מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי פרוגסטרון ואקיקלומיןשמי07/06/2010
שלום.
החודש ביקשתי מרופא משפחה בדיקות בורמונליות לבדוק שאכן היה ביוץ...
המחזור שלי כל 35 יום סדיר..אבל מאוד דליל ל 2 ימים.
בימ 20 הפרגסטרון היה 2.6 ו LH 26 מניחה שזה הלפני
ובימ 26 הפרוגסטרון היה כבר 74 ו LH 5.4 אני היום בימ 34 באותו המחזור
זה אומר שהיה ביוץ נכון? זה לא גבוה מידי?
שנית הופנתי למומחה פריון כי אני שנה מנסה.. והוא הציע לי לקחת אקיקלומין החודש כשאקבל (אני בימ 34 למחזור) ללא מעקבים ובדיקות דם... זה לא יכול לפגוע לי ברירית? שלדעתי היא דקה ובגלל זה אולי לא נכנסתי להריון| ואקיקלומין לא גורם לביוץ למי שיש בעיות ביוץ? אני מביצת טבעי לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה אומנם ביוץ
פרופ' אלכס סימון07/06/2010ביוץ אצלך סביב יום 21.
אם יש ביוץ טבעי קבוע - איקקלומין מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת
שמי07/06/2010פרוגסטרון 74 זה גבוהה לא? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ראשונהקאר07/06/2010
אם בטא של אחרי 12 יום מההחזרה יוצאת חיובית האם עדיין אין זה אומר שהריון הוא תקין אלא רק אחרי כמה פעמים שעושים בטא זה נחשב להריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה משמח אך מצריך מעקב
פרופ' אלכס סימון07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להכנס להריון - מה המשמעות?iris07/06/2010
בבדיקות דם שנלקחו כשלושה שבועות מתחילת המחזור התקבלו התוצאות הבאות, למה הכוונה (נאמר לי כי הרירית דקה, יש לי שחלות פוליציסטיות, ועברתי הפלה טבעית עם גרידה, לידה טבית עם ירידת מיים בשבוע 34, והריון עם CMV שהביא לגרידה בשבוע 11)
ולתוצאות:
BUN 11.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (...*.....)
CALCIUM SERUM 8.98 MG/DL ( 8.40- 10.40) (..*......)
CREATININE SER 0.76 MG/DL ( 0.50- 1.20) (..*......)
SODIUM SERUM 138.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERU 4.30 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
PHOSPHORUS 2.90 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.*.......)
URIC ACID 4.50 MG/DL ( 2.30- 6.30) (....*....)
GFR(ESTIMATED) > 60 ML/MIN/1
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
HBS ANTIGEN NEGATIVE
החל מה-17-08-09 שונתה שיטת האיבחון
ANTI HBS 1.00 MIU/ML Nonimmune
HCV ABS NEGATIVE
CBC לא התקבלה דגימה
ESR no sample MM( 2.00- 25.00)
INR 0.94 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)
PTT 23.40 SEC ( 20.00- 34.00) (.*.......)
PT(%) 116.00 % ( 75.00- 140.00) (.....*...)
PT(SECONDS) 10.00 SEC
CMV-IGG 7.80 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*POSITIVE
NEGATIVE : <0.4 IU\ML
BORDERLINE : 0.4-0.6 IU\ML
POSITIVE : >0.6 IU\ML
CMV-IGM NEGATIVE
DHEA SO4 7.80 UMOL/L ( 0.60- 7.20) (.........)*
PRG-17-OH 8.30 NMOL/L
FEMALE: NMOL/L
FOLLICULAR PHASE- 0.3-2.5
LUTEAL PHASE - 0.8-8.8
POSTMENOPAUSAL - 0.3-4.0
HIV* תשובה נשלחה לרופא
ESTRADIOL(E2) 495.00 PMOL/L
(FOLLICULAR PHASE 70-900 PMOL/L
MID-CYCLE PHASE 140-1900 PMOL/L
LUTEAL PHASE 70-1000 PMOL/L
POSTMENOPAUSAL <150 PMOL/L
FSH 10.63 MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20 MIUML
MID-CYCLE 4.5-26 MIU/ML
LUTEAL PHASE 1.1-14 MIU/ML
POSTMENOPAUSAL 6-150 MIU/ML
LH 19.17 MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11 MIU/ML
MID-CYCLE 12-105 MIU/ML
LUTEAL PHASE 0.9-13 MIU/ML
POSTMENOPAUSAL 10-65 MIU/ML
PROGESTERONE 5.00 NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0-1.0 NMOL/L
LUTEAL PHASE 3.8-51 NMOL/L
POSTMENOPAUSAL 0-1.0 NMOL/L
PROLACTIN 236.96 M/UL ( 70.00- 630.00) (..*......)
TESTO* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' אלכס סימון07/06/2010הסדיקות מתאימות לתסמונת PCD. רמת LH גבוה ורמת DHEAS אף הוא מוגבר מעט. כאמור מאפיין פרופיל הורמונאלי של PCO. מעבר לכך - הבדיקות תקינות.
רירית דקה כי לא מתפתח ביוץ. התפתחות הביוץ מפרישה אסטראדיול וזה גורם לרירית להתעבות. אין ביוץ אז אין אסטראדיול ואז רירית דקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי -איקקלומין ואוביטרלא.07/06/2010
מאז שהתחלתי טיפול באיקקלומין +אוביטרל התחילה לי תופעה מוזרה: אני מרגישה חולשה בעין ימין כאשר התסמינים הם רעד בעין ולפעמים גם טשטוש ראיה קלה + הפרשות.
יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי של תרופות פריון?
אם לא,ממה זה יכול להגרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לואי של איקקלומין
פרופ' אלכס סימון07/06/2010דווחי לרופא ואל תטלי יותר איקקלומין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףף בבקשהויקי07/06/2010
עברתי ביום א שאיבה עכשיו אני צריכה להחליט מתי לבצע את ההחזרה ביום ה-2 או ביום ה-3
כי הבנתי שיש הבדל לא גדול מה עושים????????????האם לתת לזה לאחר ההקפאה לראות את החלוקה של התאים או להחזיר טרי ביום ג???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פרוש עלייך להחליט?
פרופ' אלכס סימון07/06/2010האמת שאין הבדל בתוצאות. אולם אני מעדיף יום 3 שיהיה יכולת לבחור את העוברים המתקדמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה להיום..):
ליאת07/06/2010אף תחושה גופנית כשלוקחים הורמונים לא מרמזת על הריון?
כי גיליתי שגם החזה די התמלא.
יש תחושות שכן יכולות לרמז משהו?
תודה רבה גם על קודם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה להיום..):
ליאת07/06/2010אף תחושה גופנית כשלוקחים הורמונים לא מרמזת על הריון?
כי גיליתי שגם החזה די התמלא.
יש תחושות שכן יכולות לרמז משהו?
תודה רבה גם על קודם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה פה לא קשורה.. זה קפץ
ליאת07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות הזרעויקי07/06/2010
בוקר טוב אתמול בבדיקת זרע של בעלי גילינו שישנה ירידה חדה מזאת שהייתה לפני כשלוש שנים שגם אז לא היה הרבה ולכן הגענו לביצוע של הפריה חוץ גופית.
השאלה מה עושים הלאה?למי ניתן לפנות לבדוק את הנושא?והאם ניתן להקפיא זרע ועם מי צריך ליצור קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול07/06/2010יש מקום לברור מלא של בן הזוג כדי לנסות ולזהות סיבה לירידה בכמות הזרע.
אפשר להקפיא זרע. מציע לפנות ליחידה בה תבצעו את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהויקי07/06/2010
בוקר טוב השאלה שלי היא כזאת לפני השאיבה כמובן שהיו לי כאבי בטן כתוצאה מהזריקות
אתמול עברתי שאיבה האם זה תקין שיש לי כאבי בטן גם לאחר השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול07/06/2010כן, כאבים לאחר השאיבה הם שכיחים.
אם חמורים - יש להתייעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות יקרות דחוף דחוף דחוףשולמית06/06/2010
אני מזריקה לעצמי פיוריגון
מסתבר שלא עשיתי את זה טוב בכלל
לא בדקתי לפני ההזרקה שיוצאות מעט טיפות וכו
ובאחת מן ההזרקות לא היה קפיץ ולא יצא חומר כלל
יוצא שהיו 7 פעמים של 58 יחידות
ו- 4 פעמים נוספות של 75 יחידות
פעם אחת של 58 יחידות בוודאות לא נכנסה לגוף והרופא אמר שלא אזריק שוב
מכאן יוצא שהייתי צריכה להזריק 6*58 + 4*75 כלומר 648 יחידות
היום אני רואה שהמחסנית עדיין לא נגמרה ושכנראה משהו לא בסדר!!!
אולי לא הזרקתי טוב פעמיים?
ואז 648-58 = 590?
כי עדיין יש נוזל במחסנית..
אני לחוצה מאוד מאוד, כל יומיים בדיקות דם ואולטראסאונד!
היום היה זקיק 13 ורירית 8.2
מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסנית פיוריגון
מאיה07/06/2010בכל מחסנית פיוריגון יש עודף של 100 יחידות. אם הסיבה היחידה שחשדת שלא הזרקת את המינון שהרופא הורה לך היא שהמחסנית לא ריקה אז אולי הסיבה היא הכמות העודפת שיש במחסנית?
בכל מקרה כדאי שתתייעצי עם הרופא שלך כי הוא רואה גם את תוצאות בדיקות הדם וגם את התפתחות הזקיקים באולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ...ש06/06/2010
היי
אני בת 26 מחזור סדיר , לפני טיפול ivf מפני איזוספרמיה חסימתית אצל בעלי , לפני שבוע קיבלתי זריקת דקאפפטיל 3.75 אמורה להמשיך עם גונל ביום ה14 .
היום היה לי דימום קל לא מרגיש כמו מחזור , זה נורמלי? כדי לגשת לרופא המטפל ?
בנוסף הזריקה עדיין קצת כואבת לי וזה משדר לי לכל הרגל , יש לי גלי חום בכף רגל ,זה גם נורמלי ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול07/06/2010דימום שבוע לאחר הזריקה - צפוי ותקין.
יתכן והחומר שהוזרק מגרה את העצב העובר בסמוך ולכן התחושות ברגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ש07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בעקבות טיפול שהופסקשלי06/06/2010
שלום לרופאי הפורום הנפלאים,
הבעיה - העדר וסת.
לפני כשבועיים התחלתי בטיפול ראשון לקראת הזרעה. זריקות גונל F ומעקב זקיקים.
ביום ה' לאחר 9 ימי זריקות הטיפול הופסק על ידי הרופא בשל הסיבות הבאות:
1. סיכון גבוה לגירוי יתר - הרבה זקיקים בשתי השחלות, בניהם זקיקים בגודל 18 מ"מ.
2. E2 נמוך יחסית = 550, פרוגסטרון גבוה יחסית = 7.
3. רירית 8 אבל דימום במהלך הטיפול.
הרופא הורה להפסיק הטיפול ולהגיע לבדיקה עוד שבועיים.
השאלות:
1. האם ייתכן שלמרות הפסקת הטיפול ההורמונלי התרחש/יתרחש ביוץ?
2. איך אוכל לדעת האם היה ביוץ?
3. במידה ולא היה ביוץ, מתי צפוי דימום?
תודה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול07/06/20101. כן
2. מעקב אחר רמת הפרוגסטרון
3. לא ניתן לקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה ד"ר קול
שלי07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני?ניסן06/06/2010
הי,
אני עוברת מחזור שני של IVF. במחזור הראשון לאחר 10 ימים של מנופור 3.5 אמפ' נוצר זקיק אחד אשר לא היתה בו ביצית.
כעת במחזור השני קיבלתי במשך 5 ימים מנופור 5 אמפ' והיום העלו לי ל-6.
בא.ס שביצעתי היום נראה זקיק אחד בלבד בגודל 3 מ"מ.
צריך לציין כי ברקע יש לי לי אנדומטריוזיס קשה, עברתי כבר מספר ניתוחים בעקבות זה.
האם יתכן כי האנד' משפיע עד כדי כך?
אולי ישנה סיבה אחרת למדוע המנופור לא משפיע עלי.
מקווה לתשובה מהירה,
מאוכזת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ירודה
פרופ' אלכס סימון06/06/2010הטיפול במינון גבוה שבו אין תגובה טובה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה. בהחלט יתכן על רקע ניתוחים חוזרים על השחלה והאנדומטריוזיז ממנו את סובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית
ניסן06/06/2010מה פרוש רזרבה שחלתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית =
פרופ' אלכס סימון06/06/2010מספר הביציות שנותר במאגר של השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית
ניסן06/06/2010מה פרוש רזרבה שחלתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם יום 23 למחזורתקוה06/06/2010
היום ביצעתי בדיקת דם ביום ה 23 למחזור. אבקש לדעת מתי היה הביוץ? פרוגסטרון 38.9 ,
ביום השלישי למחזור התוצאות היו בין היתר: LH 4.9
TSH 2.73 FSH 6.0
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל שניתן לאמר הוא
פרופ' אלכס סימון06/06/2010היה ביוץ. מתי? מצריך מעקב על קול לפני הביוץ. בדרך כלל הביוץ 14 יום לפני הוסת. אם יגיע הווסת, לכי 14 יום אחורה, שם היה הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןגלי06/06/2010
שלום,
האם ייתכן הריון למרות הפרשות מרובות שבוע אחרי ביוץ אשר נובעות מממצא אנדומטרלי בגודל 4-5 ס"מ?
האם ההפרשות מרמזות שלא הצלחתי להכנס להריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ' אלכס סימון06/06/2010האם כוונתך, ממצא ברירית הרחם של 5 סנטימטר? אם כן, כדאי להוציאו משם - הוא עלול להפריע בהשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםחן06/06/2010
שלום,
בת 38, עברתי אתמול בבוקר שאיבה ומאז סובלת מכאבים בבטן.
האם נורמלי? אחרי כמה זמן שלא עובר עלי להתלונן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול06/06/2010מציע להתייעץ עם היחידה המטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה ב-LH בזקיקים קטנים יחסיתסיון06/06/2010
שלום לכם,
ביום 9 למחזור נצפו באולטרסאונד 2 זקיקים בגודל 8 ו-10 מ"מ.
בדיקות דם: פרוג' 0.9, E-2 - 1027 ו-LH - 5.3
ביום 12 למחזור נצפו באולטרסאונד 2 זקיקים בגודל 14 ו-15 מ"מ.
בדיקות דם: פרוג' 1.2, E-2- 2090 ו-LH-18.1
אני מועמדת ל-IVF (במחזור טבעי ללא הורמונים).
שאלותיי הן:
1. היא האם לאור העובדה שכבר נעשתה קפיצה ב-LH, שאיבה בעוד יומיים (היום ה-14 למחזור) לא תפספס את הביוץ ?
2. האם הזקיקים ממשיכים לגדול באותו קצב כמו עד עתה (2 מ"מ ליום) גם לאחר מתן האוביטרל (יינתן הלילה) ?
3. האם יש סיכוי שהזקיקים של 14 ו-15 יגיעו עד לשאיבה (עוד יומיים) לגודל שבו יהיו בשלים?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LH
פרופ' שחר קול06/06/20101. יכול להיות, לכן רצוי לבצע א.ס. לפני השאיבה.
2. גודל הזקיקים לאחר האוביטרל הוא חסר משמעות.
3. זקיק בקוטר 14 או 15 יניב ברוב המקרים ביצית בשלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)