מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת FSH גבוהה בנוכחות אסטרדיול נמוךגילי03/06/2010
שלום,
כיוון שיש לי תגובה ירודה של השחלות הסבירו לי שלא מקובל לנסות גירוי שחלתי כאשר הFSH מעל 19 .המליצו על הזרעה, ללא טיפול לאשה ולבן זוג השבחה לזרע והזרעה.
השאלה שלי היא במידה ואני עוברת לIVF האם גם שם לא מומלץ לטפל בי בהורמונים או שזה שונה?
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול03/06/2010לא שונה. מעל 19 כנראה שאין טעם בגירוי שחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עדיין סיכוי להיריון תקין?אני03/06/2010
לפני שבועיים החזירו לי 3 עוברים.
ביום ה- 12 להחזרה הבטא 35
ביום ה- 14 להחזרה הבטא 56
הבטא הכפילה את עצמה פחות מ- 2 האם זה תקין?
האם יש להיריון תקין?
אודה על תשובתכם בהקדם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול03/06/2010ההכפלה אינה תקינה.
הסיכוי להיריון תקין הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה טבעיתמימי03/06/2010
תודה
ולמי צריך לפנות כי ידוע לי שלא כל מרכז רפואי מוכן לעשות הפריה חוץ גופית עם ביצית אחת
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעית
פרופ' שחר קול03/06/2010כל מרכז יכול לבצע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקי את פרופ' אדריאן אלנבוגן
איריס04/06/2010שצבר ניסיון בדיוק בטיפול מהסוג הזה. קיבלתי המלצות חמות ביותר על הצד האנושי שבו - מטופלות מדברות על אדם נחמד מאד, חם, קשוב ומקדיש את הזמן הראוי לכל אחת.
מנהל מח' פריון בהלל יפה ורופא פרטי במדיקל סנטר בהרצליה, אולי מקבל בעוד מקומות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהעידית03/06/2010
שלום
אני יודעת שמלא בנות כבר שאלו את השאלה הזו אבל אשאל אותה שוב באופן אישי
לפני 10 ימים עברתי החזרה של 3 עוברים מוקפאים, לפי הרופא במצב טוב. נתבקשתי לבצע בדיקת דם ביום ראשון (יום 13).
היום יום 10 להחזרה ביצעתי בדיקה ביתית (לא עם שתן ראשון) והתוצאה היא שלילית
עד כמה הבדיקה אמינה בשלב זה??? כי יש בנות שביום ה10 התוצאה כבר חיובית....
יש לי ביומים האחרונים הקרנות של כאבים באיזור האגן, האם מסמל משהו????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם לבצע בדיקה
פרופ' אלכס סימון03/06/2010אני מבין שאין לכן סבלנות. הקדמת הבדיקה לא מסייעת אלא מובילה לסימני שאלה.
בקיצור אינני יודע אם את בהריון או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמת ד ח ו ףקאר03/06/2010
לפני יומיים היו לי תסמינים של גירוי יתר שחלתי היו לי נפיחות גדולה בבטן וקושי בנשימה ונאמר לי שעלי לנוח ולשתות הרבה מלפני יומיים התסמינים פחתו במידה האם זה מעיד שאין הריון כי נאמר לי בבית החולים שאם יש הריון התסמינים רק יתחזקו האם זה שהתסמינים ירדו במידה זה כבר מעיד שלא יהייה הריון בטיפול הזה אני אחרי החזרה 7 ימים יש לציין שאני נחה יותר ושותה ה מ ו ן האם ירידת התסמינים קשורה לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאר שלום
פרופ' שחר קול03/06/2010לא, רק בדיקת במועד תעיד האם יש היריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןמאיה03/06/2010
כיצד להימנע מזיהום בעקבות שימוש חוזר במוליך אנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשטוף היטב עם מים
פרופ' שחר קול03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות מבלבלותיעל03/06/2010
שלום,
בתחילת המחזור ראו שיש לי ציסטה.
עשיתי מעקב, והתוצאות ממש לא ברורות לי:
יום 11 למחזור - צד ימין זקיק 13 מ"מ. E2 - 722, Prog - 1.4, LH - 16.1.
יום 14 למחזור - צד שמאל זקיק 11 מ"מ. E2 - 430, Prog - 0.9, LH - 9.
כלומר הזקיק שהיה ביום 11 נעלם ולכן חשבתי שהיה ביוץ, אבל הפרוגסטרון נמוך - מה שלמיטב ידיעתי אומר שאני לא אחרי ביוץ.
אופציה אחרת היא שמה שראו ביום 11 זה היה הציסטה ולא זקיק - אבל אז זה אומר שלא היה לי ביוץ החודש? אף פעם לא היתה לי בעיה עם זה.
מצד שני ה LH כבר היה קצת גבוה ביום ה 11... בקיצור - מאד מבולבלת.
האם יש הסבר הגיוני למה שקרה כאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
פרופ' שחר קול03/06/2010כנראה על רקע הציסטה שהיתה ונעלמה, אך הפרישה אסטרדיול וגרמה לשיבוש הורמונלי.
יתכן שיגיע ביוץ מאוחר יותר.
יש מקום להמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה קטנה
יעל03/06/2010אם הבנתי נכון, אפשר להניח שלא היה ביוץ בינתיים.
אם אני ממשיכה מעקב ועדיין לא יתקדם לכיוון של ביוץ, יכול להיות מצב שפשוט לא יהיה ביוץ החודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/06/2010כן, לפי הפרוגסטרון עדיין לא היה ביוץ.
כן, יכול להיות שלא יהיה ביוץ. (ברפואה = הכל יכול להיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזהגילי03/06/2010
שלום רב,
אני נמצאת 10 ימים לאחר החזרת מוקפאים, אני סובלת מגודש רציני בחזה המלוווה בכאבים חזקים .
(ברמה כזו שאיני יכולה לישון, לשכב וכו') .
האם זה כתוצאה מתרופות שאני לוקחת (אנדומטרין + אסטופם 3 פעמים ביום). האם זה נורמלי?
תודה ובהצלחה לכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש
פרופ' שחר קול03/06/2010כן, הגודש נגרם ע"י פרוגסטרון (אנדומטרין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.אמירה03/06/2010
בוקר אור, אני בת 33 חודשיים לאחר לידה ראשונה (הריון שני הראשון הסתיים ע"ר עובר ללא דופק)
לקראת הריון זה עברתי הזרעה שלא הצליחה הינו לקראת הזרעה שנייה ואז היה גירוי יתר שחלתי נאלצנו להפסיק את הזריקות ולא היתה הזרעה ואז נכנסתי להריון ..כעת אני שוב רוצה להרות רציתי לדעת מתי שוב מתחילים הזרעות אם בכלל? האם אין סכנה בכך שזה יעשה בסמיכות להריון הקודם גם לי וגם מבחינת מומים לעובר?תודה מראש והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול03/06/2010אפשר להתחיל טיפול לאחר סיום הנקה, וחזרת המחזור לסידרו.
ועם זאת, אם הרית ללא כל טיפול, מדוע את זקוקה להזרעות??
יש סיכוי טוב להיריון נוסף ללא כל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה עם ביצית אחתמימי03/06/2010
שלום
האם ניתן לבצע הפריה חוץ גופית עם ביצית אחת טבעית ללא הורמונים ואם כן מה הסיכוי
תודה מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצית
פרופ' שחר קול03/06/2010אפשר.
הסיכוי קטן יחסית, ותלוי במשתנים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה ונופש לאחר החזרהויקי03/06/2010
בוקר טוב וסוף שבוע ניפלא לכולם
רציתי לדעת אם אני שבוע לאחר החזרת עוברים נוסעת לנופש באילת האם זה יכול לפגוע בהצלחת הטיפול?ולאחר כמה ימים של ההחזרה במינימום אפשר לקבל תשובה של בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי שלום
פרופ' שחר קול03/06/2010ראי שאלות נפוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופש
ד''ר דוד ישי03/06/2010לא רואה סיבה שנופש באילת ישפיע לרעה על הסיכוי להריון. בדיקת הריון 12 יום מההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלאני02/06/2010
אני מזריקה כל יום גונל 187.5, לאחר 4 ימי הזרקה נשארו 150במזרק (של 900) - האם ניתן להשתמש בהם או לזרוק?
(כלומר להשתמש ב150 ומהמזרק החדש עוד 37.5 כדי להשלים למינון שהותאם לי - 187.5).
ואם כן איך עושים זאת - בשתי זריקות - 150+37.5?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודאי להשתמש
פרופ' אלכס סימון03/06/2010חבל על חומר כה יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת..
אני03/06/2010איך להזריק ?בפעמיים? 150 ואח"כ עוד 37.5?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר החזרת עובריםיעל02/06/2010
שלום
לאחר החזרת עוברים אומרים להמנע מפעילות גופנית ומהרמת חפצים כבדים למשך שבועיים לפחות. האם יש לכך סיבה מוכחת או שזה משהו שנאמר רק מתוך זהירות?
חשוב לי לדעת כי אני מתעמלת פעמיים-שלוש בשבוע.
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאמר מתוך זהירות עם הגיון
פרופ' אלכס סימון03/06/2010קיים הגיון. בכל פעילות פיזית, יש הגברת זרימת דם לאברים הפעילים, במקרה זה שרירים. בהכרח אברים אחרים יקבלו פחות דם בהיותם בלתי פעילים ואינם נחוצים לדם זה. כגון אברים פנימיים, מיעיים, כיס שתן ורחם.
כל פעילות פיזית מאומצת מסיטה את אספקת הדם ולו במעט מהרחם לאזורים אחרים. האם זה מה שהיינו רוצים שיקרה? האם יש לכך משמעות? לא נדע. אבל ... למה לאתגר את הרחם והעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וביוץמור02/06/2010
שלום לכולם,
יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד...
יש לי שחלות פולצטיות והמחזור שלי לא סדיר, בעקבות זה אני מקבלת מחזור אחת לחודש וגם אחת לחודשיים וחצי השאלה שלי היא האם בייצתי 14 יום לפני שקיבלתי מחזור ??
האם מהיום שאני מקבלת מחזור ועד לפעם הבאה שאני מקבלת ( בין חודש ל-3 חודשיים) אז אני מבייצת בזמן הזה .?
או שיש מצב שבו אני לא מבייצת כלל??
אני רוצה לדעת אם כל אישה שמקבלת מחזור בין סדיר ללא סדיר היא מבייצת ??
והאם יש מצב שאיזה מקבלת מחזור ופשוט לא מבייצת .
סליחה על האורך מקווה שהשאלה מובנת
תודה מראש על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור המוטרדת - נעשה סדר
פרופ' אלכס סימון03/06/2010מחזור מופיע 14 יום לאחר הביוץ. אם הביוץ לא סידר אז המחזור לא סדיר. היות ואינך יכולה לאמר בוודאות מוחלטת מתי יגיע הווסת הבא שלך, אזי אינך יכולה לצפות את יום הביוץ שלך.
על כן האפשרות שנותרה היא לעקוב בצורה ממושכת בעל קול עד הגעת הביוץ. היות וזה דבר מטיש, ולמעשה לא ישים באופן שגרתי, ההמלצה לקבל טיפול כמו איקקלומין שגורם לביוץ מוקדם יותר ומאפשר מעקב הגיוני וסביר אחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום
מור03/06/2010קודם כל תודה רבה על התשובה .
אבל ....השאלה היא האם בייצתי או לא ????
האם בין מחזור למחזור אני מבייצת ?
אגב כבר ניסיתי אקקלומין ולא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היה וסת - אז היה ביוץ
פרופ' אלכס סימון03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת ברשותך
מור04/06/2010יכול להיות שקיבלתי מחזור ולא בייצתי , ישנה כזאת אפשרות בכלל????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות BRCA והפריהאביגיל02/06/2010
שלום, אני נשאית של BRCA 2, רציתי לשאול שתי שאלות:
1) האם לקיחת הורמונים לצורך IVF מגביר את הסיכון שלי לחלות בסרטן שד או שחלות?
2) האם יש המלצה לבצע PGD (ואז שוב מדובר על לקיחת הורמונים)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BRCA
פרופ' אלכס סימון02/06/20101. אין הוכחה כי טיפול ל- IVF מעלה את הסיכון בנשאיות BRCA
2. יש נשים המעדיפול ללדת ילד שלא ישא את המוטציה ופונות ל - PGD. אין מדובר בהמלצה אלא בהחלטה של בני הזוג / אישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)