מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגרסטרוןאם לשניים26/01/2010
אני שואלת שוב מאחר ודילגו על שאלתי: מה ניתן לעשות כאשר רמת הפרוגרסטרון עולה ל - 5 עוד טרם הביוץ? (מדובר במחזורים טבעיים ללא הורונים עם מעקב זקיקים ובדיקות דם על מנת לתזמן את הביוץ). קראתי שהפרוגרסטרון צריך להיות עד רמה של 4 יחידום טרם הביוץ... וכאשר הרמה גבוהה , יש פגיעה באיכות הביצית.. האם זה נכון? ואם כן ,האם מתן סטרואידים יכולים לעזור במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר P
פרופ' שחר קול26/01/2010כן, מינון קטן יחסית של סטרואידים (פרדניזון 5 מג ליום) עשוי להקטין רמת הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה עם גונל אףאני26/01/2010
החודש עוברת IUI עם גונל אף 75 (לאחר 2 הזרעות עם ביוץ טבעי שנכשלו) עקב בעיית זרע של בעלי.
לאחר הזרקת 7 ימים גונל אף 75 תוצאות בדיקת דם ביום 24.1 היו:
LH 9.2
E2 2384
PROG. 5.1
באותו יום (24.1) הזרקתי בערב גונל 75 ולמחרת(25.1) אוביטרל 250, היום בערב (26.1) ההזרעה.
שאלותיי:
1. מה הסיכוי להריון מרובה עוברים לאור הנתונים הנ"ל?
2. האם גונל אף מקדים את הביוץ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל לטיפול
פרופ' אלכס סימון26/01/20101. סיכויים להריון מרובה עוברים בכל גרימת ביוץ 25%
2. לפי תגוובת הזקיקים גונאל יכול להקדים את הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, יש לי עוד שאלה
אני26/01/2010האם הפרוגסטרון לא גבוה מדיי(5.1) , מקריאה בפורום הבנתי שזה כבר ערך של ביוץ, ואני עוד הזרקתי גונל באותו יום ולמחרת אוביטרל, האם ייתכן שהביוץ כבר התרחש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זו רמה סבירה בגרימת ביוץ
פרופ' אלכס סימון26/01/2010רמת KH מעידה שעדיין לא היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי הריון?שרון25/01/2010
שלום רב לצוות,
בחודש שעבר קיבלתי הורמונים להגברת הזקיקים.
בתאריך 19.12.09 קיבלתי זריקת אוביטרל ולאחריה היינו במגע טבעי.
לאחר מועד הביוץ קיבלתי "תמיכה" הכוללת אספירין.
עשרה ימים לאחר הביוץ היה לי דימום חזק שנמשך כשישה ימים שהנחתי שהוא מחזור מוקדם ולכן לא עשיתי בדיקת הריון.
לאחר מחזור זה לא קיבלתי הורמונים, הפרוטוקול היה להיות במגע טבעי ביום ה-14, להתחיל להזריק דקפפטיל 01 מהיום ה- 18, ביום ה- 28 לעשות בדיקת הריון. במידה ואין הריון לעשות פיפל ולהתחיל IVF.
היום, היום ה- 28 למחזור, עשיתי בדיקת בטא כמותית והתוצאה שהתקבלה: 79,408 IU/L
אני מניחה שזה הריון אך לא מבינה מה מספר זה אומר.
האם יש אפשרות שהדימום החזק שהיה לי אינו מחזור ונגרם מהאספירין או מסיבות אחרות?
האם למספר זה יש קשר לכמות עוברים ואיך ניתן לחשב את גיל ההריון.
מה עליי לעשות עכשיו?
אודה אם תעזרו לי לעשות סדר בבלגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' אלכס סימון26/01/2010רמת ההורמון גבוה. ברמה כזו צריך לראות שקית הריון בתוך הרחם ולחשב לפיה את גיל ההריון. אשר על כן בצעי בדיקת על קול בדחיפות ופני עם התשובה לרופא המטפל. ההריון ככל הניראה מהמחזור בו קיבלת אוביטרל. הדימום שהיה לא היה וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שרון26/01/2010פרופ סימון- שלום ותודה רבה על התשובה המהירה.
האם יש צורך לעשות בדיקה על קולית בדחיפות?
אני כמעט בת 40.
יש לי שני ילדים בני 10 ו- 7 מהריונות ספונטניים ותקינים.
הסיבה שהייתי בטיפולי פוריות ן-IVF הוא אי הצלחה להכנס להריון נוסף מזה 4 שנים מסיבה לא ברורה.
הייתי שמחה לעבור את ההריון הזה, כמו את ההריונות הקודמית- בצורה הטבעית ביותר, עד כמה שניתן. לכן חשוב לי לדעת כמה דחופה הבדיקה העל- קולית והאם המשך מעקב ההריון יכול להיות במרפאה הרגילה ולא אצל רופא פוריות?
שוב תו-דה ר-ב-ה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת על קול
פרופ' מרתה דירנפלד26/01/2010לא בדחיפות אבל בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על החוצפה- שאלה אחרונה בהחלט
שרון26/01/2010סליחה על ההפרעה שוב-
האם הדימום שהיה לפני 29 יום יכול להיות מסוכן? מה ההסבר שיכול להיות לו (זה היה דימום מאוד חזק)
ושןב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל חזרה
פרופ' אלכס סימון26/01/2010האם ההריון תקין כשהיה דימום?
האם לאור הטיפול יש אולי תאומים?
האם הדימום מעיד על בעיה בהריון?
התשובה - תבצעי על קול ופני לרופא נשים כבל מרפאה שהיא. אין מקום לנהל את מהלך ההריון באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון ופרופ' דירנפלד
שרון26/01/2010חזרתי עכשיו מבדיקת על-קול.
נצפה שק הריון+ דופק המתאים לשבוע 7+2 (מה שתואם את מועד הזרקת האוביטרל...)
תודה שהייתם שם ברגע קריטי!
בהצלחה ואל ייאוש לכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולנו רגועים! בהצלחה
פרופ' אלכס סימון26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות כמובן, 27/12
ליאת26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בטאיעל25/01/2010
שלום רב
שאיבה בוצעה ב19/1
החזרה ב22/1
הזרקת חצי אמפולת אוביטרל ב24/1
מתי ניתן לבצע בדיקת דם לבטא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי25/01/2010אפשר לבדוק , 12 יום לאחר ההחזרה. הבעיה שרצוי להתרחק כ 10 ימים מהאוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5/2/10
פרופ' אלכס סימון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וסת מועטאני25/01/2010
שלום,
אני נמצאת בטיפולי פוריות (כנראה בעיה מכנית, בשל ניתוח בצוואר הרחם). עברתי 5 הזרעות ללא הורומונים, הזרעה 1 עם איקקלומין שגרם לרירית דקה והזרעה 1 עם גונאל F, אך לצערי טרם נכנסתי להריון.
לפי כל הבדיקות (הורמונליות, בדיקת זרע, צילום רחם) הכל נראה תקין.
האם לדעתכם יש צורך לעשות בדיקות נוספות?
אני לא יודעת אם יש לזה איזושהי השפעה, אבל הדימום הוסתי שלי ממש מועט- יום אחד של דימום הצורך בערך 2 פדים + 3-4 ימים של הכתמות בלבד בהם אין צורך בפד, אלא בתחתונית בלבד. כמו כן, הדם מאוד דליל.
בבדיקות אולטרסאונד שאני עושה כחלק ממעקב זקיקים הרירית שלי תמיד יפה ונעה בין 8 מ"מ ל-10 מ"מ לקראת הביוץ.
האם הדימום הוסתי המועט עלול להעיד על בעיה כלשהיא, למרות שלכאורה הרירית מספיק עבה לקראת הביוץ? האם קיימת בדיקה אשר עשויה לאתר בעיה ברירית, במידה וקיימת והאם הייתם ממליצים לי לעשות בדיקה זו?
אשמח לקבל מענה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול26/01/2010מציע היסטרוסקופיה.
יתכן ויש חסימה חלקית של מוצא הרחם לכיוון הנרתיק לכן הדימום כה מועט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותגלי25/01/2010
שלום,
אני מנסה להכנס חהריון מזה 7 חודשים. הרופא שלח אותי לבדיקות הורמולנליות שיצאו תקינות.
ולבדיקה נוספת ביום ה-24 למחזור בה יצא :Progesterone= 44.8
מה משמעות התוצאה?
בנוסף ,כשבוע אחרי ביוץ באופן קבוע מתחילות לי הפרשות חומות שהופכות ונהיות כהות ומאסיביות.האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי25/01/2010רמת הפרוגסטרון מעידה שהיה לך ביוץ החודש. ההפרשות האלה בד"כ חסרות משמעות מבחינת הפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחסויה דחוףףףף25/01/2010
ב- 15/1 הוחזרו לי שני עוברים יפים. ב-19/1 הוזרקה לי חצי אמפולה של אוביטרל. היום עשיתי בדיקת הריון. האם האוביטרל יכול להשפיע על התוצאה? כי התוצאה הראתה הריון זעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' אלכס סימון25/01/2010אוביטרל הוא למעשה הורמון של ההריון. על כן יתכן שזה מה שנמדד על ידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
חסויה דחוףףףף25/01/2010האם אפשר לחזור על התשובה כדי שאבין למה התכוונת.? עשיתי בדיקת דם ב-I.V.F והאחות אמרה שאעשה בדיקה חוזרת. האם יש סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ' אלכס סימון25/01/2010אם מזריקים אוביטרל מקבלים תשובה שגויה כאילו יש הריון. רמת בדיקת הדם או קצב העליה של בדיקת ההורמון להריון תלמד אם הבדיקה הראשונית שגויה או אמיתית להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
חסויה דחוףףףף25/01/2010תודה רבה לך על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי משספר שאלות..רונית25/01/2010
שלום רב,
בת 27,בעלי בן 30 מנסים להכנס להריון שנה וחצי ללא הצלחה
עברתי לטיפול במרפאת פוריות במרכז בריאות האשה ברעננה ואני אמורה להתחיל טיפול בזריקות להשראת ביוץ מאחר והביוץ שלי אינו סדיר ולעיתים גם לא מגיע בכלל...
אני ביום 43 אחרי ווסת והיום ביצעתי בדיקות ולהלן התוצאות:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
320
Progesterone Urgent | nmol/l | *
24.5
HCG-B Quantitative (B) | | 2 IU/L -קטן מ
בנוסף-עשיתי היום מעקב זקיקים:
עובי רירית: 8.3
מס' ציסטות צלולות
ללא נוזל דוגלס
שחלה ימנית: נצפו מס' זקיקים קטנים
שחלה שמאלית: נצפו מס' זקיקים קטנים
בנוסף-ערכנו בדיקת זרע,התוצאות יהיו ביום ה' הקרוב
ברצוני לשאול מס' שאלות:
אני מבינה שהתרחש ביוץ לפי הבדיקות-אפשר לדעת מתי?האם בימים האחרונים ?
ואם התרחש ביוץ-מדוע ישנם עדיין זקיקים קטינים בשחלה. זה תקין או שזה מעיד על כך שאני פוליציסטית?
כמו כן, מה פרוש "מס' ציסטות צלולות" במעקב זיקים?
אשמח לתשובתכם..תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ -
פרופ' אלכס סימון25/01/2010הבדיקות מעידות כי היה ביוץ ועתה נותר להמתין או להריון או לוסת. אומנם נכון, הביוץ אינו סדיר ועל כן גם הוסת אינה סדירה.
זקיקים קטנעם תמיד יש בשחלה, אם כמותם רבה ומבנה השחלה אופיני לשחלות פוליציסטיות, אזי התשובה כן. הרופא הרואה את השחלה בעל קול יוכל לאמר לך אם המבנה של שחלה פוליציסטית.
גם לי לא ברורה התשובה. מה גודל הציסטות? היכן נצפו? האם לזקיקים קראו ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.שאלה נוספת..
רונית25/01/2010אפשר לדעת לפי הבדיקה מתי היה ביוץ?
יכולה להיות רמת פרוגסטרון כזו ללא ביוץ או שבטוח בייצתי?
לגבי הציסטות- רשמו שהן ברחם. "מספר ציסטות צלולות"
לא כתבו גודל או משהו בסגנון
את מעקב הזקיקים ביצעה טכנאית ולא רופא...הרופא אמור לראות את התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי היה ביוץ
פרופ' אלכס סימון25/01/2010לא ניתן לדעת מבדיקה בודדת
ציסטות ברחם - למעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפלה מחייבת דימוםיפית25/01/2010
שלום רב ,
אני בשבוע 8.5 ועד בדיקת הדופק הכל היה תקין . גם הדופק נראה בשבוע מתאים .
למרות כל זאת יש לי הרבה חששות לגבי המשך תקין של ההריון ואני מנסה לבדוק כל סימן שיאשר או ישלול את תקינות ההריון בין בדיקת רופא אחת לאחרת .
שאלתי האם יש סיכוי שלמרות שהכל היה תקין ויש דופק תתרחש הפלה
שאלה שניה היא האם חייב להקיים דמם שמבשר רעות במקרה של הפלה או שיכול להיות שהעובר יפסיק להתפתח ולא יהיה דימום למרות ההפלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול25/01/2010סיכוי טוב שהכל יהיה בסדר.
יתכן שהדופק יפסיק ללא כל תופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסויה דחוףףףף25/01/2010
היום עשיתי בדית דם להריון. התוצאות הראו 12 בטא האחות אמרה שמסתמן הריון זעיר ולחזור לעשות בדיקת דם נוספת. האם יש תקווה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאים היקרים שלנו יענו...
ליאת25/01/2010בטח שיש...
תעקבי אחרי הבטא שמכפילה את עצמה בעז"ה בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת ויציב..
פרופ' שחר קול25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
חסויה דחוףףףף25/01/2010תודה לשניכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה12
פרופ' אלכס סימון25/01/2010הרמה נמוכה ויש לחזור עליה בעוד יומיים לודא את משמעותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הריון?מיכל25/01/2010
ב14.1 הוחזרו לי שני עוברים יומיים לאחר שאיבה שבוע לאחר מכן עשיתי בדיקת דם שיצאו טובות מאוד לדברי האחות, היום בבוקר 11 יום לאחר ההחזרה ו-15 יום לאחר זריקת הכוריגן עשיתי בדיקת הריון בייתית ויש לי פס חלש מאוד האם זה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס זה פס
ליאת25/01/2010אכן אם היה פס אפילו חלש אז יש הריון....
תעשי בדיקת דם, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת...
פרופ' שחר קול25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!
מיכל25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' סימון או לכל מי שפנוי..מייקי25/01/2010
שלום ,
ביום 12 בינואר הוחזרו לי 2 עוברים.
הרופא שלי בעין כרם הורה לי לעשות בדיקת הריון רק ביום 27 בינואר..
האם אפשר לראות משהו לפני??
לאחר ההחזרה לקחתי זריקה של אוביטרל ואני לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופם + 3 נרות אנדומטרין ביום.
מה התפקיד של הכדור ושל הנר ? מאוד חשוב לי לדעת ולא להכניס לגוף באופן אוטומטי עזרים שאין לי מושג מה הם.
חשוב לי לציין שלעיתים במהלך היום אני מרגישה ממש כמו כאבי מחזור.. מה זה יכול להיות?
אודה ביותר לתשובתך ל-3 השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה....
מייקי25/01/2010ממש אשמח לאיזו תגובה לשאלתי, אנא, מניחה שידוע לכם שלא ניתן לעשות סלקציה במענה לשאלות הנובעות מלחץ ומתח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאי
פרופ' אלכס סימון25/01/2010אילו היינו עונים מיד לכל שאלה מול המחשב, לא היה לנו זמן לבצע החזרות של עוברים. בקיצור, הרופאים גם עובדים קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לבצע בדיקה להריון אחרי IVF
פרופ' אלכס סימון25/01/2010אפשר לראות תוצאות 12 יום לאחר ההחזרה. במקרה שלך 24 לינואר. על מנת שלא יהיו שאלות ובדיקות גבוליות שקשה להסיק מהן מסקנות קבעו בהדסה להמתין 14 יום לאחר ההחזרה על מנת לתת תשובה בדוקה. במקרה שלך 26 ינואר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאי שלום
פרופ' שחר קול25/01/2010בדיקת הריון - 14 יום לאחר השאיבה.
אסטרופם = אסטרוגן.
אנדומטרין = פרוגסטרון.
כאבי מחזור - שכיחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותאני*25/01/2010
ברוך השם הריון IVF רביעי , הוחזרו 2 עוברים טריים בדיקות בטא והכל טובות . יש לי כמה שאלות
1. מכיוון ושנכנסתי להריון IVF שני (מוקפאים) בסוף לא נמצא דופק ועברתי גרידה , מה הסיכוי שהריון זה יצליח עד הסוף ( אני מודאגת בגלל הנסיון שעברת) האם טריים זה מבטיח אחוז הצלחה גבוהה יותר?
2. היה לי גירוי שחלתי ולקחתי דקאפטיל היום אני לוקחת גסטון ואווריל כתמיכה , האם גירוי יתר ישפיע על המשך ההריון עד הסוף או אין קשר ( היום אני לא מרגישה בכלל כאבים)
3. יש לי הפרשות לבנות עד צהובות -זה טבעי במהלך ההריון?
4. חשבתי על דיקור לחיזוק ההריון ושיפור מצב רוח ורציתי דעת רופא האם כדאי ואם כן מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות;
פרופ' שחר קול25/01/20101. סיכוי טוב שהכל יהיה בסדר.
2. לא ישפיע.
3. כן
4. לא מתמצא בדיקור. אין דבר כזה : חיזוק הריון". הריון תקין לא זקוק לחיזוקים. הריון לא תקין יפול למרות חיזוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום 24 למחזוראני25/01/2010
שלום רב,
ביום 24 למחזור בצעתי בדיקת דם לבדוק באם היה לי ביוץ בחודש זה:
התוצאות הן
pmol/L 767 ESTRADIOL (E-2)
- nmol/L 24.5 PROGESTERONE
האם זה אומר שהיה לי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם כן - היה ביוץ
פרופ' אלכס סימון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אני25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפעדי25/01/2010
אני בת 33 ועשיתי בדיקת פאפ לפני 3 שנים שיצאה תקינה וקראתי שיש לבצע בדיקה כזו כל 3 שנים, אני לפני טיפול IVF שני בגלל בעיית זרע ורציתי לעשות את הבדיקה, יש לי תור לרופא להתחלת טיפול ביום ה-12 של המחזור.
1. האם ניתן בשלב זה של המחזור לבצע את הבדיקה
2. האם הרופא שלי שהוא בכלל מומחה לפוריות ולא גניקולוג רגיל יסכים לעשות לי את הבדיקה? כלומר האם הוא ערוך לכך מבחינת הערכה לבדיקה והשליחה שלה למעבדה? כי אחרת אם צריך ללכת לרופא אחר זה בעיה מבחינת קופת החולים.
3. האם אכן מספיק לבצע את הבדיקה כל 3 שנים בגילי?
4. האם בגלל הטיפולים כדאי לבצע את הבדיקה לעיתים קרובות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ
פרופ' מרתה דירנפלד25/01/20101. האם ניתן בשלב זה של המחזור לבצע את הבדיקה-----כן
2. האם הרופא שלי שהוא בכלל מומחה לפוריות ולא גניקולוג רגיל יסכים לעשות לי את הבדיקה? כלומר האם הוא ערוך לכך מבחינת הערכה לבדיקה והשליחה שלה למעבדה? כי אחרת אם צריך ללכת לרופא אחר זה בעיה מבחינת קופת החולים---גם רופאמומחה פוריות יודע לעשות פאפ.אני מאמינה שאם תסבירי לו מה הבעיה הוא ייעזוא לך
3. האם אכן מספיק לבצע את הבדיקה כל 3 שנים בגילי?.......מקובל לעשות כל שנה במשך 3 שנים עוקבות ואם כל הבדיקות תקינות עוברים לפעם בשנה
4. האם בגלל הטיפולים כדאי לבצע את הבדיקה לעיתים קרובות יותר? ....לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)