מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר שלוםשני03/03/2010
קיבלתי תשובה חיובית להריון שבועיים מהשאיבה.
אני עובדת עם ילדים ואתמול אחד הילדים זרק עליי בטעות כדור שפגע לי בבטן
האם יכול להגרם נזק מכך?
אני חוששת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר דוד ישי03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם?שיר02/03/2010
בתאריך 13.2 קיבלתי ווסת לאחר החזרת עוברים מיום ה29.12.נשארו לי מוקפאים ולכן היום ה3.2 הוחזרו לי שני עוברים אשר למיטב הבנתי היו בני 3 ימים.זאת אומרת ב13.2 מחזור,היום החזרת מופשרים 2,אשר התחלקו ל8 ו10 תאים.מה הסיכויים להצלחה הפעם?אני לוקחת אוביטרל לתמיכה כל שלושה ימים 4 פעמים מהיום!מה הסיכויים עם עוברים כאלו?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון היום ה2.3
שיר02/03/2010ההחזרה היום ווסת הייתה ב13.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר דוד ישי03/03/2010הסיכוי להריון מעוברים מופשרים מעט נמוך מזה של הטריים ועומד על בין 20 ל 30 אחוז ( משתנה מיחידה ליחידה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום, אשמח לדעתכםלי02/03/2010
ערב טוב,
אני במעקב ביוץ להזרעות על בסיס מחזור ספונטני.
מחזור סדיר של 27-28 יום וגם ביוץ ביום 13-14.
החודש, נראה כי הביוץ "מתעכב" וביום ה 13 נצפה זקיק 17, רירית 6.3
אי- 769, פרו- 1.2
בהנחה, כי ביוץ טבעי עשוי לקרות בשבת ואין אפשרות לבצע הזרעות, יתכן כי ביום ה 14, כלומר מחר אצטרך לקחת אוביטרל ולבצע הזרעה ביום שישי. (כמובן אם הערכים יהיו מתאימים)
שאלתי:
1. האם איכות הביצית תפגע, אם אקח אוביטרל והביוץ יתרחש בשישי ולא בשבת? כי הרי הקדמנו אותו בצורה מלאכותית.
2. האם כדאי לבצע הזרעה ביום שישי (כמובן שלאחר מעקב) ולא לקחת אוביטרל לפני? כלומר, לתת לטבע לעשות את שלו ולקוות שאם ביוץ יתרחש בשבת, ההזרעה תתפוס.
תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי03/03/2010איכות הביצית לא תפגע
זאת אפשרות. לדעתי עדיף לקחת את האוביטרל ולעשות את ההזרעה ביום שישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדי02/03/2010
לפני שבועיים בדיוק עברתי שאיבה.
היום בטא יצא 151
האם זה הריון?
האם שאריות אוביטרל?
האם הבטא גבוהה יחסית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
דניאלה.ס03/03/2010אם לא לקחת תמיכת אוביטרל בימים האחרונים זו בטא יפה להריון
יש לבדוק 3 הכפלות אחת ליומיים
אוביטרל מתנקה מהגוף תוך 10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הריון והבטא תקין
ד''ר דוד ישי03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us זקיקיםמיקמיק02/03/2010
ביצעתי היום מעקב זקיקים, והתוצאות הן ימין:8.5 ושמאל 10.5, בשתיהן קטנים מרובים.
עובי הרירית היה 3.9, שזה ממש דק עד כמה שידוע לי. אני אציין שזה היום ה-12 למחזור, האם יש תקווה שהרירית תתעבה, אם לא, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול03/03/2010בהנחה שאת מבייצת באופן טבעי, יש להמשיך במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיקמיק03/03/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVFא02/03/2010
אני סובלת זה שנים מפרולקטין גבוה ללא טיפול . בבדיקות האחרונות נמצא כי יש לי פרולקטין בערך של 1000. .
השאלות שלי הם :
1. האים ניתן להתחיל בטיפולי IVF עים רמת פרולקטין כזאת ?
2. במידה ונכנסים להריון הם עודף פרולקטין יכול להביא להפלות ?
<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF
פרופ' שחר קול03/03/20101. כן
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וסרטןמודאגת02/03/2010
התחלתי החודש טיפול להחזרת מוקפאים על בסיס טבעי.
הסיבה שלא ניגשתי לטיפול IVF מלא היא כי עברתי בעבר הרבה טיפולי IVF עם הורמונים
ואני חוששת מהקשר לסרטן. (ויש לי כבר תאומים ...)
לאחר החזרת המוקפאים ,הרופא נתן לי מיקרופירין,אנדומטרין ופרוגינובה (כל יום).
כאשר קראתי את עלון התרופות, ראיתי שגם האנדומטרין וגם הפרוגינובה,עלולים לגרום לשכיחות גבוהה יותר של סרטן השד או אברי הרבייה.
הרי כל מטרתי היתה ללכת לטיפול טבעי בשל החשש מהורמונים,וכעת החשש צף מחדש.
האם אכן השימוש לאורך הטפול עד בדיקת הבטא (ובמידה ויהיה הריון אז גם אחרי), מעלה את השכיחות לסרטן מהסוג שציינתי.מה ניתן לעשות(האם יש תחליפים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
פרופ' שחר קול03/03/2010רמות ההורמונים בהריון גבוהות עשרות מונים בהשוואה לרמתם בעת הטיפול התרופתי.
בכל מקרה, אם מדובר בביוץ טבעי יתכן וטיפול "התמיכה" אינו חיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחלל הרחםתמר02/03/2010
שלום, לי ולבעלי יש ילד בן 3. אנחנו מנסים כבר שנה וחצי להכנס להריון ללא הצלחה - תוצאות כל הסדיקות תקינות, יש ביוץ טבעי כל חודש. אחרי 5 IUI בהם שלושה עם זריקות פיורגון, בתחילת החודש הנוכחי נצפו ציסטות בשחלות ועל כן לא התחלנו טיפול. באולטרסאונד ביום 4 למחזור נצפה בפעם הראשונה נוזל בחלל הרחם. מה משמעות תוצאה זו? האם יכול להיות קשור לעובדה שהתפתחה לי דלקת בדרכי השתן? האם יכול לנבוע ממקור אחר? האם יכול להפריע להפרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל ברחם
פרופ' שחר קול03/03/2010יתכן שאריות של המחזור.
רצוי לחזור בסיס יום 8 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות זרעונים להזרעה תוך רחמיתאני02/03/2010
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה כללית: האם כמות של מליון זרעים שוחים במבחנה המיועדת להזרעה היא כמות סבירה? מה הסיכוי להיקלט בהזרעה תוך רחמית עם תוצאה שכזו בהנחה שהמורפולוגיה סבירה אך לא מעולה?
איזו תוצאה של זרע נחשבת סבירה עבור הזרעות תוך רחמיות?
(אני ללא טיפול, מתבססת על הביוץ הטבעי שלי, ובעלי עם ספירת זרע נמוכה)
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה לרחם
פרופ' אלכס סימון02/03/2010מקובל לאמר שהמינימום הדרוש להשגת הריון בזמן סביר הוא אם מזריקים לפחות 1 מליון תאים בתנועה לרחם בכל הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני03/03/2010בהנחה שמזריקים מינימום של מליון זרעים בתנועה לרחם. כמה מחזורים כאלה יחשבו "זמן סביר"?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל02/03/2010
הי,
הרופא ביצע בדיקה
ומצא שקיק פיצפון הגיוני לשבוע הריון ממש התחלתי.
שאלה-
כשאומרים שנמצא שקיק הוא בטוח ברחם וזה סימן לתחילת הריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטן אולם נמצא - כן ודורש מעקב
פרופ' אלכס סימון02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
מיכל02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שבוע אחרי הזרעהגלית02/03/2010
שלום,
ב-22.2 זריקת אוביטרל והזרעה
23.2- הזרעה נוספת
היום- 2.3 קיבלתי מחזור (פרוגסטרון 3.5 nmol/l)
איך אפשר להסביר את הזמן הקצר (שבוע) מהביוץ למחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם הקדים
פרופ' אלכס סימון02/03/2010לעיתים עם גרימת ביוץ בהורמונים הוסת מקדים. אחרת, איכות הביוץ היתה ירודה הפעם עם חסר הורמונים לאחר הביוץ. או שמא נפלה טעות ביום הביוץ ומתן אוביטרל. האם היה זה מחזור של 21 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלית02/03/2010המחזור כולו נמשך 20 ימים בלבד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה חיובית??לילך02/03/2010
אחרי בקידרת בטא ראשונה נאמר לי תשובה חיובית..69
נאמר לי לבוא בעוד כשבוע שוב לבדיקת דם...אני קצת לחוצה מה זה אומר שאני בהריון או לא?
בעבר היו לי 2 הריונות והפלות טבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהיריון
לי02/03/2010ביקשו ממך לבוא לבדיקה נוספת בעוד שבוע כדי לראות שערכי הבטא ממשיכים לעלות ושההיריון תקין.
אז אין לך מה לדאוג כרגע אלא להיות רגועה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון אומנם. מצריך המשך מעקב
פרופ' אלכס סימון02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בדיקת הריון לחוצה ע ז ר השיר02/03/2010
החזרת 3 עוברים ב- 19/2.
מחר בדיקת בטא.
סימנים - עד לפני יומיים כאבים בחזה שחלפו , כעת דקירות בבטן התחתונה ועייפות.
מחר בדיקת בטא ואני פשוט מעולפת מסקרנות.
כדאי בבוקר לעשות בדיקה ביתית במקום לחכות לתשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לא לא !!
לילך02/03/2010תאמיני לי בדיוק לפני שבוע שאלתי את מה שאת שואלת..
עשיתי בדיקה ביתית והתשובה היתה שלילת..ואז עשיתי בדיקת דם ולהפתעתי התוצאה חיובית.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצהההה
שיר02/03/2010סיוון, תודה את מעודדת אותי מאד.
ראשית שיהיה לך בהצלחה.
אני עם כאבים בבטן התחתונה כמו לפני מחזור וממש חוששת להתאכזב, חשבתי לעשות בדיקה בכדי להוריד את המתח.
עודדת אותי מאד.
תודה ואני מקווה שהבטא שלך עולה והכול תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ביתית?
פרופ' אלכס סימון02/03/2010לטעמי גם כך הבדיקה בדם מוקדמת מידי. אל תבצעי בדיקה ביתית. הסתפקי בבדיקת הדם אם כי הייתי מבצע אותה רק 12-14 יום לאחר ההחזרה. את מבצעת אותה 11 יום לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
שיר03/03/2010תודה על העידוד, בטא 125.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ????????????נוסה02/03/2010
שלום,
היו לי שתי בדיקות בטא תקינות, הזמינו אותי לבדיקה אחרי עשרה ימים, מהי מהות הבדיקה, מה בדיוק בודקים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה?
פרופ' אלכס סימון02/03/2010אני מניח על קול לראות שקית הריון ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות ביוץ?טליה02/03/2010
אתמול הפסיקו לי טיפול IVF בגלל אסטרדיול גבוה (7000) אציין שהיו לי הרבה זקיקים בגודל 18 ן-19 .רציתי לדעת מתי ההורמון הזה אמור לרדת? והאם יכול להתרחש ביוץ לאחר שהפסיקו לי את הזריקות(דקפפטיל וגונלF )והאם יש סיכוי להיכנס להריון טבעי בזכות הזקיקים שנוצרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול
פרופ' אלכס סימון02/03/2010ההורמון ירד בתוך מספר ימים. הסיכוי לביוץ למרות הכל נמוך יחסית ועל כן הסיכוי להריון טבעי נמוך אם כי לא אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)