מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטיביוטיקה לפני צילום רחם מחרחסויה23/02/2010
שלום לרופאים,
מחר אני אמורה לבצע רחם ומהמרפאה קיבלתי הנחיה לקחת אנטיביוטיקה. הלכתי לרופא משפחה שלי לקחת מרשם והוא אמר שעדיף לקחת אנטי' מהיום וכדור נוסף מחר. ולגבי ההמשך לשאול את הרופא המבצע...
עד מתי אמורים לקחת אנטי'??
זה בסדר להתחיל מהיום?? הוא נתן לי דוקסילין 100* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל היום ולשאול את הרופא עד מתי
פרופ' אלכס סימון23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFרוני23/02/2010
שלום ,
התחלתי תהליך של IVF בפעם השלישית , לאחר ארבעה ימי הזרקות ( גונל 150 + 2 אמפולות מוניופר ) נצפו 4 זקיקים בגדלים של 10-16 .
הוספתי מאתמול צטרוטייד.
1)האם ייתכנו זקיקים נוספים ? (יש לציין שב IVF ראשון עם גונל בלבד נשאבו 9 ביציות , ובנסיון שני ל- IVF עם גונל היו רק 3 זקיקים וביטלנו את השאיבה)
2) האם הוספה של צטרוטייד לא תבטל את ההשפעה של המוניפור - זה הרי עובד על אותו הורמון LH ? - בפעמים הקודמות הסנפתי סופרפאקט.
תודה ,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' אלכס סימון23/02/2010צטרוטייד אמור למנוע ביוץ ואינו משפיע על הטיפול במנופור.
נקווה שיתפתחו כל הזקיקים שרואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני23/02/2010
אתמול (22.2) עברתי הזרעה, ובאותו היום נאמר לי שיש לי דלקת בשתן ועלי לקחת אנטיביוטיקה,
האם ניתן לקחת אנטיביוטיקה או לחילופין תרופה אחרת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לקחת אך תלוי מה נתנו
פרופ' אלכס סימון23/02/2010יש תרופות שמותר לקחת בהריון ויש כאלו שאסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בזריקות קלקסאןלמונית23/02/2010
לרופאים שלום,
אני מזריקה קלקסאן עקב FV LEYDENהיום בשבוע 6 (בדיוק סוף שבוע 6).
הלילה אחרתי בשעה ו-25 דקות בהזרקת הקלקסאן (נרדמתי ולא התעוררתי).
האם זה יכול להיות משמעותי? לגרום חלילה להפלה?
אודה לצפירת הרגעה, אבל רק אם היא אמיתית. ואם יש כזאת, אשמח לקבל הסבר למה זה לא מאוד קריטי, כי לפי הידוע לי עם זריקות הקלקסאן לא משחקים בזמנים, וחשובה מאוד ההקפדה עליהם.
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
למונית23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש אין משמעות לאחור כזה
פרופ' אלכס סימון23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
למונית23/02/2010תודה על התשובה, אשמח לשמוע הסבר.
ו... ובהזדמנות זאת, קצת באיחור, ברוך בואך לפורום, אני נהנית מאוד לקרוא את תשובותיך לפונות ולפונים: תשובות מפורטות ומכבדות את השואל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנומיוזיסרוני23/02/2010
שלום ,אני בת 28 ללא ילדים.עברתי 3 הפלות, 2 טבעיות,בחודשים הראשונים.
ההריון האחרון היה סיוט,המטומה ,כאבי בטן חזקים ובסוף שבוע 11 ,העובר ללא דופק.
דיממתי המון וסבלתי המון.
לאחר המון שנים של כאבי אגן החלטתי לעבור לפרסקופיה ובה נמצא-שרירן,רחם מחיצתי ואנדומיוזיס,נמצא רחם מוגדל מאוד ורך.כל שאר תקין.
אני ממש בדיכאון מכל ה"מתנות" האלה,ורציתי לדעת מהם הסיכויים שלי לסחוב הריון,אם כל הריון יסתיים בהפלה ומה ניתן לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפתור את הפלונטר
פרופ' אלכס סימון23/02/2010הצגת מספר בעיות שכולן יכולות להיות קשורות. הפלות, רחם מחיצתי, רחם שרירני.
עלייך להתייעץ עם רופא פריון על מנת לפתור את הבעיות אחת לאחת. לא בכל מיומה צריך לטפל. צריך לברר סיבות להפלות. לטפל ברחם המחיצתי וכהכל יהיה נהיר ופתור - גם הריון מוצלח יהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי22/02/2010
אם אני מבינה נכון.כאשר אין הריון רמות הפרוגסטרון מתחילות לרדת ואז רמו תאסטרדיול ואז מגיע וסת-דימום.
אז איך יתכן שמגיע מחזור אחרי החזרה כאשר ניתנת תמיכת פרוגסטרון.הרי הגוף מרגיש שיש עדיין פרטגסטרון בגוף ולכן לא מכין עצמו למחזור?
תקנו אותי אם אני טועה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השינוי ההרומונאלי
פרופ' אלכס סימון23/02/2010זה הקשור לאסטרוגן עלול להשפיע ולגרום לדימום. אולם בעיקרון את צודקת. כל זמן שיש די פרוגסטרון לא צריך להגיע מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה לפני ימי המחזורבתאל22/02/2010
לאחר כשנתיים טיפולי הפריה ברצף ,במהלך החצי שנה אחרונה התחילו לי תסמינים חדשים לפני המחזור צריבה בפטמות ובאיזור הרחם שנעלמו כלא היו מיד עם הופעת המחזור , מזה חודשיים אני ללא הורמונים כלל וניסינו טיבעי, חודש שעבר המחזור נמשך יותר מהרגיל והביוץ היה רק ביום ה17 , החודש ביום השביעי למחזור התגלו שני זקיקים בגודל 20, 24 מכל צד הרופא אמר לי להזדרז לקיים יחסים כי אני כבר מבייצת הרירית הייתה תלת פאזית 8 ממ, שאלותי:
1. שמעתי על עוד נשים עם תופעה דומה של תחושת צריבה ברחם, ממה זה יכול להיות?
2. האם תחושת הצריבה מרמזת על כישלון קליטה להריון?
3. מה עלי לבדוק כדי להבין מה פשר הצריבה בשדיים קצת אך בעיקר ברחם?
4. כיצד זה שבייצתי כל כך מוקדם והאם זה נפוץ?
5. מה המשמעות של רירית תלת פאזית והאם זה סימן מעודד המעיד בעצם על רירית תקינה לקליטה?
סליחה על מבול השאלות ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
בתאל23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה
פרופ' אלכס סימון23/02/2010הצריכה נובעת ככל הניראה משינויים הורמונאליים לפני המחזור
אין לה קשר לקליטה הריון
רירת תלת פאזית היא הממצא השכיח לרירית המתפתחת יפה
ביוץ מוקדם יתכן. יותר שכיח בנשים מעל גיל 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר החזרת עוברדפנה22/02/2010
ביצעתי החזרת עובר לפני 12 ימים לאחר טיפול הורומונלי ושאיבה. להערכתי קיבלתי מחזור
התחיל מאתמול כאבים, כתמים חומים והיום הדימום מעט התחזק, מה שמטריד אותי זה שיש לי חומר כמו גבשושים שמופרש בנוסף לדימום האם יכול להיות שזה שאריות של הקרינון (לקחתי במשך 12 יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד''ר דוד ישי22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן קרינון
פרופ' אלכס סימון23/02/2010חייבים אולם לבתע בדיקה להריון גם אם יש דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת סמויהדפי22/02/2010
שלום רב,
1. בהריון הראשון שהיה טבעי, לפני 5.5 שנים, נדרשתי לעשות את בדיקת העמסת סוכר הגדולה ונאמר לי שאני צריכה לשמור על דיאטה, לא מעבר. בני נולד במשקל תקין.
עכשיו אני בעודף משקל : גובה 1.60, ומשקל 73 .האחיות אמרו לי שאנ צריכה לרדת במשקל, כי יש לזה השפעה על אחוזי ההצלחה.... אני מקווה שאצליח,
חברה שעברה את טיפולי הפוריות אמרה לי שיש קשר בין סכרת סמויה לפריון והיא יודעת שבמקרים כאלה נותנים במהלך התקופה כדור בשם גליקופז כל יום.
אנא תגובתכם.
2. האם יש כמה שיטות להפריה במעבדה. או כל ההפריות נעשות באותה שיטה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התייחסותכם
דפי22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפי
למונית22/02/2010היי דפי,
מבלי לערער על כך שאחוזי ההצלחה עולים כשהמשקל תקין, אני רוצה לעודד אותך בכך שאני בעלת משקל יתר הרבה הרבה יותר גדול משלך, ונקלטתי עכשיו להיריון. אבל כמובן, רצוי, אם את יכולה, לרדת למשקל תקין.
עד שהרופאים יענו לך לגבי שיטות ההפריה, אחלוק איתך מידיעתי: יש מס' שיטות:
1) השיטה ה"טבעית" בה שמים בצלוחית זרע וביצית ומחכים שהזרע יפרה את הביצית באופן עצמאי.
2) שיטה הנקראת מיקרומניפולציה - בה מזריקים זרע לתוך הביצית.
3) שיטה נוספת - הנצה - Assisted hatching בה עושים חור במעטפת העובר, וזאת כדי לעזור להשתרש ברחם.
מקווה שעזרתי לך בינתיים,
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא התייחסותכם
דפי22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפי
למונית22/02/2010היי דפי,
מבלי לערער על כך שאחוזי ההצלחה עולים כשהמשקל תקין, אני רוצה לעודד אותך בכך שאני בעלת משקל יתר הרבה הרבה יותר גדול משלך, ונקלטתי עכשיו להיריון. אבל כמובן, רצוי, אם את יכולה, לרדת למשקל תקין.
עד שהרופאים יענו לך לגבי שיטות ההפריה, אחלוק איתך מידיעתי: יש מס' שיטות:
1) השיטה ה"טבעית" בה שמים בצלוחית זרע וביצית ומחכים שהזרע יפרה את הביצית באופן עצמאי.
2) שיטה הנקראת מיקרומניפולציה - בה מזריקים זרע לתוך הביצית.
3) שיטה נוספת - הנצה - Assisted hatching בה עושים חור במעטפת העובר, וזאת כדי לעזור להשתרש ברחם.
מקווה שעזרתי לך בינתיים,
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לימונית
דפי22/02/2010מניסיונך את יודעת מתי מחליטים לעשות מה במעבדה? ומי מחליט?
אני עברתי 2 הפריות.
בראשונה היו 6 הפריות ומיתוכם 4 עוברים.( לא הצליח)
בשניה 6 הפריות ורק 2 עוברים. ( לא הצליח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפי - תשובת המשך
למונית22/02/2010למיטב ידיעתי ברוב בתי החולים יש התייעצות בין צוות המעבדה לרופאים. באופן כללי אנשי המעבדה הם אלה שעוקבים ורואים מה קורה והם שמבצעים את התהליך הרצוי. בד"כ יודעים לאחר מספר טיפולים אם יש צורך לעשות התערבות מהסוגים שכתבתי לך. ההעדפה היא כמה שפחות התערבות, לכן את שיטות ההתערבות מפעילים רק במצבים שמצריכים זאת.
גם לגבי זה שלא תמיד היו לך מוקפאים, אז תדעי שבכל מחזור שאיבה, בד"כ לא כל הביציות מופרות, וגם אלו שמופרות לא בהכרח הופכות לעוברים (חלוקת תאים נוספת), כך שמה שקרה לך קורה כמעט לכולן.
וד"א, לא תמיד עוברים מוקפאים שורדים הפשרה, וגם כך אחוז ההצלחות של מוקפאים קטן יותר משל מחזור שאיבה טרי.
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קשר בהחלט
פרופ' אלכס סימון23/02/2010עודף משקל קשור לאי סדירות בוסת, ביוץ לא סיר או חסר, סכרת הריונית ולבעיה המכונה שחלות פוליציסטיות. ירידה במשקל פותרת את מרבית הבעיות. לעיתים מנסים להסדיר את המחזור על ידי תרופה שמשפרת את המאזן ההורמונאלי הקשור להשמנה - הגלוקופאז'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלי22/02/2010
שלום
היום אני ביום ה - 12 מהמחזור. עשיתי אולטרסאונד היום רירית 7 שחלות עם זקיקים אבל הרופאה אמרה שהיא לא רואה זקיק מוביל. מה זה אומר? האם עדיין לא היה ביוץ? האם עם רירית בעובי 7 אפשרי להיקלט להיריון ? אני נמצאת 3 שבועות אחרי טיפול ivf שהופסק אחרי ששאבו מס' קטן של זקיקים משחלה אחת ולא שאבו את הכל ובשחלה השנייה לא שאבו בכלל והיו זקיקים. האם ההורמונים שנמצאים עכשיו בגוף יכולים לעזור להיקלט להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי22/02/2010נראה שאת עדיין בשלב מוקדם , לפני הביוץ. רירית של 7 היא רירית טובה . להורמונים שקבלת בחודש הקודם אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתחסוי22/02/2010
שלום,
קיבלתי גלולות למשך שבועיים לפני התחלה של טיפולים. ביום ה- 10 קיבלתי deca 3.75 וביום ה- 14 הפסקתי לקחת את הגלולות.
מתי אמורה להופיע הווסת? עברו 5 ימים מאז שהפסקתי את הגלולות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי22/02/2010יתכן שלא תקבלי וסת בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכהגל22/02/2010
לפי הבנתי את פרופ' סימון FH מעל 15 מראה על רזרבה בעייתית, אצלי הFH הוא 8.1 ו בכל זאת היה לי רק זקיק אחד, אני כבר לא מבינה, האם זה יכול להיות?
נא תשובתכם תודה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי22/02/2010יתכן שאת זקוקה למינון גבוה יותר של הזריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עם גונל Fיפית22/02/2010
אז ככה ו.א 30/01 התחלתי טיפול בפעם הראשונה עם גונל F הזרקתי מינון של 75 ב-7/02 עשיתי מעקב זקיקים שהתוצאות שלו היו שחלה ימנית עם זקיק בקוטר 15*14 ושחלה שמאלית עם זקיק 14*13 ועובי רירית 6 ללא נוזל חופשי המשכתי עם הזריקות ןב-9/02 עשיתי עוד מעקב זקיקים שהראה ששחלה ימינית זקיק בקוטר 19*17 ושחלה שמאלית 19*15 ועובי רירית 9 ללא נוזל חופשי לאחר הבדיקה הזאת הרופא נתן לי הוראה להזריק עוד זריקה אחת אבל הפעם של 112.5 ויום למחרת הזרקתי אוביטרל והייתי אמורה לבצע את ההזרעות ב-11/02 וב-12/02 אבל לא עשינו אותם כי היה לנו משהו אישי אבל עשינו סקס ב-11/02 וב-13/02 והכל היה בסדר עד היום בצהריים שבניגוב היה לי קצת דימום וניראה לי שזה מתפתח למחזור והשאלה שלי איך זה הגיוני אם באמת זה מחזור זה אומר שייצתי בכלל ב-09/02 ביום העשירי מהמחזור איך אני ידע בבקשה עזרתכם מאוד לחוצה ועצובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי22/02/2010לא נראה לי שזה וסת , ודימום כזה כמובן אינו אומר שהטיפול לא הצליח. חכי בסבלנות ועשי בדיקת דם להריון 14 יום מיום הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר
יפית23/02/2010אז ככה בלילה כבר היה לי ממש דם של מחזור אומנם לא הרבה אבל בכל זאת וגם היום זה לא מפסיק רק שהיום הצבע לא ממש אדום הוא קצת יותר נוטה לחום האם עדין יש סיכוי כי אני חושבת שזה מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי בעינה
ד''ר דוד ישי23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך ד"ר
יפית03/03/2010אז ככה עשיתי בדיקת בטא ב-28/02 והיא יצאה שלילית לצערי מסתבר שאני לא בהריון
שאלתי היא איך הגיוני עם טיפול של גונל F ואוביטרל יצא שקיבלתי את המחזור אחרי 23 יום?
זאת אומרת 10 ימים אחרי ההזרעה
יש מצב שרופא שלי טעה בבדיקת מעקב הזקיקים? כי כן היו לי זקיקים אבל הוא אמר שזה עדין לא מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית
רינת03/03/2010מנסיון שלי ומתושבת אחד הרופאים פה בפורום לשאלה זו ששאלתי בעבר אז בהזרעה שלא מצליחה המחזור לרוב מקדים וגם אני בשתי ההזרעות שעברתי קיבלתי את המחזור אחרי 10 ימים מההזרעה ולא אחרי 14 כמו שאמור להיות במידה ואין הריון, כך שאת יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרינת
יפית03/03/2010אבל בפעם הקודמת שעשיתי הזרעה עם איקקלומין כן קיבלתי בדיוק ביום ה-28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפית
ד''ר דוד ישי03/03/2010בד"כ הוסת מופיע כשבועיים לאחר הביוץ , גם עם טיפול. אבל תזכרי שמחזורי הטיפול עם גורמי ביוץ אינם מחזורים רגילים ומפעם לפעם הוא מקדים בכמה ימים אם אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהקרן22/02/2010
שלום ד"ר
אתמול ב 4:30 הזרקתי אוביטרל היום עשיתי הזרעה ב 12 .. בשעה 4 אחרי צהריים הרגשתי בכאביים עזיים בבטן . האם הכאב זה נורמלי וטבעיי או לא ? וכמה זמן זה נמשך? הביוץ באוביטרל זה אחרי 36 שעה או משך 36 ??
וכמה נשאר הזרע חיי בתוך הרחם ??
תודה רבהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי22/02/2010הביוץ גורם לעיתים לאי נוחות. הביוץ מתרחש 36 שעות לאחר האוביטרל. זרע טוב יכול לשרוד באברי המין הפנימיים של האישה ולהפרות במשך עד 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ללא אוביטרלמיכל22/02/2010
שלום רב
עברתי 4 הזרעות טבעיות עקב בעיית זרע חלש - הכמות קטנה ואפילו קטנה מאוד, 3 הזרעות נעשו עם זריקת אוביטרל לפני ההזרעה והזרעה אחת בלי זריקה.
הבעיה היא שאחרי הזריקה יש לי גירודים בכל הגוף וכולי נעשית אדומה למשך שבוע לפחות. ההשפעה של הזריקה ממש לא טובה אצלי,
1. האם זו תופעה נורמלית לזריקה?
2. האם אני יכולה לעשות הזרעה והיא תהיה אפקטיבית גם ללא זריקת האובייטרל עם זרע שהוא חלש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי, תודה
מיכל22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי22/02/2010התופעה אינה נורמלית ואינה שכיחה . יש תכשיר אחר שאפשר להשתמש בו
אין חובה להשתמש באוביטרל. אפשר לזהות את הביוץ ע"י מעקב אחר רמת ההורמונים.
הזרע הוא בעיתי ללא הבדל אם משתמשים עם אוביטרל או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה קטנה
מיכל22/02/2010תודה ד"ר על התשובה
אמרת שזה לא נורמלי הגירודים, הגירודים למעשה כמעט ופסקו לגמרי לבד, אך האם זה גרם לי לבעיה בגוף? האם אני צריכה לבדוק משהו? יכול להיות שזריקת האוביטרל גרמה לי לנזק?
האם בזרע חלש והזרעה על בסיס טבעי בלי זריקת ביוץ עדיין יש סיכוי להריון?
ועוד דבר, האם אצלכם פועלת שיטת ה ivm הפריה ללא הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אפשר תשובה בבקשה?
מיכל23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי23/02/2010מה שתיארת נשמע כמו תגובה אלרגית. ברגע שהיא חולפת , אין לה משמעות לטווח ארוך.
הפעולה היחידה של האוביטרל היא תזמון מלאכותי של הביוץ. הוא לא מעלה את הסיכויים להריון. תזמון מדוייק של הביוץ הטבעי נותן בדיוק אותן תוצאות. הבעיה היא שלעיתים הביוץ נופל על סוף שבוע.
אצלנו עדיין לא עושים IVM באופן שגרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)