מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובי ריריתמיטל21/02/2010
ד"ר שלום.עברתי IVF השבוע.
בבוקר עובי רירית היה 7 מ"מ.בלילה ניתן אוביטרל.
שאיבה היתה אחרי יומיים בבוקר.
1.האם הרירית ממשיכה לגדול גם אחרי מתן אוביטרל?
2.מהו עובי רירית אופיטימלי לקליטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם
פרופ' אלכס סימון21/02/2010לא גדלה בדרך כלל אחרי אוביטרל
כל אחת והרירית שלה. 7 ממ בהחלט די בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהשוב אני21/02/2010
שלום אני 3 שבועות אחרי החזרת עוברים .
3 בדיקות בטא בתאריכים
10.2.10 - בטא 20
14.2.10 - בטא 120
17.2.10 - בטא 500
ומחר 22.2.10 בדיקת אולטרסאונד
ויומיים האחרונים יש לי קצת הפרשה חומה אבל ממש ממש בהירה
האם יש סיבה לדאגה או שזה נורמאלי???
לגבי הבטא הערכים מתקדמים יפה????? בבית חולים אמרו לי שכן אשמח לתשובה
זה עוזר לי מאוד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקדמים יפה
פרופ' אלכס סימון21/02/2010מחר צריך לראות שקית הריון. ההפרשה בשלב זה חסרת משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה פרפ' סימון
שוב אני21/02/2010תודה רבה אתה מקסים ודרך אגב את ביצעת את ההחזרה והייתי כל כך נחמד ומרגיע
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה - שאלהאני21/02/2010
שלום רב,
ביום חמישי בעברתי הזרעה .
הרופא השתמש במרחיב והזריק את הזרע לאחר מכן הורה לי לשכבר כ10 דקות בכסא כאשר המרחיב עדיין בתוכי . הוא שחרר את ההברגה לפני כן והורה לי להחזיק ביד. אחרי 10 דק' הוצאתי וקמתי מהכסא.
האם זה תקין?
האם זה לא מאפשר לזרע לצאת החוצה?
במידה ונקלטים להרון אחרי כמה זמן מופעים סימנים הכי מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת זרע
פרופ' אלכס סימון21/02/2010מה שאת מתארת היא הזרקת זרע ללא הכנת מעבדה אלא מהכוסית לנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהזרעהורד21/02/2010
שלום דוקטור
השבוע עברתי הזרעה אשר במהלכה עקב המכשיר נגרם מעט דימום. הרופא אמר לי כי אין מה לדאוג אם יהיה מעט דימום.
שאלתי היא שהיום ארבעה ימים אחרי ההזרעה עדיין יש כתמים חומים אך דימום ממש לא היה.
האם זה תקין או שיש מקום לדאגה?
תודה ושבוע טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' אלכס סימון21/02/2010ככל הנראה בהחדרת הצינורית צואר הרחם נישרט ועל כן הופיע דמום. אומנם אין לכך משמעות כי הדימום חיצוני ולא בא מתוך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ההזרעה?אני21/02/2010
היום (לאחר 9 ימי גונל 75) - בבדיקת דם:
LH 35
E2 3064
PR 5.9
מתי מזריקים אוביטרל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחר הביוץ
פרופ' אלכס סימון21/02/2010אוביטרל ניראה אפילו מיותר. אולם לפי מה שרובנו נוהגים - לקבל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני21/02/2010ראשית, תודה רבה על המענה המהיר והתשובות הענייניות תמיד.
כיוון שאני מטופלת באופן פרטי, ההזרעה תתבצע מחר בערב (19:30), אני חוששת שמא הביוץ יתפספס, האם חששותיי מוצדקים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצדק בכלל
פרופ' אלכס סימון22/02/2010ההזרקה יכולה להתבצע סביב הביות בטווח של 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי הזרעהאתי21/02/2010
רוצה לעשות 14 ימים אחרי ההזרעה, האם ניתן לספור את יום ההזרעה כיון הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
פרופ' מרתה דירנפלד21/02/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אם זה היה יום הביוץ
פרופ' אלכס סימון21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכה-לפרופ' סימון היקגל21/02/2010
החודש הופניתי להפריית מבחנה והיה רק זקיק אחד, הרופא ביטל את השאיבה וההפריה. שאלתי היא האם ייתכן שבסבב הבא כן יהיו זקיקים באם ישונה הפרוטוקול, (5 אמפולות של מנוגון שמונה ימים +2 זריקות אלגולוטרן. בת 41.לאחר 3 הזרעות שכשלו.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
פרופ' מרתה דירנפלד21/02/2010בהחלט ייתכן שינוי בתגובה ממחזור למחזור
אני מאחלת לך שזה ייקרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל21/02/2010לפרופ' מרתה
תודה על תשובתך, גם אני תקווה שהפעם הבאה תהיה מוצלחת יותר כי למעשה מאוד מאוד, התאכזבתי ממה שקרה ולא ממש ייחלתי לכך. שיהיה לך שבוע טוב גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל -תגובה
?21/02/2010גל שלום רב,
כדאי שתתייעצי שוב עם הרופא שלך על ביטול הטיפול בגין זקיק אחד.
כי גם עם זקיק אחד ייתכן הריון!
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותירושלמית21/02/2010
בוקר טוב
לאחר שהופסק פרוטוקול בשל תגובה שחלתית ירודה , הציע לי הרופא לעשות הפסקה ולקחת החודש גלולות
לא כ"כ הבנתי מה המטרה.
הפרוטוקול הכיל דקה 0.1 ,
האם הגלולות ינקו את האזור ?או יגרמו לשיפור התגובה ?
תודה על תשובתכם
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
פרופ' מרתה דירנפלד21/02/2010גם אם לא ניתן להבטיח זאת, לפעמים אחרי גלולות התגובה יכולה להשתנות לטובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעתנוסה21/02/2010
שלום,
1- אני לוקחת אנדמטרין ופרוגינובה כתמיכה, מתי מפסיקים את התרופות??
כאילו אם בטא שלילית מפסיקים מיד, ואם היא חיובית??
2-אם בטא חס וחלילה שלילית, מתי אקבל מחזור??
3- ומתי מומלץ להתחיל טיפול חדש?
4- מה עושים אחרי בדיקת בטא חיובית? מתנתקים ישר מהיחידה או ממשיכים בדיקות עד תקופה מסויימת?
5-בדיקת הריון ביתית, כמה היא אמינה? מומלץ לנסות או לחכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם באמת לא קיבלת הוראות מהיחידה???
פרופ' אלכס סימון21/02/20101. מפסיקים שהבטא שלילית
2. וסת תוך 3-4 ימים
3. אם חיובית ממשיכים בתמיכה
4. אם חיובית לברר עם היחידה עד מתי המעקב או שמא לפנות לרופא אחר למעקב
5. בדיקה ביתית אמינה אך לא תחליף את הבטא בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד-ח-ו-ף..מייקי21/02/2010
שלום רב,
בהריון לאחר טיפול IVF בשבוע שבע וחצי וגיליתי שלצערי שכחתי לקחת חומצה פולית בערך שבוע רצוף....
פשוט שכחתי...
רציתי לדעת אם יש דרך שאני יכולה לכפר על הפער ?
והכי חשוב, האם גרמתי נזק לעובר???
ממש אשמח לקבל תשובה מהירה אני קצת מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרה כל נזק
פרופ' אלכס סימון21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמיכל21/02/2010
שלום
מנסה להכנס להריון שני כבר כמעט שנה. הריון ראשון לפני 3 שנים ספונטני ותקין. ללא היסטוריה של דלקות.
FSH 10.3 , בספירת זרע של בעלי 6% תקינים. לאחר חודשיים טיפול באיקקלומין כשבחודש השני בוצעה הזרעה.
אני צריכה להחליט האם לבצע צילום רחם החודש או האם לעשות עוד טיפול לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי צילום
פרופ' אלכס סימון21/02/2010צילום נדרש בשלב זה להוצי אפשרות של בעיה בחללהרחם או בחצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל וסת והריוןרננה21/02/2010
אני בת 27 נשואה שנה.מעולם לא קיבלתי וסת באופן טבעי, רק עם גלולות כן מושגת וסת. אני מנסה להכנס להריון, ונאמר לי, שיש סיכוי להכנס להריון גם בלי קיומו של מחזור הוסת, ושהגוף יכול לבייץ גם אם אין וסת, ולא חייב להיות קשר בין ביוץ שיוביל להריון, לבין וסת. האם הנחה זו נכונה? או שאני חייבת טיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין וסת סדיר אז אין ביוץ סדיר
פרופ' אלכס סימון21/02/2010פני לרופא פוריות לייעוץ וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמיכל20/02/2010
שלום
מנסה להכנס להריון שני כבר כמעט שנה. הריון ראשון לפני 3 שנים ספונטני ותקין. ללא היסטוריה של דלקות.
FSH 10.3 , בספירת זרע של בעלי 6% תקינים. לאחר חודשיים טיפול באיקקלומין כשבחודש השני בוצעה הזרעה.
אני צריכה להחליט האם לבצע צילום רחם החודש או האם לעשות עוד טיפול לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' שחר קול20/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןא20/02/2010
בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי ציסטה בשחלה עם תוכן סמיך (בגודל 30X40) וניסונות להכנס להריון-
1. לפי איזו בדיקה יודעים באיזה סוג של ציסטה מדובר? הרופא נתן לי לעשות בדיקת CA 125 ו - U.S האם לפי הבדיקות האלה אפשר לדעת באיזה ציסטה מדובר? דרך אגב בתחילת 2008 עשיתי בדיקת CA 125 שהתוצאה היתה 9.3. זה אומר משהו?
2. באיזה יום לווסת צריך לעשות את בדיקת CA 125 ו - US ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ' שחר קול20/02/20101. אבחנה סופית - רק לאחר הוצאת הציסטה ובדיקתה הפתולוגית. בדיקת א.ס. נותנת מידע טוב מאוד לגבי האבחנה, אך לא מלא. 9.3 - תקין.
2. מיד לאחר סיום הווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נהוג לבדוקמלי20/02/2010
שלום
האם נהוג לבדוק רמות E2 ופרוג' אחרי החזרה לאישה אחרי IVF ראשון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נהוג
פרופ' אלכס סימון20/02/2010יש המבקשים רמות אלו עכעבור שבוע ויש המציעים לבצע רק בדיקת דם להריון לאחר /2 יום ויש הממתינים 14 יום לבדיקת הדם להריון. כך שאין נוהג קבוע. מבצעים מה שהיחידה מבקשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה איך יודעים שהתמיכה מספקת?
מלי20/02/2010האם הריון יכול לא להתפתח אם התמיכה לא מספקת?
האם אין הגיון לבדוק רמות אלו בכל יחידות בתי החולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ' שחר קול20/02/2010אפשר לבדוק, אך זה די מיותר, שכן באופן טבעי הריון מתפתח ללא כל תמיכה, ובמסגרת IVF בכל מקרה מוסיפים פרוגסטרון, כך שהסיכון ל"תת תמיכה" כסיבה לחוסר השגת הריון הוא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)