מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמעט שבוע 6 ודימוםדנית15/02/2010
שלום דר',
מחר אהיה בשבוע 6 וביום רביעי אני אמורה לבצע U/S ולראות שק/שקים.
( הוחזרו 2 עוברים טריים) אני מקבלת לתמיכה אסטרופם ואנדומיטרין.
היום בצהריים היתה לי הפרשה מהולה עם דימום קל מאוד, מאוד וכך היה מס' פעמים בכל פעם שנכנסתי לשרותים.
כעת הדימום /הפרשה דמית פסקה.
האם יש מקום לדאגה?אציין שזה היה דימום טרי ולא הפרשות חומות.
האם היריון של תאומים ישנן יותר תופעות של דימומים? אני עדיין לא יודעת אם מדובר בתאומים אך הרגשתי וליבי אומרים שכן....
בעברי שתי הפלות והחל משבוע 5 התחילו לי הפשרשות חומות למשך שבןע+ ואז היתה הפלה.
אני צריכה לדאוג? אציין שלאחר ההפלות אובחנה אצלי קרישיות מסוג APLA והיום אני משתמשת בקלקסן.
מה הסיכוי שיהיה דופק בשבוע 6+1?
תודה רבה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לחזות
פרופ' אלכס סימון15/02/2010רק מעקב על קול יוכל להרגיע את כולנו. דמום יש גם בהריון תקין וכן, לצערנו גם כשההריון לא תקין. עדיף כמובן מהלך הריון ללא דימום. אך הופעתו אינה מחייבת שההריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גונאללירן15/02/2010
האם כאשר מזריקים את הגונאל תוך כדי הזרקה יוצא גם קצת חומר מהמזרק החוצה???
אנא תשובה כדי שאדע אם אני מזריקה נכון.
תודה רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך לצאת נוזל
פרופ' אלכס סימון15/02/2010פני לאחות להדרכה או שמא צריך להחליף מזרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונל
אפרת16/02/2010שלום לך,
מניסיון, נא השאירי ת המחט בפנים עוד כ10 שניות (ספריעד 10 ) ואז כל הכמות תוזרק
בהצלחה לך , ולכולנו
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מאוחרתאיה15/02/2010
מה זאת הפריה מאוחרת ?ומה הגורמים לכך? האם עוברים של הפריה מאוחרת יתפתחו בגוף לאחר שנקלטו כמו עוברים שנוצרו בהפריה נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה מאוחרת
פרופ' אלכס סימון15/02/2010אני מניח שמדובר בביצית שדווח עליה שלא הופרתה והנה למחרת היום "עובר" בן 2-4 תאים. אז קראו לזה הפריה מאוחרת. אם אומנם התרחשה הפריה מאוחר ממה שצפינו, זה כבר לא תקין. הפריה כזו יכולה להעיד על ביצית לא תקינה וסיכויי השרשה נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץורד15/02/2010
שלום דוקטור
להלן הנתונים של הפרופיל ההורמונלי שלי ביום הרביעי למחזור של חודש קודם.
TSH - 1.67
ESTRADIOL - 161
PROGESTERONE - 1.2
FSH-20.1
LH-8.9
PROLACTIN - 259.1
1. אודה לך אם תחווה את דעתך אם גם אתה חושב כמו הרופא שלי שאמנם אני בת 38 אך השחלות
שלי הם כמו של אישה בגיל 40 ?
2. היום, היום ה 12 למחזור לאחר טיפול של 3 אמפולות מנופור ביום ולאחר בדיקת דם ואולטרסאונד אתמול הרופא אמר לי לקחת 2 זריקות אוביטרל בשעה שבע בערב וביום רביעי ,היום ה- 14 למחזור לעשות בצהריים הזרעה.
א. האם התיזמון נכון והפרש הזמן בין האוביטרל להזרעה סביר?
ב. האם נהוג לתת 2 זריקות אוביטרל? ומה הסיבה לכך?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי15/02/2010צריך לחזור ולבדוק את רמת ה FSH . אם היא תהיה גבוהה גם בבדיקה השניה , זה בהחלט מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה. התזמון של ההזרעה ביחס לזריקת האוביטרל , סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דםהילה15/02/2010
כבר כמה נשים אמרו לי ששמעו שיש כאלה שיש להן בעיה שקשורה לזרימת דם בגוף ולא יודעות ואחרי שעושות בדיקה של זה ומגלות שיש להן בעיה ומטפלות בזה הכל מסתדר ולי גם ככה יש בעיה של זרימת דם ברגל שמאל אז אולי זה משפיע.
איזו בדיקה בדיוק יש לבקש מהרופא לעשות שבודק את זרימת הדם והאם זה אכן יכול להוריד את הסיכוי להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג
פרופ' אלכס סימון15/02/2010הציגי את הבעיה בפני הרופא ופרטי אותה, לאחר בדיקתו הוא יחליט אם יש בכלל צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה15/02/2010
האם utrogestan מעכב מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול לעכב מחזור
פרופ' אלכס סימון15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת פרוטוקול ארוךליאת15/02/2010
לפני שבוע ויום התחלתי להזריק דקאפפטיל במסגרת פרוטוקול ארוך. אתמול קיבלתי את המחזור והיום ביצעתי בדיקת דם שאלו תוצאותיה:
Estradiol - קטן מ- 200 pmol/L
Progesterone - 3.3 nmol/l
LH - 2.2 IU/L
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות תקינות
פרופ' אלכס סימון15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת. דחוף מאוד בבקשה!!!ד15/02/2010
שאלה נוספת - דעה נוספת!
אני מטופלת עם גונאל אף - הזרעה.
היום (יום ב') יום 7 למחזור.התחלתי להזריק מיום ה' (יום שלישי למחזור)- עד יום ראשון (כולל) סך הכל 4 פעמים והיום יום שני בבוקר עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד.
התוצאות:
שחלה ימנית: שלושה זקיקים, גודל: 23, 14, 14
עובי רירית: 6.3.
תוצאות בדיקת דם: E2-1933, פרוגסרטון - 3.2
לדעתך מתי הזמן הטוב ביותר להזריק אוביטרל? ומתי לעשות הזרעה?
תודה רבה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקיד הפורום
פרופ' אלכס סימון15/02/2010הקפידי לבצע מה שהרופא המטפל מציע על מנת לא להתבלבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהעינב15/02/2010
בתחילת אוגוסט עברתי הפלה על ידי ציטוטק לאחר שלא נצפה עובר אלא רק שק הריון. מאז לא קיבלתי מחזור. רופא הנשים שלי נתן לי דופסטון ל5 ימים. שבוע לאחר סיום הטיפול קיבלתי מחזור ליום אחד בלבד וממש מעט. אחר כך נתן לי הרופא פרוגילוטין ל3 שבועות, גם כאן לאחר שבוע קיבלתי דימום מועט ליום אחד בלבד. בביקורת אצל הרופא הוא טען כי הרירית עולה חזרה [ מ5 מ''מ עלתה ל8.6 מ''מ] וכי יש זקיקים והוא משער שתוך שבועיים אקבל מחזור באופן טבעי. עברו מאז כ6 שבועות. הייתי בבדיקה אצל הרופא שוב לפני שבוע והוא טען כי הרירית ירדה ל7.2 מ''מ. לא קיבלתי כלל מחזור. אני מאוד רוצה להרות. מה הבעיה? למה הגוף שלי לא חוזר לתפקד כרגיל?
אציין כי יש לי ילד בן שנתיים ובהריון שלו וגם בהריון שהסתיים בהפלה נכנסתי להריון יחסית מהר לאחר שהפסקתי גלולות למניעת הריון.
אולי אחזור לגלולות לחודשיים ואז שוב אקלט מהר?
תודה רבה. עינב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפלה
פרופ' אלכס סימון15/02/2010מצריך מעקב תכוף יותר כולל בדיקות דם לזיהוי יום הביוץ והתפתחות רירית רחם. אם אין התפתחות רירית רחם תקינה או אין וסת תקין כפי שהיית רגילה, יש לבצע היסטרוסקופיאה לודא שחלל הרחם תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקיןחסויה15/02/2010
שלום רב,
אחרי החזרת מוקפאים ב IVF, התגלה הריון לא תקין. הבטא היתה נמוכה מדי וממשיכה לרדת.
מאז הפסקת התמיכה,היה מעט דימום והוא פסק.
1. אחרי כמה זמן ניתן לצפות למחזור?אני מרגישה נפיחות באזור הרחם.
השבוע צריכה לעשות שוב בדיקת בטא לודא שהכל תקין.
2. האם ירידת הבטא מעידה על כך שאין הריון חוץ רחמי או שעדיין לא ניתן לשלול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין
פרופ' אלכס סימון15/02/2010מצריך מעקב בטא עד להיותו שלילי ורק אז לצפות לוסת כעבור חודש בדרך כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תקין
פרופ' שחר קול15/02/20101.כחודש אחר התאפסות הבטא, אך יתכנו שינויים ניכרים.
2. אם הבטא = 0 הרי אין סכנה להריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןד15/02/2010
אני מטופלת עם גונאל אף - הזרעה.
היום (יום ב') יום 7 למחזור.התחלתי להזריק מיום ה' (יום שלישי למחזור)- עד יום ראשון (כולל) סך הכל 4 פעמים.
והיום יום שני בבוקר עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד.
התוצאות:
שחלה ימנית: שלושה זקיקים, גודל: 23, 14, 14
עובי רירית: 6.3.
תוצאות בדיקת דם: E2-1933, פרוגסרטון - 3.2
1. מה אומרות התוצאות? האם הביוץ קרוב לדעתכם?
2. האם כל הזקיקים מבייצים ביחד?
2. האם עובי רירית הרחם לא נמוך? צריך משהו לתמיכה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריון
פרופ' שחר קול15/02/20101. התוצאות טובות. בדיקת LH היתה יכולה להוסיף מידע לגבי מועד הביוץ.
2. כן, בתחום של מספר שעות.
3. הרירית מעט דקה, אך תמיכה לא תסייע כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהאורנה15/02/2010
שלום רב, 8 ימים אחרי החזרה של 3 עוברים יפים, יש לי כאבי בטן (כמו של מחזור) מעיד על משהו?
מה גם שהחזה שלי טיפה גדל וכבד, היה והריון הייתכן שכבר יש תופעות פיזיות? לא סובלת את ההמתנה, קצרת רוח, מצפה לתגובה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורנה
ד''ר דוד ישי15/02/2010לא סביר שהתופעות של הריון יופיעו בשלב כל כך מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מטרידותשירה15/02/2010
שלום, אני בת 28 ומנסה כ7 חודשים להכנס להריון. רקע של PCO.
קרה לי דבר מוזר ואני תוהה אם אני מחשבת נכון מתי אפשרי להכנס להריון.
מחזור קודם קיבלתי בתאריך 02.01.10
לאחר מכן ביצעתי בדיקות ביוץ ביתיות כאשר בתאריך 29.01 היו לי מעט הפרשות חומות לאחר קיום יחסים
ולמחרת בתאריך 30.01 וגם ב31.01 בבדיקת הביוץ היו לי 2 קווים ברורים המעידים (ככל הבנתי) על ביוץ בעוד כ24-48 שעות. קיימנו יחסים בכל הזמן הזה על מנת להגביר את הסיכויים.
הדבר המוזר הוא שצפיתי שאם לא אהיה בהריון אקבל מחזור לכל המוקדם ב14 לחודש (14 יום לאחר צפי של הביוץ) אף על פי כן בתאריך 12.02 ביצעתי בדיקת הריון שהייתה שלילית והתחיל לי דימום לקראת ערב...
1.מה אני עושה לא נכון? איפה אני טועה בחישוב?
2. האמנם רק אחרי שמופיעה בדיקה חיובית של ביוץ ביתית, הביוץ חל אחרי 24-48 שעות?
3. האם המחזור תמיד מתחיל לאחר 14 יום לכל המוקדם או שהוא יכול להופיע לפני כמו אצלי?
4. האם אפשר לבלבל דימום של מחזור לדימום של קליטת הריון (השרשה)?
אםלא- איך ניתן להבחין ע"י מראה, משך או כמות?
5. האם יכול להיות שאני בהריון אחרי 4 ימים של דימום משתנה?
אשמח אם תוכלו לענות על כל שאלותיי כדי לדעת איפה אני עומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי15/02/2010אם המחזור שלך לא סדיר על רקע של PCO , את מבזבזת זמן על בדיקת ביוץ עם ערכה לבדיקת ביוץ בשתן שהיא אינה אמצעי מדוייק.
הביוץ אכן אמור להופיע כ 24 שעות לאחר שהבדיקה נעשית חיובית. והדימום כ 14 יום לאחר הביוץ . יש אפשרות לדימום בזמן ההשרשה שעלול לדמות וסת. לא ניתן להבחין בינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותהדס15/02/2010
שלום רב,
בת 33, נמצאת בטיפולים מזה 8 חודשים: 2 הזרעות ביוץ טבעי, 3 איקקלומין ו2 עם גונל אף. בטיפול האחרון במינון של גונל 75 התפתח גירוי יתר והופסק הטיפול. כעיקרון אנחנו "בלתי מוסברים" או בעיית זרע לא חמורה (מורפולוגיה 5% ותנודתיות ביתר המדדים), הבדיקות שלי בסדר (צילום רחם, פרופיל הורמונלי, מעקבי ביוץ וכו').מזה הרבה שנים סובלת ממיגרנות וTENSION HEADACE בעיקר סביב המחזור אך לא רק. בחודש האחרון בטיפול עם הגונל כאבי הראש החמירו מאוד מבחינת תדירות ועוצמה (חודש שלם כמעט). עכשיו אני כבר חודש בהפסקה ועדיין כואב לי הראש כמעט ללא הפסקה. בדיקה נוירולוגית תקינה, הפנייה ל MRI, בטיפול פסיכולוגי ושוקלת אף טיפול ב SSRI.
1.האם ייתכן שתגובת כאבי הראש קשורה להורמונים (למרות שעכשיו אינני בטיפול הורמונלי ועדיין יש כאבים)?
2, האם ייתכן השפעה חמורה יותר כמו למשל קריש דם או שינויים בהיפופיזה?
3.האם ניתן להתחיל IVF במצבי או שעדיף לחכות אחרי ה MRI?
אני אובדת עצות, ולמרות שעושה את כל הבדיקות (כולל טיפול פסיכולוגי) עדיין סובלת ללא הפסקה (לוקחת כדורי רילרט ואף קלונקס כרגע).
סליחה על האורך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הדס
ד''ר דוד ישי15/02/2010לא ניתן לשלול קשר בין הטיפול לכאבי הראש. כך או כך , לדעתי לא נכון להמשיך בטיפול לפני שתתבהר ,ככל האפשר , הסיבה לכאבי הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ללא אוביטרלעדי15/02/2010
ד"ר שלום
אני רוצה לעבור שאיבה במחזור טבעי.
העניין הוא שאני כל פעם מבייצת לפני השאיבה.
השאלה היא אם וכאשר רואים בבשיקות דם וזקיקים זקיק בשל האם ניתן לשאוב אותו ללא מתן אוביטרל?אם לא מדוע(האם הביצית תיהיה מספיק בשלה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל חיוני להבשלת הביצית.
פרופ' שחר קול15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול-שאלה נוספת
מיטל15/02/2010מה קורה כאשר הגוף מבייץ לבד.הרי הביצית פוקעת כאשר היא מבשילה.
בשאיבה טבעית האם לא ניתן לתזמן שאיבה מעל גודל זקיק שיודעים שהביצית כבר בשלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)