מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור במחזורסיגל10/03/2010
אני לקראת טיפול שלישי במונגון (טיפול שני 2 אמפולות מונגון ) ללא זריקת אובטירל
תשובה 01.3.2010 בדיקת דם שלילית אך המחזור עדין לא הגיע עד היום
הרופא נתן לי מרשם דרך אחות המרפאה לכדור דופסטון .
כל הזמן יש לי כאבי בטן תחתונים כיאלו כמו של מחזור אך זה לא מגיע
היות והריון נשלל מה הסיבה לאחור והאם אני יכולה כבר אם קבלתו להתחיל את הטיפול במנוגון(3 אמפולות ) או לתת לגוף מנוחה
זה מציק לי מאוד מחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם צריך להגיע וסת
פרופ' אלכס סימון10/03/2010מציע על קול לראות אם יש צסטות. פרוגסטרון בדיקה לראות מדוע לא הגיע וסת, וכן עוד בדיקה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ????????????????????????????נוסה10/03/2010
שלום,
יש לי בדיקת על קול שנייה, בדקו שק חלמון ושק הריון וגם דופק בראשונה, מה עכשיו יבדקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?????????????????????
פרופ' אלכס סימון10/03/2010את לא בפורום הנכון. אני מניח שימשיכו לעקוב בעל קול ושאר בדיקות של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם אחורימיכל10/03/2010
עקב רחם אחורי בהחזרת עוברים יש את הבעיה הטכנית שאצלי לוקח יותר זמן, וגם הרופא לא מסתכל באולטרסאונד כי לטענתו שבגלל שיש לי רחם אחורי אז זה לא רלוונטי, השאלה שלי האם זה כן נהוג או שיש דרך אחרת וכן אפשר להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם אחורי
פרופ' אלכס סימון10/03/2010בדרך כלל אם מחזירים בהנחית על קול צריך למלא שלפוחית שתן. ואז בעל קול רואים את הרחם והקטטר. ברחם אחורי, שלפוחית שתן מלאה תגרום לכיפוף קשה יותר של הרחם לאחרו וההחזרה תהיה קשה יותר. לכן, אין למלא שלפוחית. אך אבוי, כשלפוחית ריקה לא ניתן לראות את הרחם בעל קול בטני. ולכן ההחזרה מבוצעת ללא על קול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון תמיכהמירי10/03/2010
אני 6 ימים אחרי החזרת עוברים, נוטלת אסטרופם פעמיים ביום החל מיום ההחזרה בערב ואנדומטרין פעמיים ביום החל מיומיים לפני ההחזרה.
אנדומטרין בשעה 7 בבוקר ובערב ואסטרופם בשעה 9 בבוקר ובערב.
לצערי מלבד היום הראשון לקחתי הן את האנדומטרין והן את האסטרופם באיחור של עד כחצי שעה מהשעה "הקבועה" ורציתי לדעת:
1. אם זה לא מזיק שלא לוקחים בדיוק באותה שעה? וחורגים בכחצי שעה?
2. בנוסף, הבוקר שכחתי לקחת את האסטרופם ב9 ולקחתי אותו כשנזכרתי ברבע ל-12, האם זה נורא?
3. האם לקחת את האסטרופם הבא רגיל ב9 בערב או להזיז את השעה לרבע ל-12 ולהמשיך ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרה אסון
פרופ' אלכס סימון10/03/2010להמשיך לקחת כרגיל. אבל למה לשכוח??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס וביציותקאר10/03/2010
טיפול שני שנכשל ללא הריון וללא עוברים טובים להקפאה בראשון נשאבו 10 ביציות ובשני 15 ביציות התחלקו עד 6 ו 8 תאים והפסיקו להתפתח האם זה בגלל ביציות לא טובות והאם זה האנדומטריוזיס שהורס את הביציות ולכן לא אוכל בעתיד להרות יש לציין שנעשתה מיקרומניפולציה בגלל מורפולוגיה של 1 אחוז בזרע וכל שאר הנתונים בזרע תקינים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיז לא הורס ביציות
פרופ' אלכס סימון10/03/2010יתכן ואיכות עוברים מושפעת מהזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVFעדן10/03/2010
שלום
אני לפניIVF ראשון בת 31-בעיות זרע.אני ביום ה-12 לווסת ועובי הרירית 8 ממ.האם זה תקין?
מבחינת זקיקים יש לי הרבה 21,18,16.13 .האם הרירית עוד תתעבה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניראה ממש בסדר
פרופ' אלכס סימון10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאלילך10/03/2010
שלום
בטא 2560 האם יכול להעיד על תאומיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדע רק לאחר על קול שכדאי לבצע
פרופ' אלכס סימון10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותדנה10/03/2010
שלום,
ביום שישי לפני 12 יום עברתי שאיבה,היום ראיתי מעט שאריות קרינון בצבע חום כהה?זה יכול להעיד שהמחזור בפתח?אותו כנ"ל לשאריות קרינון בצע ורדרד?
שאלה שנייה,אני אמורה לבצע בדיקת דם ביום שישי ומחר (חמישי)אני עושה בדיקות דם כלליות,האם אני יכולה לעשות כבר את הבטא או שזה ממש מוקדם?(סך הכל יום לפני)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול10/03/20101. יתכן ותחילת מחזור.
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הרופאים הנחמדיםשיר10/03/2010
ביום ה2.3 החזרת מוקפאים וךאחר מכן קצת כאבים בכל יום.שאלתי היא האם האולטרסאונד הוגנלי שעשו לי יכול להזיק לסיכויי ההריון?אתמול עשיתי אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותקאר10/03/2010
האם ניתן לעשות הזרעות כאשר מורפולוגיה היא 1 אחוז והאם ניתן לשבח מורפולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלה שלום
פרופ' שחר קול10/03/2010ניתן לעשות הזרעות, אך הסיכויים להריון אינם טובים.
לא "משביחים" זרע, והמונח "השבחה" אינו מדוייק מדעית.
מכינים הזרע ע"י שטיפתו וריכוז התאים בתנועה לצורך הזרקתו לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קולרחל09/03/2010
מה קורה אם בהכנה לתרומת ביצית הביוץ מגיעה לפני החזרת העוברים?
האם ניתן לקחת צטרוטייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל שלום
פרופ' שחר קול10/03/2010כן, אפשר למנוע ביוץ עם ציטרוטייד.
בנשים מבייצות עדיף להשתמש בדקפפטיל ארוך טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולקטקטית09/03/2010
שלום, התחלתי בהליך לקראת טיפולי פוריות, בדיקות של אישי (ספירת זרע נמוכה), דרכך (בציק סנטר, דרך קופת החולים).במקביל אובחנתי בלופוס דיסקואיד (לופוס עורי). הרואמטולוג הסביר לי שאני לא יכולה לעבור טיפולי פוריות בשל ההורמונים.זה עלול להדליק את המחלה. יש לי מחזור סדיר, האם ניתן לעבור טיפולים טבעיים (ללא הורמונים)ואם כן, האם זה באיזור חיפה והסביבה?
אשמח לתגובה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי
פרופ' שחר קול10/03/2010כן, כל יחידת IVF יכולה לבצע טיפול "טבעי".
השאלה הגדולה היא מדוע טיפול בהורמונים עלול להחריף את המחלה, בעוד שהריון הכרוך ברמות הורמונים (אותם הורמונים..) גבוהות מאוד מאוד ולאורך זמן רב לא ישפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר בנוגע לשאלתך
קטקטית10/03/2010התייעצתי עם הרומטולוג והוא הסביר לי שלקיחת הורמונים עלולה להדליק את המחלה, שהרי לופוס היא מחלה חיסונית אשר תוקפת נשים בגיל הפריון. הוא הסביר לי שעדיף להיקלט באופן טבעי.... מה שלא קורה כבר ארבע שנים. וכמובן שהריון בחולות לופוס לסוגיו מצריך שמירת הריון ומעקב.
אז מה אתה ממליץ לי לעשות???? פעם שעברה שביקרתי אותך הסברת לי שאתה צריך אישור של הרומטולוג - אז אין..
בתודה וראוייה לציון התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מזכיר לי ספור
פרופ' אלכס סימון10/03/2010מסופר על זוג הנשוי 7 שנה ללא ילדים.
מה עם בדיקת זרע הרופא שואל?
אין היתר לבדיקה על ידי הרב.
אבל זה מאוד חשוב הרופא התעקש.
כעבור חודש המטופל מגיע לביקורת עם בדיקת זרע
הכיצד? שואל הרופא
החלפתי רב ענה המטופל
בקיוצר אני מסכים עם ד"ר קול עם הקביעה שטיפול לגרימת ביוץ עלול לגרום למחלה להתפרץ אינו בהכרח נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אלכס סימון
קטקטית10/03/2010אתה צודק "טיפולים אלה" אני אנסח את השאלה באופן ברור יותר, מה אחוזי ההצלחה בטיפולי פוריות ללא לקיחת הורמונים, הבנתי שמסתמכים על זמן הביוץ על פי בדיקות דם ומזריעים את הזרע בהרדמה מלאה לאחר שעבר השבחה (אם אני לא טועה). ברצוני לציין שיש לי ילד בן שש מהריון ספונטאני, בעלי עשה בדיקות ונמצא שהספירה שלו נמוכה, הוא עשה בדיקת סונר אשכים ואולטראסאונד והיא יצאה תקינה. סוג עבודתו כנהג גם עלולה להשפיע על הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןרונית09/03/2010
שלום ד"ר
האם מותר להשתמש בויברטור בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול10/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטוןלימונית09/03/2010
לרופאים שלום,
היום בדיוק אני מסיימת שבוע 8. בד"כ אני מסמנת לי את התרופות שאני לוקחת באופן מיידי, אבל היום מצאתי בצהריים שלא סימנתי (בד"כ לוקחת גסטון ב-6:20 בבוקר) . למרות שאני חושבת שכן לקחתי את הזריקה ורק לא סימנתי, אני מעוניינת לדעת מה יכולה להיות ההשפעה של יום אחד ללא הגסטון?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יגרם נזק
פרופ' שחר קול10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהממי09/03/2010
לבעלי מחלת עור N.F סוג 1..בדיקת זרע לא תקינה. אצלי כל הבדיקות תקינות.מועמדים להפריה.רציתי לדעת אם בעלי עשה את בדיקת הזרע בחודש אוקטובר יש סיכוי שמצב הזרע השתנה לטובה?והאם בכל מקרה צריך לעשות הפריה בגלל הבעיה בעור שדורשת אבחון טרום השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול10/03/2010יש סיכוי שהזרע השתפר.
הצורך באבחון טרום השרשה הוא נגזרת של יעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)