מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוצה לדעת באיזה שבוע אנינטלי30/09/2021
שלום,
מחזור אחרון בתאריך 25/8, החזרת עוברים ב10/9. בטע עלתה יפה.
רציתי לדעת באיזה שבוע אני? ומתי אפשר לעשות בדיקת אס ראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את נמצאת כרגע בשבוע 5+4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב לוטאלי מתארךנעמי30/09/2021
מחפשת מידע בנושא ולא מוצאת‚ אשמח לדעתכם המקצועית-
אני לא לוקחת גלולות או שום סוג של תרופה.
השלב הלוטאלי שלי היה במשך שנים 14 יום בדיוק.
בשנה האחרונה אני חווה דימומים לא סדירים והשלב הלוטאלי שלי (הביוצים אובחנו בביקור אצל הרופא נשים) התארך ומשתנה בין 17-20 יום.
מה יכול להיות הגורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד עד לביוץ לא קבוע
פרופ` דוד בידר30/09/2021עם הגיל הדברים משתנים.
מהביוץ עד לשלב הוסת ( שלב לוטאלי)הוא תמיד סביב 14 יום.
המועד עד לביוץ לא קבוע אך מרגע שהיה ביוץ זמן הופעת הוסת , לרוב אחרי 14 יום.
כל הדברים הללו לא משנים אלה אם את רוצה להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדייקת את השאלה-
נעמי30/09/2021העניין הוא שהשלב הלוטאלי שלי החליט פתאום בגיל 31 להשתנות. (גיל סביר לשינויים מאין אלו?)
מכיוון שאני יודעת שהוא אמור להיות קבוע אני שואלת אם יש סיבה רפואית הגיונית שתגרום לשינוי כזה להתרחש.
מ14 יום להתארך לפתע ל20.
ואגב- כן, אני כבר יותר משנה מנסה להרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה המבנה הגנטי שלך וכך פועלות השחלות
פרופ` דוד בידר30/09/2021אין סיבה אלא שזה המבנה הגנטי שלך וכך פועלות השחלות.
אם את צריכה טיפולים על מנת להרות אין משמעות לשלב לוטאלי או כל שלב אחר.
לרוב, כאשר תהליכי ביוץ לא כל כך טובים יש שינויים במחזור החודשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34+5 תאומים והאם ישנם סיכוניםשוהם30/09/2021
שאלה קצת ארוכה ומסורבלת, אנסה להסביר את עצמי.
אני עם כאבים בבטן תחתונה+עליונה+נפיחות ברגליים.
לפי מוניטור יש צירונים. במיון יולדות נאמר לי שהמוניטור הוא נורא טכני ואני לא נראית עם כאבים של פתיחה או צירי לידה.
לא הסכמתי לבצע בדיקת פתיחה בעיקר בגלל שיש לי וגיניסימוס קשה מאוד (מיועדת לקיסרי בשבוע 38+1 ועשיתי הכל בהרדמה ב IVF). אמרו לי לבצע מוניטור כל 3 ימים במשך שבוע.
והשאלה שלי היא כזו- מה הסיכון שאני לוקחת פה?
האם אני מסכנת את העוברים שלי?
תודה מראש וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בבדיקה כל עוד אין לידה פעילה
פרופ` דוד בידר30/09/2021כל עוד אין לידה פעילה והמוניטור תקין אין צורך בבדיקה ואת לא מסכנת שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי לרעלת סמויה בעקבות לחץ דם
שוהם30/09/2021לחץ דם כבר יומיים באזור 140/81, ומגיע עד 150/88
מרגישה נפיחות בכל הגוף
עם כאבי ראש פיצוצים וכאבי בטן עליונה (אמרו לי שזה יכול להיות צרבות)
בבדיקות דם לא נמצא שיש חשד לרעלת..
יכול להיות שהיא סמויה? אם כן מה אפשר לבקש/לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין רעלת סמויה ויש להיות סבלנית
פרופ` דוד בידר30/09/2021אין רעלת סמויה.
יש להיות סבלנית עד לניתוח.
מדדי לחצי הדם סך הכל דורשים מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטא אחרי ivf האם תקיןנחניאלי29/09/2021
היי
בטא רשאונה יום שישי אחרי 12 יום מהחזרת עובר מוקפא 111
יום ראשון 337
היום 717
הבנתי שהעליה לא כלכך אופטימלית
האם זהה ממש גרוע?
יום שישי חוזרת שוב על הבטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי אולטרה סאונד עוד 10 ימים
פרופ` דוד בידר29/09/2021סך הכל עדיין תקין
לא צריך יותר בטא
תעשי אולטרה סאונד עוד 10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפלת בטא אחרי ivf וכאבי בטן תחתונה וגב
נחניאלי29/09/2021ואווו הורדת לי אבן מהלב תודה לך.
המזכירה של הקופאה שלי אמרה שזה לא עלה כמו שצריך
וביקשה שאעשה גם ביום שישי בדיקה.
בנוסף אם אפשר לשאול אותך יש לי אנדומטריוזיס ושחלות פוליצסטיות
אני אחרי 5 הפלות האחרונה הייתה תאומים בטיפולים כבר 7 שנים.
אני סובלת מכאבי בטן תחתונה ובגב, הפרוגסטרון 55.7
מה אפשר לעשות שהכאבים יעברו ולא יפגעו בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר פרופ אשכנזי דחוףףף
נחניאלי01/10/2021אז בהמשך להודעה על הבטא עשיתי היום אחרי יומים ויצא 1495
המזכירה של הרופאה שלי אומרת שהבטא הייתה אמורה לשלש את עצמה( אני יודעת שכל 48 שעות היא מכפילה את עצמה פי 2 וזה מה שקרה פה) אמרה שיום א תקבע לי תור לus
אבל אני באמת לא מבינה מה לא בסדר בבטא? אני סתם בלחץ כי כבר עברתי 5 הפלות
אשמח אם תסבירו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין משהו למנוע היריון אם הוא לא תקין
פרופ` דוד בידר01/10/2021אין משהוא למנוע הריון אם הוא לא תקין
בנתיים הפרוגסטרון בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 ימי איחור ובדיקה בייתית שליליתדינה29/09/2021
שלום לכם
בת כמעט 47(בעוד חודש)
כאמור בפנייה הקודמת ווסת רגילה בת 3-4 ימים שהתחילה ב-27.8 לפני חודש.
4-5 ימים אחרי סיום ווסת זו היו הפרשות חומות יחסית קלות במשך כיומיים.ניפסקו ב-5.9
בדירת הריון בייתית שלילית ב-15.9
וב-20.9 ביקור אצל רופא הנשים והפיריון שעשה בדיקה ובין היתר אמר שאין ציסטות ושהוא לא רואה שום דבר חריג.וגם ציין שלהערכתו הביוץ היה"לפני 10 ימים"(כלומר בסביבות 10.9)
ולכאורה הבוקר לפי דבריו בעניין הביוץ-יש 5 ימי איחור וכאמור בדיקה בייתית נוספת ושלילית.
אני תוהה אולי אני לא משתמשת נכון בערכת הבדיקה למרות שקראתי את ההוראות.
מתי לפי התאור לעיל להערכתכם כדאי לבצע בדיקת דם להריון אם בכלל?סביב איזה תאריך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון תבהיר את המצב
פרופ` דוד בידר29/09/2021בגילך הסיכויים להריון , למעשה, לא קיימים למרות דיווחים שיתכנו הריונות.
בגילך הוסתות לא סדירות ולרוב אין ביוצים.
אם תעשי בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון נגיד לך בדיוק מה הולך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שהמלצת אסטרוגן ופרוגסטרון ובאותה הזדמנות גם בטא
דינה29/09/2021חזור בבקשה לפנייה ההתחלתית אם יש בכך צורך.
החלטתי בעקבות תשובתך שביום חמישי הבא 7.10 כשיהיה כמעט חודש(27 ימים)מאז הביוץ שהרופא לכאורה זיהה באולטרסאונד,ואם עד אז לא אקבל ווסת-לעשות את הבדיקות שהמלצת אסטרוגן ופרוגסטרון ובאותה הזדמנות גם בטא.
האם העיתוי של הבדיקה שאני מתכננת לעשות יהיה רלוונטי כדי שתגידו לי בדיוק מה הולך?או שכדאי להקדים את הבדיקה?(ואם להקדים-אז לאיזה תאריך בערך?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מזהים ביוץ באולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר30/09/2021לא מזהים ביוץ באולטרה סאונד אם אין במקביל בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון.
לכן אם היית עושה היום את הבגיקה הייתי יכול להגיד לך מה קורה איתך.
כל מה שאת עודה זה לא רלונטי כל עוד לא ברור מה קורה בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול לפני נטילת כדור אסטופרםאינה29/09/2021
הי
האם צריך לאכול לפני נטילת כדור אסטופרם?
(לא תמיד מתאפשר :)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך לאכול לפני נטילת כדור אסטופרם
פרופ` דוד בידר29/09/2021לא חייבים לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לחשוש מבדיקת דופק איטית בשבוע 6+3ליאת29/09/2021
היי אני בשבוע 6+3 נצפה דופק אבל הרופאה אומרת שהיא מתרשמת שהוא מעט איטי ןשזה לא אומר כלום.
האם יש מה לחשוש? או שזה תואם את השבוע?
היו לי יומים של בחילות ועכשיו אין לי תסמיני הריון. זה קשור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת בחילות באופן פתאומי יכול לרמז על ההיריון
פרופ` דוד בידר29/09/2021לפי התיאור שלך אי אפשר לדעת ,ואם הרופאה התרשמה שזה כלום אז פשוט צריך לחכות בסבלנות לביקורת חוזרת.
הפסקת בחילות באופן פתאומי יכול לרמז על ההריון אך גם זה לא באופן מוחלט , ככה שיש לחכות בסבלנות לאולטרה סאונד חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי ובטא - שאלהחוץ רחמי28/09/2021
שלום!
שאלה, בהנחה שבטא מכפילה עצמה, ולמעלה מכך, בעקביות - חזקה שאין מדובר בהריון חוץ רחמי? או שתיתכן בטא שעולה תקין ועדיין מדובר יהיה בחוץ רחמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיר שיהיה היריון חוץ רחמי
פרופ` דוד בידר28/09/2021נדיר שיהיה הריון חוץ רחמי כאשר הבטא עולה באופן תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מקום לחשש ? לקראת שאיבה והחזרהמטופלת ivf28/09/2021
אתמול במעקב זקיקים כשהמתנתי ארוכות לבדיקת הדם ביחד עם הבחורה הנחמדה שהייתה לפני באולטרסאונד, בשיחה שהתפתחה היא אמרה שראתה על התחתון שלה הרבה מהזרע מהיחסים שקיימה עם בעלה באותו בוקר . במרפאה היה מקום מאוד קטן של שיש לשים את התחתונים, האם ייתכן ששמנו שתינו באותו מיקום את התחתון בבדיקה והצד הפנימי של התחתון שלי נגע בזרע של בעלה שאולי נשפך על השיש עליו שמתי את החלק הפנימי של התחתון שלי ? (היה עם תחבושת ואני חוששת שאם כן זה לא נספג ועלול היה לגעת בנרתיק שלי). הייתי ממש אחריה בבדיקה וזה קצת מלחיץ אותי.
יש מקום לחשש לדעתך ? זרע יכול להפרות כך? או שאין ויכולה להמשיך את הסבב כי יש ודאות של הפרייה מזרע מבעלי...
אני לקראת שאיבה והחזרה..
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר ואין שום חשש לכך
פרופ` דוד בידר28/09/2021אין שום חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ' בידר מוסיפה עוד שאלה
מטופלת28/09/2021במידה ויש איכשהו זרע בצוואר הרחם ייתכן וישאבו בשאיבה גם זרע בצינורית או שאין דבר כזה ויכולה להיות רגועה שישאבו רק ביציות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך אין דבר כזה
פרופ` דוד בידר28/09/2021אין דבר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מתרומת זרע וזרעון זהבלינור27/09/2021
פרופסור שלום,
אני מנסה להביא ילד בתרומת זרע.
היום נתקלתי במאמר על תרומת זרע שבו צוין:״שמכל תרומה ניתן להפיק עד שני הריונות תלוי באיכות הזרע״. האם זה נכון?
הרי כל תרומה מחלקים למספר מנות וייתכן ש זרעון הזהב שממנו ניתן להרות בהפריה חוץ גופית, יגיע במנה העשירית בלבד. נשמע לא הגיוני.
כלומר, במת זרע אחת, ישנן מיליוני זרעונים ורק מזרעון אחד בחבד מתוך המנה ניתן להפיק הריון בהפריה חוץ גופית?
תודה מראש.
לינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל זירעון יכול לתת היריון
פרופ` דוד בידר27/09/2021אין דבר כזה זרעון זהב.
כל זרעון יכול לתת הריון.
בהפריה רגילה שמים כמות מסוימת של זרעונים סביב הביצית וישנה אפשרות להחדיר זרע בודד לביצית וכך לייצר עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר הקאה על קיבה ריקהליאת27/09/2021
היי פרופסור,
יש לי שאלה חשובה הקאתי לפני שעה וחצי בערך על קיבה ריקה....ומיד אחרי ההקאה התחיל לי כאבי בטן (למעלה כזה) ניסיתי לאכול פיתה ותה והכאב עדיין קיים.
הכאבי בטן זה תוצאה של ההקאה? או שזה דורש בדיקה?
אתמול הייתי בבדיקת דופק ראשונה והכל היה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במידה והכאב ימשך יהיה צורך בביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2021במידה והכאב ימשך יהיה מורך בביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים פסקו אך עדיין מצריך בדיקה
ליאת28/09/2021היי היום קמתי ללא כאבים הם הפסיקו לי אתמול בערב.
האם זה מצריך בבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח,אם כי כדאי לידע את הרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה שבוע ניתן לצפות בשק היריוןרויטל27/09/2021
בוקר טוב פרופסורים
מאיזה שבוע ניתן לצפות בשק הריון? מגיעה לשבוע 5 ביום רביעי הקרוב ונקבע לח א.ס כבר ליום רביעי. האם הרופאה תראה משהו? חוששת מהתוצאה . והאם בדיקות אס וגניאליות מסכנות את ההריון וכדאי לדרוש אס בטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לצפות בהתהוות שק היריון בשבוע 5 להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים קפואים וקליטה טבעיתאפרת27/09/2021
שלום רב,
אני מיועדת להחזרה בעוד מס ימים.
רציתי לשאול האם יכול לקרות מצב שאקלט באופן טבעי ( הביוץ שלי בקרוב) עוד לפני ההחזרה או שהטיפול התרופתי והנרות מעכבים?
מקווה שהסברתי את עצמי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה, הטיפול התרופתי מעכב
פרופ` דוד בידר27/09/2021הטיפול התרופתי מעכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן מינון 30 איך מורידים מהמזרקנירית כהן26/09/2021
שלום. אני מזריקה לאבא שלי קלקסן. ההוראה מהרופא היא 30 מג. מאחר ואין 30 מג אני קונה מזרק של 60 מג ומורידה ל30. אמרו לי שצריך 0.3 אבל הסתכלתי על המזרק של ה60 והוא בכלל מוכן על 0.7 ולא 0.6. ולכן אני לא יודעת אם צריך להוריד ל0.3 או ל0.4 כי בעיקרון צריך להוריד 3 פסים.. אולי המזרק הוא עד 0.1 ולכן צריך לכוון ל0.4 ולכן הוא גם מוכן על 0.7 במקום 0.6? לא רוצה חלילה לתת מינון נמוך ממה שצריך וגם לא יותר. האם תוכלו להסביר לי על איזה כמות זה צריך להצביע? ההיגיון אומר 0.3 אבל למה מזרק של 60 מוכן מראש על 0.7? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי מריך להזריק 1/2 מהחומר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן מינון 30 איך מורידים מהמזרקנירית כהן26/09/2021
שלום. אני מזריקה לאבא שלי קלקסן. ההוראה מהרופא היא 30 מג. מאחר ואין 30 מג אני קונה מזרק של 60 מג ומורידה ל30. אמרו לי שצריך 0.3 אבל הסתכלתי על המזרק של ה60 והוא בכלל מוכן על 0.7 ולא 0.6. ולכן אני לא יודעת אם צריך להוריד ל0.3 או ל0.4 כי בעיקרון צריך להוריד 3 פסים.. אולי המזרק הוא עד 0.1 ולכן צריך לכוון ל0.4 ולכן הוא גם מוכן על 0.7 במקום 0.6? לא רוצה חלילה לתת מינון נמוך ממה שצריך וגם לא יותר. האם תוכלו להסביר לי על איזה כמות זה צריך להצביע? ההיגיון אומר 0.3 אבל למה מזרק של 60 מוכן מראש על 0.7? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזריקי בדיוק חצי מהחומר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)