מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגתא05/03/2010
עברתי 2 הזרעות עם איקקלומין והזרעה אחת עם גונאל אף שלא הצליחה וקבלתי מחזור לפני שלושה ימים. עשיתי היום - יום שלושי למחזור- בדיקת U.S שגרתית לראות מה מצב.תוצאות:
בשחלה ימנית - שני ציסטות צלולות בגודל 30X40 מ"מ ו- 34X42.
בשחלה שמאלית- ציסטה צלולה בגודל 38X55 וציסטה עם תוכן סמיך בגודל 33X48.
עלי לציין שהציסטות הצלולות לא היו קיימות לפני הזרקת הגונאל אף.הציסטה עם תוכן סמיך היתה קיימת בגודל קטן יותר- 30X40.
- האם הציסטות הצלולות יעלמו אם אני אעשה חודש הפסקה מהטיפולים?
- האם הציסטה עם תוכן עכור תקטן לגודל הקודם שלה עם הפסקה?
- האם הציסטה העכורה עלולה להפריע לכניסה להריון באותו צד היא נמצאת - למרות שבשחלה הזו מתפתחים זקיקים לפעמים?
ואם מוציאים את הציסטה הזאת תשתפר סיכויי להשגת הריון?
תודה רבה על הפורום והתשובות המהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד
ד''ר דוד ישי05/03/2010כל הציסטות הצלולות קשורות כנראה בטיפול וצפויות להעלם לאחר הפסקה של חודש . אם הציסטה העכורה קיימת זמן רב , יתכן שמדובר באנדומטריומה . אנדומטריומה אינה נעלמת , אבל צריך לשקול טוב את היתרונות והחסרונות של ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליאת05/03/2010
בת 39. מעונינת להרות בפעם הראשונה. מנסה 3 חודשים. האם ניתן להתחיל בזריקות כמובן באישור רופא, או שחייבים להמתין יותר חודשים לפני התחלת התערבות כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
פרופ' אלכס סימון05/03/20103 חודשים אינם עילה לדאוג. אולם אם תרצי הכוונה טובה פני לרופא פוריות שיכוון אותך לביוץ. החלטה על טיפול מורכב יותר יעשה לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה ועודשירה05/03/2010
שלום רב לכם רופאים יקרים
בת 42. ילדה בת שנה וחמישה חודשים מIVF ראשון מוקפאים. בגיל חצי שנה שלה התחלתי שוב במסכת הטיפולים. עברתי 5 טיפולים נוספים שלא הניבו דבר. היו ביציות והפריות והריון כימי אחד.
השבוע עברתי טיפול שישי במספר היו 9 ביציות ו9 הפריות.
הרופא המליץ על מיקרומניפולציה בשליש מהביציות למרות שהזרע מצוין, משום שעם הגיל כך הוסבר מעטפת הביצית מתעבה.
החזירו לי היום 4 עוברים בעלי 5,6,7,8 תאים. העוברים באיכות טובה אך לא מדהימה. האם האיכות נפגעת כתוצאה מהאיקסי?
לא נותרו עוברים ראויים להקפאה. כיצד קורה דבר כזה?
אני משתמשת באוטרוגסטן 300 3 פעמים ביום. האם התמיכה מספיקה.
מה הסבירות להריון רופאים יקרים לאור ההסטוריה שלי?
תודות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בהפריה מותנה בגיל
פרופ' אלכס סימון05/03/2010ככל שגיל האישה עולה, סיכויי ההריון בהפריה חוץ גופית יורד. על כן משתמשים ביותר תרופות, משתמשים באיכסי להשיג יותר הפריות ומחזירים יותר עוברים. איכות הביציות ירודה עם עליה בגיל ולכן לא הכל מופרה, לא כל מה שמופרה מניב עוברים ראויים להחזרה ולא כולם באיכות טובה. אשר על כן, סיכויי ההריון מעל גיל 40 הוא בסביבות 15% לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכםמאיה05/03/2010
בדיקות זרע חוזרות:
נפח תמיד 1.5
תנועתיות 40%
כמות 10 מליון
מורפולוגיה לפי שיטת who פעם יצאה 2 ופעם אחרונה 6
אני יודעת שהבעייה שלנו היא במורפולוגיה 98 מראש הזרע פגום.......האם מהנתונים האלו ניתן להיכנס להריון מהזרעה?
ושאלה נוספת מהו המינימום ב שיטה הזאת אני יודעת שבקרוגר מ 0-4 הזרע לא מפרה איך זה מתייחס לwho?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' אלכס סימון05/03/2010לפי WHO הדרישה 30% תקינים. לכן יש לבצע הזרעה על מנת להשיג די תאים תקינים ברחם להפריה. כן, ניתן להרות עם הזרע בהזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהמירב05/03/2010
שלום ד"ר,
אני בעלת FSH גבוה ושלב לוטאלי קצר (מתחילים דימומים קלים מספר ימים אחרי ביוץ ומחזור מגיע תוך 8-9 ימים מהביוץ). אנדומטרין עוזר במעט אך עדיין יש דימומים קלים החל ממספר ימים אחרי הביוץ ולא תמיד מאריך את משך המחזור. הרופא החליף לי החודש לקרינון.
1.האם קרינון פעם ביום יותר חזק מ-3 אנדומטרין? אפשר לקחת פעמיים ביום ובאילו הפרשי זמן?
2. קראתי כאן שבנות בטיפולים מעדיפות גסטון האם הוא יותר חזק?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובת הרופאים...תודה מראש
מירב05/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ' אלכס סימון05/03/2010קרינון X 2 יתאים. השפעתו כשל אנדומטרין. גסטון יעיל כמו האחרים ואינו טוב יותר לטעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מתי לקחת
מירב05/03/2010את הקרינון אחד בבוקר והשני באיזה הפרש שעות?
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד בבוקר ואחד בלילה.
פרופ' אלכס סימון06/03/2010החברה דרך אגב טוענת, וכניראה בצדק, שדי במנה אחת ביום וכי אין משמעות לרמה בדם שמודדים. על מנת להיות יותר דתי מהאפיפיור אני באופן קבוע ממליץ כל שתי מנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לרופאאסנת05/03/2010
שלום ד'ר,
הריון לאחר ivf חמישי.
ערכים: בטא ביום 12 מההחזרה 269
בטא לאחר יומיים 603, E2 9161, פרוגרסטרון <190.8.
השאלה שלי היא: 1. האם הכל תקין?
2. בטיפול הקודם היה הריון, היה דופק שהפסיק בשבוע 9. אני הרגשתי שקורה משהו ולכן הלכנו להיבדק וכך גילינו שאין דופק בהריון הקודם. אחת הסיבות שחשתי שקורה משהו הייתה שכל לילה עוד לפני הבדיקת דם הלכתי לשירותים באמצע הלילה, ופתאום זה הפסיק. השאלה על ההריון הזה היא: בשני הלילות האחרונים לא קמתי לשירותים עד ממש הבוקר (05:00), גם כשהלכתי לישון מוקדם. אתמול עשיתי את הבדיקות דם והתוצאות לעיל.
האם זה מצביע על בעיה?
תודה רבה,
אביבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה בעיה?!
פרופ' אלכס סימון05/03/2010הכל תקין וניראה טוב. נותר רק לבדוק בהמשך בעל קול מה מספר העוברים שהושרשו.
שתיה מרובה כבר אמרנו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר, שאלה נוספת
אסנת05/03/2010תודה ד'ר.
אז אני מבינה שהכל בסדר.
לי זה היה מוזר שהפסקתי להתעורר באמצע הלילה לשירותים...
אני מודה לך מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת עובריםסבטה05/03/2010
לרופאים שלום
ביום שישי (26.02) עברתי החזרת עוברים, אני ממשיכה עם נרות פרוגסטרון לתמיכה וכדורי אסטרופם. ביום שלישי (09.03) יש לי בדיקות דם לבטא.
1. האם זא לא מוקדם?
2. מהו הערך שיעיד על הריון ולא תוצאה של לקיחת הורמונים?
תודה מראש על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטעמי מוקדם
פרופ' אלכס סימון05/03/2010מדובר ביום 11 לאחר החזרה. מקובל לבצע יום 12 -14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי שאלה שניה..
סבטה05/03/2010מהו הערך שיעיד על הריון? ולא תוצאה של תרופות הורמונליות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות אינן משפיעות
פרופ' אלכס סימון05/03/2010על גובה הבטא. רק בהריון הבטא עולה. אני מניח שאם התשובה תהיה חיובית היא תצויין בתשובה שתקבלי. בעיקרון מעל 10 יחידות אולם מצפים לרמה של מעל 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון של עובר אחד או יותר?שיר04/03/2010
אתמול בטא ראשונה יצאה 125, 12 יום לאחר החזרת 3 עוברים.
אני מבקשת לדעת האם מדובר ביותר מעובר אחד?
בטיפולים קודמים שמהם יש לי ילדים קודמים, הבטא היתה לא יותר מ- 25 ומכאן באה השאלה, האם בטא גבוהה מעידה על הריון רב עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ניתן לאמור?
פרופ' אלכס סימון05/03/2010רמה אומנם גבוה. האם מעיד על יותר מהשרשה אחת? לא הייתי מנחש ומציע להמתין להמשך בדיקות ומעקב על קול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם..לילך04/03/2010
לאחר החזרת עוברים ביצעתי בדיקת דם..תוצאה חיובית.
ואז נאמר לי לבוא שוב לוודא שאכן הבטא עולה אחרי שבוע, אני שמעתי מהרבה רופאים שמבצעים אחרי יומים...אז למה אני שבוע??אני מטופלת ברמם ככה זה מתנהל שם??
אשמח לתשובה, זה פשוט מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צדק בהחלטה של רמב"ם
פרופ' אלכס סימון05/03/2010הבדיקה כל יומיים נובעת מהלחץ שבו נתונות המטופלות. הרי אם התקבל הריון, הסיכוי המירבי שאין עמו בעיה. אם חס וחלילה יש בו בעיה היא תתגלה כעבור שבוע היות וכעבור יומיים שלשה עוד לא פגשתי את הרופא שיבצע החלטה ברורה בהפרש של יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם בבקשהמאיה04/03/2010
שאלה לי אליך,
יש שתי שיטות מורפולוגיה:
1. who
2. קרוגר
עם יצא לי ב who 6% איך מתייחסים לזה בקרוגר איך ניתן להשוות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משווים
פרופ' אלכס סימון04/03/2010לפי WHO שהיא בדיקה שאינה מחמירה, דרושים 30% תקינים
לפי גברת קוגר, שבדיקתה מחמירה לפי קריטריונים ברורים לצורת הזרע, די ב- 14% תאים תקינים כדי להגדיר בדיקה תקינה. בכל מקרה, 6% נחשב נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטארינת04/03/2010
רציתי לדעת האם יש 2 סוגים של ערכים למדידת הבטא?
האם יש ערכים נוספים של בטא מלבד ה- mlu?
האם קיים הבדל בערכי מדידה במקרה של החזרת מוקפאים לעומת החזרת טריים ולעומת הריון רגיל?
מה אמור להיות ערך הבטא המינימלי לקביעת הריון ביום ה-14 מיום המחזור?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא
פרופ' אלכס סימון04/03/2010אין הבדל בין טרי , קפוא , הריון טבעי. כי הריון הוא הריון ומפריש את אותו הורמון שנקרא HCG ואותו מודדים בדם מה שניקרא שרשרת בטא של הורמון HCG ובקיצור בפורם - בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
רינת05/03/2010אבל האם מי שעברה החזרה צריכה ביום ה-14 להחזרה בטא גבוהה יותר מאשר מישהי שנכנסה רגיל?
אודה גם אם תשיב לי על שאר השאלות....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרנו שאין הבדל.
פרופ' אלכס סימון05/03/2010הרמות צריכות להיות בסביבות 100-150. מעל זה יתכן הריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםי'04/03/2010
שלום לרופאים.
יש לי כמה שאלות:
1. האם ניתן להמשיך בטיפול החזרת מוקפאים מייד אחרי החזרת טריים שנכשלה (אין הריון) מבלי לחכות מחזור נוסף?
2. מה הפרוצדורה להחזרה ללא שאיבה? לוקחים תרופות? איזה? האם רוצים ביוץ או שרוצים לעכב ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' אלכס סימון04/03/2010ניתן לבצע החזרה מיד במחזור שלאחר מכן ובתנאי שלא התגלעו בעיות במחזור הטיפול, אין ציסטות והספקת לסדר את התהליך האדמיניסטרטיבי.
החזרה במחזור עצמי מחייבת ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומי השרשהטלי04/03/2010
שלום, רציתי לשאול על מושגים "השרשה" ו"דימים בהשרשה" האים קיימים סימנים של השרשה?
האים בזמן ההשרשה חייב להיות דימום/הכתמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ' אלכס סימון04/03/2010דרך כלל אין דמום מהשרשה. לעיתים תתכן הכתמה דמית אך זה יוצא מהכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב04/03/2010
שלום ד"ר .קראתי בשאלות נפוצות באתר לגבי גיל ההריון.
האם גם במקרה בו התבצעה שאיבה ביום 10 לוסת עדיין מורידים שבועיים מהשאיבה על מנת לדעת גיל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' אלכס סימון04/03/2010החשוב הוא 38 שבועות מהביוץ או 40 שבועות אם מחשבים שבועיים לפניו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהיעלה04/03/2010
אני שבוע אחרי החזרה משתמשת בקרינון. התחילה לי הפרשה ירקרקה ומסריחה(סליחה...)
מעבר לאי הנוחות...
1.האם זה יכול להזיק באיזו שהיא צורה לתהליך של ההריון??
2.יש משהו שאפשר להשתמש בו כדי לטפל בפיטריה?
תודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה בבקשה התיחסות
יעלה04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעלה
ד''ר דוד ישי04/03/2010אני לא חושב שזה מזיק לתהליך. אבל צריך לבדוק , מעבר לאי נוחות , האם החומר נספג כראוי. התיעצי עם הרופא שלך . אולי כדאי לבדוק החלפת התכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)