 טיפולי הזרעה (והשבחה כמובן) , טופלתי רק באיקקלומין שנתן תוצאות יפות , ועשיתי בדיקת דם להריון היום , 6 ימים אחרי ההזרעה האחרונה . התוצאות הן :
HCG QUANT. 0/3 IU/L
HCG<3 IU/L negative
HCG>25 IU/L positive
לפי מיטב הבנתי התשובה היא שלילית , האם אני צודקת ? האם כדאי לעשות בדיקה נוספת בעוד כמה ימים ? קראתי שזה אפשרי שזה יצא שלילי אם לא עברו לפחות 10 ימים .
תודה , טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מבצעים שבועיים אחרי הזרעה
פרופ' אלכס סימון07/06/2010אין מקום לבצע בדיקה לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתניצן07/06/2010
בהמשך לשאלות קודמות שלי-
לאחר טיפול IVF שנכשל. 5 ימים לאחר הפסקת זריקות גסטון- נגעים חמורים ומגרדים באזורי ההזרקה בישבן. רופא עור נתן משחת דרמובט (סטרואידים) שעזרה מאוד. הגירוד פסק אבל נותרו עדיין מעין בצקות כאלה. במקביל לנגעים החלו להתנפח בלוטות הלימפה במפשעה ואני כבר שבוע עם חום (לא גבוה) וכאבים בבלוטות. אתמול עשיתי בדיקות דם ששללו וירוס אבל הראו חריגה קלה בספירת דם לבנה.
רופא משפחה סבור שכתוצאה מהגסטון נוצר זיהום מקומי שמתנקז לבלוטת הלימפה. המליץ לקחת צפורל, אם כי לא בטוח שזה יעזור כי ע"פ הבדיקות לא מדובר בזיהום חיידקי.
בינתיים אני לוקחת גלולות וקיבלתי מהקופה אישור להתחיל סבב חדש, אבל אני לא יודעת מה לעשות -
א. האם הנפיחות והכאבים בבלוטות אכן קשורים לגסטון? אף אחד לא בטוח, כולל רופא הפוריות שלי שאומר שראה המון תגובות אלרגיות לגסטון אבל לא זיהום, בטח לאור העובדה שהכל התחיל רק כשבוע אחרי ההפסקה בזריקות.
ב. האם כדאי להתחיל סבב כשאני עם חום ואנטיביוטיקה?
ג. האם התגובה שלי לגסטון עלולה לפגוע בטיפול הבא, גם אם אחליף תמיכה?
ד. האם יש בדיקות דם נוספות שעלי לעשות מעבר לספירת דם ו EBV ו CMV שביצעתי?
תודה על תשובותיכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון
פרופ' אלכס סימון07/06/2010אין ספק שהכל נובע מגסטון. התרופה עלולה ליצור אפילו מוקדי מוגלה בשריר - אבסס. נסי מסאג' לריכוך. אם חום מתמיד תזדקקי לטיפול אנטיביטי. בפעם הבאה אל תשתמשי בגסטון. יש תחליפים לא פחות טובים.
רופא המשפחה צודק!
הבריאי קודם ממה שעובר עליך לפני טיפול נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אולי מצחקהמרים ז07/06/2010
שלום רב
אני מקבלת זריקות מונגון כבר שבוע
יש מקרים שיהיה הריון טבעי בזמן הטיפול ?
או הטיפול גם מוניע את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' אלכס סימון07/06/2010כל זמן שאין ביוץ במהלך הטיפול לא יהיה הריון. הטיפול ניתן על מנת לגרום לביוץ ולזהות אותו כשיגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)