מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל הריון והתפתחות העוברקרן24/10/2021
שלום רב
אני בתחילת הריון ברוך השם.
לפני שבוע בדיוק בבדיקת us ע"י רופא העובר התאים לשבוע 5+4. היום, כעבור שבוע העובר מתאים ל6+1, כלומר לא גדל בשבוע כפי שהיינו מצפים.
בנוסף אציין, כי לפי חישוב וסת אחרון אני אמורה להיות היום כבר בשבוע 7+6 (אני יודעת מתי היה הביוץ שלי מכיוון שבדקתי עם סטיקים והרגשתי כאבי ביוץ, ולאחר הביוץ לא קיימנו יחסים כלל).
בימים האחרונים יש לי הפרשות דמיות אך עדיין יש דופק והכל נראה תקין.
האם כל אלו מרמזים כי חלילה תיתכן בעיה?
האם עליי לדאוג מכך שהעובר לא גדל מספיק, ושישנו פער של כמעט שבועיים בגיל ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד רואים דופק טוב ופרטים שמתאימים לשבוע
פרופ` דוד בידר24/10/2021בבדיקות האולטרה סאונד יש סטיות לכאן או לכאן ולכן בשלב זה, כל עוד רואים דופק טוב ופרטים שמתאימים לשבוע כמו שק חלמון אזי יש להמשיך ברוגע מעקב הריון.
גם אין ברירה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקים 4 ימים לאחר החזרהאלינור24/10/2021
היי
אני כ-4 ימים לאחר החזרה עובר בן 5 ימים. החודש עברתי גם את השאיבה. מהיום השני להחזרה אני מרגישה כאבי מחזור קלים והיום זה ממש מתעצם. האם אין סיכוי שהעובר נקלט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי בהחלט סביר למרות התחושות שאת חשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההבהרה בתשובה לשאלתי
אלינור24/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה בהמשך ובשמחה על המענה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מינון אסטרופםשאלות24/10/2021
שלום רב, למי שחוששת מהורמונים בגלל פיברודינומות ולפני החזרה, האם אסטרופם 2 מ"ג 1 ביום וגינלי ל10 ימים יכול לעשות את העבודה לדעתך? הוצע לי לנסות תוכנית זאת אך השאלה אם זה לא בזבוז זמן יקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ציינת לאיזו מטרה,אם מדובר בעיבוי הרירית הרי שיש לקבל את הנתונים כדי לעשות הערכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים סבב שניאלכסה24/10/2021
היי שלום,
אני בת 31 +1 התחלתי סבב טיפולים נוסף לילד שני
חודש שעבר הוחזר לי עובר באיכות 4aa שלא נקלט..
בסבב שאני מתחילה עכשיו רוצים להחזיר לי 2 שנשארו 3ab ו 3aa
מה הסיכויים לדעתך שיקלטו? שואלת בגלל שהעובר האיכותי לא נקלט אז למה שיקלטו הפחות טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות הכישלון ,נראה שסיכוייך טובים למדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסיכויים עולים על 30 אחוז?
אלכסה24/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכויים פחות או יותר על שלושים אחוז
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עוברים - משמעות והאם השאר פחות טוביםשרונה24/10/2021
שלום,
אני בסבב של טיפול, אולו הם העוברים שהוקפאו:
1. 3BA
2. 3BB
3. 3BB
4. 4BA
5. 4BA
קראתי הסברים על שיטת הדירוג ועדין לא הצלחתי להבין האם עוברים כאילו נחשבים לעוברים באיבות נמוכה? (אם כי אני מבינה שיש להם סיכוי)
אמשח למענה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוברים 4,5 הינם באיכות טובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדירוג עוברים - משמעות והאם השאר פחות טובים
שרונה24/10/2021תודה
מה לגבי 1,2,3? טובים פחות? לא טובים? לא ראויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן שאר העוברים טובים פחות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אסטרופםאורה23/10/2021
שלום רב, האם מותר לעשות צבע לשיער עם אמוניה לפני החזרה?
ואיך משתמשים באסטרופם וגינלי צריך לשים עמוק ולנוח או שאפשרי לקום מיד? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו כדור שלוקחים דרך הפה דוחפים עם אצבעות לנרתיק
פרופ` דוד בידר23/10/2021אמוניה לא רצוי.
אותו כדור שלוקחים דרך הפה דוחפים עם אצבעות לנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תחליפים צמחיים לעבות את הרירית לקראת החזרה
שאלה24/10/2021צבע עם אמוניה גם שבועיים לפני לא רצוי?
שאלה נוספת- למי שלא מומלץ הורמונים בגלל ציסטות וםיברודינומות רבות בשד, האם יש תחליפים צמחיים לעבות את הרירית לקראת החזרה בגיל מבוגר?
אף אחד לא מציין או מסביר לי לגבי טיפול חלופי, אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקות לפרופיל הורמונלי שלא בזמן המחזוראורלי23/10/2021
היי,
האם יש טעם לבצע בדיקות לפרופיל הורמונלי שלא בזמן מחזור?
הפסקתי גלולות לפני כ-4 חודשים וטרם קיבלתי מחזור. מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במצבך יש לעשות פרופיל ללא קשר למחזור
פרופ` דוד בידר23/10/2021במצבך יש לעשות פרופיל ללא קשר למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבדת ivf מומלצתמורן22/10/2021
באיזו מרפאה יש את מעבדת ה ivf המתקדמת ביותר (באזור גוש דן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל המעבדות באזור המרכז נותנות מענה טיפולי בסטנדרט הגבוה ביותר(בילינסון,איכילוב,תה״ש,אסותא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שבועיים וחצי לאחר החזרהאתי22/10/2021
הי
ב19.10 עשיתי בדיקת דם שבועיים לאחר החזרת העובר והתבשרתי שאני בהריון
הבוקר קמתי להפרשות כמו לפני ווסת.הפרשות מרובות בצבע חום/ אדום חלש
האם זה מעיד על משהו? לא יודעת כל כך מה לעשות כי המכון סגור בשישי ואין את מי לשאול ביחידה
את התמיכה אני ממשיכה כמובן.אנדומטרין ואסטופרם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשיכי את התמיכה ובצעי בדיקת ביטה חוזרת בהקדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדעת מהבדיקהרחם הומיה21/10/2021
שלום רב
האם ניתן לדעת מהבדיקות הללו האם כבר היה החודש ביוץ או שטרם? תודה רבה
מעקב זקיקים ב-17.10:
זקיק בגודל 10
עובי רירית -8.4
אסטרודיל- 298
LH- 9.4
פרוגסטרון- קטן מ-2
מעקב זקיקים ב-21.10:
זקיק בגודל 19
עובי רירית-9.7
אסטרודיל- 574
LH- 41.7
פרוגסטרון- 2.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב הבדיקה האחרונה עדיין לא היה ביוץ
פרופ` דוד בידר21/10/2021בשלב הבדיקה האחרונה עדיין לא היה ביוץ והוא יהיה עוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הכי כדאי לקיים יחסי מין כדי להיכנס להיריון
רחם הומיה21/10/2021תודה רבה על התשובה המהירה
אם כך, מתי הכי כדאי לקיים יחסי מין על מנת לנסות להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון כתבתי שעוד יומיים הביוץ
פרופ` דוד בידר21/10/2021כתבתי שעוד יומיים הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי החזרה? ביום השלישי של הפרטגסארון או 3 ימים מלאים?טלי21/10/2021
לוקחת אסטרופן, החזרת עובר קפוא יום שלוש, מחר - יום שישי, מתחילה פרוגסטרון, ההחזרה ביום ראשון או שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחזרה תהיה ביום שני מתחילת לקיחת פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר21/10/2021שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי אסטרוגן ופרוגסטרוןתמר21/10/2021
שלום רב
1. האם משך זמן ההקפאה של עוברים משנה במשהו את טיבם ואיכותם?
2. להכנת רירית בגיל מבוגר האם אסטרופם 1 דרך הפה ו1 וגינלי מספיק לדעתך ל12 יום ואחר כך בדיקות?
3. האם לא מסוכן לקחת רק אסטרופם בלי פרוגסטרון בגיל מבוגר?
כי בעבר הפסקתי טיפול בגלל תופעות לוואי אחרי שבועיים של מדבקות אסטרוגן, ולא נתנו לי פרוגסטרון ואחרי שביררתי כחודש אחרי בערך קיבלתי פרוגסטרון ל 5 ימים זה בסדר?
ואחרי הפסקה של יותר משנה ניתן להמשיך עכשיו ולקבל אסטרופם?
אשמח לתשובות לכל השאלות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך ההקפאה לא משנה ולא מסוכן לקחת בלי פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר21/10/20211.משך ההקפאה לא משנה .
2.להכנת הרירית לפחות 4 מ״ג ביים.
3.לא מסוכן לקחת בלי פרוגסטרון
זה בסדר שלקחת פרוגסטרון וזה בסדר להתחיל אסטרוגן אחרי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם דרך הפה והוגינלי זה אותו כדור
תמר21/10/2021תודה על המענה המהיר. האם האסטרופם דרך הפה והוגינלי זה אותו כדור? כלומר ניתן להשתמש באסטרופם גם דרך הפה וגם וגינלית או שהכוונה לוגיפם? (בהכנת רירית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אותו כדור שנלקח דרך הפה וגם ניתן לנרתיק
פרופ` דוד בידר21/10/2021זה אותו כדור שנלקח דרך הפה וגם ניתן לנרתיק, זה לא וגיפם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת קפוא.. איך עדיף לחלק 4 אסטרופם?קרן21/10/2021
אני לוקחת 1 בוקר, 1 צהריים ו2 בלילה.. זה בסדר?
או עדיף 1 בוקר ו3 בלילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני, איך שאת לוקחת זה בסדר
פרופ` דוד בידר21/10/2021איך שאת לוקחת זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה אחריivf בדיקהרבקה20/10/2021
שלום רב
ביום שישי הקרוב מחזירה עובר שיהיה ביום ה4.
יום השאיבה היה יום ג.
שאלה: מתי עושים בדיקת הריון?
במידה ואצטרך להרים את ילדתי ששוקלת 9.50 האם יהווה בעיה?
ממה עליי להמנע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון יש לעשות בדיקת דם אחרי 10-11 יום
פרופ` דוד בידר20/10/2021בעיקרון יש לעשות בדיקת דם אחרי 10-11 יום.
רצוי בשבוע הראשון לא להרים יותר מ3-4 קילו.
יש להימנע 3 ימים ביחסים ולהתנהג כרגיל.
אבל בסופו של לכל רופא יש את ההוראות שלו אחרי ההחזרה והוא זה שצריך לתת לך את ההוראות שהוא חושב לנכון מניסיונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת היריון לאחר 12 יום וסופרים מיום שבת
פרופ` דוד בידר21/10/2021זה נקרא החזרה יום 3.
בדיקת הריון לאחר 12 יום, סופרים מיום שבת.
להימנע מיחסים 3 ימים ולא להרים יותר מ 4 קילו עד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ספונטני תקין בגיל 42ענת20/10/2021
שלום
אני אשה בת 42 עם פרופיל הורמונאלי תקין (FSH=8). לפני חצי שנה נכנסתי להריון ספונטני תקין (היה דופק) ונאלצתי להפסיק אותו מסיבות משפחתיות בשבוע 7 (החלטה שאני מאוד מצטערת עליה). היום אני רוצה לנסות שוב.האם בגילי ועם נתונים שלי יש לי סיכוי להריון ספונטני תקין ? בעבר ילדתי שני ילדים בריאים בגילאים 37 ו 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אישה שונה מבחינת פריונית ובייחוד בגילאים כמו שלך
פרופ` דוד בידר20/10/2021כל אישה שונה מבחינה פריונית וביחוד בגילאים כמו שלך.
לפי מה שאת כותבת הרי יש סיכויים סבירים להריון. בגילך יש יותר הריונות לא תקינים מאשר בגיל צעיר אך רוב ההריונות, לרוב, מתפתחים תקין גם בגילך.
הסיכויים בגילך שונים מאישה לאישה ורק אם תנסי אז תדעי מה הסיכויים.
אני מאמין שיהיה הריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)