מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת מומחיםמירי08/06/2010
בעברי המיילדתי 3 הריונות לידה אחת. שלושתם הריונות ייזומים ומתוכננים שנקלטו בניסיון הראשון.
הריון ראשון תקין עד שבוע 40 כולל לידה רגילה וטבעית ללא בעיות.
הריון שני לא נצפה דופק ונקבע תור להפסקת הריון ויומים לפני המועד הפלה טבעית ואשפוז במיון על מנת לבדוק כי הרחם נקי וללא שאריות.
יש לציין כי בהריון הנ"ל ציינה טכנאית האולטרסאונד חשש לרחם דו קרני, דבר שמלווה את תיקי הרפואי האישי.
הריון שלישי תקין אשר הופסק מיוזמה בשבוע 17+ עקב מום בעובר אבל עד אז ההריון עצמו תקין ללא בעיות רפואיות הקשורות לנשיאת ההריון.
היום מעוניינת לשמש כפונדקאית ובעקבות הנ"ל ניגשתי לבדיקת היסטרו -סלפינגוגרפיה (H.S.G) וצויין " רחם במבנה תקין - פגם מילוי כמחיצה פונדלית קטנה. (לא רחם דו קרני)
האם דבר זה אמור להיות בעיה לאישור תהליך פונדקאות או שבעקבות 2 הריונות אשר לא היתה בעיה להיקלט ולא היו בעיות "סחיבה" ואפילו לידה תקינה בשבוע 40 יכולים להשפיע?
אשמח לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי אם מדובר בפגם מילוי קטן
פרופ' אלכס סימון09/06/2010תוכלי לשמש פונדקאית. אולם החלטה צריכה להתבצע על ידי רופא נשים מומחה שרואה לפניו את הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקיים יחסי מין?rona08/06/2010
האם ניתן לקיים יחסי מין אחרי לקיחת אוביטרל לפני שאיבה? האם זה טוב לזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה
פרופ' אלכס סימון09/06/2010יומיים לפני הדיקור לא לקיים יחסים. דהיינו מעת לקיחת האוביטרל.
ממש כמו בדיקת זרע, לא מקיימים יחסים 2-3 ימים לפני כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץ בתיותדנה08/06/2010
שאלתי היא האם הבדיקות ביוץ הבתיות, הם מהימנות?
האם תוכל להמליץ על בדיקה בתית כזאת? ואיזו כדאי לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנות ערכת ביוץ
פרופ' אלכס סימון09/06/2010אם הוסת פחות או יותר סדיר, הערכה מהמנה. כל ערה מבוססת על אותו עיקרון כך שאין טובה יותר או פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ ביתיתסימון08/06/2010
אני נמצאת בטיפולי IVF למעלה משנה.
קיבלתי תוצאת BETA שלילית לפני שבוע. את הוסת האחרון קיבלתי לפני מספר ימים ואני כרגע בחודש הפסקה לקראת טיפול IVF בחודש הבא.
אני רוצה לבדוק את רמת הפרוגסטרון שהגוף שלי מייצר ללא תוספת הורמונלי בחודש הזה. אבל לשם כך, אני רוצה להיעזר בבדיקה ביתית לגילוי יום הביוץ המדיוק כי אני לא יודעת עד כמה המחזור הטבעי שלי סדיר.
1. האם בדיקות אלה מתאימות לגילוי הביוץ במצב שלי? (כלומר, האם המצב של "בין טיפולים" משפיע על תוצאות הבדיקה?)
2. איך בדיקה זו מעידה על ביוץ?
3. באיזה יום לאחר גילוי הביוץ כדאי לעשות בדיקת דם כדי למדוד את רמת הפרוגסטרון?
תודה
סימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכת ביוץ
פרופ' אלכס סימון09/06/2010לפני הביוץ ב- 24 שעות, עולה בגוף הורמון הנקרא LH. ערכת הביות בודקת את נוכחותו בשתן. כשהוא מופיע בשתן אפשר לאמר שתוך 24 שעות יהיה ביוץ.
על כן, צריך להתחיל לבדוק את הופעתו מיום 12-13 למחזור כל יום. אם המחזור לא סדיר, חבל על המאמץ והכסף. הבדיקה טובה ונוחה אם המחזור נע בין 28-32 יום
שבוע לאחר הביוץ בודקים פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHמירב08/06/2010
שלום נשואה+2 בדיקות הורמונליות מראות ש FSH 43 אי לכך לא ניתן להכנס להריון האם יש טיפול או רופאים שמטפלים בעניין...או הפתרון רק תרומת ביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה.+ שאלה נוספת
חסוי08/06/2010לא נעניתי... בבקשה עזרתכם ...
שאלתי הנוספת היא מה ניתן להסיק מבדיקת הריון בדם שהראתה שערך בטא הוא 75 ?? באיזה שבוע של הריון מדובר ? (עברתי הזרעה ב- 25.5). איני יודעת כיצד מחשבים שבוע הריון - האם מיום קבלת הווסת האחרונה או שמא מיום ההפרייה בפועל ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע הריון
ד''ר דוד ישי08/06/2010גיל ההריון מחושב משבועיים לפני ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH
ד''ר דוד ישי08/06/2010יש משמעות לגיל האישה. אבל בעיקרון , לצערי , ברמות כאלה הסיכוי להריון מביציות האישה קטן ביותר והפתרון הוא תרומת ביצית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםמיכל08/06/2010
שלום רב,
כמה זמן לוקח לעוברים מוקפאים להיקלט, כלומר מהו הזמן הקריטי וכמה זמן הוא נמשך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
ד''ר דוד ישי08/06/2010כמו טריים . הם משתרשים ביום 5-6 לחייהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה..
מ09/06/2010מה זאת אומרת ביום החמישי- שישי לחייהם? הכוונה מיום ההחזרה או אם החזירו לי עוברים בני שלושה ימים, אז יומיים לאחר ההחזרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאוד על תשובתכם
מ10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה
פרופ' אלכס סימון10/06/2010לפני ההשרשה עובר צריך להגיע לגודל מעל 250 תאים. אם הוא מוחזר בגודל 2-3 ימים, לוקח עוד 3-4 ימים לפני ההשרשה.
הייתי אומר שהתהליך מתחיל 4 ימים לאחר ההחזרה ומגיע לשיאו 10 ימים לאחר ההחזרה. כך ש-12 ימים לאחר ההחזרה יש כבר שליה ראשונית המפרישה HCG המורכב משתי שרשרות חלבון אלפא ובטא. בדם בודקים את שרשרת הבטא של הורמון ההריון HCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין של מזל...
ויקי10/06/2010ניראה לי שהכל עיניין של מזל אם יקלט ההריון או לא אבל בטוח יש איזה סוד הצלחה מהו?גם אני יומיים לאחר החזרת עוברים כיצד אוכל לסייע בהצלחת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש ומוקפאים
ורד10/06/2010אז מה זה אומר שאין קשר בין התופעות לטיפול כי מדובר בכאב ראש שלא חולף וחום שמגיע גם ל-38 מעלות. ולהמשיך כרגיל עד לבדיקה ביום ה-12?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תקין?ליאת08/06/2010
שלום,
אני מטופלת חודש ראשון עם גונל 75 אחרי 2 מחזורי איקקלומין שגרמו לרירית דקה של 2.7 ו3.3.
היום עברתי בדיקת אולטרסאונד בה נצפתה רירית של 5.3 ו2 זקיקים בגודל 18 מ"מ וזקיק בגודל 13 מ"מ.
בהתאם לבדיקות הדם שלי היום הוחלט כי אני אקח מחר זריקת אוביטרל ומחרתיים אעשה הזרעה.
שאלתי היא:
1.האם הרירית בעובי הנ"ל עוד עשוייה לצמוח?
2. האם היא מאפשרת כניסה להריון או שמא שוב החודש הזה ההזרעה היא לחינם?
3. האם למרות שהזקיקים נראים בסדר בגודל ובכמות וכך גם ההורמונים- יש צורך לעבור לטיפול אחר בגלל התגובה של הרירית?
4. האם יש משהו שניתן לקחת כתמיכה לרירית או שזה כבר מאוחר מידי?
5. אני כל הזמן חוששת שאני מאבדת זמן לשווא על ריריות דקות, האמנם? או שניתן בכל זאת להכנס להריון גם במצב הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
ד''ר דוד ישי08/06/20101. כן . עד התחלת השפעת האוביטרל
2. כן . אבל בסבירות נמוכה יותר
3. לא . יש נשים שגם עם רמה גבוהה של הורמונים "מייצרות" רירית דקה
4. בשלב הזה זה מאוחר. לצערי אין טיפול שיכול לשנות את המצב באופן משמעותי
5. כמו שאמרתי , אפשר להרות גם עם רירית כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ליאת08/06/2010האם אנדומטרין יום לאחר ההזרעה תורם במשהו כאשר יש רירית דקה או שאין קשר בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצ
ליאת09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
ליאת10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?נירה08/06/2010
שלום
בדיקת הריון ביום ה-17 להזרעה
תאריך: 6.6
Estradiol (E2) Urgent 3170 pmol/l
Progesterone Urgent 122 nmol/L
HCG-B Quantitative Urgent 58 IU/L
בדיקה ביום 8.6
Estradiol (E2) Urgent 3655 pmol/l
גדול מ- Progesterone Urgent 127 nmol/L
HCG-B Quantitative Urgent 189 IU/L
האם תואות מעידות על הריון? האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי08/06/2010את בהחלט בהריון. רמות ההורמונים מצויינות ועלית הבטא טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן נעלמו לנו היום הרופאים????שקד08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מצטרפת , היכן הרופאים הלוווו
רבקה08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אחד הפורומים הרגישים בבקשה תגיבו
רבקה08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום הזה פעיל?!
רבקה08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבקה, אם כבר שאלת אז אני מעדכן
פרופ' אלכס סימון09/06/2010התחלתי את יום העבודה בשעה 7 בבוקר, השבתי על כמה שאלות בפורום. ניכנסתי לחדר נתיוח בשעה 8, סיימתי 4 שאיבות והחזרת עוברים בשעה 12. המשכתי למרפאה לבדוק ולטפל בנשים , סיימתי ב- 16.00. או אז נקראתי לחדר נתיוח כי היה צריך לטפל באישה עם הריון חוץ רחמי שפקע. בשעה 18.00 סיימנו את הניתוח, נסעתי לדרכי לביתי ובדרך נקראתי לחזור לסייע בניתוח קיסרי שהסתבך בדימום מעבר לרגיל. חזרתי ב-U TURN לבית החולים, בשעה 20.00 נסתיימה הדרמה בבית החולים, לתאומים ולאישה שלום. חזרתי הביתה כדי לאכול את ארוחת הבוקר שלי, ולשמוע שתוכנית השרדות בערוץ 10 זה הרגע הסתיימה.
הלכתי לישון עייף אך רצוץ.
הנה הגיע שוב הבוקר ואני עימכם שוב. יום טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה אתן מתלוננות?!
רחל09/06/2010תגידו תודה שהם עונים לנו בכלל.
זה דווקא הפורום עם הזמן תגובה הכי מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור סימון היקר
מאיה09/06/2010אני מאוד מקווה שאתה מצליח "לשים בצד" את התגובות הכועסות של חלק מהבנות. אני לא "קונה" את אשמת ההורמונים אבל כן מבינה שזה קשור ללחץ שבנות נמצאות בו בתהליך הטיפולי. מבינה אך לא מצדיקה ולא מקבלת את דבריהן. ממש לא.
אני מעריכה את עבודת הקודש שאתה עושה, יום יום, שעה שעה.
מודה לך בשם הבנות הנעזרות בך בפורום וגם ובעיקר מחוץ לפורום, כמו שכתבת- בייעוץ, בקביעת הפרוטוקולים, בטיפול, בשאיבות, בהחזרות, בלידות, בניתוחים... ולא הזכרנו עוד את אינספור שעות ההשתלמויות, כנסים, ישיבות והרצאות שאתם כולכם שותפים להם על מנת לקדם ולהתקדם כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא בפורום...
יעל10/06/2010זה ה"בעיקר"! כי בינינו... הרופאים לא חייבים לנו דבר! רובנו אינן מטופלות שלהם, הם לא מכירים אותנו, ולא מקבלים שום תמורה על התמיכה בנו (המקצועית והרגשית). בוודאי מדובר במבקרות חדשות שלא מכירות את הרופאים שבפורום הזה... תודה לכולכם! ועד כמה שהמלה הקטנה הזו גדולה, היא עדיין לא מביעה את ההערכה כלפיכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לדבריה של מאיה
לימונית11/06/2010טוב עשה פרופ' סימון כשתיאר לנו את יומו העמוס.
בכל מקרה, הפורום הזה הוא הפורום הפעיל ביותר, ואולי לא רק בתחום הפוריות, אלא בכלל בפורומים רפואיים.
רוב הרופאים כאן הם מנהלי יחידות, מרפאות, תחומים מסוימים בתוך היחידות ועוד, לכולם יש גם מרפאות פרטיות הפתוחות בשעות הערב, כולם עובדים בבתי החולים גם כמיילדים ומנתחי מיילדוּת, ובכל זאת, רובם נכנסים לכאן על בסיס יומיומי, משקיעים מזמנם הפרטי כדי לענות לנו וכדי להשקיט קצת את המתח שאנחנו שרויות בו.
וגם כך, חלקם עונים לנו כשהם שבים לביתם, בשעות הלילה, בערבי שישי ושבתות, על חשבון זמנם הפנוי ועל חשבון זמן המשפחה שלהם.
אני מעריכה אותכם מאוד ומודה לכם רופאים יקרים.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחלת לכל הרופאים להיות כפי שאתם...
ליהי09/06/2010אתם סבלנים, אכפתיים ומעל הכל נמצאים כאן כדי לתת משענת, וזה יפה מאוד!
תבורכו, זוהי עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
דורית09/06/2010רוצה להודות לרופאים הנהדרים שאין כמותם !!!
רוצה להודות על תשובות מפורטות,
על סבלנות,
על הזמן (שאני בטוחה שיקר לכם כל כך....)
על העזרה,
על רגעי החרדה שבזכותכם הפכו קלים יותר,
על המענה שקיבלתי כאן ולא בשום מקום אחר,
על המקצועיות והאחריות,
פשוט על הכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל אחד ואחד מכם שמעתי המלצות חמות וניראה כי באמת התקבצו לפורום רופאים מובחרים. הערך המוסף שמצאתי אצלכם הוא האנושיות, הרצון הכן לעזור, הסבלנות שמתבטאת בתשובות מפורטות אך בגובה העיניים.
את פרופסור סימון יצא לי לפגוש באופן אישי לא מזמן. החביבות, חוש ההומור, הידע (גוף ונפש), הסבלנות, האנושיות.... שעשו עלי רושם כל כך טוב מהקריאות הליליות (והיומיות) בפורום הזה... הצטרפו לפנים הטובות והקול הנעים, האנרגטיות והיכולת להקשיב.....
אין כמוך ואני מודה לך בשם התא המשפחתי שלי (שכולל בינתיים רק שניים...) ומרשה לעצמי להודות בשם כל קוראי ומשתמשי הפורום הזה.
הרבה הרבה בריאות ואושר לרופאי הפורום הנפלאים ויקיריהם - חיזקו, כי יש עוד ילדים שצריכים את עזרתכם על מנת להגיח לאויר העולם!
תודה, תודה ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה-
דורית09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון, אתה משהו מיוחד ביותר!
שלי09/06/2010אם הייתי ירושלמית הייתי הפציינטית הנאמנה ביותר שלך...
המון תודה על השירות המסור כאן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות
ד''ר דוד ישי08/06/2010להזכירכם , רופאי הפורום הם אנשים מאד מאד עסוקים שמוצאים כמה רגעים של פנאי כדי להשיב לשאלותיכם , במקום דברים חשובים אחרים , ללא תמורה , רק כדי להקל מעט על התהליך שאתן/ם עוברות/רים . בבקשה מעט סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות
מאיה08/06/2010היכן הרופאים? אוב הסיכויים שהם מטפלים במישהי מאיתנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת חוצפה...
מיכל09/06/2010לשמחתי אני כבר שייכת לפורום אחר אבל לפעמים אני עדיין מבקרת בפורום.
אני חייבת לציין לטובה את הרופאים בפורום הזה!
זמן תגובה מהיר ביותר והתשובות מאוד מקצועיות ואדיבות.
רופאים יקרים, כל הכבוד לכם.
אתם עושים עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי רבותי - נעבור הלאה
פרופ' אלכס סימון10/06/2010תודה לכל התומכות ברופאים ותודה על הערכתכם לפועלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רבקה10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוני רציני בפרוטוקולחסוי08/06/2010
בטיפולי IVF כמעט שנה וחצי.
בד"כ כל המינונים שלוקחת סה"כ 300 (150 גונל, 2 אפ' של מונגון)
או לפעמים 4 אמ' של מונוגון.
או 300 גונל
פרוטוקלים אלו הניבו כ- 13 ביציות , והערך של E2 ביום הרביעי של הזריקות היה כ- 4500
אבל פרוטוקל שהתחלתי ביום שישי שונה לחלוטין : 4 אמ' של מונופור והיום עשיתי בדיקת דם
שתוצאותיה : E2 950 , פרוגסטרון 2.3 , LH 3.2 . טרם בוצע בדיקות א.ס.
1. האם עפ"י הבדיקה הייתכן שאני לא מגיבה טוב למונופור ולא מייצרת ביציות?
2. מדוע הפעם זה שונה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
ד''ר דוד ישי08/06/2010אם אני מבין נכון , את אחרי 4 ימי טיפול. התוצאה נראית לי סבירה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מוקדם והריוןשרה08/06/2010
שלום,
בת 31 נשואה ( בעלי 25 ), מנסים להרות 4 חודש'.
הפסקתי גלולות מזה 7 חודש' אחרי 3 שנים.
וסתות לא הכי סדירות , בוצע US ביום ה - 3 לוסת וכן פרופיל הורמונלי - הכל תקין.
בשל ביוץ לא סדיר, וציפייה של 4 חודש' , התחלתי החודש להיעזר בערכת ביוץ.
זוהה ביום ביום ה- 9 למחזור.
מאוד רוצים להצליח ולהרות, ומקווים עכשיו שעם הערכה הביוץ יוודע לנו וכך הסיכוי יגדל.
אינני שומרת נידה, ללא הפלות או הריונות קודמים.
לא ביצענו בדיקות אחרות ( מעבר לבדיקות (גנטיות ודם ובדיקה גניקולוגית ופאפ ) .
האם זה יכול לעשות משהו בכניסה להריון? או לתת לטבע לעשות את שלו? אולי יש סיכוי טוב שתופסים את זמן הביוץ...?
שאלה נוספת - אם אני יודעת את זמן הביוץ , מתי אפשר לעשות בדיקת דם להריון? לא רוצה לחכות לאיחור במחזור..
אשמח מאוד לתשובה מרגיעה וחיובית.
לא רוצה להלחיץ את עצמי עם בדיקות ובירורים...
תודה מראש לרופא/ ה שישיבו
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת תאריכי וסת:
שרה08/06/201025/2/10
23/3/10
15/4/10
4/5/10
29/5/10 - מחזור אחרון
יש אפשרות שחודש' האחרונים פספסנו ביוץ כי חשבתי שהוא יופיע 14 יום מהווסת?!
כי החודש הוא זיהה מוקדם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה תודה
רבקה08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ להריון
פרופ' אלכס סימון08/06/2010הערכה או מעקב ביוץ יכולים לסייע לקצר את הזמן עד להריון בעיקר אם הביוץ לא סדיר
בדיקה להריון מבצעים שבועיים לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםלילית08/06/2010
סליחה עוד שאלה
זקיקים גדולים בצד ימין ועוד זקיקים קטנים בצד שמאל או ההפך
מה זה אומר?
מזה בכלל זקיקים - סליחה על הבוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
ד''ר דוד ישי08/06/2010זקיקים הם שקים של נוזל , בשחלה , שבתוכם מתפתחות ומבשילות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד לפני הזרעהלילית08/06/2010
שאלה נוספת
יומיים לפני ההזרעה עשו לי אולטרסאונד והצצתי בתוצאות ראית 6.0
ויומיים אחרי ראיתי באולטרסאונד 25.0
ואז קבעו שבאותו יום של 25.0 אני עושה את ההזרעה
מזה בעצם אומר המספרים האלה
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לילית
חסוי08/06/2010המספרים שראית ככל הנראה מצביעים על גודל הזקיקים שלך. ברגע שזקיק מתפתח דיו מתרחש ביוץ (בין אם הוא עצמאי לבין אם מתרחש כתוצאה מזריקה). ברגע שזקיק מבשיל ניתן לבצע הזרעה. הסמיכות בין הביוץ להזרעה מגדילה את הסיכויים להריון.
שיהיה לך המון המון בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לילית
חסוי08/06/2010המספרים שראית ככל הנראה מצביעים על גודל הזקיקים שלך. ברגע שזקיק מתפתח דיו מתרחש ביוץ (בין אם הוא עצמאי לבין אם מתרחש כתוצאה מזריקה). ברגע שזקיק מבשיל ניתן לבצע הזרעה. הסמיכות בין הביוץ להזרעה מגדילה את הסיכויים להריון.
שיהיה לך המון המון בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת תאריכי וסת אחרונים:
שרה08/06/201025/2/10
23/3/10
15/4/10
4/5/10
29/5/10 - מחזור אחרון
יש אפשרות שחודש' האחרונים פספסנו ביוץ כי חשבתי שהוא יופיע 14 יום מהווסת?!
כי החודש הוא זיהה מוקדם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה צורף להודעה הלא נכונה :-(
שרה08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה25 באולטרסאונד
ד''ר דוד ישי08/06/2010איך אפשר לתת תשובה סבירה בלי לדעת למה מתיחס המספר הזה. יתכן שמדובר בזקיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד וגינאליסתיו08/06/2010
להלן התוצאות: ביום ה- 8 למחזור(מחזור סדיר 23- 26 יום)
גוף הרחם: גודל כולל : 4.4 4.1 3.4 ס"מ
עובי רירית הרחם: 8.3 מ"מ
שחלה ימין: גודל : 2.0 2.6 ס"מ מרקם תקין
שחלה שמאל: גודל : 1.9 2.9 ס"מ מרקם תקין
זקיקים ימין : בקוטר 12 מ"מ
זקיקים שמאל : זקיקים קטנים
דוגלאס : אין נוזל בדוגלאס
בבקשה תגידו לי מה אומרת התוצאה של הבדיקה מבחינת פוריות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים
ד''ר דוד ישי08/06/2010זה אומר שהאולטרסאונד נעשה בשלב מוקדם ועדיין אין זקיק בשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה מתרומת זרעלילית08/06/2010
שלום רב יש לי כמה שאלות
אני בת 32 נעשה לי הזרעה ע"י תרומת זרע כיוון שלבעלי יש בעיית פוריות
1. מה הסיכויים להריון.
2. קראתי בפורום זה שעושים הזרעה לאחר 36 שעות ממתן הזריקה , ולי עשו הזרעה כמה שעות אחרי מתן הזריקה.
3. מה הסימנים שאני בהריון? האם עצירות היא אחד הסימנים? צריך לחכות שבועיים אבל מאוד קשה
4. אם אני יערוך בדיקה ביתית לפני הבדיקת דם בתאריך שהמליץ הרופא האם יהיו תוצאות?
אודה לכם מאוד לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע תורם
ד''ר דוד ישי08/06/20101. כמו במצב טבעי - כ 15% לטיפול
2. הזרע ממשיך להפרות יומים ויותר לאחר ההזרעה
3. אין סימנים להריון בשלב הזה
4. אין שום טעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)