מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- IVMלי23/04/2010
היום ביצעתי החזרה של 2 עוברים יפים שהתחלקו ל4 תאים מה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' אלכס סימון23/04/2010הביצית היא תא אחד. לאחר ההפריה מתקבל עובר. כדי שהביצית המופרית תתפתח לעובר היא תריכה להתחיל להתחלק. כולנו התחלנו מתא אחד - ביצית ואנחנו היום מכילים בתוכנו מיליארדים של תאים מסוגים שונים. במעבדה ניתן לראות את הפלא מתרחש. איך תא 1 הופך ל- 2 , 2 תאים ל-4וכל הלאה עד ליצירת עובר שלם ובהמשך ילוד.
אם כן, לך החזירו עוברים שכל אחד מהם היה בשלב התחלתי של 4 תאים. זה שלב חלוקה של יומיים אחרי שאיבה. ברחם הם אמורים להמשיך להתחלק, וכשיגיעו ל-200 תאים לערך הם אמורים גם לבצע השרשה ברירית הרחם.
אז שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לי24/04/2010מה אמורים להרגיש אחרי ההפרייה?
ואם חלילה עובר אחד אושניהם לא מחזיק מעמד האם ישר מופיע דימום?
ושאלה נוספת יש לי מדי פעם דקירות האם זה בצד האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אדע שבייצתי אחרי הזרעה?אילנה23/04/2010
שלום
האם אחרי הזרעה נהוג לעשות בדיקת הורמונים וזקיקים כדי לראות אם התבצע ביוץ?
אני מזריקה אוביטרל היום בחצות (שישי)
הזרעה ביום א בבוקר.
1) מתי כדאי לעשות דם וזקיקים? יום לאחר ההזרעה?
2) האם פרוג ואסטרדיול יספיקו או שצריך גם LH?
3) מתי בדיקת דם להריון אמינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
פרופ' שחר קול23/04/20101. אין צורך בכך.
2. LH אינו נחוץ.
3. שבועיים לאחר ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בטוח היה ביוץ?
אילנה23/04/2010היי
אז בעצם אם במעקב זקיקים אחרון היו זקיקים בגודל 18 ו 16
יום לאחר מכן הזרקתי אוביטרל ויומיים לאחר מכן הזרעה, ביכולתי לדעת שהיה ביוץ בודאות מבלי לבדוק זאת?
האם ערכה ביתית לבדיקת ביוץ אמינה, או שהאוביטרל יכול להטעות תוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ' שחר קול23/04/2010ערכה ביתית אינה אמינה אם קיבלת אוביטרל.
אין וודאות של 100% ברפואה.
99% היה ביוץ אם קיבלת אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתשואלת23/04/2010
רציתי לשאול את המומחים לגבי תמיכה אנדומטרין חייבים לשים אותם בשכיבה? והאם חייבים לנוח בשכיבה אחרי ששמים אותם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ' שחר קול23/04/2010לא עקרוני, איך שנוח.
אין צורך במנוחה לאחר ההחדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובטארחל23/04/2010
שלום,
אני אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים. הפעם נאמר לי להזריק אוביטרל ביום ההחזרה ופעם נוספת שבוע אחרי ההחזרה.
מה זה אומר לגבי הבטא? האם אני אוכל לבצע בדיקה בכול זאת 12 ימים אחרי ההחזרה או שהבדיקה לא תהיה מהימנה? אם לא מתי הכי מוקדם שאפשר?
שאלה נוספת - בנוסף לשתי הזריקות אני צריכה לקחת 3 פעמים ביום אנדומטרין. זה לא הרבה מידי?
(בד"כ לוקחת רק אנדומטרין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול23/04/201012 יום לאחר ההחזרה, ו- 5 ימים לאחר אוביטרל - בדיקת היריון תראה גם את האוביטרל, לכן מהימנותה היא חלקית.
עדיף להמתין 10 ימים מזריקת האוביטרל.
אנדומטרין 3 פעמים ביום - מינון רגיל ומקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה מהבוקר
שרון23/04/2010שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה.
הייתי במוקד וראו שם שחלות מוגדלות (7.2) עם 10 ציסטות בכל אחת מהן.
הודגם גם נוזל באגן בכמות בינונית.
האם ייתכן ואלו הגורמים לכאבים (שעדיין לא חלפו...)
בנוסף, לא ראו עדין שק הריון - האם זה תקין? (רירית הרחם מעובה).
תודה ושבת שלום,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול23/04/2010מציע לדווח לרופא המטפל: יתכן ומדובר בגירוי יתר של השחלות.
שק הריון - עדיין מוקדם מידי. יופיע לקראת אמצע שבוע הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה מהבוקר
שרון23/04/2010שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה.
הייתי במוקד וראו שם שחלות מוגדלות (7.2) עם 10 ציסטות בכל אחת מהן.
הודגם גם נוזל באגן בכמות בינונית.
האם ייתכן ואלו הגורמים לכאבים (שעדיין לא חלפו...)
בנוסף, לא ראו עדין שק הריון - האם זה תקין? (רירית הרחם מעובה).
תודה ושבת שלום,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותשרון23/04/2010
שלום,
החזרה ב 9.4
בטא ביום ראשון (10 ימים מהחזרה) - 67
בטא ביום רביעי - 353
סובלת מכאבים לסירוגין באזור השחלות (מעין דקירות חדות כאלו) וכאבי גב תחתון
1. האם הכאבים תקינים וניתן לייחסם לגירוי יתר כלשהו(נשאבו 22 ביציות)?
2. הבנתי שלבטא הראשונה אין משמעות כי נעשתה מוקדם מדי. האם עלי לבצע הכפלה נוספת?
3 בהמלצת הרופא, התחלתי עם פרנטאל ואתמול התחילו לי שלשולים - האם ייתכן ובגלל הפרנטאל או תחילת הריון?
4. האם העלייה בבטא מפחיתה את הסיכוי שמשהו אינו תקין?.
עליי לציין שאני אחרי חוץ רחמי ונורא פוחדת לאבד את ההריון.
תודה ושבת שלום,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול23/04/20101. יתכן ויש גירוי יתר, רצוי להיבדק.
2. לא חיוני לבצע בדיקות נוספות.
3. פרנטל אינו גורם לשלשול. יתכן ועל רקע גירוי יתר.
4. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי החזרת מוקפאיםענ23/04/2010
שלום רב,
אני 8 ימים אחרי החזרת 2 עוברים (ביום חמישי האחרון היתה ההחזרה) והיום לא התאפקתי וביצעתי בדיקת שתן ביתית שיצאה שלילית.
האם להספיד את הניסיון הזה להריון? יש לציין כי אין לי יותר מוקפאים ולכן אם הפעם (שניה) יצא שלילי, אני אהיה חייבת לעבור שוב שאיבה.
אני יודעת מבנות שעברו שאיבה והחזרה שהבדיקות הביתיות מראות תוצאה גם 3 ימים לפני האיחור, כך שאני מאוד פאסימית (אפילו לא קו חלש)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול23/04/2010מציע להמשיך בטיפול התרופתי שאת מקבלת ולבצע בדיקת דם להיריון במועד שניקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות זרעtoli1523/04/2010
volume (ml) 5.0
concentration 6
total count 30
motility 50
viscosity 2cm
agglutination - none
round cells 4
ph 8.0
ישר שלחו אותנו ל-ivf זה נשמע הגיוני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול23/04/2010הבדיקה לא מלאה, וכמובן שרצוי לחזור עליה.
הערכים כפי שהם מאפשרים השגת הריון ע"י הזרעות, אך הסיכוי להיריון ב - IVF טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן קצר בין הביוץ למחזורעדי22/04/2010
ילדתי לפני שנה ושלושה חודשים. קבלתי מחזור לראשונה לפני חודש וחצי בגלל שאני עוד מניקה. (הפסקתי להניק בלילה). אני מנסה להכנס להריון, ובשתי הפעמים המחזור הגיע פעם אחת פחות משבוע לאחר הביוץ ועכשיו 8-9 ימים לאחרי הביוץ (משתמשת בערכות ביוץ). האם זה אומר שישנה בעיה עם רמת פרוגסטרון? האם זה יכול להיות קשור לעובדה שאני מניקה? האם הספקת הנקה יכולה לעזור בעניין זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול23/04/2010קשה לקבוע בוודאות מועד הביוץ לפי ערכות ביתיות.
כדי לדעת בדיוק מה קורה יש צורך במעקב מסודר הכול בדיקות דם וא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל- דדדחוףאלונה22/04/2010
שלום
אני בהזרקה אחרונה לפני הזרעה
שהוצאתי את המזרק בסיום ההזרקה יצא מעט דם מהול במים שקופים- כנראה יצא קצת חומר... מספק טיפות.
נראה לי שפגעתי בכלי דם כי כאב לי יותר מתמיד
מה לעשות? זה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נורא, לא להיבהל.
פרופ' שחר קול23/04/2010הכל בסדר. להמשיך הטיפול כמתוכנן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל22/04/2010
ביום שלישי הייתה שאיבה 8 ביציות והיום בבוקר החזרה של 2 עוברים בבוקר הייתה לי התכווצות בבטן התחתונה שהלכה ופחתה עכשיו הבטן שלי קצת תפוחה ומדי פעם לחצים קטנים בבטן האם זה נורמלי? והאם זה מהשאיבה או מההחזרה? מקווה לבשורות טובות!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות בבטן
ד''ר דוד ישי22/04/2010שלום
אם הכאב פחת זה טוב. אם הבטן תתפח עוד והכאב יחמיר , פני לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!!!!!!
טל22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתרחל22/04/2010
עד כמה רירית דקה יכולה להשפיע על סיכויי קליטת הריון?
(אני בהחזרת מוקפאים על בסיס טבעי, ביום הביוץ הרירית היתה 6.8)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינין סטטיסטי
פרופ' אלכס סימון22/04/2010מרבית ההריונות התרחשו ברירית 7 ממ ומעלה. 25% מהם ברירית דקה יותר.
זו הרירית שלך ועם זה צריך לנצח. או שמא טועים בבדיקה הרי ההבדל בים 6.8 ל-7 הוא 0.2 של המילימטר, של המילימיטר ... הרי עובי הסמן בעל קול גדול יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמונה22/04/2010
רופיאים שלום , עשיתי החזרת 2 עוברים , לאחר 6\7 ימים אני מרגישה צורך לקיים יחסים (אורגזמה)
למה זה קורא , מובן אני לוקחתמת ההר 3 פעמים איסטרופים ואנדרומטרין 3 פעמים , אם זה בגלל שרמונים גבוהה למה זה מעיד .האם זה נורמלי ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן כתוצאה מרמת הורמונים
פרופ' אלכס סימון22/04/2010בעיקר כאלו שהם גבריים ומופרשים מהשחלות כמו אסטרוגן ופרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זריקת דקפטטילמיכל22/04/2010
האם גם את הדקפפטיל צריך להזריק כל יום באותו שעה או שזה לא משנה .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותו פרק זמן
פרופ' אלכס סימון22/04/2010בוקר
אחר צהרים או ערב. טווח של מס' שעות אינו משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהמעיין22/04/2010
שלום ד"ר,
פרוטוקול קצר, אחרי 6 ימי גונל 112.5 :
שחלה ימין- 2 זקיקים של 10
שחלה שמאל- 6 זקיקים של 10 ו-2 של 13.
E2- 1265
פרוגסטרון - 8.2 (ביום ה-2 למחזור הפרוגסטרון היה 5).
הונחתי להמשיך עם אותו מינון של גונל ולהוסיף זריקת אורגלוטרן.
זו פעם ראשונה שיש לי פרוגסטרון כל כך גבוה.
מה יכולה להיות הסיבה?
האם הערך הגבוה של הפרוגסטרון יכול לפגוע בטיפול?
האם כעת כשהוספתי את האורגלוטרן ערך הפרוגסטרון אמור לרדת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להתעלם
פרופ' אלכס סימון22/04/2010לא כל בדיקת מעבדה חקוקה בסלע. יש טעויות, יש וריאציה. וגם אם זה נכון, זה לא יפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - טעות במינון גונל Fנירה22/04/2010
שלום
אני בסבב ראשון של גונל F - נראה לי שכנראה אתמול או ביומיים האחרונים התבלבלתי במינון
הייתי אמורה לקחת כל יום 75 והיום במקום ליהיות ב- 300 המזרק של 450 נגמר
אני מתלבטת ולא עונים בקופת חולים, האם לותר על יום או שמינון יתר (אם אזריק היום רגיל )זה לא נורא?
האם להזריק מינוןן קטן? נגיד 37.5
אני לא יודעת מה לעשות
זה נורא אם אוותר היום? מותר לדלג יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי
פרופ' אלכס סימון22/04/2010תזריקי מה שאת יכולה. גם כמות קטנה טובה.
איניני מבין - את יכולה להזריק מנון יתר או מינון מופחת אבל לא מה שאת באמת צריכה???
המשפט "והיום במקום להיות ב-300 המזרק של 450 נגמר" אינו ברור לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההרגעה
מעיין22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שורשר בטעות
מעיין22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)