מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי בטא והורמונים לאחר הזרעהעדי12/11/2021
שלום,
לאור נטיה לקרישיות יתר-מטופלת עם קלקסן 40
האם הערכים הבאים תקינים ?
בדיקת דם 11 ימים לאחר הזרעה (טיפול מקדים עם גונאל)
בטא 15
E2 1448
LH קטן מ 0.17
פרוגסטרון 98
בדיקה חוזרת לאחר יומיים (13 ימים לאחר הזרעה)
בטא 29
פרוגסטרון 108.8
LH קטן מ0.17
E2 1692* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי
פרופ` דוד בידר12/11/2021הבטא נמוך וההריון המתפתח הוא לא תקין.
יש לעקוב אחרי ערכי הבטא בלבד ולראות מה קורה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מעקב בטא והאם יכול להיות תקין
עדי14/11/2021היום 14/11
בטא 60…
זה יכול להיות תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להמשיך לעקוב ולראות לאן זה הולך
פרופ` דוד בידר14/11/2021אני חושב שלא וצריך להמשיך לעקוב ולראות לאן זה הולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין את תהליך ה ivfדנה12/11/2021
היי, אני אמורה להתחיל איפולי ivf. אני מנסה להבין את התהליך. את השאיבה עושים בבית חולים אבל היכן מתבצעת ההחזרה?
וגם איך מחליטים באיזה בית חולים מטופלים? (אני גרה בתל אביב) האם זה להחלטת הרופא? הקופה? אני מחליטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה
פרופ` דוד בידר12/11/2021את כל ההסברים המפורטים צריך רופא המטפל להסביר.
את יכולה להחליט היכן עושה ואצל מי את עושה.
קופת החולים ממנת בתי חולים ציבוריים ופרטיים.
את השאיבה וההחזרה עודים ביחידות ההפריה בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור משכך והריוןאתי11/11/2021
היי.
אני בשבוע 8
מנוזלת ומרגישה לא ככ טוב.
מה מותר לקחת?
(הריון יקר) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור
פרופ` דוד בידר11/11/2021אקמול
אופטלגין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול שאיבה, טרם הפריותלמא אשקר11/11/2021
אתמול נשאבו ממני 3 ביציות
היום עדיין אין הפריות
יש עוד סיכוי שמחר יופרה משהוא? ואם כן כמה הסיכוי? או שזה כבר סימן לא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול
פרופ` דוד בידר11/11/2021אם אין למחרת הפריות אז זה לא תקין.
כנראה את בת 40 פלוס .
פרופיל הורמונלי היה יכול לומר מה טיב הביציות.
בכל אופן זה מצריך מחשבה נוספת לפני הנשך טיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
ל.א12/11/2021אני דווקא בת 31, עם בת כמעט שנתיים אחרי ivf, אבחנה של רסרווה שחלתית נמוכה לא ידוע על רקע מה - מצבי נדיר
Fsh תמיד מתנדנד, אבל בעיקר סביב 12, טופלתי הפעם ע"י פרוטוקול של פרגוויריס 450 יחידות ובהמשך ציטרוטייד עד לשאיבה
E2 יומיים לפני השאיבה היה סביב 1300
מה הכוונה למחשבה נוספת לפני המשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר12/11/2021אם את בגיל 31 אז המצב עוד טוב ולכן כדאי לנסות בעוד פרוטוקולים המצאימים למצבך.
עקב העובדה שילדת לפני שנתיים מגבירים את הסיכויים להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH ונטילת פרנטאל, טרם כניסה להריוןאנונימית11/11/2021
שלום,
בת 39 המתעתדת להיכנס להריון ראשון באמצעות הזרעה ונוטלת טבליות פרנטאל במשך חמישה חודשים.
האם ייתכן שנטילת טבליות "פרנטאל פלוס בטא קרוטן" - כאמור, במשך חמישה חודשים - מתבטאת בעלייה בערכי TSH? מעיון בעלון לצרכן, מצוין כי כל טבליה מכילה 150mcg יוד.
על רקע עלייה בערך TSH מ - 3.04 (ביוני, חמישה ימים לאחר תחילת נטילת פרנטאל) ל - 3.98 (באוקטובר), רופא הנשים מעוניין להתחיל בטיפול ביוטירוקס למשך חודש (50 מק"ג ליום), טרם כניסה להריון, מתוך כוונה להגיע לערך 2.5.
ושאלתי, שוב, האם העלייה בערך TSH מקורה בפרנטאל, או שמא אין קשר בין הדברים וכדאי להתחיל בטיפול ביוטירוקס?
לציין, שמעולם לא סבלתי מבעיות בבלוטת התריס.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העליה אינה נובעת עם פרינטל,פעלי לפי המלצת הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום 15 אסטרופם וגינלי רמתמירי10/11/2021
שלום, ביום 15 אסטרופם וגינלי רמת e2- 1829.3
p- 0.31
Lh -21.3
עובי-6.2
זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרירית עדיין אינה אופטימלית מבחינת העובי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אסטרוגן ורגישות בשדייםשואלת10/11/2021
שלום האם אסטרופם עושה רגישות וכאב בשדיים ואם השד פיברוציסטי זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי,אין הוראת נגד כל עוד מבוצעת ביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זכויות טיפולי פוריות לאחר השתלת פיסות שחלהרינת10/11/2021
שלום, אולי זה לא הפורום כאן, אבל אני שולחת לחמי.., אני אישה כיום בת 45 וחודשיים, חליתי בסרטן בגיל 25, אז הוצאה שחלה כדי לשמר פוריות, כיום לאחר ניתוח החזרת שחלה בגיל 45 וחודש, בשל גילי ניתן לי לאחר הניתוח סבסוד רק לטיפול IVF אחד ויחיד שכשל. כיום הערכים שלי הינם FSH 4.8 LH 3 E2 1246 לפי הבנתי הלא גדולה, השתל נקלט בהצלחה על פי ערכים אלה, אבל קופת חולים כללית אינה מוכנה בשום פנים ואופן להמשיך סבסוד הטיפולים, וזאת על אף שסיכויי גבוהים, וכאן אני נזקקת לכם הרופאים, להתריע שסיכויי גבוהים כאן יותר מנשים אפילו הצעירות ממני בעשור, מכיוון שבגופי יש פיסות שחלה של אישה כבת 25, שזה הגיל בו נלקחו ממני פיסות השחלה, ואף נבדקו שהינן נקיות מכל תאים סרטניים כלשהם. אשמח מאוד לעזרתכם בקידום מדיניות וגמישות של הקופה ושל החוק לגבי סיכויי הצלחה של נשים כמוני, שרוצות להיכנס להיריון בלי לקרוס כלכלית. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לך טיעון צודק כי גיל הביציות שלך הנו 25 בעוד הגיל הכרונולוגי שלך הנו 45+,עלייך לפנות לכל הגורמים כולל משרד הבריאות באמצעות עו״ד ליצג את האינטרס שלך כולל מכתב מרופא פריון -עו״ד שייצג סוגיות רבות בנושא הנו עו״ד גלעד שדר 054-4503540-
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפני לעו״ד ליצג אותך,התקשרי אלי אמליץ לך בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין פעמיים ביום האם צריך זמנים קבועיםאתי09/11/2021
היי,
אני צריכה לקחת 2 נרות כפול 2 ביום
האם זה צריך להיות בזמנים קבועים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח צריך להיות בזמנים קבועים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי לבצע החזרה בעובי 6.5תמר09/11/2021
שלום, אחרי 15 יום אסטרופם העובי 6.2, האם ניתן להמשיך רק אסטרוגן ולכמה זמן עוד? האם מותר יותר משבועיים וללא פרוגסטרון?
האם אפשרי לבצע החזרה בעובי 6.5 ? והאם ב7? מה הרצוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי 7 מ״נ העלי את מינון האסטרוגן לעוד 3 ימים בתקווה להתעבות נוספת
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי10/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רצוי להגיע במידת האפשר לרירית בעובי של 7 מ״מ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הורמנים 6 ימים לאחר החזרת בלסטוציטים pgdאלכס אלעד09/11/2021
שלום,
אני 6 ימים לאחר החזרה של שני בלסטו
ההחזרה התבצעה על מחזור טבעי ולאחר ההחזרה אני נוטלת
4 אוטרוגסטן 200 מ״ג ( 2 בוקר 2 ערב)
הבוקר ביצעתי בדיקת דם להורמונים :
אסטרודיול : pmol 861
פרוגסטרון 98 nmol
LH
קטן מ 0.5
האם תקין? יש מקום להוסיף תמיכה של אסטורפם?
ל LH יש משמעות בשלב הזה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי הנתונים שהצגת אז כן זה תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי הבדיקות הביוץ היום?ה09/11/2021
אסטרדיול 602
פרוגסטרון 2.9
LH 68.8
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי בדיקה אחת קשה לדעת האם את אחרי ביוץ
פרופ` דוד בידר09/11/2021לפי בדיקה אחת קשה לדעת האם את אחרי ביוץ או עוד לא.
לדעתי היה ביוץ אתמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל עכור בחלל הרחם והאם כדאי לעשות היסטרסקופיהאני08/11/2021
שלום .אני בת 32 ולפניי כחודש עברתי הפלה ספטית בשבוע 18 עקב זיהום במי שפיר. לפניי כשבוע וחצי קיבלתמ מחזור והיום בבדיקת א"ס נמצא נוזל עכור בחלל הרחם בגובה 7 מ"מ. מה זה אומר הממצא הזה ? ומה מקור הנוזל ? יש לציין שכרגע אין לי הפרשות ... ואני סובלת מעט מכאבי אגן . אתמול היו לי כאבי בטן חזקים מאד כאלה שלא עזר להם גם וולטרן בנרות . .. מה עליי לעשות ? (ברקע אנדומטריוזיס ) . כדאי לפנות ולעשות היסטרסקופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לחכות לוסת הבאה ולחזור על האולטרסאונד
פרופ` דוד בידר09/11/2021יש לחכות לוסת הבאה ואז לחזור על בדיקת האולטרה סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנוזל הזה עלול לגרום לדלקת באגן
אני09/11/2021השאלה ....אם בינתיים הנוזל הזה עלול לגרום לדלקת באגן ? .
לפניי כשנה וחצי גם היתה לי הפלה בגרידה חודש אחריי היה גם נוזל עכור ושבועיים אחרי הא"ס הרירית היתה לא סדירה ובהיסטרו' נמצאה שארית . אני חוששת שזה יחזור על עצמו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההחלטה צריכה להיות אחרי הוסת הבאה
פרופ` דוד בידר09/11/2021ההחלטה צריכה להיות אחרי הוסת הבאה.
הנוזל לא יגרום לדלקת ולדעתי הוא יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כשבוע אחרי שאיבת ביציותעדן08/11/2021
היי, כשבוע אחרי שאיבת ביציות לשימור עם דקפפטיל קיבלתי מחזור. עדיין ממשיכה לדמם (זה היום השביעי) ללא סימן לסיום באופק.. המחזור הרגיל שלי נמשך כ2-3 ימים. האם תקין? צריכה לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיבה לכך היא מתן הדקפפטיל למטרת ביוץ
פרופ` דוד בידר09/11/2021הסיבה לכך היא מתן הדקפפטיל למטרת ביוץ. היות ואין תמיכה ,הופיע הדימום שאת מתארת וזה יסתדר עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת אחד אסטרופם וגינלי ואם לא לקחתי יום אחדתמי08/11/2021
שלום, לוקחת אחד אסטרופם וגינלי אם לא לקחתי יום אחד ניתן להמשיך למחרת כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ניתן להמשיך כרגיל אם שכחת יום
פרופ` דוד בידר08/11/2021כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)