מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מועד קבלת מחזור לאחר החזרת עובריםחנה31/08/2021
אני החזרתי עוברים ב 15/8 במצב טוב . אז אני היום ה 16 כו ה 17 ועד עכשו לא קיבלתי מחזור. מפחדת לעשות בדיקת דם. פליזזז תעזרו לי אני רועדת מפחד. אגב אין לי כאבים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין ברירה עלייך לבצע בדיקת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד קבלת מחזור לאחר החזרת עובריםחנה31/08/2021
אני החזרתי עוברים ב 15/8 במצב טוב . אז אני היום ה 16 כו ה 17 ועד עכשו לא קיבלתי מחזור. מפחדת לעשות בדיקת דם. פליזזז תעזרו לי אני רועדת מפחד. אגב אין לי כאבים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהיעדר היריון הווסת צפויה להגיע תוך שבועיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021בהעדר היריון הווסת צפויה חהגיע תוך 12-14 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להישנות ההדבקויות ואם יפריעו להיריוןההה31/08/2021
שלום,
ביצעתי אתמול היסטרוסקופיה ניתוחית לאחר שאובחנה שארית לאחר גרידה בשבוע 15.
הרופא ציין שמלבד השארית נצפו 2 הדבקויות קלות באזור הפונדוס אותן פתח.
שאלותיי:
1. מה הסיכוי להישנות ההדבקויות?
2. האם אלו יפריעו לקליטת הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי הדבקויות היו קלות להסרה אז הסיכוי קטן
פרופ` דוד בידר31/08/20211.לפי התיאור שתי הדבקויות היו קלות להסרה אסי הסיכויים שיחזרו הם קטנים ביותר.
2.רוב הסיכויים שלא יפריעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבה ילד שני ומטופלת במונפור 250לפני שאיבה31/08/2021
היי מומחים יקרים
אני לפני שאיבה לילד שני ומטופלת מזה כיומיים במונפור 250 בערב ומנת צטרוטייד בבוקר.
ביום א' הזה, במעקב הזקיקים היו לי סך הכל 10 זקיקים, 5 ו5, כשבכל אחד מהם זקיק מוביל בגודלו של 10 ושל 11 ממ קוטר כל אחד. יתר הזקיקים היו בעלי קוטר של מינימום 8.
היום אנחנו ביום ג', מחר צפויה לי ביקורת נוספת.
1. תוך כמה זמן ביחס ליום א' אתם הייתם מעריכים שהזקיקים יגיעו לגודל של 17-19 ותתבצע שאיבה? טווח כלשהו סביר...
2. האם יווצרו זקיקים נוספים להערכתם או שאם יש כעת 10 אז צפויים 10 זקיקים גם בשאיבה ומקסימום 10 ביציות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטווח הסביר לשאיבת ביציות עשוי להיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021תגובה שחלתי הנה אינדיוידואלית בכל מקרה הטווח הסביר לשאיבת הביציות עשוי להיות חקראת סוף שבוע זה תחילת שבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש דקפפטיל 0.1 למסירהטל31/08/2021
שלום לחברי הפורום, אודה לכם באם אתם מוסרים דקפפטיל 0.1 בתוקף
👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות שק לא סדירים ומשמעותםיסמין30/08/2021
הי אני לאחר החזרת מוקפא בן 5 ימים ב4.8.21 והיום נצפה דופק, עובר תואם שבוע , שק הריון תוך רחמי , אבל הטכנאית כתבה גבולות שק לא סדירים. מה זה אומר? האם זה מעיד על טיב ההריון?
רצוי המשך מעקב כדי לאשש היריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות במשך זמן רב לאחר IVFטלי30/08/2021
בהריון אחרי ivf שבוע 10
כבר 3-4 שבועות עם ההפרשות החומות ..
זה בסדר ?
מה אומר?
כבר הרבה זמן ההפרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעה אינה שגרתית ויש לברר את הרקע אם הוא קשור בצואר הרחם ,רחם ,היריון ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכפלת בטא זה תקין לאחר החזרת עובריםטלי30/08/2021
שלום.
11יום לאחר החזרת 2 עוברים יום 2 בדיקת שתן חיובית אך היה גם דימום שנמשך כמה שעות ופסק.
14 יום לאחר ההחזרה בטא 295
15 יום לאחר ההחזרה (יום לאחר הבדיקה הקודמת) בטא 401 ופרוגסטרון 70.
האם יכול להיות תקין? או שנראה כמו חוץ רחמי או כימי? בימים האחרונים אין דימום ואין כאבים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלה בינתיים נראה שהמצב תקין
פרופ` דוד בידר30/08/2021בנתיים תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוצאות אלו יכולות להיות תקינות
טלי31/08/2021היום ביום 16 בטא 522.
אתמול 401 ושלשום 295.
פרוגסטרון 75
מה דעתך? האם יכול להיות תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגבול התקין בצעי עוד יומיים אולטרסאונד לזיהוי שק היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום 18 להחזרת 2 עוברים יום 2
טלי02/09/2021היום יום 18 להחזרת 2 עוברים יום 2, בטא 1076. לפני יומיים 522.
פרוגסטרון 50. האם תקין? הרופא המטפל חושב שלא צריך אולטרסאונד עכשיו ושלא יראו עדיין כלום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות הכפלת בטא אכן תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נחשב עובר טוב או עובר יפהדיקלה29/08/2021
שלום דוקטורים יש לי כמה שאלות אשמח להבין
מה נחשב עובר טוב או עובר יפה?ומה זה עובר לא טוב ?
באיזה יום אחרי השאיבה במידה ויש ביציות כדאי להחזיר את העוברים לרחם האישה במידה ונוצרו עוברים?
מתי הסיכויים הכי טובים לאחר החזורה? כמובן שכל מיקרהלגופו
תודה :+)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות טובה הוא בין 5-8 תאים
פרופ` דוד בידר30/08/2021עובר טוב, באיכות טובה הוא בין 5-8 תאים ביום 3 לאחר שאיבה כאשר כל התאים בו שווים כמו הסמל של האולימפיאדה.
אם התאים לא שווים זה עובר פחות טוב ואם מחצית מהתאים, למשל 4 מתוך שמונה תאים עגולים ויפים הם לא ככה ,אז העובר פחות טוב וסיכוייו להשתרש לא טובים.
הסיכויים תלויים בעובר ומחזירים אחרי 3 עד 5 ימים לאחר השאיבה תלוי ברופא המטפל ובניסיונו.
היות וההצלחה תלויה בגילך ובאיכות העובר אין דבר כזה מתי להחזיר כדי לתת תוצאות הכי טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה האפשרויות שיכולות להיות לפי האסטרוגן והפרוגרסטרוןגילי29/08/2021
מחר אני אעשה בדיקות דם ואולטרסאונד. מה האפשרויות שיכולות להיות לפי האסטרוגן והפרוגרסטרון? יכול להיות שיש יותר מדי ממששהו ולכן ההחזרה תבוטל?
שאלתך אינה מבהירה את הנסיבות הטיפוליות התלויות בהורמונים שציינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לפני החזרת עובר מוקפאגילי29/08/2021
היי, תודה מראש על המענה.
אני לקראת החזרה שנייה של עובר מוקפא (הראשונה לא הובילה להריון). אני נוטלת 3 טבליות אסטרופם ביום, 2 מהפה ו1 מהנרתיק (בסיבוב הקודם שלושתם היו מהנרתיק).
החל מהיום ה-3 לנטילה (ו-6 למחזור בכלל) אני סובלת מכאבי מחזור שבאים והולכים, מה שמאוד מטריד אותי כי זה בכלל לא השלב שבו אמורים להיות כאבים כאלו ובחודש הקודם לא היו לי כאבים כאלו. אפילו הלכתי למוקד נשים שעשו אולטרסאונד ובדקו ואמרו שהכל נראה בסדר - אין ציסטות, אין נוזל, רירית סדירה ותלת שכבתית בעובי טוב לשלב הזה. הרופא שלי לא מתרגש מזה אבל זה מאוד מציק לי.
אילו סיבות יכולות לגרום לכך שכואב לי? והאם זה יכול לפגוע בסיכויי ההחזרה הזו ועדיף לא לעשות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי את שלושת כדורי האסטרופם מהפה
גילי29/08/2021סליחה תיקון טעות קטנה - התכוונתי בסבב הקודם לקחתי את שלושת כדורי האסטרופם מהפה, לא מהנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד ולאחר מכן בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון
פרופ` דוד בידר29/08/2021צריך לראות את בדיקות הדם כאשר את עושה אולטרה סאונד ואז נגיד לך מה לעשות
בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות דם ואולטרה סאונד
גילי30/08/2021רירית 7.7
אסטרוגן 9800
פרוגרסטרון 1.1
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות בסדר וניתן לעשות החזרה
פרופ` דוד בידר30/08/2021הבדיקות בסדר
אפשר לעשות החזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אגן, בטן תחתונה וגב תחתון
גילי30/08/2021אבל האם זה יכול להסביר את הכאבים שלי? ממש כואב לי האגן, בטן תחתונה, גב תחתונה
אפילו החזה כואב שאת זה אני מכירה מפרוגרסטרון, לא מאסטרופן
לצורך השוואה בחודש שעבר בשלב הזה היה לי אסטרדיול 1200 רק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתי שתידעי את הרופא שלך כדי להיות מודע לכל אפשרות חריגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שלישי נגד קורונה בשליש הראשון להיריוןטלי29/08/2021
אם אני עדיין בשליש הראשון להריון עוד מעט מסיימת את השליש הראשון, כדאי לי כבר להתחסן או לחכות שיעבור השליש הראשון? מה ההמלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שלישי נגד קורונה רצוי לעשות
פרופ` דוד בידר29/08/2021להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ובדיקות דם בהיריוןדנה29/08/2021
האם בהריון של שני עוברים אחרי טיפולי ivf , שעושים שקיפות עורפית למחרת גם צריכה לעשות את הבדיקות דם? או ב 2 עוברים לא עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עושים בדיקת שקיפות עורפית לאחר IVF
פרופ` דוד בידר29/08/2021עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בהריון וטיפול IVF אצל רופאדננה28/08/2021
לא ממש מצליחה להבין.. אני אחרי טיפול ivf בהריון ברוך השם הייתי אצל רופא פרטי באותה תקופה. כרגע אני הלכתי כבר לרופא נשים של הקופה.
בסיום הביקור אצל הרופא נשים של הקופה הוא רשם לי רשימה של בדיקות שניתן (כך רשם "ניתן") לבצע במהלך הריון:
1. בדיקות סקר גנטיות במכון גנטי כגון cf... ועוד.. (לא הרחבתי לך פה)
2. Niptבדיקת dna עוברי בדם אמהי
3. שקיפות עורפית
4. סקירת מערכות מוקדמת
אך מלבד שקיפות וסקירת מערכות שאמר בעל-פה לעשות שבסדר הזמנתי..
לא אמר ולא הסביר על השאר..., האם אני לא חייבת?? מה זה ניתן ?? לא לעשות? ניתן זה אפשרות לא.. מה אני אמורה להבין מזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות המופיעות בהוראות משרד הבריאות
פרופ` דוד בידר29/08/2021אני חושב שמה שהרופא התכוון שאת יכולה לעשות את כל הבדיקות שמופיעות בהוראות משרד הבריאות אבל אף אחד לא מכריח אותך לעשות.
בכל אופן את היית צריכה לשאול אותו שיסביר לך על כל בדיקה, מה הפלוסים והמינוסים של הבדיקה ומה הבדיקות אומרות.
אם את לא רוצה מיחסו של הרופא תחפשי רופא אחר שמסביר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר 12 יום החזרת עובר טריקארין28/08/2021
12 יום אחרי החזרת עובר טרי שלא צלחה קיבלתי מחזור.
שלשום (שבוע לאחר סיום הוסת) התחילו להופיע כתמים ורודים/חומים ביחד עם כאבים כמו לפני מחזור,
אתמול קיימתי יחסים, כאב לי מאוד, הייתה תחושה של שריפה פנימית הרגשתי שהנרתיק ממש מתכווץ.
למה זה קורה? הגיוני שאני לקראת עוד וסת?
בנתיים הכאבים נרגעו אבל ההפרשות ממשיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבדוק אותך על מנת לתת תשובה
פרופ` דוד בידר29/08/2021צריך לבדוק אותך על מנת לתת תשובה.
אך אם זה חולף זה קשור לתהליכי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)