מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות אחרי סבב 1אני21/11/2021
שלום.
אני לאחר סבב ראשון של הקפאת ביציות. מאוכזבת.
בת 36.5. בדיקת amh לפני שנה - 1.9, ו fsh - 10.
לא ידוע לי על רזרבה שחלתית נמוכה.
במעקב זקיקים 3 ימים לפני השאיבה נצפו 11 זקיקים, ובדיקות דם באותו יום: estradiol-12,190. Lh-0.8. Progesterone-3.57. Fsh-36.9.
(במעקב קודם, שבוע לאחר תחילת הזרקה ו 8 ימים מתחילת ווסת: נצפו 14 זקיקים, גודל 13, יחסית אחידים. בדיקות דם שנעשו 3 ימים קודם לכן: estradiol-752. Progesterone-1.83. Lh-0.5).
פרוטוקול הטיפול: ביום ה 1 לווסת קיבלתי 3 כדורי אסטרופם ביום למשך 3 ימים. מהיום ה 4 עד ל 6 גונאל 450, מהיום ה 7 ועד היום ה 14 גונאל 375 ואורגלוטרן. ביום ה 15 אוביטרל ויומיים למחרת שאיבה. ביום השאיבה הרופא אמר שהיו בסביבות 16 זקיקים בגודל המתאים.
לצערי הרב, שאבו רק 6 ביציות. מתוכן 5 הוקפאו. הרוב היו זקיקים ריקים.
הרופא אומר שזה מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה, ומציע בסבב הבא להשתמש בתוספים (deha, q10) ושינוי פרוטוקול. האם סביר שהסיבה היא רזרבה שחלתית נמוכה? אולי לפני שקובעים דבר כזה (לפיו משנים פרוטוקול), כדאי לשלול אופציות אחרות?
האם סביר שלפני השאיבה בייצתי ולכן רוב הזקיקים היו ריקים?
האם סביר שכן היו ביציות ברוב הזקיקים אך לא השתחררו בשאיבה? (בעיה עם האוביטרל).
האם בדוח המעבדה מופיע איזה נוזל הופיע בזקיקים (שקוף/אדום)?
כל התהליך בוצע אצל רופא פרטי, ולמען האמת אני די מאוכזבת ושוקלת להחליף רופא מאחר ומרגיש לי שהוא לא יסודי מספיק, וייתכן שאף יכל למנוע את התוצאות הנמוכות של סבב זה. אציין שבדיקות פרופיל הורמונלי עשיתי לפני שנה ו 3 חודשים, טרם השאיבה, והוא לא ביקש ממני לחזור עליהם (הוא לא שם לב לכך שהם מעל שנה). בתחילת הווסת (ולפני לקיחת הורמונים), לא ביצע אולטרסאונד זקיקים. במעקבים לא קיבלתי שום דוח מעקב, רק אמר בעל פה כמה זקיקים הוא רואה ומה הגודל המקסימלי.
האם כדאי לחזור כעת על בדיקות amh ו fsh? לעשות שוב פרופיל הורמונלי?
אני מתנצלת על אורך הפניה, מסרתי את כל הפרטים הקשורים למקרה שלי בלי להחסיר שום פרט.
אני אובדת עצות ומרגישה לבד בתהליך.
אודה מאוד לחוות דעתך המקצועית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים מצביעים על חוסר תאום בן הנתונים שנמסרו והתוצאה בפועל מסיבה שאינה ברורה(בהעדר הנתונים ההורמונלים)חזקה על כך שהרופא יתן לך הסבר מלומד לגבי התוצאה כי הנתונים שלך אינם מעידים על רזרבה נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לאחר סבב 1
אני23/11/2021תודה על תשובתך.
לגבי מה שכתבת על חוסר תאום בין הנתונים שנמסרו והתוצאה בפועל, אתה מתכוון למעקבי זקיקים? יכול להיות שהרופא טעה במעקבים ולכן הפרוטוקול לא היה מתאים?
הרופא לצערי לא נתן הסבר מלומד ומכאן התסכול שלי. אחרי השאיבה הוא אמר שהוא ציפה לשאוב כמות גדולה יותר ולא יודע איך זה קרה, ובהמשך אמר שזה קורה בדר"כ לנשים מבוגרות יותר מעל 40. הוא הציע לקחת בסבב הבא deha/q10 ולשנות פרוטוקול. האם הוא צודק?
תודה רבה לך על המענה וההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי איני רואה ערך מוסף של נטילת DHEA במקרה הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר יום 4 או 5?נילי21/11/2021
שלום דר, ביום חמישי (18/11) בשעה 12:00 היתה לי שאיבה של 3 ביציות. נאמר לי היום שיש רק הפרייה אחת, והרופא רוצה לעשות מחר את ההחזרה (יום שני 22/11) מחר זה נחשב עובר יום 4? ואם ההחזרה תהיה ביום שלישי זה נחשב עובר יום 5?
כמו כן, בכללי מה יותר אידיאלי להחזיר עובר יום 3 או עובר יום 4? שמעתי בהרבה מקומות שלא כדאי עובר יום 4 אלא עדיף או 3 או 5 האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות שקיים עובר אחד בלבד,נראה שלא משנה אם יוחזר ביום -2-3-4-5לפחות החזרה מוקדמת מבטיחה החזרה בעוד שמאוחר יותר התפתחות העובר עלולה להיעצר או להשתבש,נראה שבת אין הנוכחים עדיף לעובר להימצא ברחם על פני המתנה לבלתי נודע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא מתעקש להחזיר מחר או מחרתיים
נילי21/11/2021זה גם מה שאני חושבת אבל הרופא מתעקש להחזיר מחר או מחרתיים. במידה ווזה מוחזר מחר איזה יום נחשב העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גיל העובר נחשב כמספר הימים שחלפו ממועד השאיבה שלו(יום השאיבה לא נחשב)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה אחרי החזרהשושי21/11/2021
שלום רב לכם ותודה רבה על התשובות הן עוזרות מאוד!!
ביום חמישי 13 יום אחרי החזרת 2 עוברים בטא 22 היום בטא נוספת (שלושה אחרי הבטא הראשונה) 44.
הכל מאוד נמוך. האם יש סיכוי שזה עדיין תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרבה הצער נראה כהיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- כאבי מחזור 10 ימים לאחר הזרעהאולגה21/11/2021
שלום רב,
ביצעתי הזרעה ב11.11, ביומים האחרונים החלו כאבי מחזור חזקים וכאבים בגב התחתון תחושה כמו לפני קבלת וסת, אשמח לדעת אם זה באמת וסת שאמורה להיות, או תסמיני הריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו תסמיני טיפול ותגובה לטיפול ללא קשר אם את בהיריון או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אסטרופםשם19/11/2021
שלום האסטרופם ששמים וגינלי ואסטרופם דרך הפה זה אותו כדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אסטרופם הוא אותו הדבר
פרופ` דוד בידר19/11/2021כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אחרי החזרהבתיה19/11/2021
שלום אתמול עשיתי החזרה של מוקפא יום 3 לקחתי יומיים 800 מ"ג אוטרגוסטאן שתיים בבוקר ושתיים בערב . ביום השלישי לפני החזרה בגלל פרוגסטרון נמוך -7- הפסיקו לי נירות ונתנו לי זריקה פרונטוגסט 0.50. וביום ההחזרה גם רק זריקה. הבעיה שהזריקה נורא כואבת וקשה לי ללכת ולשבת, לא עובדים ביום שישי במרפאה בבית חולים ואין לי את מי לשאול. עשיתי בדיקת דם בבוקר ועדיין לא יצא. האם אוכל להפסיק עם הזריקה ולחזור ל4 נירות של אוטרגוסטאן. בבקשה תייעצו לי מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות דגימות דם והבנה מה לעשות
שאלה19/11/2021יצאו תשובות דם מהיום-
e2-היה לפני החזרה 684 היום 1688- עולה יורד ועולה- היה 1829 אחר כך 1588 אח"כ 684 והיום 1688.
פרוגסטרון לפני החזרה היה 7.51 היום 17.94 (יום אחרי החזרה)
השאלה אם זה נכון מצידי שהפסקתי את הזריקות בגלל כאבים חזקים מהזריקה, וחזרתי לאוטרגוסטאן היום- שתיים בוקר ושתיים ערב.
לא עבדו במרפאה היום ולכן לא היה לי ברירה אלא לחזור לנירות.
בבקשה תענו לי האם טעיתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נותן בכלל זריקות ואוטרוגסטן מספיק
פרופ` דוד בידר19/11/2021אני לא נותן בכלל זריקות והאוטרוגסטן מספיק לתמיכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום אחרי החזרה פרוגסטרון 17.94
שם19/11/2021תודה על המענה. האם יום אחרי החזרה פרוגסטרון 17.94 בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, סביר יום אחרי ההחזרה לפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה יחידות תשובת הפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר20/11/2021באיזה יחידות תשובת הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחידות הפרוגסטרון
תשובה20/11/2021הפרוגסטרון 17.94 ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי יחידות הפרוגסטרון אז הבדיקה תקינה
פרופ` דוד בידר20/11/2021אז הבדיקה תקיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אתה ממליץ לחזור על בדיקת פרוגסטרון
המשך21/11/2021תודה רבה. האם זה מצדיק לקחת תוספת של דופסטון 3 פעמים ביום? מתי אתה ממליץ לחזור על בדיקת פרוגסטרון אם ההחזרה היתה ביום חמישי?
כיום עם תמיכה של 800 מ"ג ליום של אוטרגוסטן, שתיים בבוקר ושתיים בערב. זה לא מספיק לדעתך?
אשמח לעזרה. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה משמש פרוגילוטון לאחר גרידהסמנתה19/11/2021
שלום,
אתמול עברתי גרידה בשבוע 9 לאחר שלא נצפה דופק והעובר התאים לשבוע 8.
הרופא ביקש שממחר אקח פרוגילוטון.
מבקשת לדעת למה משמש הפרוגילוטון אחרי גרידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון מורכב מאסטרוגן ופרוגסטרון
פרופ` דוד בידר19/11/2021הפרוגילוטון מורכב מ אסטרוגן ופרוגסטרון כשהמטרה אחרי גרידה היא לגרום לגדילת הרירית. בגמר לקיחת התרופה, כעבור 3-5 ימים יגיע דימום והמחשבה היא שככה חלל הרחם ישמר מפני הדבקויות ושאריות שנשארו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ספונטני אחרי הפלהשואלת18/11/2021
שלום,
נכנסתי להריון ספונטני אך לצערי הבטא לא הכפילה את עצמה והתחיל מחזור (בשבוע מוקדם מאוד- לא נצפה שק הריון אפילו) הבטא צנחה מטה וכעת אחרי סיום הדימום עומדת על 11.
האם זה בסדר שנגמר הדימום והבטא לא התאפסה מיידית?
האם הביוץ חוזר רק כאשר הבטא היא 0?
האם אפשר להכנס להריון נוסף אחרי הפלה טבעית או יש צורך במניעה למשך זמן מסויים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליכי הביוץ יתחילו עם הזמן
פרופ` דוד בידר18/11/2021זה בסדר שהדמם נגמר.
תהליכי הביוץ יתחילו עם הזמן ואפשר להיכנס להריון בלי לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על מענה מהיר!
שואלת19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ספונטני אחרי הפלהשואלת18/11/2021
שלום,
נכנסתי להריון ספונטני אך לצערי הבטא לא הכפילה את עצמה והתחיל מחזור (בשבוע מוקדם מאוד- לא נצפה שק הריון אפילו) הבטא צנחה מטה וכעת אחרי סיום הדימום עומדת על 11.
האם זה בסדר שנגמר הדימום והבטא לא התאפסה מיידית?
האם הביוץ חוזר רק כאשר הבטא היא 0?
האם אפשר להכנס להריון נוסף אחרי הפלה טבעית או יש צורך במניעה למשך זמן מסויים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב ראשון הביטה מתאפס ולאחריה חוזר המנגנון הביוצי לתפקד מחדש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בליציסט ביום 11.11 - האם בדיקת הריון תהייה מהימנה?תמר18/11/2021
שלום לד"ר,
ביום 24.10 - יום שני למחזור, החל מיום זה נטילת 3 אסטרופם (2 מ"ג כל אחד) ביום
החל מיום 4.11, נטילת 4 אסטרופם ביום, כמה ימים לאחר מכן הוספת 4 אנדומטרין ביום.
ביום 11.11 החזרת בליציסט אחד.
ביום 21.11 צפויה לעשות בדיקת בטא.
אם אעשה היום, 18.11, בדיקת הריון ביתית האם היא תהייה אמינה? אם היא תהייה שלילית האם בהכרח אין הריון? האם יש הבדל ברמת המהינות אם אעשה אותה מחר?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות היריון ביתיות מהימנות
פרופ` דוד בידר18/11/2021יום 18 מוקדם.
תעשי ב 20
בדיקות הריון ביתיות מהימנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה הענייני והמהיר
תמר19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרה ivf 2 עובריםשושי18/11/2021
שלום.
אני 13 יום אחרי החזרת 2 עוברים בני 3 ימים. ו 5 ימים אחרי חצי אוביטרל. בטא 22. האם יכול לרמז על הריון תקין או שנמוך מידי וכנראה שאריות?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שמדובר בהשפעת האוביטרל ולא היריון חזרי על הבדיקה מחר לחא אוביטרל,במידה ותהיה עליה בביטה תפני לרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וסתי מוגבר וביצעתי היסטרוסקופיהגל18/11/2021
יש לי דימם וסתי מוגבר ובצעתי היסטרוסקופיה (מלפי ידוע על רחם ו קרני)
צוין בסקירה -רחם דו קרני
קרן שמאל - רירית תקינה זוהתה הפיה
קרן ימין - רירית תקינה, זוהתה פיה, פוליס 2 ס"מ מהקיר הימני.
הרופאה האמרה שסיכוי שהפוליפ הגורם לדימום מוגבר ויש להסירו.
פוליפ אכן גורם לדימום מוגבר?
מה זה פיה , "זוהתה הפיה" ?
אשמח להסבר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיה זוהי הכניסה מהרחם לחצוצרה
פרופ` דוד בידר18/11/2021פיה זוהי הכניסה מהרחם לחצוצרה.
לדעתי הדימום הוסתי לא נגרם מהפוליפ אבל אםשר להוציאו ואז נראה אם הרוםאה צודקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכת בשר במחזור לפני הזמןיארה17/11/2021
שלום יש לי מחזור סדיר כל 28 ימים והפיוץ ביום ה 12 אבל הפעם קבלתי את המחזור לפני הזמן ב 4 ימים .. אחרי 24 ימים ואני יומים יורד לי עם הדם משהו כמו קריש או חתיכת בשר גדולה מאוד בצבע אדום כהה למה זה קשור ואם זה משהו שלא תקין ואיזה בדיקה אני צריכה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה כסתם שיבוש תפני לביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מינונים של הורמיניםקובי17/11/2021
ערב טוב, אתם יכולים אולי להסביר מה המינון המקובל( לאסטרופם ואוטרגוסטאן) -והממוצע בין כל הפרוטוקולים להחזרת מוקפא?
מינון מינימלי ולא עודף ועדיין אפקטיבי מספיק למי שהרבה הורמונים גורמים לתופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון של 6 מ״ג של אסטרופם,ושל 300-400 מ״ג של אנדומטרין או 800 מ״גדל אוטרוגסטן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי יומיים 4 נירות אוטרוגוסטאן
תגובה18/11/2021לקחתי יומיים 4 נירות אוטרגוסטאן ובגלל פרוגסטרון נמוך 7.5 עברתי יום לפני החזרה לחצי זריקה פרוטוגסט 0.5, הזריקות כואבות לי מאוד , עכשיו אני אחרי החזרה שבוצעה היום האם אוכל לדעתך לחזור ל4 נירות 2 בוקר ו2 ערב?
2. מתחילת הטיפול לקחתי אסטרופם אחד וגינלי והגעתי אחרי 21 יום בערך ל7.7 אני יכולה להישאר עם אותו מינון ?
3. האם ירידה באסטרוגן מ1500 ל680 בערך לפני ההחזרה זה בעייתי או בסדר? זה לא מראה על התפרקות רירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרבה הצער הטיפול הייעודי חייב להיות בהנהלתו ובהסכמתו של הרופא המטפל שלך שכנראה הוסיף לך תמיכה נוספת בנסיבות הרמה הנמוכה יחסית שלך בדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום יומיים לפי סיום נטילת פרוגילוטוןאולה17/11/2021
אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית נוטלת פרוגילוטון למשך 21 יום.
כרגע נותרו עוד שתי כדורים והתחיל דימום/הפרשה חומה האם זה תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעייתי,יכולה חהפסיק את נטיל הפרוגילוטון והדמם יתגבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)