מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקיפות לאחר IMSIשאלה17/02/2010
הריון יקר מאד. ( לאחר IMSI)
אתמול עשיתי שקיפות, בדיקות דם וכן פגישה עם רופאה יועצת גנטית שהסבירה את התוצאות וההשלכות (לא נעשה בארץ).
להלן התוצאות. אני אשמח לכל הסבר
גיל הריון - 12+5
אורך עובר - 66 מ"מ
שקיפות - 1.9 מ"מ
ריסק על פי גיל האישה - 1/364 (בת 33)
ריסק על פי שקיפות וגיל האישה - 1/1421
נצפתה עצם אף וכן עוד שני אינדיקטורים טובים ששוללים דאון (אני לא יודעת לחזור על מה שהוא בדק)
עד כאן הכל בסדר אך אז הגיעו תוצאות בדיקות הדם...
free bhCG - 104.8 ng/ml 2.5 MoM
PAPP-A - 2.30 UI/L - 0.47 MoM
ריסק על פי בדיקות דם - 1/25
ריסק משולב של הכל - 1/94.
ברור לי שזאת תוצאה שמצריכה דיקור אך חייבת להתייעץ:
1. האם העובדה שעד לפני שבוע לקחתי המון הורמונים (אסטרדיול ופרוגסטרון בכמות נכבדה) לתמיכה בהריון עלולה להשפיע ולהטות את תוצאות בדיקות הדם? הרופא המטפל שלי אומר שבהריונות מבחנה יש הרבה "פולס פוזיטיב" כלומר תוצאות גרועות בדם ללא בעיה אמיתית. האם אתם שותפים לדעה זאת?
2. היועצת הסבירה שזה בהחלט ייתכן אך זה לא הוכח אמפירית ולכן הנוסחה אינה רגישה לעובדה שזאת הפרית מבחנה. המליצה חד משמעית על בירור (או סיסי עכשיו או מי שפיר) מה דעתכם? האם אני יכולה בראש שקט להתעלם מבדיקות הדם? (הלוואי שתגידו כן)
אנחנו מאד מאד מפחדים לאבד את ההריון בדיקור. אנחנו לא רוצים לעשות זאת אלא אם יש צורך אמיתי. מה דעתכם?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המספרים מדברים בעד עצמם
פרופ' אלכס סימון17/02/2010ההמלצה לבצע מי שפיר ולהיות רגועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעה דחוף - מחקו את שאלתי?אני17/02/2010
שלום רב,
שאלתי אתמול, והיום איני מוצאת את שאלתי וכמובן גם לא תשובה. לפיכך אשאל שוב:
לקחתי אחרי היום השלישי למחזור פיורגון 300 יח' כל יום. ביום לאחר ארבעה ימים של הזרקה דהיינו ביום ה-8 למחזור הגעתי לאולטרסאונד זקיקים וכן לבדיקת דם.
באולטרא סאונד היתה רירית 6 וביצית בגודל 20.
בדיקת דם העלתה E-2 - 1670
פרוגסטרון 3.0.
הרופא לאחר התוצאות מסר לי כי עלי להזריק מנה נוספת של פיורגון 300 יח'. למחרת בחצות (יום ג') להזריק אוביטרל. וביום חמישי בבוקר להגיע להזרעה.
שאלתי: האם אין צורך לבצע מעקב זקיקים נוסף לפני הזרעה?
האם 34 שעות לאחר זריקת האובטרל זה עדיין זמן טוב או גבולי מדי.
בבקשה תענו ולא תמחקו את שאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך במעקב נוסף
פרופ' אלכס סימון17/02/2010לבצע הזרעה כמתוכנן.
אם אני לא טועה השבתי לך לשאלה וכתבתי "הרופא צודק"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
אני18/02/2010חיפשתי ולא מצאתי. בכל מקרה שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית לגבי פיריוןאורית17/02/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול האם יש הבדל בין באם אישה ילדה בעבר למול סיכוייה להרות למול אישה שטרם ילדה (כוונתי בגילאים מבוגרים יותר שתיתכן ירידה בפירון - 35+, 40+ ?)
או שיכולת הפיריון (כוונתי בשאלה - רק לגבי פיריון האישה, ידוע שתיתכן בעיית פריון אצל גבר)..
קשורה למלאי הבייציות, איכותן ומבנה ביולוגי של האישה בלבד, ללא קשר אם ילדה/לא ילדה..
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה בעבר אין בה לתת יתרון
פרופ' אלכס סימון17/02/2010מה שיקבע לבסוף הוא גיל האישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני*17/02/2010
שלום
אני שואלת בפורם הזה כי רק פה מגיבים בפורמים האחרים אף אחד לא עונה
האם זה טבעי בהריון תאומים (אחר IVF) שבוע 7+4 שרמת הבחילות תשתנה מיןם ליום יש ימים שאני מרגישה יותר בחילות חזקות ויש ימים יותר בחילות קלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים?!!!!!
אני*17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי מאוד
פרופ' אלכס סימון17/02/2010הכל יחלוף בשבוע 12-13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןאפרוחית16/02/2010
בטיפולי פוריות שעשיתי עד היום הייתי מתחילה לקחת איקקלומין החל מהיום הרביעי של המחזור.
הבנתי מהרופא שזה לא משנה אם אני מתחילה ביום הרביעי או ביום החמישי.
אשמח לדעת מה המשמעות של התחלת לקיחת האיקקלומין ביום הרביעי או החמישי ?
האם זה משנה את זמן הביוץ?
המחזור שלי נמשך תמיד 3 ימים.
אני מקבלת מחזור בדרך כלל כל 26 יום.
דרך אגב אני לוקחת 3 איקקלומין ביום.
עוד שאלה קטנה
החודש לא הגיעה לי המחזור באופן רגיל כתמיד והרופא נתן לי תרופה בשם פרוברה
5 מ"ג פעמיים ביום ואז באמת הגיע לי המחזור. רציתי לדעת האם זה יכול לפגום בטיפול
שאני אעשה החודש?
בתודה
אפרוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' אלכס סימון16/02/20101. יום 4 או 5 לא משנה
2. לא הגיע וסת = לא היה ביוץ. הרופא מנסה לשנות במעט ולהיא אותך לביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפטיל לפרוטוקול ארוך במקביל להזרעהנס16/02/2010
שלום,
אני בת 40 .עשיתי לפני 6 ימים הזרעה - על בסיס 4 מנוגון. במקביל מהיום אני מתחילה דקפפטיל. הרופא אמר שהדקפפטיל לא אמור להיות גורם מפריע להפריה וכניסה להריון. האם נכון? איך יתכן,
תודה מראש,
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטוקול טיפולי
פרופ' אלכס סימון16/02/2010הרופא מנסה לשלוט טוב יותר על הטיפול ולכן משלב דקפפטיל. היות והטיפול ניתן מבחוץ לביוץ, דקפפטיל לא יפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםרעות16/02/2010
אני בת 33 ללא ילדים,עשיתי צילום רחם
קיבלתי את התשובה הבאה:
לאחר הזרקת חומר ניגודי הודגם חלל הרחם בגדול,צורה ומיקום תקינים.
אין פגמי מילוי
חצוצרה ימנית תקינה עם מעבר ופיזור תקין של החומר הניגודי לחלל צפק.
חצוצרה שמאלית לא הודגמה.
הודגם פיזור מימין
לסיכום:
חסימה פרוקסימלית בחצוצרה שמאלית.
הודגם פיזור מימין
רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר לגבי חצוצרה שמאלית?
מה זה חסימה פרוקסימלית??
האם אפשר לטפל בבעיה ואם כן כיצד?
אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה פרוקסימאלית
פרופ' אלכס סימון16/02/2010חסימה במוצא החצוצרה מהרחם.
יש המנסים לפתוח את החסימה על ידי הכנסת צנטר למקום. אני מציע להסתמך על החצוצרה הפתוחה ולהשיך בטיפולים כמצוות הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםטל16/02/2010
שלום רב,
הופנתי לצילום רחם לאחר 3 טיפולים באיקאקלומין שכשלו. בטיפול האחרון ניתנה גם זריקת אובטרל וזה כנראה שיבש לי את קבלת המחזור.
בשבת 13.2 הבחנתי בהפרשות דמיות לא רצופות ולעיתים יכול להיות נקי חצי יום. מצב זה נמשך עד היום (ואלי גם אחרי...) אבל זה לא כמו מחזור רגיל, אלא ממש מועט. התלבטתי האם זה נקרא מחזור ע"מ לקבוע צילום רחם...
בכל זאת, לאחר התייעצות עם רופאה, התקשרתי לקבוע צילום. לאחר מס' טלפונים אני ממש נואשת - בבי"ח ברזילי באשקלון, בי"ח קפלן בי"ח בלינסון, בי"ח השרון ומרפאת זמנהוף ת"א - הכל תפוס להם!!! הבנתי שאני אמורה לבצע את הביקה ב-22.2 אך אין לי איפה!, וחבל לי לפספס עוד חודש....
אני מבוטחת כללית וגרה באזור אשקלון, אך מוכנה לנסוע עד לאיפה שצריך. היכן אני יכולה לבצע את הצילום דרך הקופה??
אשמח מאוד אם תעזרו לי....
כמו כן, אשמח לדעת באילו ימים אוכל לבצע את הצילום אם קיבלתי ב-13.2? בדר"כ הדימום במחזור אורך כ-5 ימים, אך עכשיו מכיוון שהכל השתבש אני לא ממש יודעת מתי ייפסקו ההפרשות..
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' אלכס סימון16/02/2010א. לפני צילום בצעי בדיקה להריון לוודא שאין מבצעים צילום בהריון
ב. מרכז בריאות האישה בירושלים ניסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGDשני16/02/2010
שלום,
עקב נשאות גנטית של BRCA 1 +2, הומלץ לי על ביצוע PGD. הבנתי שיש מחקרים שדיברו על עלייה מסויימת במקרי סרטן שד אצל נשים שעברו טיפולי פוריות. מאחר ואני נמצאת בקבוצת סיכון, רציתי לדעת האם יש משמעות לשימוש בתרופות ההורמונליות לשם ביצוע ההליך הנ"ל דווקא אצל נשאיות מסוג מסויים של BRCA, כלומר - האם יש סיכון יתר דווקא לנשאיות BRCA 1 או 2 או שזה לא ממש משנה ,כאמור אני נשאית של שניהם כך שתהיתי לגבי העניין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון16/02/2010אין הוכחה כי טיפול הורמונאלי להפריה חוץ גופית מגביר את הסיכון לנשאיות. מבצעים טיפול PGD אולם עליך לברר אם הוא כלולו בסל להתוויה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרעאושרת16/02/2010
שלום.
האם נתונים אלו של הזרע מתאימים להזרעות?
לפני השבחה:
נפח 1.5cc
ריכוז 85 מ'
תנועתיות 29%
תקינים 6%
אחרי השבחה:
נפח 0.5cc
ריכוז 15 מ'
תנועתיות 50%
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשי חשבון
פרופ' אלכס סימון16/02/2010הזריקו לרחם 3.5 מליון תאים נעים. זה די ויותר לצרכי הפריה (מינימום רצוי 1 מיליון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים קטניםמיכל16/02/2010
עשיתי בדיקת US ביום ה14 לאחר המחזור ותוצאותיה הן:
רירת הרחם 5 מ"מ
היו מספר זקיקים (8-7) בכל שחלה כאשר הזקיק המוביל בשחלה היה 7 מ"מ באחת ו6 מ"מ בשנייה
הבנתי שגם הרירית דקה מדי וגם גודל הזקיקים קטן מדי מכיוון שביום ה14 לערך אני כבר אמורה לבייץ. (יש לי מחזור סדיר עם מחזוריות של 28-30 יום) אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן והחודש הביוץ יתאחר
פרופ' אלכס סימון16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דקפפטיל וגונל אףגליגל16/02/2010
שלום רב!
בהוראות ההזרקה של הדקפפטיל והגונל אין כל הנחיה ספציפית להזרקה בבטן אלא ציון להזרקה תת עורית בלבד. בילד הראשון, בטיפולי ivf הזרקתי ברגל / בטוסיק. היום אני מתחילה טיפולי ivf לילד שני, האם אכן אין זה משנה היכן להזריק, כל עוד המדובר בהזרקה תת עורית?
בתודה מראש,
גליגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
פרופ' שחר קול16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה - דחוףאני16/02/2010
שלום לצוות רופאי הפורום,
אני הזרקתי 5 ימים פיורוגון 300 יח' כל יום. החל מהיום ה-3 למחזור
ביום 8 למחזור ביצעתי בדיקת אלטרסאונד ובדיקת דם.
תוצאות בדיקת דם הינן E-2- 1670
פרוגסטרון - 3.0
בבדיקת האולטראסאונד נצפה זקיק בגודל 20 רק בשחלה שמאל
עובי רירית 6. אני ובעלי באותו היום קיימנו יחסי מין.
לאחר תוצאות הבדיקה הרופא החליט על הזרקת פיורגון (היום ה-5 והאחרון לזריקות) 300
ביום ב'.
ביום ג' בחצות עליי להזריק את האוביטרל וביום חמישי בבוקר להגיע להזרעה.
האם אין צורך בבדיקת אולטראסאונד לפני ההזרעה בכדי לראות זיקיקים ועובי רירית?
מאחר וההזרעה נקבעה ליום חמישי ב-11 בבוקר וזה אומר 35 שעות לאחר ההזרקה. האם התזמון הוא לא בדקה ה-90?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא צודק
פרופ' אלכס סימון16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת מוקפאיםשרון16/02/2010
שלום
היום עברתי החזרת שניי מוקפאים.
נתמכת בקרינון פעם ביום.
שאלתי:האם התמיכה באמת מספיקה?האם אפשר לקחת קרינון פעמיים ביום? (אני יודעת שקרינון מקובל פעם אחת ביום,אך אם לא מזיק,האם ניתן פעמיים?)
תודה רבה,שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר קול בבקשה תשובה
שרון16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הריוןחיובית16/02/2010
שלום דר'
היום עשיתי בדיקות הריון .
בדיוק לפני שבועיים( 14 יום) עשיתי הזרעה + השבחה על מחזור טבעי .
התוצאות היו:
בטא - 56
P - 12.9
E2 - 215
הערכים הם של בית החולים ולא של קופות החולים .
והאחות אמרה לי שאת הפרוגסטרון יש להכפיל ב - 3.2
ואת E2 יש להכפיל ב - 3.7
1. האם הערכים תקינים ?
ביום חמישי נתבקשתי לבצע בדיקות דם נוספות לראות שיש הכפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיפה
חיובית16/02/2010אני מוסיפה שהערכים הם של בית חולים מאיר בכפר סבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)