מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנוחהאיה24/04/2010
כמה ימי מנוחה צריך אחרי החזר עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהאיה24/04/2010
כמה ימים אחרי החדרת עוברים יש השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 - 6 ימים לאחר השאיבה.
פרופ' שחר קול24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVMלי24/04/2010
אתמול עברתי החזרה של שני עוברים והיה לי פיפי שומני מה זה בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה
לי24/04/2010היה לי אתמטול פיפי שומני אחרי החזרה מאתמול מזה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע
פרופ' שחר קול24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאיריס24/04/2010
ב 12/04 היתה שאיבת 7 ביציות.
ב14/04 החזרה 3.
היום אני ביום 11 אחרי החזרה. אתמול בלילה והיום בבוקר יש לי הפרשות דם, ו פחת לי קצת כאב בשדיים. מה זה אומר ? ולמה זה קורה? האם יש תקווה להריון או שלא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך:
איריס24/04/2010לקראת הערב הדימום התחזק כמו מחזור רגיל רק לא מלווה בכאבים חזקים אלא רק מן אי נוחות. האם כדי לפנות לרופא בדחיפות? זה נורמלי? אני ממש מודאגת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
איריס24/04/2010לקראת הערב הדימום התחזק כמו מחזור רגיל רק לא מלווה בכאבים חזקים אלא רק מן אי נוחות. האם כדי לפנות לרופא בדחיפות? זה נורמלי? אני ממש מודאגת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה12 יום לאחר החזרה ניתן לבצע בטא
פרופ' אלכס סימון24/04/2010אז גם נדע מה משמעות הדימום, האם זו השרשה או דמום המעיד על כישלון טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
איריס24/04/2010השרשה מתבצעת ביום 5-6 אחרי ההחזרה, נכון?ואני ביום 11 לאחר החזרה :-( אז יכולה להיות זה השרשה? (האם התופעה זו נדירה?) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה כשבוע אחר החזרה
פרופ' אלכס סימון25/04/2010לעיתים מוקדם יותר ולעיתים מאוחר יותר. ממוצע שבוע.
תהליך ההשרשה אינו יום אחד אלא מתמשך עד ליצירת שליה ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם דימום מתחזק ומתחזק? זה נורמלי?
איריס25/04/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה להתיחס אני ממש מודאגת.
איריס25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמום מתחזק אינו רצוי
פרופ' אלכס סימון26/04/2010אם עבר די זמן מההחזרה, 12 יום, ניתן לבצע בדיקה להריון ולדעת במדוייק מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלום24/04/2010
שלום יש לי שאלה בבקשה,
אני בת 26 בטיפול האחרון שעברתי בהפריה נקלטתי להיריון לתאומים בעלי 2 שקים הרופא אמר שאני צריכה לעבור בדיקה לצוואר הרחם אם אפשר לדעת בבקשה למה צריך לעשות את הבדיקה הזאתי? האם היא נחוצה? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול24/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהלי24/04/2010
יש לי כמה שאלות אשמח לקבלת תשובות:
1 אתמול היתה לי החזרה של שני עוברים חמודים שהתחלקו ל4 האם זה טוב?
2 האם בכל זמן נתון מהחזרת העוברים הם יכולים ליפול מהגוף והאם צריך להיות דימום מיד?
3 יש לי עדיין קצת דקירות בצד שמאל האם זה בסדר?
4 היום קמתי עם הרגשה לא נעימה אני אוכלת והאוכל לא עושה לי טוב. האם זה בגלל התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ' שחר קול24/04/20101. אם עוברים בני יומיים - מצוין!
2. לא, העוברים אינם נופלים.
3. תלונה שכיחה, לרוב ללא כל משמעות.
4. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין ועוד...מעיין24/04/2010
שלום,
אני מנסה כבר יותר משנה להיכנס להריון והרופאה שלחה אותי לבדיקות הנ"ל ביום ה21 למחזור:
Prolactine | mIU/l | *
258
Progesterone | nmol/l | *
82.4
Testosterone Total | nmol/l | (
1.5 )
האם הערכים תקינים? האם זה אומר שבייצתי?
תודה מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול24/04/2010התשובה לשתי השאלות היא חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהאיה24/04/2010
כמב ימים אחרי החזרת העוברים לרחם מתבצעת השרשה? האם ארבעה ימי מנוחה מספיקים אחרי החזר העוברים ואפשר לחזור לפעילות רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה אחרי החזרת הביציות לרחם
ח24/04/2010שלום לכן ולכם
אני עומדת לעבור בפעם הראשונה טיפול הפרייה וכולם אמרו לי שצריך מנוחה לאחר הטיפול,
הרופא שלי טוען רק ביום של השאיבה זהו יום מנוחה לאחר השאיבה וגם לאחר החזרת הביציות
מבחינתו לא צריך מנוחה .
אנא עזרתכם האדיבה האם רצוי לנוח או שניתן לחזור לפעילות רגילה למחרת לעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםכלנית24/04/2010
שלום אני בת 40 כרגע נימצאת בטיפול הפריה לפי הבדיקות יש לי ביציות בגדלים טובים ואני ליקראת שאיבה יש לי דימומים למרות זאת ממשיכים ולא הפסיקו את הטיפול השבוע אני ליקראת שאיבה השאלה שלי עם דימום יוכל להפריע לי להצליח למהלך ההפריה אשמח לקבל תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול24/04/2010יש לזהות את מקור הדימום ואת סיבתו.
מציע לדווח לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה. הנושא אינו מרפהשירה24/04/2010
שלום רב רופאים יקרים
אני בדילמה קשה אשר מדירה שינה מעיני לקראת טיפול.
יש לי ילדה בת שנה וחצי טיפול ראשון מוקפאים.
עברתי 7 טיפולים נוספים מאז היתה בת חצי שנה.
יש ביציות ויש הפריות. מדוע מתעקשים אתי הרופאים לאחרונה על מיקרומניפולציה??
בכלל לא הכרתי המושג עד הטיפול האחרון בו בצעו התהליך על 5 מתוך ה-10 ללא ידיעתי והסכמתי!
התוצאה היתה 10 הפריות. 5 רגיל וה-5 מיקרומניפולציה.
לא היה הריון ואני ממשיכה.
כעת אני בחשש גדול האם להסכים לאיקסי בטיפול הנוכחי?
האם העוברים נראים טוב יותר או פחות עם או בלי הטיפול?
תודות חמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
שירה24/04/2010ולמרות כל ההסטוריה הענפה שלי בטיפולים ואי הצורך שלי באיקסי,
הפעם הרופא הביע דעתו בנחישות כי יש לבצע איקסי על כל הביציות.
בתיקי רשומים כמובן כל הטיפולים בהם לא היה שום צורך באיקסי.
תחושתי היא שאם יש צורך- כמובן שיש לעזור להפריה.
אולם אם אין צורך, מדוע לפלןש עוד יותר לתהליך העדין והמורכב הזה גם כך?
תודות חמות על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה שלום
פרופ' שחר קול24/04/2010הרופא רוצה להבטיח אחוזי הפריה גבוהים, ולמנוע תקלה אפשרית אם לא יושגו אחוזי הפריה טובים ב - IVF רגיל.
זו פרקטיקה נפוצה ומקובלת ברחבי העולם, גם אם לא ממש מבוססת על מחקר מדעי מסודר.
כנראה שאצלך אין צורך לבצע ICSI ואפשר להשיג הריון ע"י IVF רגיל.
עם זאת - ICSI לא ישפיע לרעה על התוצאה הסופית - בריאות העובר שייקלט.
השורה התחתונה - את קובעת, וזכותך להביע רצונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון..23/04/2010
שלום,
מהו הערך המינימלי והאופטימלי ממנו אפשר להתחיל לקחת אורביטרל בהנחה שהזקיקים הגיעו לגודל רצוי ? בכדי להשיג ביציות בשלות להפריה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול24/04/2010ראשית - תלוי ביחידות המדידה, ננומול לליטר או ננוגרם למיליליטר.
בנוסף - תלוי בתגובה השחלתית, הפרוטוקול הטיפולי, ורמת הפרוגסטרון במהלך גירוי השחלות.
אין רמה מינימאלית, אלא צורך לוודא שלא החל ביוץ טבעי לפני השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לנסות שוב להרות?מאיה23/04/2010
בשל הפלות חוזרות נטלתי פרוג'סטרון מיום 13 למקרה שהריתי. בגלל איחור רב בווסת נשלחתי לבדיקת דם, ואני מבינה שביתא = 8 (ביום 39!) זו לא תשובה חיובית...ואז- 24 שעות אחרי שהפסקתי את הפרוג'סטרון- קבלתי ווסת. שאלתי היא- האם היה שוב הריון שנפסק או שזו סתם "שגיאה במדידה"? כמו"כ ואף יותר חשוב- האם אפשר לנסות להרות שוב כבר בחודש הבא (הפעם עם איקקלומין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' שחר קול24/04/2010יש לחזור על הבטא כדי לוודא היעלמות לפני טיפול נוסף.
איקקלומין מתאים אם יש לך בעיית ביוץ.
איקקלומין אינו מונע הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשירה23/04/2010
שלום,
מצ"ב בדיקת זרע של בעלי.
יש לציין שבעברינו 2 הריונות ספונטניים.
האם יש טעם לאור הנתונים להמשיך בנסיונות טבעיים?
אם לא, האם ניתן לנסות הזרעות? או לפנות ישירות לההפריה?
וכן, האם יש הבדלים ניכרים במורפולוגחה בין בדיקה לבדיקה (כלומר, עם הפרש של זמן)?
ערכי ייחוס תוצאות הבדיקות
1. Coagulum present no no
2. Complete liquification 60 minutes 30 minutes
3. Odor normal
4. Color normal
5. Viscosity high
6. Volume 2.2 ml 2-6 ml
7. pH 8.4 7.8-8.7
8. Motile spermatozoa 1 hr 30 % >50%
.
4 hrs 10 % >40%
.
9. Forward progression 1 hr I - III
4 hrs I II
10. Viable spermatozoa 1 hr 90 % >70%
.
4 hrs 80 % >60%
.
11. Sperm agglutination no
12. Sperm concentration 48 million/ml >20 million/ml
.
13. Total Sperm Count 106 million
14.Round Cells
15. Morphology
Normal forms 1 %
Abnormal forms 99 %
Tapered heads X Absent head
Microcephalus Double
Macrocephalus Tail abnormality
Amorphous X Immature forms המורפולוגיה נקבעת לפי
Round head Leucocytes Strict Criteria
RBC
בדיקות נוספות לפי בקשה
15. Fructose mcgr/ml >1200 mcgr/ml
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר דוד ישי23/04/2010שלום שירה
נפח הזרע תקין וכך גם ריכוז הזרע. לעומת זאת אחוז התאים התקינים נמוך מאד ואחוז התאים בתנועה נמוך מעט.
לא ראיתי מידע לגבי ריכוז הלויקוציטים , אבל אחת האפשרויות שמסבירות מצב כזה הוא זיהום או השפעה סביבתית אחרת . כדאי לחזור על הבדיקה ברוח זמן.
זרע במצב כזה יכול לשפר את הביצועים שלו ע"י "השבחה" והזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרלשירן ז.23/04/2010
שלום לכולם ,אני בת 26 ,מטופלת כרגע עם כדורי אלטרוקסין לסידור בלוטת התריס ,וצריכה לקבל זריקת אוביטרל .
מס שאלות :
1.מתי עלי לקבל את הזריקה ?
2.לאחר הזריקה מהו הטיפול הרצוי ?האם לקיים יחסים טבעיים או שמא ישנו טיפול של הזרעה כפי שנרשם בהודעות אחרות ?
3.האם הזריקה צריכה לעודד או להגביר ביוץ ?
מודה מראש ומקווה רק לטוב ...
שירן ז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
ד''ר דוד ישי23/04/2010שלום שירן
האוביטרל גורם לביוץ אם נותנים אותו כאשר הזקיק בשל . נותנים אותו כאשר הזקיק מגיע לגודל של 17-18 מ"מ ולפי הנחית הרופא המטפל. על יחסי מין או הזרעה מחליטים לפי איכות הזרע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן שלום
פרופ' שחר קול23/04/20101. לפי הוראת הרופא המטפל.
2. שתי האפשרויות קיימות, יש להחליט עם הרופא המטפל לפי איכות הזרע.
3. הזריקה מתזמנת את הביוץ, אך אינה "מעודדת" או "מגבירה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס, סטרואידים, ואספירין כחלקאור23/04/2010
האם אפשר לשאול מדוע נותנים כל אחד מאלו (ציפרודקס, סטרואידים, ואספירין) במסגרת פרוטוקול ?
באישה שאצלה "הכל תקין" עד כמה שידוע ועושים IVF בגלל בעיית זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפצתם על השאלה שלי-אשמח לתשובה!
אור24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
פרופ' שחר קול24/04/2010אלו אינן תרופות הורמונליות שגרתיות (גירוי שחלות, מניעת ביוץ, גרימת ביוץ, תמיכה וכו') שבשימוש במסגרת טיפולי IVF, אלא תוספות הניתנות לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל, לכן רצוי להיוועץ עמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)