מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עוברים מוקפאים בעלי סיכוי גבוה יותר להיקלטשושי02/12/2021
שלום וברכה. רציתי לדעת האם זה נכון שלעוברים מוקפאים יש יותר סיכוי להיקלט מאשר לעוברים טריים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר,לעובר טרי יהיה תמיד סיכוי טוב יותר ביחס לעובר קפוא העובר תהליך של הקפאה והפשרה,הליך ההקפאה באמצעות ויטריפיקציה (זיגוג)שיפר במידה רבה את סיכויי העוברים המוקפאים לשרוד את התהליך ולהתפתח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי שאני כולה לקבל הכנה להחזרת עוברים מוקפאים
שושי03/12/2021תודה רבה על התשובה אז בעצם יש סיכוי שאני יכולה לקבל הכנה להחזרת עוברים מוקפאים ושהם לא ישרדו את הליך ההפשרה והסבב הזה יגמר בלי טיפול כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקווה שלא,בכל מקה האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר באיכות c שנקלטשרה02/12/2021
שלום פרופסור יקר, היתה לי החזרה של עובר בדירוג c, שלמרות הסיכויים הוא נקלט ברוך השם. העניין שאני קצת לחוצה בגלל הדירוג שלו, האם זה יכול לנבא חלילה רעות על המשך הריון תקין? או האם חלילה זה יכול להשפיע על בריאות העובר?
ועוד שאלה, האם יכול להיות מצב שעובר שהיה בדירוג c ברחם יכול להשתנות ולהיות עובר a?
מציינת שהפרוגסטרון רק 48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ישנה בהחלט סבירות רבה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר שאיבה לקראת סבב חדשלאה02/12/2021
שלום,
ב24.10 עברתי שאיבה עם השראת ביוץ של 2 דקפפטיל.
ב29.10 קבלתי מחזור.
הייתי אמורה לקבל שוב ב27.11 אבל עדיין לא קבלתי(איחור של 5 ימים).
האם העיכוב יכול להיות קשור להורמונים שלקחתי? אני מעט לחוצה כי אמורה להתחיל סבב חדש.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיבוש מהסוג הזה בהחלט יתכן,בכל מקרה אם לא תקבלי עוד מספר ימים בצעי בדיקה להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור אך לא קיימתי יחסי מין
לאה02/12/2021לא קיימתי יחסי מין מאז, אז זה לא הריון.
עיכוב של עוד כמה זמן נחשב תקין? מתי לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפנות לרופא בעוד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון החזרת מוקפאים ונטילת אסטרופםנטלי02/12/2021
מסלול מוקפאים - אני נוטלת אסטרופם,
במידה ומתחילה מחר בבוקר, יום שישי, פרוגסטרון,
באיזה יום צריכה להיות ההחזרה של עוברים יום 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יום שני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מועט בימי המחזורגל01/12/2021
אני בת 42 ובשנה האחרונה ימי הדימום במחזור התקצרו ליומיים וגם כמות הדם פחתה משמעותית
האם זה מעיד בהכרח על ירידה בפוריות ?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במידה ולא התרחש אירוע חריג מבחינת הרחם השינוי בהחלט יכול לשקף שינויים בתגובה ההורמונלית שלך המתבטאים במאפייני המחזור שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירת פוליפואידית ועבה 12 ממנטליה גאיסינקי01/12/2021
בת 40 הובחנתי מס' פעמים ע"י אולטרסאונד זרימה שיש לי רירית עבה 12 מ"מ + נלקחה לי ביופסיה של רירית והתוצאה רירית פוליפואידית , האם יש לבצע היסטרוסקופיה טיפולית או ישר ניתוחית ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעבר לבירור לרקע של הרירית הפוליפואידית יש לתת לכך מענה הורמונלי מתאים ולא היסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ודימום קל בעת הטיפולהולתוי01/12/2021
שלום,
אני בעיצומו של תהליך החזרת עוברים מוקפאים, לוקחת מזה 9 ימים אסטרופם 3 פעמים ביום.
היום החל דימום קל.
רמות הורמונים:
E2- 1883
פרוג' קטן מ2
Lh- 0.3
רירית בעובי 7.5 ממ
מה משמעות הדימום?
האם יבוטל הסבב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לברר את הרקע לדימום לאלתר ולהימנע מהחזרה אם מקור הדמם מהרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לדעת מה מקור הדימום
הולתוי01/12/2021איך ניתן לדעת מה מקור הדימום?
אתמול היה לי us והרירית נראתה בסדר לדברי הרופא.
האם זה נפוץ?
האם אוכל בעתיד לבצע החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על הרופא שלך שיתן לך מענה רילוונטי לרקע האפשרי של הדימום ובהתאם לכך ישקול את צעדיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי גרידה בשבוע 8שיר30/11/2021
הי עברתי גרידה בשבוע 8
שאלה-האם יש אחרי גרידה ביוץ?? עוד לפני שמקבלים מחזור?
הבנתי שמ גרידה מקבלים אחרי 6 שבועות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הביוץ עשוי בהחלט להופיע בטווח של 2-3 שבועות מהגרידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה אך מכפילהתמר30/11/2021
שלום,
אתמול ביצעתי בדיקת בטא, שיצאה 32.
היום חזרתי על הבדיקה והתוצאה 59.
למיטב הבנתי ההכפלה תקינה, כי עברו רק 24 שעות בין הבדיקות.
השאלה האם יש מה לחשוש מהריון כימי? ואם כן - באיזה ערך של בטא אין צורך לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש חהמשיך במעקב בתקווה שמדובר בהיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך להמשיך במעקב בדיקות דם
תמר02/12/2021תודה על המענה, אשמח לשאלה נוספת.
לאחר בטא של 59 ב30/11,
ביצעתי היום בדיקה נוספת - 174.
פרוג' - 40.8
יש צורך להמשיך במעקב בדיקות דם?
או להמתין לאולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בצעי בדיקת אולטרסאונד בעוד שבוע לאשש קיומו של שק היריון מתפתח ברחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרות כושלות בטיפולי פוריותעדי30/11/2021
שלום פרו' , עברתי כבר 8 החזרות ללא הצלחה, לא היה היריון. עשיתי אולטרסאונד תלת מימד ויצא תקין. היסטרוסקופיה אצל פרו' גולדנברג ויצא תקין והוא אמר שאין בעייה להיכנס להיריון. העוברים במצב מצויין. השאלה שלי היא האם יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות לבירור מצב רירית הרחם ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי לבעייתך באתר המקביל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמימילה30/11/2021
שלום,
ווסת ב- 31.10.21
שאיבה בוצעה ב- 12.11.21
החזרה בוצעה ב- 14.11.14
אוביטרל- 15.11.21
בדיקת בטא- 28.11.21 (272 IU/L)
בדיקת בטא- 30.11.21 (554 IU/L)
תמיכה- 2 קרינון+2 דופסון.
האם תקין?
האם תמיכה מספיקה?
האם עלי לבצע עוד בדיקת בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה תקין,יש להמשיך במעקב באמצעות אולטרסאונד בעוד מספר ימים לאשש קיומו של שק היריון
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה תקין יש להמשיך מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של קרינון ג'יל.דנה30/11/2021
שלום רב, אני מטופלת בבית חולים ציבורי. החזרה של מוקפאים על בסיס טבעי, אין לי מחלות נוספות, הבעיה היא בכמות נכונה של זרע אצל בעלי. יש לנו כבר ילדה מסיבוב הקודם.
אחרי אחזרה הרופא נתן לי מינון של קרינון גל 3 פעמיים ביום - 6 חבילות בחודש. הרוקח אמר שיש טעות במינון ולא ניתן למכור לי אפילו כמות כזאת של תרופה... אז פניתי לרוםא והוא אמר שאין שום טעות - זה תמיד 3 פעמים קרינון או אנדומטרין - המינון זהה שכל התכשירים עם פרוגסטרון. אני לא רופא, ולא יודעת אם זה באמת כך. אחות במחלקה אמרה שזה מה שרשום בתיק. אבל גם רוקח אחר בסופר פארם אמר שלא ניתן למכור קרינון 3 פעמים ליום לחודש ימים, מקסימום פעמיים. וגם בעלון לתרופה כתוב שפעמיים ביום זה מינון מקסימלי. אשמח לעזרה, האם קרינון 3 פעמים ביום זה טיפול תמיכה סטנדרטי בפרוטוקול מוקפאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוהג לתת פעמיים ביום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא, מודאגתמיראל30/11/2021
היי דר, אני 5 ימים לפני איחור במחזור , שלשום עקב כאבי מחזור עשיתי בדיקת בטא=12 , יומיים אחרי בטא= 58, האם זה תקין או הריון כימי? אני צריכה להמשיך במעקב בטא??
בשחב זה -זה נראה תקין. המדיכי במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית חימום 3 ימים לפני החזרת קפואמטופלת ivf29/11/2021
שמתי כרית חימום על שמיכה דקה 3 ימים לפני החזרת קפוא,זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשים כרית חימום כן
פרופ` דוד בידר30/11/2021אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של גונל אף עם תרופת שינהמורן29/11/2021
לאחרונה סובלת מנדודי שינה ומטופלת בגונל אף.
האם יש בעיה ליטול כדור שינה , מסוג נקרטורנו כאשר מזריקים גונל אף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר ליטול יחד אין בעיה
פרופ` דוד בידר30/11/2021אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)