מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות לאחר החזרת עובריםחסוי02/05/2010
אני כמה ימים לאחר החזרת 3 עוברים טריים, ומאז יש לי הפרשות .
תופעה מוכרת ?
וממה זה נובע?
ומתי זה יפסיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרשות דמיות ?
ד''ר דוד ישי02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההפרשות לא הפרשות דמויות
גל02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הפרשות דמיות
חסוי03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
ד''ר דוד ישי03/05/2010אם כך ההפרשות שכיחות ואין להן משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בזמן שמנסים להרות?t02/05/2010
שלום
האם מותר לרוץ בזמן שמנסים להרות?
אני רצה 5 קילומטר 3 פעמים בשבוע עם דופק 170 בערך . האם זה יכול להפריע להיקלט?
מה דופק המקסימלי המומלץ בפעילות הספורטיבית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
ד''ר דוד ישי02/05/2010שלום t
אם זו פעולה שהגוף שלך מורגל אליה , אני לא רואה סיבה להמנע ממנה . היא לא תפגע בסיכויים שלך להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוךגלית02/05/2010
שלום רב,
אני ביום ה 13 להחזרת מוקפאים על בסיס מחזור טבעי עם תמיכה והתוצאה בטא 6, מניסיונכם האם יש סיכוי להריון תקין?
תודה
מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון
ד''ר דוד ישי02/05/2010שלום גלית.
יש סיכוי אבל הוא מאד קטן. תמשיכי לעקוב אחר הבטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרעגילי02/05/2010
שלום לכל הרופאים!
אני נמצאת בטיפולי פוריות עקב בעיית זרע, לאור מה ששמתי לב גם בפורום וגם במרפאה שבה אני מטופלת הבעייה הפכה להיות די שכיחה גם בקרב זוגות צעירים .
שאלתי האם לאור נסיונכם באמת הבעיה הפכה ליותר נפוצה ומה הגורמים לכך? (יכול להיות גם שזה נדמה לי בגלל שאני בתוך זה).
האם הבעיה יכולה לחלוף , ומתי מומלץ לבצע שוב בדיקה ולנסות הריון ספונטני ללא טיפולים ?
( יש לציין שאנו בשנות השלושים עם ילד בן שלוש בהריון ספונטני)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית זרע
ד''ר דוד ישי02/05/2010שלום גילי.
אכן יש עליה בשכיחות של בעית זרע.ניתן רק לנחש שעיקר השנוי הוא בגורמים הסביבתיים ( חשיפה לחומרים שונים , קרינות למינהן , שימוש נרחב באסטרוגן ועוד ) בחלק קטן יחסית של המקרים השינוי הוא זמני והפיך. ברוב המקרים , לצערי , הוא לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקציה ל-ICSIטלטל02/05/2010
אני לקראת IVF שלישי (שני כשלונות קודמים) בעקבות בעית זרע. בשאיבה הראשונה נשאבו 13 ביציות ובשניה 10 ביציות ונאמר לי שכולן בשלות אמנם, בכל אחת מהפעמים היו רק 2 עוברים להחזרה (4 הפריות - 2 לא טובות) רובם דורגו B. נאמר לי שמבחינת הסטטיסטיקה, תוצאות ההפריה דיי נמוכות. כמו כן, נאמר לי במעבדה שהסלקציה של הזרעונים ל- ICSI היתה ע"פ תנועה בלבד.
מאחר שנראה שהבעיה היא בזרע, האם יש דרך לעשות סלקציה טובה יותר (ע"פ פרמטרים אחרים הקשורים אולי ל-DNA של הזרע) עלמנת להגביר את כמות ההפרייות וליצור עוברים מאיכות טובה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת זרע ל ICSI
ד''ר דוד ישי02/05/2010שלום טלטל
ברוב המעבדות נעשית בחירת הזרע על פי מראהו במקרוסקופ רגיל ועל פי תנועתו. ניתן לשפר את הבחירה ע"י מקרוסקופ בעל רזולוציה גבוהה יותר . ככל שידוע לי , המקום היחידי שבו יש מקרוסקופ כזה הוא באוניברסיטת בר אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך שאלה-
טלטל03/05/2010האם הגישה למיקרוסקופ בבר אילן היא באופן פרטי או שניתן להפנות מיחידת ה-IVF בבית החולים? אשמח אם תפרט על התהליך - אני מאוד מעוניינת בפרוצדורה.
בתודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטי
ד''ר דוד ישי03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון נוסףורד02/05/2010
לצערי ההריון שהחל הסתיים אחרי שבועיים והחל דימום הבטא יורדת לבד כך שאין צורך בהתערבות {גרידה או כדורים} רציתי לשאו כמה זמן מומלץ להמתין ואם בכלל לטיפול נוסף אני בת 40
היום הוא היום ה4 למחזור האם יש סיכוי לטיפול החודש סליחה על הבלבול בשאלות
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010בעיקרון לאור גילך אין צורך להמתין ובלבד שמוודאים שבדיקת הבטא החוזרת שלילית לפני התחלת הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק גדולשירן ז.02/05/2010
צהריים טובים ,
אני כרגע נמצאת ביום ה-11 למחזור ,ככל הנראה לקראת ביוץ ,
לאחר ביצוע מעקב זקיקים נאמר כי בשחלה הימנית ישנם מספר זקיקים קטנים ובשמאלית קיים אחד גדול כ-20-22 מ"מ עם מחיצה ,
כששאלתי את האחות אמרה כי היא צריכה להתיעץ עם הרופא .
למה הכוונה מחיצה בזקיק כזה גדול .????
בתודה מראש ,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק גדול
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010הממצא של זקיק בתוך זקיק מאד שכיח ואין לו כל משמעות קלינית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי E2 ופרוגרסטרוןנלי02/05/2010
שלום רב,
ביוץ היה כנראה 19.4 או 20.4
29.4 עשיתי בדיקת דם ויצאו הערכים הבאים:
Progesterone 89.4 nmol/l
E2 pmol/L 784
המחזור שלי כ- 31 יום. מחזור אחרון 06.04.10
האם הערכים הללו יכולים לרמוז על הריון? אן שרק ע"י בדיקת ECG ניתן לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נלי
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010רק BhCG
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' סימוןלימונית02/05/2010
פרופ' סימון שלום,
קראתי את המאמר עליו המלצת כאן לפונה אחרת, בנוגע ל-PGD.
יש לי מספר שאלות אליך, אבל לפני כן רקע כללי:
אני מבוגרת, בקרוב 44, ונמצאת כבר כשנתיים וחצי בטיפולי פוריות. מאחורי שתי הפלות (אחת ממש לאחרונה מהטיפול האחרון). בתווך, מספר טיפולי הפריות רב, כאשר כל טיפול הניב ביציות.
לעומת זאת, בשני מחזורי הקפאה שהיו לי עד היום, מבחנות לא שרדו.
במחזור ההקפאה הראשון, היתה מבחנה אחת - וכל העוברים בתוכה לא שרדו (אני לא זוכרת בוודאות את הציון שהיה לעוברים.
במחזור ההקפאה השני, היו שתי מבחנות, ודווקא המבחנה עם העוברים שהוגדרו בדירוג גבוה של המעבדה לא שרדו, ומהמבחנה השנייה שרדו 2 מתוך 3 עוברים, הוחזרו, אך לא נקלטו.
התסמונת שאובחנה היא 2q37 deletion syndrome, שאובחנה אצלי כ:
Albright hereditary Osteodystrophy like syndrome (AHO like syndrome
כמו כן, יש לי FV LEIDEN ו-PETEIN C RESISTENCE, שבעקבותיו קיבלתי מהטיפול הראשון קלקסאן. כעת המינון הועלה לפי משקל.
מכיוון שאני גרה בצפון (מטופלת בבית חולים כרמל) אני מוותרת על התהליך, כי אין לי כל אפשרות לעבור לטיפולים במרכז הארץ. בכל זאת, הייתי רוצה מאוד לנסות לעזור ולדחוף לכך שיהיה מענה טיפולי כזה גם באזור הצפון.
אציין שבדיקת הדנ"א שלי לתסמונת נעשתה במעבדה הציטוגנטית בבית החולים "העמק" בעפולה.
בבדיקת קריוטיפ- נמצא קריוטיפ במבנה נקבי תקין- 46XX. בבדיקת FISH עם גלאי לאזור 2q37 נצפה חסר של איזור זה על אחד משני כרומוזומי 2.
נאמר לי כמובן שמדובר בתסמונת דומיננטית, עם 50% יכולת הורשה.
האם במידה ובית חולים כרמל, בו אין מעבדה ציטוגנטית, יערוך בעתיד PGD, יהיה ניתן לאבחן גם תסמונת כזו? (עד כמה שידוע לי יש בכרמל מעבדה גנטית מולקולרית אך לא ציטוגנטית). או, במילים אחרות, האם ביצוע PGD במקרים כמו שלי מצריך שיהיה בצמוד למעבדה ציטוגנטית?
דבר שני, לא ממש הבנתי ממאמרך, כאמור, האם כשאתה כותב "שיעור ההריונות למחזורים בהם הוחזרו עוברים מאובחנים הוא כ- 30%. המשמעות של שיעור הצלחה זה היא כי במידה ולא הושג הריון במחזור הטיפולי, על בני הזוג לעבור את כל תהליך האבחון פעם נוספת."
האם כשכתבת שבמידה ולא הושג היריון במחזור הטיפולי, על בני הזוג לעבור את כל התהליך האבחון מחדש, כלומר - מחזור IVF נוסף, או רק תהליך אבחון נוסף, במידה ויש עוברים נוספים טריים/מוקפאים?
כמנהל יחידה בה מבתצע תהליך IVF, ברצוני לשאול, מדוע אין שיתוף פעולה בית בתי החולים, כך שמי שאין תהליך זה באזור מגוריה, תוכל לעבור את רוב התהליך בבית החולים הקרוב, ורק את השאיבה וההחזרה בבית החולים המבצע PGD?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' סימון - מקפיצה
לימונית02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לימונית02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
פרופ' אלכס סימון03/05/2010איני מכיר את המחלה, חומרתה, ביטוי שלה בצאצאים. לזה כדאי לשאול גנטיקאי האם מוצדק לחשוב בכלל על PGD או שמא זה מיותר כי אין משמעות לנשאות.
אם יש מקום ל PGD השאלה, גם אם היה ניתן לבצע בצפון, מה סיכויי ההצלחה בגילך.
מקובל לחשוב כי בגיל פחות מ 35 היינו רוצים לקבל 8 עוברים ראויים לדגימה כדי שיהיה די עוברים להחזרה לאחר האיבחון ושאחד מהם ישתרש.
גם אם ימצאו עוברים ראויים להחזרה מבחינת הבעיה, עדיין הסיכוי שהם נושאים הפרעה גנטית אחרת הקשורה למספר הכרומוזומים שלהם, הוא גבוה.ללא קשר לטיפול שלך, כך זה בגיל 44.
לצערי לא נראה שאת מועמדת לטיפול כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ סימון
לימונית03/05/2010פרופ' סימון שלום,
אני מודה לך על תגובתך, אבל לא ממש ענית לי על השאלות שמעניינות אותי.
בכמה מילים אוכל להגיד לך על התסמונת, שמדובר תסמונת דומיננטית שיש בה 50% סיכוי להעברה לכל צאצא, ושהיא כוללת מגוון רחב מאוד של מומים, המומים יכולים להיות כמעט בכל מערכת בגוף וכמו כן יכולה לגרום אף לפיגור שכלי ואוטיזם.
(אציין שהתסמונת המצויינת בזאת, נתגלתה לי רק לפני כחצי שנה, לאחר שעברתי כבר הרבה טיפולים.
ההמלצה של הרופא הגנטיקאי היתה לעשות PGD.
מצב אחר, מחייב לחכות עד לבדיקת מי השפיר, כי הגיעו למסקנה שבדיקת סיסי שילייה במקרה כזה יכולה לתת תוצאה מוטעית.
בכל מקרה אני עדיין מקבלת אישורים לטיפולים, ועדיין לא מוותרת על רצון האמהוּת, ולכן אמשיך בשנה הקרובה בטיפולי ההפריה, כל עוד אקבל אישורים.
השאלות החשובות לי היו לגבי עזרה בשיתופי פעולה בין בתי החולים לנשים כמוני הגרות באזורי הצפון או דרום הארץ, כך שיוכלו לעבור את רוב הטיפול בבתי החולים באזור המגורים, ורק משלב השאיבה והלאה - לעבור לבית החולים המבצע -PGD, ומה אתה כמנהל יחידה כזאת מוכן לעשות למען שיתוף פעולה כזה כדי שנשים כמוני לא יוותרו על התהליך?
שאלה שנייה - האם במידה ואבחון המחלה הגנטית שלי נעשתה במעבדה ציטוגנטית, זה מחייב שגם תהליך של PGD יתבצע בבית חולים בו יש מעבדה ציטוגנטית, או שבכל יחידות ה-IVF המצבעות PGD ניתן להיערך לבדיקה של כל תסמונת?
האם אתה שולל באופן גורף טיפול לאישה רווקה ללא ילדים, כשיש לה שנה לפי החלטות משרד הבריאות לעבור טיפולי IVF מהביציות שלה?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPGD
פרופ' אלכס סימון04/05/2010נתחיל מהסוף
1. זכותה של כל אישה לטפל ולקבל טיפול לפי החוק. עליה להיות מודעת לסיכויים ואם הם מקובלים עליה איני רואה בעיה בטיפול. ביצוע PGD כפי שהבנת ממני מפחית את סיכויי ההריון מלכתחילה לכל אחת שעוברת את התהליך ללא קשר לגיל. לא מכל עובר ניתן לבצע ביופסיה, חלק שעברו ביופסיה לא מתפתחים וכמובן שחלק אחר אינו ראוי להחזרה בהיותם נושאי המחלה. במצב כזה שיש כל כך הרבה מסוכות, לעיתים קרובות בגיל מעל 40 אין כלל עוברים להחזרה.
2. לבצע PGD בשתוף פעולה - הדבר ניתן ונעשה. אולם PGD מחייב שהיחידה השואבת ביציות תהיה מסוגלת לבצע ביופסיה של עובר, לעבד את החומר ולהעבירו למעבדה גנטית בעיר אחרת לצורכי איבחון. הסדר כזה אני יודע קיים בין ברזילי לשערי צדק.
שיתוף פעולה אחר, הוא הכנת האישה בעיר אחת וביצוע הפעולה כולה בעיר אחרת בה יש יכולת PGD. גם זה בוצע בעבר אם כי קיימת בעיה מנהלתית של ההתחייבויות מקופת חולים. למי הקופה תשלם על הפעולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון - המשך נוסף
לימונית04/05/2010פרופ' סימון שלום,
ראשית, שמחתי למצוא בתשובתך השנייה שאכן זכותה של כל אישה המקבלת אישורים לעבור PGD, וכעת הבנתי ממך שהתכנוות שהתהליך הזה מוריד עוד יותר את הסיכויים, אבל מה זה לעומת ויתור בכלל?
דבר שני, הצטערתי לקרוא,מה שציינת שהיה אפשרי בעבר בשיתופי פעולה בין בתי החולים, שכל ההכנה נעשית בבית חולים אחד והשאיבה-הפריה-והחזרה נעשית בבית חולים המבצע PGD, ושכל זה בוטל רק בגלל בעיה פרוצדורלית של קופות החולים. לדעתי, אם יהיה מספיק רצון של הרופאים ביחידות השונות לביצוע שיתוף פעולה כזה, כל עוד תהליך ה-PGD לא מוצע בכל היחידות, ניתן יהיה לפתור את זה, כי הרי לכל שלב ושלב יש טופס 117 משלו. אז מה הבעיה לבקש טופס 17 לשלב א' - עבור בית חולים א', טופס 17 לשלב ב', למיקרומניפולציה, ל-PGD ולהחזרה - לבית חולים ב. זה ממש נראה לי דבר לא מסובך שניתן להסדיר עם קצת רצון טוב של כל הצדדים.
דבר שני, אשמח אם תוכל לענות על שאלתי לגבי סוג המעבדה הרצוי שיהיה ליד מכון ה-PGD, למחלות שמאובחנות במעבדה ציטוגנטית? האם זה מחייב, או שניתן לערוך בדיקה כזו גם במעבדה של גנטיקה מולקולרית?
שוב תודה,
תשובתך היום קצת יותר' נעימה לאוזן'
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לימונית05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימונית
חסוי06/05/2010היי לימונית,
נסי בתל השומר....
אני מטופלת בתל השומר וגרה בצפון.
עושים את המעקב זקיקים ובדיקות דם בקופת חולים, אני גם יודעת שבבי"ח צפת יש אפשרות לקבל טופס 17 ולבצע שם את המעקב ואם שם זה אפשרי אז למה לא בבתי חולים אחרים? אולי זה עניין של למצוא את הקופ"ח הנכונה למצב הספציפי שלך שתעזור לך להגשים את החלום!
בעיקרון אני מגיעה לתל השומר רק לקבלת תוכנית, שאיבה והחזרה.
הצוות נהדר והיחס נפלא. מנסיוני בפעם הראשונה לא כל כך ידענו לאן ללכת ולמי לפנות אבל מפעם לפעם לומדים את קיצורי הדרך כדי להגיע כמה שפחות פעמים.
כדאי לך לפנות אליהם לפחות כדי לשמוע אם הם יכולים לעזור לך, למיטב ידיעתי כל עוד את מוצאת דרך לספק להם את התוצאות עד 13:00 ביום חול ועד 12:00 בערב חג אין להם בעיה שהמעקב יהיה במקום אחר. אני יודעת שהמכון הגנטי שם עמוס מאוד וזה לוקח זמן עד שהם מוכנים להתחלת טיפול (יש הרבה בדיקות לעשות) כדאי שתתחילי לברר אם הם מבצעים אבחון גנטי לבעיה שלך ...
בנימה אישית...אנחנו לא מכירות כמובן אבל אני רואה את שמך כבר הרבה זמן בפורום והחזקתי לך אצבעות כשראיתי שכתבת שנקלטת להריון, אני מצטערת שזה לא הצליח ומאחלת לך שתהפכי מהר לאמא ותשכחי את כל התקופה הזו!
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
לימונית06/05/2010היי חסויה,
תודה על המידע.
שמחתי לראות שלפעמים זה כן יכול להסתדר.
לפי מה שכתבת, אני מבינה שהתור ארוך, ולי יש רק עוד שנה לקבל אישורים לטיפולים, אז האם זה יכול להיות עדיין רלוונטי עבורי? כמו שאת מכירה את הדברים?
חוץ מזה, ציינת שיש המון בדיקות לעשות. איזה בדיקות מיוחדות צריך לעשות עבור ה-PGD, לעומת הבדיקות שכבר עשיתי לקראת ה-IVF?
התסמונת שלי היא נדירה במיוחד, אין איתה ניסיון, וצריך להתארגן בשבילה במיוחד, אז אני שוב שואלת אותך, האם נראה לך ששווה לי לנסות או שזה כבר אבוד, בלוח הזמנים הקיים?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה - עוד משהו...
לימונית06/05/2010היי חסויה,
הכי חשוב: אני רוצה לאחל גם לך הצלחה במהרה.
האם התסמונת שלך נדירה, שהצריכה התארגנות מיוחדת? או שהיא שייכת לתסמונות הנפוצות באוכלוסייה?
כמו כן, האם את שיייכת לקופת חולים כללית?
בהמון תודה ואיחולי הצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימונית
חסוי06/05/2010היי לימונית,
אצלנו מדובר ב- CF כך שההתארגנות היתה יחסית מהירה וזה לקח 3 חודשים. בעיקרון בהתחלה אמרו לנו שזה לוקח עד חצי שנה. אני לא יודעת מה יהיה במקרה שלך אם לא ידוע הרבה על הנושא.
תשאירי ליE.mail שלך, נמשיך לדבר...אני רוצה למסור לך עוד כמה פרטים וזה קצת אישי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חסויה
לימונית06/05/2010לחסויה,
אעדיף להשאיר טלפון, כי האימייל נושא את שמי....
052-3632073
מודה לך מאוד,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת PGD
פרופ' אלכס סימון06/05/2010צריך מעבדת IVF שיודעת לטפל בעוברים ולהכין אותם לבדיקה אחרי ביופסיה. צריך מעבדה גנטית שתוכל לקבל את החומר ממעבדת IVF , תבצע את הבדיקה על החומר שהועבר לה. בדרך כלל אלו מעבדות באותו בית חולים. כל מעבדה צריכה להיות מצויידת במכשור המתאים ובעלת נסיון בבדיקות הנדרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
לימונית06/05/2010פרופ' סימון שלום,
תודה על התגובה.
ניתן לראות בתגובה של "חסויה" שכשהגורמים רוצים לעזור בנושאי שיתופי פעולה, אז זה יכול להסתדר.
לגבי השאר, אני מבינה את הבעייתיות של טיפול במקום ללא מעבדה מתאימה.
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה בעזרת תורמתליאורה 2702/05/2010
1. האם אשה הנושאת פגם גנטי ודאי הגורם לפיגור יכולה לקבל תרומת ביצית בארץ.?
2. האם הפגם גנטי של האם עלול לעבור לעובר שמתפתח מתרומת ביצית.?
3.האם ניתן להפרות ביצית בהפרייה חוץ גופית ע"י זרע הבעל ( נמצא תקין) ללא צורך בדיקור הביצית?
תודה מראש מצפה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה 27
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/20101. האם אשה הנושאת פגם גנטי ודאי הגורם לפיגור יכולה לקבל תרומת ביצית בארץ.?- כן
2. האם הפגם גנטי של האם עלול לעבור לעובר שמתפתח מתרומת ביצית.?-קרוב לודאי שלא אבל איני יודעת מה המום ותצטרכי ייעוץ גנטי
3.האם ניתן להפרות ביצית בהפרייה חוץ גופית ע"י זרע הבעל ( נמצא תקין) ללא צורך בדיקור הביצית?-תלוי בבדיקת הזרע
תודה מראש מצפה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום ה 10 להחזרהלי02/05/2010
קמתי הבוקר עם כאבים יותר חזקים בחזה? האם זה בואו של המחזור? ומתי אוכל לעשות בדיקה ביתית שאיבה 21/4 החזרה 23/4 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנית
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/201005/05
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס בין LH ל FSHדורית02/05/2010
שלום לרופאים הנפלאים...
אשמח מאוד לקבל הסבר מפורט (עד כמה שניתן במגבלות) לשאלותי הבאות או לחילופין, הפניה למאמר בנושא;
כל השאלות מתייחסות לערכים המתקבלים בבדיקת דם בימים 2-5 למחזור של LH ו FSH...
1. מה היחס התקין בין שני ההורמונים? "לטובת" מי?
2. על מה יכול להעיד יחס גדול לטובת FSH (כלומר FSH גבוה מ LH)? והחל מאיזה ערך עבור היחס? (כלומר, נניח שיחס של 1:2 כאשר ערך LH הוא מחצית מערך FSH הוא תקין, אז החל מאיזה יחס זה כבר לא תקין ועל מה זה מעיד....).
3. כנ"ל לגבי יחס הפוך - כאשר היחס גדול לטובת LH?
המון המון תודה על התשובה ובכלל על הפורום הנהדר המאפשר לנו לברר נושאים המטרידים ומענינים אותנו שקשה מאוד לקבל עליהם תשובות אצל הרופאים המטפלים (הנפלאים גם הם אבל תמיד ממהרים...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010למאמר בנושא;
כל השאלות מתייחסות לערכים המתקבלים בבדיקת דם בימים 2-5 למחזור של LH ו FSH...
1. מה היחס התקין בין שני ההורמונים? "לטובת" מי? - לא מתמטי !! אבל בערך1/1
2. על מה יכול להעיד יחס גדול לטובת FSH (כלומר FSH גבוה מ LH)? והחל מאיזה ערך עבור היחס? (כלומר, נניח שיחס של 1:2 כאשר ערך LH הוא מחצית מערך FSH הוא תקין, אז החל מאיזה יחס זה כבר לא תקין ועל מה זה מעיד....).- יחס גבוה של FSH/LH בבדיקות חוזרות יכול לרמז על בעיה ברזרווה שחלית
3. כנ"ל לגבי יחס הפוך - כאשר היחס גדול לטובת LH?-אחד מהסימנים לאיבחון שחלה פוליציסטית(3/1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןמאיה02/05/2010
אני בתחילת שבוע חמישי ונוטלת קרינון בבדיקות בטא בבלינסון אמרו שמבצעים גם פרוגסטרון ואמרו שהכל תקין.....אבל הקרינון נשאר לי כגושים בנרתיק ויוצא לי בגושים הלבנים נקודות שחורות האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010זו תופעה שכיחה שלל קרינון
אם אי הנוחות מתגברת אפשר להחליף תכשיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותא01/05/2010
האם נוכחות ציסטה שחלתית אנדומטריומה ונוכחות אנדומטריוזיס עלולים לגרום להפלה או לידה מוקדמת במקרה הריון?
אשמח לתשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010אין כל עדות מדעית מבוססת שאנדומטריומה/אנדומטריוזיס מעלים סיכוי הפלות או לידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיקה01/05/2010
אחרי 24 שעות של החזרת עוברים בעלי אונן לי וגמרתי האם זה מסוכן לעוברים נא עזרתכם
ובעצם מדוע אסור לקיים יחסי מין 7 ימים אחרי החזרת העוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה
פרופ' מרתה דירנפלד02/05/2010לא הוכח מדעית שקיום יחסיםמפריע לקליטת הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)