מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שרירן ברחםדנה19/02/2010
במעקב זקיקים התגלה שרירן בגודל 10X14 (אני מניחה שמ"מ).
האם זו יכולה להיות הסיבה לכשלונות IVF חוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד 2 שאלות
דנה19/02/2010ראיתי בתשובות למטה שמומלץ לחכות חצי שנה לאחר הורדת שרירנים. האם המלצה זו תינתן גם לאישה שתהיה בת 40 עוד 4 חודשים?
והאם של 10X14 מ"מ נחשב גדול או קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטן וחסר משמעות
פרופ' אלכס סימון19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל19/02/2010
בשבוע 6 פלוס 3 . לאחר IVF ביום ראשון הקרוב U/S ראשון . בדכ לוקחת אנדומטרין בבקר . האם ניתן לקחת לפני הUS...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי מתי העל קול
פרופ' אלכס סימון19/02/2010אם הוא אחר הצהרים אפשר לקחת. אם הוא גם בבוקר, דחי החדרת הנר עד לאחר העל קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל19/02/2010תודה על תשובתך, אם אדחה עד לאחר הUS יהיה הפרש של כ15 שעות מערב קודם. האם לדחות מעט גם בערב??? אני חוששת עד כה לוקחת פעמיים ביום בשעה קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ל15 שעות משמעות
פרופ' אלכס סימון19/02/2010עשי על קול בבוקר ואחר כך החדירי את הנר. אם היתה החזרה טריה, הרי הגוף גם משתתף בחגיגת הפרוגסטרון ואיחור במספר שעות הוא חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפתרונות לטיפולי IVF שנכשלויוסף19/02/2010
אני ואשתי בני 42 עשינו עד כה מעל 10 טיפולי פוריות.ברוב הפעמים הוחזרו עוברים שהופרו אפילו 3 ו 4 עוברים .
אך אשתי לא נקלטה אף פעם .איננו יודעים מה הסיבה לאי הצלחה של הקליטה להריון.אמרו לנו בבקשה מדוע זה קורה?
אבקש את עזרת הרופאים ואת עזרתכם למתן פתרונות הולמים כדי שבע"ה יהיו לנו ילדים.
תודה מראש!!!
מקווים לבשורות טובות לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הפריה
פרופ' אלכס סימון19/02/2010לא ניתן ליעץ על רגל אחת שאלה כה מורכבת. כשלון עלול לנבוע מסיבות שונות ומגוונות, בעיות ברחם, ברירית, בזרע, בעובר. אולם התרומה העיקרית מתברר הוא גיל האישה. בעוד שבגיל 30 הסיכוי להרות הוא 40%, הרי בגיל 40 הוא יורד ל-15%. קשה לשנות נתון זה כי הוא נובע לבסוף מאיכות הביצית. יש לפתור בעיות שניתן לפתור ולקוות שתהיו בין 15% המוצלחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתי, אני שואלת שובמריה18/02/2010
כותרת: בעיה מסובכת בטיפולי פוריות
שלום,
יש לי בעיות רפואיות רבות, לופוס, אפלא, אי ספיקת כליות. אנימבקשת להיכנס להריון באמצעות פונדקאית. לפני 5 שנים הופיעול לי דימומים כבדים כהמשך של הוסת, שבעקבותיהם קיבלתי 14 מנות דם, ומאז השתמשתי במירנה שהפסיקה לי לגמרי את המחזור. לפני כחודש הוצאה לי המירנה לשם התחלת טיפולי הפוריות ושוב חזרו לי הדימומים, עם אנמיה של 7. קיבלתי 2 מנות דם וכדורים מסוג Primolut-Nor. ובנוסף הופסק לי הקומדין ואני אמורה להתחיל טיפול בקלקסן 40 מג.
מאז אני מאוד מבולבלת ונסערת ולא יודעת מה לעשות (בבית חולים לא נתנו לי שום פתרון)
שאלתי היא כזאת:
מהו ההמשך הטיפול שצריך לעשות לשם שאיבת הביציות?
האם ניתן לשאוב ביציות עם טיפול בפרוגרסטרון כמו שנתנו לי? או עם מירנה חדשה?
האם ישנו פרוטוקול טיפולי שבעזרתו יתן גם למנוע את הדימום וגם לקדם את התפתחות הביציות לשם שאיבתה?
אשח מאוד לתשובה כי אני מבולבלת מאוד.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי, אך רופאים אחרים יכולים להגיב
פרופ' אלכס סימון18/02/2010דעתי:
1. גם אם יש דרך למנוע דימומים אלו ולתת טיפול פוריות, אני מסופק אם בהדסה למשל, היית מקבלת היתר לעבור גרימת ביוץ והוצאת ביציות.
2. לדעתי את מסכנת את עצמך בעצם התהליך של גרימת הביוץ והוצאת הביציות.
3. קיימת אופציה, שלא כדאי לדחות על הסף והיא תרומת ביצית+פונדקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יש דרך אחרת?
יעל19/02/2010שמעתי שיש שיטה לשאוב ביציות לא בשלות ולגדל אותן בתנאי מעבדה. אולי זה יכול לענות על צרכייך. תבררי את העניין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןדנה18/02/2010
שלום,
אני בת 31 מנסה מזה 8 חודשים להכנס להריון. לפני חודשיים אני ובן זוגי ביצענו בדיקות הורמולנליות שיצאו תקינות. אני מאד רוצה כבר להכנס להריון והתקופה הזו של חוסר ההצלחה להרות מאד מקשה עליי. מה השלב הבא ומתי מומלץ לבצע אותו? יש לציין שהריתי בצעירותי ועברתי גרידה מרצון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 חודשים
פרופ' אלכס סימון19/02/2010מבחינה סטיסטית אתם לא נחשבים עם בעיה והעדר הריון עדיין נחשב "מקובל".
בכל זאת פנו לייעוץ לרופא פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים כושליםמיכל18/02/2010
שלום רב רופאים יקרים
יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובות.
אני נמצאת בחו"ל - לאחר 3 הזרעות על בסיס טבעי (רק עם זריקה לתזמון ביוץ) עקב בעיית זרע. לדברי הרופא הזרע לא פנטסטי אך לא רע כל כך , יש בעיה בריכוז שהוא נמוך ומורפולוגיה 14% תנועתיות 50% עשיתי השבחה והזרעה ולא הצליח.
מחר בע"ה הזרעה רביעית, היום אני מזריקה אוביטרול בשעה 12 בצהריים ומחר ב12 צהריים הזרעה ראשונה ולמחרת הזרעה שנייה (הזרעה כפולה) בשעה 4 אחה"צ.
1 שאלתי היא האם השעות הן הכי נכונות מבחינת תזמון הביוץ?
מעבר לכך הרופא אמר שאם זה לא ילך כדאי לחשוב על הפרייה חוץ גופית, וכיון שהם לא עושים כאן הפרייה על בסיס טבעי (אצלי אגב אין בעיה של ביוץ, יש שחלות צרות שהרופא אמר שזו לא בעיה עוקפים אותה עם ההזרעה, הבעיה היא בזרע)
2 הייתי רוצה לדעת אם אתם עושים ivm הפרייה על בסיס טבעי והאם זה יותר ממולץ, אני מאוד מקווה שההזרעה הקרוב תצליח אך במידה ולא אני שוקלת לחזור לארץ לביצוע ההפרייה.. כמה זמן שיטת ההפריה על בסיס טבעי קיימת והאם היא הוכיחה את עצמה?
תודה רבה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
פרופ' אלכס סימון18/02/20101. תזמון נכון
2. טיפול הפריה בארץ אינו טיפול "לבקשת המטופלת". בארץ מבצעים נסיונות טיפול רגילים כולל הזרעות תחת טיפול הורמונאלי ורק כשמשתכנעים כי יס סיבה לעבור לטיפול מורכב יותר, מבצעים הפריה חוץ גופית. במקרה זה, רוב היחידות בארץ לא מבצעים טיפול טבעי (כי אינו יעיל) ולא IVM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מיכל19/02/2010שלום פרופ' סימון ותודה על התשובה הכנה
לפי תשובתך אני מבינה שהסיכויים על בסיס טבעי הם קלושים, אז מדוע מבצעים את הטיפולים האלו שאגב מאוד יקרים כאן? לפי דעתך, עדיף שאעשה הזרעה עם הורמונים או לעבור להפרייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארץ וחו"ל
פרופ' אלכס סימון19/02/2010היות והזרעה עם הורמונים בחו"ל מחירה למטופלים מתקרב לזה של הפרית מבחנה. מעדיפים לדלג על שלב ההזרעה. בארץ השלבים מאוד ברורים. 3 חודשי הזרעה עם הורמונים שקולים בתוצאה להפריה מבחנה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים יזוםאלון18/02/2010
שלום,
האם ישנה אפשרות בארץ, מבחינה אתית, לקבל טיפול רפואי להפרייה מלאכותית (במחזור טבעי, לצורך העניין) בכדי ליצור הריון תאומים (לא זהים, כמובן) באופן יזום, גם אצל מישהי שאין לה בעיות פוריות ?
האם נושא בחירת מין היילוד גם הוא עדיין אסור מבחינה אתית ?
כל השאלות מתייחסות כמובן לרפואה פרטית.
כבר קראתי על טיפולים מהסוג הזה שנערכו עם צידוקים רפואיים כמו מקרה של אישה נשאית BRCA שסבלה מגירוי יתר שחלתי ועברה טיפול של IVM ו-PGD, כך שאני מניח שהטכנולוגיה לביצוע פעולה כזו מבחינה רפואית כבר בשלה לגמרי.
השאלות שלי מתייחסות רק לאפשרות לקבל טיפול כזה ללא התוויה רפואית.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול יזום
פרופ' אלכס סימון18/02/20101. טיפול יזום לתאומים אינו אתי. הריון כזה נושא בחובו סיכונים וסיבוכים של פגות.
2. בחירת מין העובר שלא מסיבה רפואית אפשרי רק לזוגות החובקים 4 ילדים מאותו מין ולאחר קבלת היתר מוועדה של משרד הבריאות שהשתכנעה שטיפול זה אומנם נחוץ. פרטים באתר משרד הבריאות תחת המושג ברירת מין הילוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה על תאומים באופן ייזום
אתי18/10/2010אני ובעלי מעוניינים לעשות הפרייה לתאומים לא זהים כמובן, אין לנו בעייה בפוריות ומעוניינים לעשות זאת באופן פרטי וגם לבחור את מין היילוד (בנים...)
אשמח לקבל תשובה לאן ניתן לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה על תאומים באופן ייזום - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/10/2010שלום
1. לא כל טיפול בהורמונים גורם להולדת תאומים. רק 20% מהטיפולים בהורמונים מביאים לידי הריון תאומים..
2. בחירת מין עובר מחייבת הפריית מבחנה ואינה מותרת באופן שגרתי בישראל. אלא לאחר אישור ועדה מיוחדת במשרד הבריאות שתשתכנע שיש סיבה לבצע זאת.
מכאן לצערי אין בידי שם של מקום או אדם בארץ שיבטיח להגשים את משאלתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVF שאלה לרופאיםמיכל18/02/2010
שלום,
נקלטתי להריון בהפריה הראשונה לאחר החזרת שני עוברים אני בשבוע 7 להריון, בבדיקת דם היה לי בטא 210 ושבוע לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד וראו שק הריון אחד, שבוע לאחר מכן עשיתי עוד בדיקת אולטרסאונד ואז ראו את השק השני והוא היה יותר קטן מהראשון בראשון היה דופק אמרו לי שכנראה בשבוע לאחר מכן נראה דופק בשק השני בגלל שהוא התפתח מאוחר יותר.
השבוע שזה השבוע השביעי עשיתי שוב אולטרסאונד והשק השני כן גדל אך לא היה דופק, הצוות אמר לי שיש סיכון שגם הראשון יאבד את הדופק אם כן מה הסיכוי ולמה? אני בחורה בריאה ואין לי שום בעיה הבעיה היא אצל בן זוגי שהזרע אצלו חלש האם יש סיכוי שנראה עוד דופק בשק השני.
ועוד דבר אתמול והיום היו לי קצת כאבים בבטן התחתונה האם זה בגלל שהשחלות עדיין גדולות
או שזה סימן לא טוב? עד היום ברוך השם לא היה לי שום דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד עכשיו הכל טוב למה לדאוג
פרופ' אלכס סימון18/02/2010אין מקום לדאוג. לעיתים רואים שני שקים שהאחד מתפתח והשני לא. מצבך אינו שונה כרגע מהריון הפריה רגיל שהתקבל.
האם שעובר השני יגלה התפתחות? אני בספק. אולם רק הזמן יעיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור סימון תודה רבה לך
מיכל19/02/2010איזה זריקת עידוד אני ממש מודה לךתודה תודה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון צעירדניאלה.י18/02/2010
היום לפי חישוב 14 יום אחורה מהשאיבה אני בשבוע 6 + 0 , אחרי 3 הכפלות של 2.2
בבדיקה נמצא שק 10 מ"מ ושק חלמון
1. האם תקין? לפי קריאה הבנתי שכבר אמור להיות דופק, האם יש סיכוי להריון תקין??
2. כמו כן משבוע אחרי השאיבה התחיל גודש בחזה ונפיחות, וביומים האחרונים התופעה עברה והחזה לא כואב לי כלל, האם זה מעיד על בעיה כלשהיא או שתופעות כאלו יכולות לחלוף פתאום, כי הבנתי שהן אמורות בשבוע זה רק להחמיר ולא להשתפר????
תודה מראש, דניאלה הדאוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד''ר דוד ישי18/02/2010גם העובדה שלא נראה דופק בשלב הזה וגם העלמות הגודש בשדיים אינם שוללים בודאות את האפשרות שההריון תקין. רק המשך המעקב הסונוגרפי יתן את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיהיסטמיניםירושלמית18/02/2010
שלום
אני חולה באורטיקריה כרונית משתמשת באנטיהיסתמינים על בסיס קבוע כבר שנתיים
מנסה להכנס להריון באמצעות הפריה חוץ גופית ללא הצלחה.
האם יתכן ויש קשר לאורטיקריה כרונית ?
האם יתכן ויש קשר לאנטיהיסטמינים ?
האם יש מחקרים בנושא ?
תודה על עזרתכם
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ' אלכס סימון18/02/2010איני מכיר תופעת אלרגיה כסיבה לבעיית פוריות.
יש מקום אולם לבדוק נוגדנים לבעיה אוטואימונית.
איני מכיר כי טיפול אנטי היסטמיני מקשה להשיג הריון. אולם עלייך לברר כי הטיפול אותו את מקבלת יכול להינתן בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שאלהמיטל18/02/2010
שלום
היום עברתי החזרה בבוקר.
הייתי בבית ומישהו צלצל בפעמון.נבהלתי וקפצתי מרוב בהלה
האם יכול להגרם נזק?
תודה וסליחה על השאלה המטופשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי18/02/2010התשובה היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומיים אחרי הזרעהדפנה18/02/2010
שלום לכולן,אני אחרי הזרעה ראשונה,נתנו לי גונל אף,צטרוטייד ואוביטרל,
יש לי כאבים חזקים ברחם,עייפות נוראית וחולשה,רציתי לדעת אם מישהי חוותה משהו דומה והאם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טבעי
פרופ' אלכס סימון18/02/2010הסימנים יכולים לנבוע מ:
1. שחלות מוגדלות לאחר טיפול. הורמונים גבוהים הגורמים לעייפות
2. כתוצאה מההזרקה עצמה.
אם הכאבים יתמידו צריך לפנות לרופא מטפל לבדיקה בעיקר אם תהיה עליית חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אני18/02/2010לי אישית היו התכווצויות ממש כואבות ברחם אחרי הזרעה, זה ככל הנראה תופעה טבעית (אך אינני רופאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך הבטא השלישילימונית18/02/2010
לרופאים שלום,
האם הבטא השלישית טובה, או שיש דבר כזה גבוה מדיי?
בטא 1, ב-9/2/10:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 1500- 0 pmol/L 1087 ESTRADIOL (E-2)
2 76.0- 19.0 nmol/L >190.80 PROGESTERONE
- IU/L 41 BETA-HCG
בטא 2: ב-11/2/10:
1 1500- 0 pmol/L 1973 ESTRADIOL (E-2)
- IU/L 82 BETA-HCG
בטא 3: היום, ה-18/2/10:
1 1500- 0 pmol/L 3575 ESTRADIOL (E-2)
- IU/L 2164 BETA-HCG
אני מבינה שזה הרבה מעבר לערך שהיה צריך להיות. האם הבטא תקינה? או שיש דבר כזה ערך גבוה מדיי למועד הבדיקה?
האם זה יכול להעיד על יותר מעובר אחד?
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי18/02/2010ככל שמתקדמים בהריון , טווח הנורמה של הבטא גדל ובהתאם יורדת היכולת שלו לנבא תקינות הריון או הריון מרובה עוברים. כמובן שישנה אפשרות שיש לך הריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיה על קולית להחזרהmims18/02/2010
שלום רב לרופאים היקרים,
רציתי לשאול, על פי איזה קריטריונים מחליטים לבצע החזרה תחת הנחיית על קול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום mims
ד''ר דוד ישי18/02/2010אין הנחיה כזאת. יש מחקרים שמראים שהחזרה תחת הנחיה של אולטרסאונד משפרת מעט את הסיכויים להריון. מי מהרופאים/יחידות שמאמין שזה אכן כך , הפך את ההחזרה תחת אולטרסאונד לרוטינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךש.י18/02/2010
רציתי לדעת מה ההבדל בפרוטוקול ארוך שמתחיל ביום ה21 למחזור לפרוטוקול ארוך שמתחיל ביו ה2 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ש.י
ד''ר דוד ישי18/02/2010הזמן הנכון להצחיל בדיכוי הוא כשבוע לפני התחלת הוסת. מכיוון שאצל נשים עם מחזורים מאד לא סדירים , לא ניתן לדעת מתי זה יוצא , עושים פשרה ומתחילים את הדיכוי ביום 2 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)