מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון ממוקפאיםרחל04/06/2010
שלום,
בת 33, אני אחרי החזרה של 3 עוברים מוקפאים.
יום 3 - איכות 4-5-6 תאים. נאמר לי אחד מהם שרד רק 50% אחרי ההקפאה.
3 ימים לפני ההחזרה רירית 7.5.
מה הסיכויים להריון עם נתונים כאלה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 20%
פרופ' אלכס סימון04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר וטיפולי פוריותרעות04/06/2010
האם ניתן לעשות לייזר להסרת שיער במפסעות בתקופה שאני מזריקה פיורגן?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' אלכס סימון04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!דנה04/06/2010
בת 28.5 הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות (הזרעה)
שבוע 4 (ויומיים)
עשיתי בדיקת שתן ובדיקת דם שיצאו חיוביות
בטא - 515
E2 - 3347
פרוגסטרון - גדול מ-190.8
יומיים חשתי בחילות קשות (בלי הקאות)
מאתמול אין לי בחילות
מה זה אומר? האם זה סימן לא טוב?
הרגשתי כל כך רע עם הבחילות שהתפללתי שהן יפסקו ועכשיו אני מפחדת שזה סימן לא טוב שמשהו רע קורה
ביום ראשון אני עושה עוד בדיקת דם כדי לראות את הבטא הכפילה את עצמה ואני מפחדת!
אשמח לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קובעים תקינות הריון לפי בחילה
פרופ' אלכס סימון04/06/2010לבצע בדיקה חוזרת ביום ראשון היא רעיון מצויין. לא ניראה לי שצריך לדאוג. אם מתחיל טוב רוב הסיכויים שימשיך טוב. וזה מתחיל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!!!!!! ושבת שלום.....
דנה04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקות דם - שאלה נוספת
דנה07/06/2010שלום,
בהמשך למה שכתבתי קודם....
בדיקת דם ראשונה שעשיתי לאחר 3 ימי איחור במחזור הראתה בטא של 515
כעבור יומיים עשיתי שוב בדיקה והבטא עלתה ל2025
האם הקפיצה תקינה?
האם מעיד על סיכוי לתאומים??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לבצע על קול
פרופ' אלכס סימון07/06/2010בבדיקת על קול תדעי אם מדובר בתאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה09/06/2010רציתי לדעת מאיזה שבוע ניתן בדר"כ לשמוע דופק?
ובנוסף - האם בדיקת האולטרסאונד הראשונה שעושים לצורך העניין הזה היא פנימית (היינו דרך הנרתיק) או מעל הבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבוע 6 ובבדיקה וגינאלית
פרופ' אלכס סימון09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וביוץדנה04/06/2010
שלום:)
סיימתי עכשיו סבב שני של איקקלומין (אי פריון בלתי מוסבר... פרופיל הורמונלי תקין ובדיקות זרע של בעלי תקינות) והייתי הבוקר במעקב זקיקים. בשחלה הימנית היו זקיקים בגודל 16X18, 12X14 ו10X 17, בשחלה השמאלית זקיק בגודל 9X10 ונצפה עוד זקיק קטן. בשיחה של האחות במכון עם הרופא שלי הנחה אותי להגיע אליו ביום ראשון להזרעה. אני קצת חוששת שיום ראשון יהיה אחרי הביוץ ושהוא הזמין אותי לראשון פשוט כי בשבת אי אפשר, והבנתי מהפורום שהסיכוי טוב יותר להיכנס להריון יום לפני הביוץ ולא יום אחרי. האם ניתן לדעת מנתוני הזקיקים באיזה יום צפוי הביוץ שלי, והאם כדאי לי לשכב עם בעלי היום ליתר ביטחון בנוסף להזרעה ביום ראשון? (יעברו 48 שעות בין לבין, האם זה מגביא את הסיכויים?) שאלה נוספת ואחרונה - האם כמות הזקיקים היא שמגבירה את הסיכוי לתאומים? ואם כן האם הנתונים שלי מעידים על אפשרות?
המון תודה ושבת שלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CC
פרופ' אלכס סימון04/06/2010הייתי מציע לך גם לבצע על קול ביום ראשון לוודא שאומנם עומד להתרחש ביוץ. לא אתפלא אם ביום ראשון עדיין לא היה ביוץ. כך שהזרעה ביום ראשון היא אידאלית. אם יהיה הריון הסיכוי לתאומים 20%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר הזרעהמישהי04/06/2010
שלום רב, בתאריך ה-25/5 עברתי הזרעה. אתמול הופיעו מעט יותר מהרגיל, הפרשות חומות ולעיתים גם גוון ורדרד (נראה לי שלא דמיינתי). האם ניתן להתייחס לכך כהתחלה של וסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להמתין לאחר סוף שבוע
פרופ' אלכס סימון04/06/2010אומנם יתכן וזה תחילת המחזור. תוך יומיים נדע יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןמרים ז04/06/2010
שלום לכולם
אני מקבלת מונוגן כבר 5 ימים האם מותר לקיים יחסי מין ?
הבעיה שלנו להפרייה היא של הזרע אצל בעלי הזרע נמוך התנועה0 האם יקרה שבזמן שאיבה לא ימצאו זרע או תהיה בעיה מצד בעלי ?
אני דואגת שאחרי כול הכאבים שסבלתי לא ימצאו זרע יש דבר כזה?
הרבה תודות דואגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין במהלך טיפול
פרופ' אלכס סימון04/06/2010בהחלט ניתן לקיים יחסים. בדרך כלל עד יום מתן אוביטרל.
אני מבין שיש תאי זרע רק תנועתם איטית או לא קיימת. צריך לסמוך על היחידה שימצאו את התאים שנעים ולו במעט, על מנת להפרות.
לעיתים מתן זרע פעם נוספת באותו יום מביאה לזרע איכותי יותר. אז אם תדווחו שיש בעיה בזרע נסו גם את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם!!!!!!מור04/06/2010
שלום ד"ר
האם צילום רחם הכרחי להמשך טיפול הזרעות או הפריה ??
האם אפשר לדלג על השלב הזה בכלל ולהמשיך בטיפולים ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' אלכס סימון04/06/2010צילום רחם בא לוודא שלא תעברי טיפולים מורכבים שבסופם יתברר שמבנה הרחם לא תקין או חלילה החצוצרות אינן מתפקדות. כל שלפני טיפול מורכב כדאי לבצע צילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 43יפעת04/06/2010
שלום רב,
אודה לכם על דעתכם בנושא.
בת 43 מתרומת זרע
ברקע :
3 הזרעות.
שרירן של כ-3 ס"מ (אינו מפריע לטענת הרופא)
בנוסף:
IVF -1 שאבו 8 ביציות הופרו 7 הוחזרו 3 הוקפאו 3 רירית 11 - היה הריון עד שבוע 11 (עובר ללא
דופק בוצעה שאיבה של שק ההריון).
IVF-2 שאבו 7 ביציות הופרו 7 הוחזרו 3 הוקפאו 4, רירית 8 - אין הריון
סבב מוקפאים - הוחזרו 2 (מתוך השלושה שהופשרו של המחזור הראשון)- אין הריון
IVF-3 שאבו 5 הופרו 5 הוחזרו 3 הוקפאו 2 רירית 8 - אין הריון.
תמיכה- אנדומטרין 3 טבליות (1 בוקר 2 ערב) + אוביטרל ביום ההחזרה
בנוסף, מאז ההפלה מיקרופירין 75 ופרדינזון 5.
איכות העוברים- מצויינת לדברי המעבדה , חלוקות של 6-8 תאים ביום ההחזרה
(לדיבריהן "הפריות יפיפיות")
פרטוטקול: בשני הראשונים דקאפפטיל 0.1 שלושה ימים ראשונים ומיום שלישי גונאל 150 ו-3 מנוגון,
בשאיבה האחרונה ללא דקאפפטיל. וכמובן צטרוטייד או אורגלוטרן.
1. האם הגדלת מינון הזריקות עשוי להביא למספר רב יותר של ביציות? או הכמות היא פונקציה של הגיל על אף האיכות הטובה שלהן?
2. עובי הרירית קטן לאחר ההפלה (מ-11 ל-8) , האם נתון זה יכול להעיד על כישלון הטיפולים?
3. האם יש מקום לתמיכה אחרת לאחר החזרה?
4. האם הייתם ממליצים להחזרת עוברים בשלב הבלסטוציסט?
5. האם יש מקום לבירורים נוספים, בדיקות , הסטרוסקופיה?
6. רעיונות נוספים?אני מאד מתוסכלת מכך שהיה הריון ואני לא מצליחה 'לקבל' אותו בחזרה....
אשמח לשמוע את דעתכם, ומתנצלת על אורך ההודעה,
בברכה ושבת שלום
דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
דלית04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול IVF
פרופ' אלכס סימון04/06/2010העלאת מינון אומנם מטרתה לגייס יותר זקיקים. אם יהיו אומנם הרבה עוברים כדאי לבחור את הטובים על ידי תרבית לבלסטוציסטים. כאן את לוקחת סיכון היות ויתכן ואף עובר לא יתפתח לבלסטוציסט ולא תהיה לך החזרה כלל. אם בדיקת על קול תקינה ורירית מתפתחת היטב, אין צורך בשלב זה בהיסטרוסקופיאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להכנס להריוןרונית03/06/2010
שלום,
אני מנסה כמעט שנה להיכנס להריון יש לציין שיש לי כבר ילדים ונכנסתי להריון בצורה טבעית בעבר .בעלי ביצע בדיקת זרע (להלן התוצאה) האם לדעתך הבדיקה תקינה?איך מומלץ להמשיך (האם כדאי לבצע הזרעה):
Volume:1.5
PH-8.1
concentration-85 milion
total count:127 milion
motility:45-50%
viscosity:n
grade:piuoy
Morphology:
no line:3%
head defects:96%
tail defects :8%
midpiece-14%
premature cells-no
WBC-no
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ' אלכס סימון04/06/2010הבדיקה הבודדת הזו מראה חריגה במבנה וצורניות תאי הזרע. קשה לי להאמין שהכל תקין ורק הצורניות נמוכה. אני חושב שבהחלט ניתן להרות עם בדיקת זרע כזו אולם הזרעה תזרז את בוא ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון לאחר טיפוליםאיריס03/06/2010
שלום רב,
אני בהריון תאומים לאחר טיפולים.
שאיבה ב-17.4, החזרה ב-20.4, גיל ההריון (עפ"י תאריך שאיבה + שבועיים אחורה) צריך להיות 8.5 שבועות. הרופא תיקן את גיל ההריון ל-7.6 עפ"י בדיקת אולטראסאונד, כלומר הפרש של 6 ימים.
האם נהוג לתקן גיל הריון אחרי טיפולים? האם לא תאריך השאיבה הוא שקובע, שכן יודעים במדויק את מועד הביוץ?
אודה על תשובות הרופאים בפורום. התשובה חשובה לי על מנת לקבוע תאריך אופטימלי ככל האפשר לבדיקת שקיפות עורפית ובהמשך לשאר הבדיקות.
בברכה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקני לוסת אחרון לפי ההחזרה
פרופ' אלכס סימון04/06/2010אם כן וסת אחרון יהיה 6/4/2010
לפי זה בצעי את החישובים שלך מכאן ואילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר סימון, אך...
איריס04/06/2010תודה רבה על תשובתך. האם תוכל להסביר מה הסיבה לחישוב הנ"ל, כשלמעשה ידוע תאריך הביוץ המדויק? הרי בתאריך ההחזרה החזירו עוברים בעלי 8 תאים, שלמעשה כבר התחילו את דרכם...
שוב תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב הריון
פרופ' אלכס סימון04/06/2010בתנאי מעבדה התפתחות העוברים איית יותר מהטבע לכן גם ההשרשה מאוחרת יותר ממה שצפוי. על כן כדאי לחשב מהחזרה ולא משאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הגיוני, המון תודה לך
איריס04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע מלחיץ..מור03/06/2010
שלום רב,
אני בת 27 בעלי בן 30 מנסים להרות חצי שנה
קיבלנו תוצאות של בדיקת זרע לאחר 3 ימי התנזרות.
התוצאות:
נפח זירמה: 2 ml
ריכוז תאי זרע במליונים: 8
סך הכל תאי זרע במליונים: 16
תנועתיות %: 30
דרגה: II-III
חיוניות%:75
חומציות : 8.1
צמיגות: N
בדיקה מורפולוגית על פי שיטת קרוגר
תאים תקינים: 3
תאים לא תקינים: 0
tapering :0
long acros reg:0
short acros:1
neck pathology:8
tail pathology:9
other:90
pong post acros: 1
האם ניתן להיכנס להריון בצורה טבעית, אם כן, מה הסיכויים? ..כיצד לפעול מעכשיו?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה , דילגתם עלי!!
מור04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
פרופ' אלכס סימון04/06/20101. חוזרים על הבדיקה בהפרש חודש
2. הבדיקה מראה על רכוז נמוך מהנורמה כמו גם צורת תאי הזרע נמוכה מהנורמה.
3. ניתן להרות באופן טבעי אולם הסטטיסטיקה מלמדת שהזמן עד השגת ההריון הוא ארוך ולאיש אין סבלנות.
4. על כן - ההמלצה לפנות לרופא פוריות העוסק בבעיות זרע ולבצע הזרעות בהתאם לתוכנית שהרופא המטפל יתווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך יש לי עוד שאלה
מור04/06/2010האם כדאי לקחת משהו כדי לחזק את הזרע במקביל?
ואשמח להבין אם ישנם גורמים המחלישים את הזרע..
תודה רבה וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ סימון
מור04/06/2010תודה רבה על תשובתך,
האם יש משהו שניתן לעשות לשפר את איכות הזרע? האם מצב זה נחשב למצב גרוע?
יכול להיות שמהימנות הבדיקה ירדה בגלל שהוא נתן את הזרע בבית ולקח לו שעה להגיע למרפאה? אין הבדל בין איכות זרע באוננות לאיכות זרע בקיום יחסי מין ?
בנוסף, אשמח מאוד אם תוכל להמליץ על הרופא פריון שמתמחה בבעיות זרע באזור המרכז. אני מבוטחת בכללית ...
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
פרופ' אלכס סימון05/06/2010לבדיקת זרע לא תקינה יכולות להיות סיבות שונות החל מכיצד היא ניתנה, זמן עד הבדיקה, המעבדה הבודקת, מחלות ובעיות אצל הגבר. בהתאם לסיבה מנסים לטפל. על כן המלצתי לפנות לרופא שיתמקד יותר בסיבה ואפשרות טיפול.
איננו נוהגים להמליץ על רופא זה או אחר. אני מניח כי תוכלי למצוא רופא מתאים בחוברת קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביוץ -hava03/06/2010
אני לאחר ניתוחון (אחרי 2 הפלות), הרופא אמר לי להמנע מהריון לכמה חודשים - ולא לקחת גלולות (לצורך ריפוי המקום).
לצורך כך עשיתי היום בדיקת דם לצורך מעקב ביוץ. התוצאות להלן:
Estradiol (E2) = 715
progesterone = 2 (עפ"י דברי אחות המעבדה נמוך בכ- 30% מהתוצאה הנכונה)
LH = 12
לפי הערכים אני מבינה שהביוץ עדיין לא התבצע
השאלה-
1. מתי לעשות בדיקה נוספת כדי לודא שהביוץ עבר?
2. האם יש לחשוש מלקיים יחסים, והאם אפשר לשער את טווח הימים בהם יתכן ויתבצע הביוץ? ובמידה שאפשר באילו ימים כדאי להמנע כדי לא להגיע למצב הריון?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ביוץ
פרופ' אלכס סימון04/06/2010צריך לבצע ביום ראשון בדיקה חוזרת אולם מעקב ביוץ מחייב גם בדיקת על קול לזקיקים אחרת הבדיקה אינה מושלמת.
כדאי אפילו לקיים יחסים שמא הביוץ יהיה ביום שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינעמה03/06/2010
שלום, אני בת 40, תוצאות פרופיל הורמונלי ביום ה- 3 למחזור:
TSH 1.15
פרולקטין 93
LH 8.3
FSH 16.2
אסטרדיול קטן מ- 200
מה המשמעות? יש סיכוי להיריון?
רוב תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ' אלכס סימון03/06/2010לא מומלץ לקבוע אבחנה או מסקנה מבדיקה בודדת. בכל מקרה, בבדיקה זו רמת FSH גבוה ומעידה על אפשרות של רזרבה שחלתית נמוכה. דהיינו אם אומנם FSH מוגבר אזי מלאי הביציות בשחלות נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשלי03/06/2010
שלום רב בת 29 ובעלי בן 30,
עברנו הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציה דה נובו(הריון ראשון).
לאחריו היה הריון כימי.
בבדיקת זרע קיבלנו שכל הערכים בתחון, כלומר ריכוז 60 מיליון בפירה כוללת 168מיליון, תנועתיות 70 אחוז,
ורק המורפולגיה יצאה 2%
borderline -5%
head defects - 93%
midpiece - 12%
tail defects - 10%
.
אני מבינה שהמורפוליגה נמוכה שכל השאר בתחום.
מה ההמלצה במצב כזה?אני עם איקקלומין לחיזוק הביוץ.
האם זה שאומר שרק 2 אחוז בעלי צורה תקינה הכוונה גם גנטית?היות ומה שקרה לנו אני לא רוצה חס וחלילה להשיג הריון שוב לא טוב ולחכות לשם ככ במי שפיר או סיסי שליה..וזו שאלתי האם זה קשור למורפולגיה כלומר שאומ רים שרק 2 אחוז תקינים האם הכוונה תקינים גם גנטית?טובים ואיכותיים?האם זו הסיבה יכול להיות לטרנסלוקציה ולהריון הכימי?קריוטיפ שלנו תקין.
האם מומלץ פי גי די במצב כזה?
מה עליי לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ' אלכס סימון03/06/2010עצם העובדה שהיו 2 הריונות, ככל הנראה לזרע יש כושר הפריה.
כדאי לחזור על הבדיקה במכון נוסף. אם עדין מורפולוגיה לא תקינה יש מקום להתייעץ עם רופא פיריון לבדיקת בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןתמר03/06/2010
היי
החזר עוברים טריים ב-20.05 פרגנין אחרון ב-29.05 היום 03.06 תשובת הורמונים
E-1979
P-22.2
BETA-34
1.על פי התשובה יש הריון ?
2.מדוע האסטרוגן גבוה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגנין???
פרופ' אלכס סימון03/06/2010אם הכוונה פרגניל שניתן ב-29/5 ועתה 5 ימים לאחר מכן בדיקה להריון, היית אומר כי הבטא מודדת את הפרגניל שניתן. צריך לחכות עוד 3 ימים ולחזור על בטא. אם תרד, זה היה הפרגניל. אם תעלה מדובר בהריון.
האסטרוגן גבוה כי הפרגניל מגרה את השחלה להפריש אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כן פרגניל
תמר03/06/2010תודה. כן פרגניל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)