מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרוגןמיכל03/03/2010
שכחתי ליטול אתמול כדור אחד של אסטרידיול. אני ביום ה - 13 ואתמול קיבלתי זריקה לגרימת ביוץ באולטרסאונד נראה היה שהרירית תקינה. האם זה בעייתי? אני אמורה לסיים היום את הכדורים, האם לקחת את הכדור ששכחתי מחר או לוותר עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה בזה
פרופ' אלכס סימון03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטא??סיון03/03/2010
האם תוצאת בטא אחרי 12 ימים 70 זה מעט??
למרות שהתוצאה היא חיובית?
וכאבי בטן חזקים יום יומיים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה תקינה
פרופ' אלכס סימון03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שתענו ליס.03/03/2010
שלום
אני בהריון שת תאומים לאחר IVF ב"ה שבוע 9+4 מקבלת תמיכה של אובריל וגסטון(זריקות)
אמרו לי לסיים תמיכה בסוף שבוע 9 אני קצת מודאגת מה יהיה לאחר סיום התמיכה האם הכל ילך בסדר וההריון ימשיך להתפתח? האם כבר בסוף שבוע 9 לא צריכים יותר הרמונים?
שאלה שנייה: נכון שיש לי בחילות ומקיאה קצת בבוקר אך מאוד מודאגת כי ירדתי במשקל קצת האם זה נורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמרו וצדקו
פרופ' אלכס סימון03/03/2010ההריון מתחזק את עצמו. אין צורך בתוספת הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשרון03/03/2010
שלום,
החזירו לי 3 עוברים ב 24/02/10, עשיתי היום בדיקת דם והתוצאה יצאה שלילית, האם זו תשובה סופית? יכול להיות שזה מוקדם מידי ועדיין לא רואים הריון?
אודה לתשובתכם בהקדם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטעמי בדיקה צריכה להיעשות רק ב...
פרופ' אלכס סימון03/03/201010/3/2010
כל בדיקה לפני כן ברכה לבטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מתונה מדי בערכי בטאא.א.03/03/2010
שלום.
אני בהריון אחרי החזרת עוברים מוקפאים. היום סיימתי שבוע שישי. היום, יום רביעי, עשיתי אולטראסאונד ונצפה עובר עם דופק ב"ה.
מה שמדאיג אותי הם ערכי ההורמונים הנמוכים.
בטא התחיל לפני שבועיים בבדיקה ראשונה 220. ביום חמישי האחרון (לפני שבוע) התוצאה היתה 2110 והיום רק 3100. הפרוגסטרון היה בבדיקה ראשונה 25, לפני שבוע 31 והיום בירידה 26.
אני מקבלת תמיכה רצינית של פרוגסטרון (1,200 אוטרוגוסטן ליום + שתי זריקות נוספות של פרוג'' בשבוע).
האם התוצאות האלה מעידות על הריון לא תקין?
אשמח לתשובה מהירה, אני מאד לחוצה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקר העל קול תקין
פרופ' אלכס סימון03/03/2010אין משמעות לבדיקות הללו. ההריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין יום לפני שאיבהמרב03/03/2010
ביום שישי הקרוב בעז"ה אני עוברת שאיבה ,יום לפני אני טובלת במקווה שאלתי היא האם מותר לקיים יחסי מין ערב לפני השאיבה ? וזאת כדי לייצר זרע טרי יותר (במשך 12 שעות) ואם כן האם לקיים יחסים מוגנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
מרב03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הזרע תקין אז אין בעיה
פרופ' אלכס סימון03/03/2010אם קיימת בעיה בזרע כדאי להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים אחרי החזרהחוששת03/03/2010
שלום אני עם אנדומטריוזיס קשה יש לי ילד בן 6 מהריון ספונטני אחרי 10 ימים של 3 מונוגון ביום שאבו 12 בציות והופרו 10 ב24/2 הוחזרו 2 במצב של 6-8 תאים
היום יש לי כאבי בטן כמו של מחזור אני לוקחת אסטרופם 2 ביום
האים יש לי סיבה לדאוג?????
בבקשה אשמח לתגובה!
מודאגת מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי
חוששת04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת
פרופ' שחר קול04/03/2010יש לשער שאת נוטלת פרוגסטרון בנוסף לאסטרדיול.
כאבי בטן כמו מחזור שכיחים מאוד, ואינם יכולים לרמוז לגבי גורל הטיפול.
מציע המשך טיפול ובדיקת הריון במועד שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי דם 14 יום אחרי שאיבהי'03/03/2010
שלום לרופאים.
14 יום אחרי שאיבה, 11 יום אחרי החזרת 2 עוברים יפים - היום הופיעו כתמי דם בניגוב ומעט כאבים בבטן תחתונה.
האם עדיין יכול להיות שנובע מהשתרשות של העוברים או שאלו כבר סימני מחזור? התאריך יכול להתאים למחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. תודה
י'03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכתמה
פרופ' אלכס סימון03/03/2010זו יכולה להיות השרשה כמו שיכולה להיות ירידה בהורמונים ושאת לקראת וסת. המתיני עוד יומיים ותדעי אם מדובר בהריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותדנה03/03/2010
שלום רב
אני בת 27, לאחר נטילת גלולות במשך 9 שנים הפסקתי את הגלולות על מנת להרות.
כאשר המחזור לא היה סדיר במשך מספר חודשים אובחנתי כבעלת שחלות פוליצסטיות.
קצת אחרי שהפסקתי את הגלולות, ובמהלך תקופת נטילת איקקלומין, החל שיעור יוצא דופן באזור הפנים, אינני זוכרת שנאלצתי להסיר שיער מהפנים בתדירות כל כך גבוהה.גם סוג השיער הפך קשה יותר וכהה יותר.
מה הקשר להפסקת הגלולות? האם יש קשר לאיקקלומין?
האם גלולות למניעת הריון הן הפתרון היחידי?
מה קורה במהלך ההריון? השיעור פוחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תשובה...
דנה04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל שלום
פרופ' שחר קול04/03/2010השיעור קשור להפסקת הגלולות, ואינו קשור לאיקקלומין.
במהלך ההריון יש לצפות לשיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאת מתארת קרה גם לי...
מור15/01/2012המחזור שלי תמיד היה סדיר, נטלתי גלולות במשך שנתיים בלבד, וכשהפסקתי הוא לא חזר לקדמותו...הרופאה אליה הלכתי קבעה שיש לי שחלות פוליציסטיות והן הגורם לאי הסדירות במחזור. בינתיים גם התחלתי לסבול משיעור בפנים ואקנה, שני דברים מהם לא סבלתי טרם נטילת הגלולות.
לרופאים בפורום - איפה ההוכחה שאין לכך קשר לנטילת הגלולות? אני שומעת על יותר ויותר מקרים כאלה, אבל זה לא מצויין בשום מקום, ואין על כך דיווחים בספרות הרפואית. כולם כ"כ עסוקים בלומר כמה שהשימוש בגלולות מועיל, שאף אחד לא נותן את הדעת על מצב כזה, שייתכן והוא תופעת לוואי של הטיפול. אודה לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFרוני03/03/2010
בהמשך לאתמול , קצת הסטוריה.
ילד בן שלוש ( הריון ספונטני)
כבר שנה וחצי בטיפולים ( שני הריונות מהזרעות , שתי גרידות - שבוע 7 , שבוע 11 )
IVF ראשון , נשאבו 8 ביציות ( 3 איקסי , עובר אחד 5 רגיל ,שני עוברים) - הטיפול נכשל.
IVF שני , נשאבו ביום ראשון 6 ביציות , ניסו הפרייה רגילה . שלוש לא הופרו בכלל ולשלוש היתה הפרייה של שני זרעים לכל אחת.
הבנתי שזה ארוע נדיר.
1) אני מבינה שזה מעיד על איכות הביצית - מעטפת : האם זה קשור לטיפול אותו עברתי או שזו איכות הביציות שלי ואין מה לעשות.
2) הרופא המטפל הסביר שנשנה את הפרוטוקול לגמרי ... איך זה יכול לעזור? אם הביציות שלי לא תקינות - מה ניתן לעשות חוץ מתרומת ביצית... ?( אני מעריכה שההפלות גם נגרמו בשל איכות ביצית ירודה - קרישתיות וקריוטיים תקין)
מיואשת ביותר
תודה ,
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי03/03/2010גם במצב של ירידה ברזרבה השחלתית , פרוטוקולים שונים יכולים לתת תוצאות שונות. אם את אישה צעירה , מוקדם מדי להתיאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאיכות ביציות
רוני04/03/2010אני בת 37.5 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
רוני04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוני
ד''ר דוד ישי04/03/2010אל תתיאשי. המשיכי לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםשני03/03/2010
קיבלתי תשובה חיובית להריון שבועיים מהשאיבה.
אני עובדת עם ילדים ואתמול אחד הילדים זרק עליי בטעות כדור שפגע לי בבטן
האם יכול להגרם נזק מכך?
אני חוששת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר דוד ישי03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם?שיר02/03/2010
בתאריך 13.2 קיבלתי ווסת לאחר החזרת עוברים מיום ה29.12.נשארו לי מוקפאים ולכן היום ה3.2 הוחזרו לי שני עוברים אשר למיטב הבנתי היו בני 3 ימים.זאת אומרת ב13.2 מחזור,היום החזרת מופשרים 2,אשר התחלקו ל8 ו10 תאים.מה הסיכויים להצלחה הפעם?אני לוקחת אוביטרל לתמיכה כל שלושה ימים 4 פעמים מהיום!מה הסיכויים עם עוברים כאלו?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון היום ה2.3
שיר02/03/2010ההחזרה היום ווסת הייתה ב13.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר דוד ישי03/03/2010הסיכוי להריון מעוברים מופשרים מעט נמוך מזה של הטריים ועומד על בין 20 ל 30 אחוז ( משתנה מיחידה ליחידה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום, אשמח לדעתכםלי02/03/2010
ערב טוב,
אני במעקב ביוץ להזרעות על בסיס מחזור ספונטני.
מחזור סדיר של 27-28 יום וגם ביוץ ביום 13-14.
החודש, נראה כי הביוץ "מתעכב" וביום ה 13 נצפה זקיק 17, רירית 6.3
אי- 769, פרו- 1.2
בהנחה, כי ביוץ טבעי עשוי לקרות בשבת ואין אפשרות לבצע הזרעות, יתכן כי ביום ה 14, כלומר מחר אצטרך לקחת אוביטרל ולבצע הזרעה ביום שישי. (כמובן אם הערכים יהיו מתאימים)
שאלתי:
1. האם איכות הביצית תפגע, אם אקח אוביטרל והביוץ יתרחש בשישי ולא בשבת? כי הרי הקדמנו אותו בצורה מלאכותית.
2. האם כדאי לבצע הזרעה ביום שישי (כמובן שלאחר מעקב) ולא לקחת אוביטרל לפני? כלומר, לתת לטבע לעשות את שלו ולקוות שאם ביוץ יתרחש בשבת, ההזרעה תתפוס.
תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי03/03/2010איכות הביצית לא תפגע
זאת אפשרות. לדעתי עדיף לקחת את האוביטרל ולעשות את ההזרעה ביום שישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדי02/03/2010
לפני שבועיים בדיוק עברתי שאיבה.
היום בטא יצא 151
האם זה הריון?
האם שאריות אוביטרל?
האם הבטא גבוהה יחסית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
דניאלה.ס03/03/2010אם לא לקחת תמיכת אוביטרל בימים האחרונים זו בטא יפה להריון
יש לבדוק 3 הכפלות אחת ליומיים
אוביטרל מתנקה מהגוף תוך 10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הריון והבטא תקין
ד''ר דוד ישי03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us זקיקיםמיקמיק02/03/2010
ביצעתי היום מעקב זקיקים, והתוצאות הן ימין:8.5 ושמאל 10.5, בשתיהן קטנים מרובים.
עובי הרירית היה 3.9, שזה ממש דק עד כמה שידוע לי. אני אציין שזה היום ה-12 למחזור, האם יש תקווה שהרירית תתעבה, אם לא, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול03/03/2010בהנחה שאת מבייצת באופן טבעי, יש להמשיך במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיקמיק03/03/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)