מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון תאומים - הריון בסיכוןנירית20/09/2021
חג שמח
בת 43, לאחר 9 טיפולי ivf נקלטתי להריון בשעה טובה.
נמצאת בשבוע 8+3. עד כה לא קיימנו יחסים כי אני מרגישה רע באופן כללי-
בחילות הקאות הכל שום דבר לא פסח עליי.
הרופאה המליצה לא לקיים יחסים עד לסוף הטרימסטר מאחר וזה הריון בסיכון גבוה וקיום היחסים גורם להתרחשויות ברחם. בעלי נחרד.
אשמח לקבל חוות דעתך
תודה ובשורות טובות לכל המטופלות אמן כן יהיה רצון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` דוד בידר20/09/2021לא יודע מה הכוונה ״ התריחשויות ברחם״.
בעלך צודק שנחרד.
אין מניעה מיחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 7............אני19/09/2021
אני אחרי הזרעה
והיום עשיתי בדיקת דם ויצא בטא 7!
האם יכול להיות שהבטא יעלה או שלא לקוות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך נמוך אולם בכל מקרה אם לא תקבלי מחזור הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פתלוגית והבהרהרבקה19/09/2021
שלום רב
קיבלתי תשובה של הבדיקה הפתלוגית לאחר הוצאת פוליפ בגודל 3
אודה להבהרה מה זה אומר
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ שביר ללא ממצא פתולוגי חריג,מבחינה זו הוצאתו מהווה את הטיפול האולטימטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטו מוקפא או סבב נוסףאלין19/09/2021
פרופסור שלום,
אודה לדעתך לגבי סוגיה הבאה:
יחידנית,בת 42
עד כו עם אחוז ואיכות ההפריות טוב.
לפני שנה הריון תאומים לא זהים שפסק הדופק של שניהם בשבוע 9.
החודש החזרת בלסטו מוקפא באיכות AB שממנו יצא הריון כימי.
נשאר עוד בלסטו מוקפא באיכות BB.
אומרים שלאחר הריון גם אם הוא כימי יש יותר סיכוי להריון נוסף לכן השאלה האם כדאי להחזיר מוקפא הנ״ל או עדיף להתקדם לסבב הבא?
כמובן בתנאי שהקופה תאשר.
תודה מראש,
אלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר19/09/2021קודם כל ,הריון כימי לא נותן שום דבר שנקרה סיכויים יותר להריון הבא.
לגבי מה שאת כותבת זה קשור לגיל הביציות ומכאן לטיב העוברים.
בגלל הגיל והזמן כדאי לעשות שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטון נמוך למרות שימוש בקרינוןמיטל19/09/2021
המחזור לי מאוד קצר - 23 ימים אבל קבוע. אומנם זה עכשיו כל 23 ימים אך בעבר זה היה 26 ולפניו 28 וכו וכל זמן מה הוא מתקצר אבל נשאר קבוע לאורך זמן. אני כיום בת 39. בעבר נכנסתי להריון בלי בעיה בכלל. עכשיו כשאני מנסה אני לא מצליחה. עברתי 3 סבבים של הזרעות כאשר בפעמיים הראשונות לא טופלתי עם תומך פרוגרסטון. בסבב האחרון טופלתי ועדין אחרי 14 ימים בעודי משתמשת בתכשיר קבלתי. לאחר מכן עברתי לIVF שם נשאבות לי ביציות והוחזרה לי ביצית מופרת אחת. לאחריו טופלתי באנדומטרין 3 פעמים ביום. גם הפעם אחרי 14 יום מהביוץ קבלתי מחזור. מבדיקת הדם שעשו לי ראיתי שרמות הפגרסטון הן 5.5 למרות השימוש בתכשיר 3 פעמים ביום. זה הגיוני? עשיתי צילום רחם ולא מצאו כלום. יש לי רזרבה שחלתית טובה מאוד, גם הרירית מצויינת: עובי 9. למה אני מקבלת אחרי 14 יום למרות התכשיר? מה יכולה להיות הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר19/09/2021בטיפולי הרעה לא צריך שום תמיכה בפרוגסטרון למרות שיש רופאים שמאמינים בכך.
בהפריה חוץ גופית, אם נעשתה שאיבה ולא היה הריון, לא תעזור שום תמיכה ויגיע וסת ופרוגסטרון ירד.
הדימום מגיע 11-14 יום מהאוביטרל אם אין הריון.
לכן קרה לך מה שקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון נמוך למרות השימוש בתכשירי פרוגרסטון
מיטל19/09/2021תודה על התשובה. שאלת המשך. בעיקרון במצב טבעי, אני מקבלת וסת 10 ימים אחרי הביוץ במקום 14 הנורמליים. כשאני משתמשת בתכשיר פרוגסטרון, הצלחתי להחזיק 14 ימים עד לקבלת הוסת. האם יתכן שיש לי לי בעיה בגופיף הצהוב שהוא לא מפריש פרוגסטרון מספיק? זו הסיבה שנתנו לי תמיכה. והאם יתכן שזו הסיבה שאני לא מצליחה להיקלט? ואם כן, מה האופציות לשיפור ההצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקה של הגופיף הצהוב הנה בהחלט בעיה העלולה למנוע השתרשות והפלה מוקדמת,לכן השריית ביוץ יעילה ומתן תמיכה בפאזה זו של המחזור עשויה לתת מענה הולם
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי20/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אי ספיקה של הגופיף הצהוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2021ראי תשובתי להלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגרסטון נמוך למרות שימוש בתכשיר פרוגרסטון
מיטל20/09/2021אכן, זו הסיבה שנותנים לי תמיכה. אך יתכן שזה לא מספיק? התמיכה מאפשרת לי להגיע ל14 ימים אחרי הביוץ אבל טרם הצלחתי להקלט. בעברי הצלחתי להקלט בפעם הראשונה. צריך להגדיל מינון? מה עושים כדי לשפר/לאפשר להכנס להריון? עוד מינון של פרוגרסטון? כלומר במקום 3 טבליות אנדומיטרין לקחת 6 או 9 ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר20/09/2021זאת לא הבעיה שאת לא ניקלטת
אני גם לא חושב שיש דבר כזה שהגופים הצהוב לא מפריש מספיק ושזוהי סיבה לאי הצלחה.
עובדה שקיבלת תמיכה וזה לא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית לא מתעבה לאחר כריתת שחלותהילה19/09/2021
שלום. אני אחרי כריתה מניעתית של השחלות והחצוצרות ובטיפולים במטרה להרות. לפני הכריתה עברתי הריון טבעי תקין ולידה תקינה. לפני הטיפולים עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית והכל תקין. עברתי 3 טיפולים של נטילת אסטרופם והרירית לא מתעבה ולכן הטיפולים הופסקו (באחד הטיפולים נתנו לי גם מדבקות אבורל). בטיפול האחרון היא הגיעה ל6.1 ממ אך לא היתה סדירה. לפני הטיפול האחרון גם עשו לי פיפל.
האם יש עוד מה לנסות, מה לעשות? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולים אפשריים לעיבוי רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2021מטרת הטיפול הינה הגברת זרימת הדם לרירית הרחם באופן ישיר או עקיף, במטרה להביא לשיפור איכות רירית הרחם ועובייה. הדבר נעשה בעזרת חומרים הבאים:
1. אספירין במינון נמוך (אם כי סקירת מחקרים עדכניים מצאה כי לשיטה זו אין עדיפות מבחינת שיעור ההשתרשות).
2. פנטוקסיפילין שמשפר את זרימת הדם, עם או בלי ויטמין E, עשוי לשפר את הצמיחה של רירית הרחם ואת שיעור ההשתרשות.
3. סילדנפיל (כן, החומר הפעיל של ויאגרה!), תרופה המרחיבה כלי דם וכך משפרת את אספקת הדם לאברי הרבייה והרחם. טיפול זה יעיל גם לאחר ניתוח להפרדת הידבקויות תוך רחמיות.
4. הוספת ויטמין E (עם או בלי ארגינין) משפרת את תגובת האפיתל הבלותי של רירית הרחם ומעודדת יצירת כלי הדם המזינים את הרירית.
מהן השיטות החדישות לשיפור רירית הרחם?
מחקרים עדכניים מצביעים על אמצעים חדישים לשיפור התפקוד של רירית הרחם, שלא הגיבה לטיפולים הקודמים:
1. עירויים חוזרים לרירית הרחם עם G-CSF - Granulocyte colony-stimulating factor: מדובר בחומר שיכול לגייס תאי אב לאזור הפגוע ברירית הרחם ולעבות אותה. הוא ניתן ביום מתן זריקת הביוץ (HCG) ויומיים מאוחר יותר, לפני החזרת העוברים לרחם. הזלפה איטית של החומר לרחם עשויה לשפר את התגובה של רירית הרחם ולסייע להליך ההשתרשות.
2. שימוש בתאי אב (stem cells): שימוש בתאי אב ממקור עוברי או מרקמה כלשהי בגוף עשוי להביא להתמיינות תאי האב המושתלים ברירית הרחם לתאי רירית רחם. טיפול זה עשוי להצמיח רירית תקינה באזור הפגוע, למשל לאחר גרידה או ניתוחים, ובכך לאפשר עיבוי טוב יותר של רירית הרחם ולשפר את שיעור ההריונות המתקבלים במצבים של רירית פגועה ודקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהן ההנחיות כלליות להחזרת עובריםניצן18/09/2021
היי.
מהן ההנחיות לפני ואחרי החזרה?
מה לגבי שחייה אחרי? ריצה?
אשמח להנחיות כלליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביום ההחזרה יש לדחות נטילת תכשירים וגינלים לאחר ההיזרה,למלא שלפוחית שתן לקראת ההחזרה,אחרי ההחזרה יאין מניעה מכל פעילות שאינה אירובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לאחר החזרה מה מותר ומה אסורדנה יום טוב18/09/2021
היי,
הייתי שמחה לדעת מה פחות מומלץ לעשות לאחר החזרת עוברים?
כמה זמן אחרי מותר לשחות?
ומה לגבי קיום יחסי מין?
והאם יש סכנה לצאת לרוץ בימים שלאחר ההחזרה?
(רצה ושוחה הרבה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מותר לשחות,אני ממליץ להמנע מיחסי מין 4-5 ימים לאחר ההיזרה מצב המקביל חהליך ההשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי לאחר החזרת עובר מוקפא בלסטואלינור18/09/2021
פרופסור שלום,
החזרת עובר מוקפא בלסטו. בדיקת דם ראשונה לזיהוי הריון מראה בטא 84 ופרוגסטרון 60.
לתמיכה קיבלתי דופסטון 2x ו אוטרוגסטן 2x.
בדיקה חוזרת לאחר 4 ימים (בגלל יום כיפור), בטא צנחה ל 29,3
אם אני מבינה נכון, אין סיכוי בהריון הזה?
יש לציין שהחזרה הייתה על בסיס טבעי אחרי סבב שבו נשאבו 15 ביציות ואסטרודיול הגיע לממדים של 18,000, לכן במחזור שבו החזרתי מוקפא זה לגוף לקח זמן להגיע לביוץ, קרה לי פעם ראשונה דבר כזה שלגוף לקח זמן לחזור לעצמו.
הוסת הייתה ב 9.8 והחזרנו הפריה יום 5 ב 3.9
האם זאת יכולה להיות סיבה לאי הצלחה והיינו צריכים לוותר על החזרה בחודש שבו לגוף לקח זמן להגיע לתנאים להחזרה?
תודה רבה מראש,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2021לטעמי היה צורך במתן תמיכה מייד לאחר איתור הביוץ הטבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מעובה לאחר היסטרסקופיה ניתוחיתרבקה18/09/2021
שלום רב
ב12.8 עשיתי ניתוח להוצאת פוליפ בגודל 3 ס"מ.
וכך רשום: בסקירת רחם פוליפ בקיר קדמי בגודל כ3 סמ.
באבחנתית: רשמו בכלל בקיר רדמי בלט- כפל רירית? לפניו יוצא מקיר ימני פוליפ 0.5 סמ.
לאחר הניתוח שהוצא עשיתי אחרי מחזור אולטרסאונד ביום ה9 ועדיין נראה כך רירית תלת שכבתית עם 2 ממצאים 4 על 7 ו3 על 3 ממ.לא נצפו זרימות בחלל.נצפו זרימות בהיקף הרירית.
אמורים לתאם לי שוב אבחנתית לפני טיפול פוריות.
האם יכול להיות שהיה פוליפ קטן שפוספס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות קיימת,אם כי היסטרוסקופיה ניתוחית הייתה אמורה לתת מענה הולם להוצאת הההצאים החריגים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הצפי לקבלת וסת והאם סינרל מעכב וסתמתוחה16/09/2021
היי
וסת אחרונה 12.8, בדרך כלל הווסת מגיעה כל 27-28 יום כך שלפחות מבחינה זו אני באיחור.
שאיבה 5.9, החזרה 8.9, כל העת מאז השאיבה בתמיכת סינרל בלבד (עקב חשש מגירוי יתר, שאיבה גדולה).
במידה וחלילה לא יהיה היריון, מה הצפי לקבלת וסת? האם סינרל מעכב וסת? (עובדתית אני כבר באיחור של 8 ימים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצפי לקבלת וסת לקראת ה-21 -20-לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום עבור שליחת זרע מהארץ לחו״לאיריס15/09/2021
שלום רב,
בנסיונתנו להיכנס שוב להריון והפעם בקנדה, נתבקשנו להעביר זרע שהוצא בארץ ושמור במרכז רפואי שמיר, לקנדה, מקום מגורינו. אני, והקליניקה פה (בקנדה) התכתבנו במשך חודשיים עם מכון לפוריות הגבר במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) בסופו של דבר לאחר התכתבויות רבות התקבל האישור להעביר את הזרע. במהלך ההתכתבות שלי עם הנציגה מטעם בנק הזרע בארץ, היא רשמה שהיא לא יודעת כמה כל התהליך הזה יעלה בכלל כי לא יצא להם להעביר זרע לחול והיא צריכה לבדוק. עכשיו שסוף סוף יש לנו את האישורים ואפשר להתקדם הלאה בנק הזרע בארץ דורש מאיתנו 3000 ש"ח!! על הטיפול בכל העניין. יש לציין שמה שהם עשו זה להוציא את התיק מהארכיון לענות על מיילים ולשלוח את הטפסים הנדרשים. מורגש ממש שהסכום שהם מבקשים הוא רנדומלי ואין תקדים לכך. כאילו שהם מחזיקים את הזרע, ששייך לנו כבן ארובה, כי אם לא נשלם את הסכום המגוחך הזה הם לא יעבירו את הזרע הלאה. האם בכלל מותר להם לדרוש תשלום על כזה דבר??
אציין עוד שאנחנו משלמים אלפי דולרים לחברת השילוח עצמה שהיא עושה את כל תהליך העברה.
כבר מותשת נפשית מכל התהליך 😓. אשמח לעזרה בעניין.
תודה מראש,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה זרע שקנית אז את יכולה להוציא אותו ללא תשלום
פרופ` דוד בידר15/09/2021אם זה זרע שקנית את יכולה להוציא אותו ללא תשלום אך בשביל זה צריך לכתוב להם מכתב מעו״ד המבקש להוציא הזרע לאלתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דמי טיפול לזרע שהם מקבלים מח"ול אנחנו צריכים לשלם על זה
איריס15/09/2021הזרע הוא של בעלי. הוא הוצא ממנו. הם טוענים בגלל שנעשתה פה עבודה בלתי רגילה שזה בעצם חיפוש בתיק והתכתבות במיילים, ובגלל שיש דמי טיפול לזרע שהם מקבלים מח"ול אנחנו צריכים לשלם על זה. אפשר לפנות לעו"ד לקבל מכתב כזה בכל זאת? האם זה יכול לעזור? ולאיזה עו"ד אני צריכה לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בנק הזרע מיידע על עלויות והייתם צריכים לדעת מה הבנק לוקח כאשר הוא מקפיא זרע
פרופ` דוד בידר15/09/2021זה כבר סיפור אחר מה הכוונה שהוציאו ממנו? בניתוח?
אז בנק הזרע מיידע על עלויות והייתם צריכים לדעת מה הבנק לוקח כאשר הוא מקפיא זרע.
בכל אופן אםשר לקחת הזרע על ידי מיכל לבד ולא צריך לשלם הרבה כסף לחברת שילוח, שהם למעשה לא עודים שום עבודה להבדיל מבנק זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליחת זרע מהארץ לקנדה ותשלום
איריס15/09/2021כן זה הוצא ממנו בניתוח. אנחנו שילמנו כבר על כל העלויות של שמירת הזרע בבנק הזרע. התשלום שהם מבקשים זה בנוסף. אנחנו כן משלמים לחברת שילוח כי הם בעצם יוצרים קשר ומבצעים את העברה. המיכל מגיע מחברת השילוח עצמה. אנחנו מרגישים כאילו הסכום הזה מאוד רנדומאלי, פשוט בחרו מספר על סמך כלום. בנק הזרע אמור לתאם את העברה לחברת שילוח ולמסור מידע שיש להם על הזרע לקליניקה שהוא מעביר אליה את הזרע, וזוהי בעצם עבודתם פה. זה מרגיש לא חוקי הסכום הזה, כי זה משהו ששייך לנו וכמו שכבר ציינתי דמי שמירת הזרע כבר שולמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי אין בעיה לשלם עבור שירות חיוני של הכנת הזרע להעברה בתנאים אופטימלים והשלמת כל הערכים הפרוצדורליים הנדרשים,השאלה היא כמובן אם אין ניצול לרעה בסכומים מוגזמים העושקים את המטופלים בגלל העדר אלטרנטיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליחת זרע מהארץ לקנדה וסכום גבוה
איריס18/09/2021זו בדיוק ההרגשה. שהם מנצלים את המצב לקביעת מחיר חסר תקדים. אין לנו בעיה לשלם סכום על ההכנה ועל עבודתם עד כה אבל 3000 ש"ח שאין להם על סמך מה לקבוע את השירות ( זו םעם ראשונה שיוצא להם לעשות משהו כזה ואנחנו גם לא חתמנו על שום דבר כזה), נראה מוגזם מאוד. אל מי אני אוכל לפנות לעזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להיריון אם ב3.9 הייתה הזרעהחני14/09/2021
שלום דר
לקחתי אויבטרל בתאריך 2.9
בתאריך 3.9 הזרעה
המחזור שלי קצר סביב 21-23 יום
לפי החישוב שלי הייתי אמורה לקבל וסת בתאריך 12.9
ביצעתי היום בדיקת בטא ויצא שליל, אני יודעת שזה מוקדם... פשוט הפעם הבאה שאפשר להיבדק זה רק בראשון.
בהזרעה הקודמת קיבלתי וסת בדיוק בזמן הרגיל...
אשמח לדעתך, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד הבדיקה שלילית אז אין היריון
פרופ` דוד בידר14/09/2021כל עוד הבדיקה שלילית אז אין הריון. זה נכון שעשית מוקדם את הבדיקה אך הורמון ההריון יכול להגיע גם מוקדם יותר.
בלי בדיקה חוזרת אין תשובה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמיה חסימתית - icsi ומדוע לא ניתן לבצעMery14/09/2021
שלום,
בעלי אובחן עם אזוספרמיה חסימתית.
האם ככלל מיועד זוג שהבעל עם אזוספרמיה ל-icsi, מדוע לא ניתן לבצע הפריה בivf? האם בגלל שאין נוזל זרע כיוון שמגיעים שאיבת זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה בIVF וכמות הזרע קטנה
פרופ` דוד בידר14/09/2021עושים הפריה ב IVF אלא שבגלל שכמות הזרע קטנה , בלקיחת זרע מהאשכים צריך לעשות מיקרומניפולציה, כי להפריה רגילה צריך הרבה זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נטילת אספירין בעת היריוןטלי14/09/2021
בת 49 הריון שני לאחר תרומת ביצית...שבוע17. ברקע גסטריטיס נוטלת לוסק רק כשיש צרבות ולא באופן קבוע. הומלץ להתחיל בנטילת אספירין 100. האם יש צורך ליטול לוסק מדי יום לפני שלוקחים אספירין, כדי למנוע החמרת גסטריטיס ודימומים בקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תקחי אספירין בכלל אין צורך
פרופ` דוד בידר14/09/2021אל תקחי אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)