מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיגרנהאמא לשניים22/01/2010
שלום רב
הנני בטיפולי הזרעות על בסיס טבעי ללא הורמונים. לצערי בכל הטיפולים עד כה בערך כשבוע לאחר ההזרעה יש לי כאב ראש נוראי ולאחר כמיה ימים מגיעה הווסת. האם הכאב ראש מצביע על ירידת ההורמונים ועל כשלון הטיפול?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא לשניים
ד''ר דוד ישי22/01/2010אני לא מכיר קשר כזה. יתכן שגם כאב הראש וגם התקצרות המחזור קשורים ללחץ שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת...ליאת22/01/2010
לפני שנה עברתי IVF ראשון בגלל בעיית זרע עקב וריקוצלה נשאבו 13 ביציות 9 עוברים ממיקרומניפולציה, הוחזרו 2 שלא נקלטו ומיד בביוץ שלאחר המחזור הוחזרו 2 מוקפאים אחד נקלט אבל עברתי גרידה בגלל הפלה נדחית (שק עריון ללא קוטב עוברי). טיפלנו בוריקוצלה והיה שיפור משמעותי אז כיוון שיתר העוברים לא שרדו בדרך ניסינו 2 השבחות והזרעות שלא הצליחו אז חזרנו לIVF למרות שבדיקת זרע כבר ממש טובה ויכולים כביכול להרות טבעי ובין לבין הטיפולים ניסינו ולא הצליח אז חזרנו לIVF נשאבו 9 ביציות 5 במיקרומניפולציה נוצרו 3 עוברים והיתר הפריה רגילה ולא נוצרו עוברים כלל, הוחזרו 2 עוברים שלא נקלטו והשלישי לא הוקפא כי הפסיק להתפתח.
כעת אני לקראת פרוטוקול ארוך מהתחלה כין אין מוקפאים והפעם לא נקח סיכון ונבצע מיקרומניפולציה לכל הביציות.
אצלי כביכול הכל תקין עברתי גם צילום רחם אחרי הגרידה ומלבד מעט קושי במעבר של היוד בחצוצרה אחת שנפתר במהלך הצילום הכל תקין.
מבחינת כמות הביציות והפרייתן ואיכות העוברים יש הצלחה אך למרות זאת אין השתרשות, האם מלבד התמיכה שעל פי תוצאות בדיקת דם ועובי הרירית היתה טובה, מה ניתן עוד לעשות על מנת להעלות את הסיכוי להשתרשות שמשום מה דווקא המוקפא כן השתרש רק שעל הביוץ הטבעי שלי אז אולי משהו בכל זאת לא מספיק טוב בתמיכה? מה השלב הבא או שאין שלב הבא להתקדם אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי22/01/2010הנסיון שלך מלמד שאין לנו יכולת טובה לזהות את העוברים בעלי הפוטנציאל הגבוה להצליח. אין מה להתחיל בבדיקות נוספות או לשנות את הטיפול ( בטח לא בשלב זה ) , אלא להמשיך בסבלנות. העובדה שהרית מעטדדת , למרות שהוא הסתיים כפי שהסתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוד ניתן לעשות?
ליאת24/01/2010אין דבר נוסף שניתן לעשות כדי להעלות את הסיכוי להשתרשות? יותר תמיכה? פיפל? דבק כימי או משהו כזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ליאת24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ליאת24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עלי???
ליאת25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי25/01/2010סוגים שונים של דבק נוסו עם תוצאות לא טובות. אפשר לעשות פיפל או ניקוב של מעטפת העובר. גם כאן התועלת לא הוכחה ואם כן רק במצבים מיוחדים.
כמו שאמרתי אם לא תתיאשי ותתמידי בטיפול , תצליחי . אין כאן קסמים ולא פטנטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדנה22/01/2010
שלום
ביום ד בבוקר עשתי בדיקת דם-פרוג 5.1 אסטרוגן509
ביום ה בבוקר(אתמול)-פרוג 12, אסטרוגן235
האם התרחש ביוץ ומתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' אלכס סימון22/01/2010יום ג ככל הנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פוריות?שרון22/01/2010
שלום.
אני כ ארבעה וחצי חודשים אחרי ניתוח קיסרי לידה ראשונה. בת 36 .
בעבר מחזור סדיר. אין גלי חום.
שאבתי מעט חלב כחודש מהלידה. כיום לא שואבת ולא מניקה.
קיבלתי מחזור אחרי 7 שבועות מהלידה ואז הוא נעלם לכחודשיים ו 3 שבועות.
עשיתי פרופיל הורמונלי כחודשיים אחרי המחזור (בתקופה בה לא הייתי במחזור)
FSH- 17.6
E2 - 868
אחרי כ חודשיים ושלושה שבועות קיבלתי מחזור וביצעתי פרופיל הורמונלי ביום ה 3 למחזור.
על מה מעידות התוצאות שנראות לי לא טובות?
האן יתכן כי ההורמונים עדיין לא מאוזנים בשל הלידה?
האם כשלון שחלתי?
תודה
שרון
מצ"ב הפרופיל ההורמונלי.
| mIu/l | (TSH
2.98
Prolactine | mIU/l | *
91
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
15.8
FSH | IU/l | *
24.9
Estradiol (E2) | |
קטן מ | 200 pmol/L -
Testosterone Total |
קטן מ 1.5 nmol/L -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובתו של פרופ' סימון
פרופ' שחר קול22/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לי מאודאירינה22/01/2010
שלום! אני מאוד מודגת
ב06.01 החזרה של 3 עוברים של 4 תאים(שאיבה ב4.01 )
ב18.01 -
E2 -695
PROGSTERON-59
HCG-B -79
ב20.01
E2-970
POGSTERON-69.2
HCG-B-257
היום ב22.01
E2-1049
PROGESTERON-65.4
HCG-B-562
כול הבדיקות ביחידןת של מכבי
מכבלת UTROGESTAN 100 3*3 ביום
שאלה למה ירד פרוגסטרון אפילו שזה ירידה לא משמעותית
תענולי בבקשה מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משמעותי
פרופ' שחר קול22/01/2010אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד תלת מימדדנה22/01/2010
שלום,
אני מנסה להרות כשנה, כל הבדיקות תקינות, איקקלומין והזרעות לא הועילו. כעת חושבת לבצע צילום רחם. לא הייתי מעולם בהריון, לא עברתי הפלות/גרידות ולא היו לי דלקות. אני כמובן חוששת מאוד מהצילום וברצוני לדעת האם במקרה שלי ניתן לבצע אולטרסאונד תלת מימד במקום צילום רחם? מה צילום הרחם בודק שאולטרסאונד לא בודק? לא הצלחתי להבין את ההבדל..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' שחר קול22/01/2010פרט לחלל הרחם, הצילום מדגים את החצוצרות לכל אורכן, וכן דפוס פיזור חומר הניגוד באגן.
א.ס. יכול להדגים יפה את הרחם, אך לא את החצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי - מה אומר?שרון22/01/2010
שלום.
אני כ ארבעה וחצי חודשים אחרי ניתוח קיסרי לידה ראשונה. בת 36
קיבלתי מחזור אחרי 7 שבועות מהלידה ואז הוא נעלם לכחודשיים ו 3 שבועות.
אחרי כ חודשיים ושלושה שבועות קיבלתי מחזור וביצעתי פקופיל הורמונלי ביום ה 3 למחזור.
על מה מעידות התוצאות שנראות לי לא טובות?
תודה
שרון
מצ"ב הפרופיל ההורמונלי.
| mIu/l | (TSH
2.98
Prolactine | mIU/l | *
91
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
15.8
FSH | IU/l | *
24.9
Estradiol (E2) | |
קטן מ | 200 pmol/L -
Testosterone Total |
קטן מ 1.5 nmol/L -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי
פרופ' אלכס סימון22/01/2010אומנם יש חריגות מהתקין אולםבדיקה אחת אינה מבססת איזה שהיא אבחנה. מציע לך לפנות לרופא נשים מטפל שיחזור על הבדיקה, יתשאל אותך לגבי אי סדירות המחזור, הנקה, הופעת גלי חום וכו'. ואם יש צורך ישלח לבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטוןמירי21/01/2010
אני נוטלת פרוגילוטון מזה 5 ימים לניקוי רירית הרחם.
דימום טרם הופיע.
מתי כן אמור להופיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' אלכס סימון22/01/2010פרוגילוטון אינו מנקה רירית. הוא דומה לטיפול בגלולות אך אינו מונע ביוץ. הוא מסדיר את המחזור ועל כן הווסת תגיע רק בסיום החפיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל - פרופסור סימון.מירי21/01/2010
בבדיקת היסטרוסלפינגוגרפיה שלי, {לפני שנים} - הודגמה התרחבות של חצוצרה בחלק הדיסטאלי, ולא היה פיזור .
סיכום: סקטוסלפינגס בחצוצרה 1. אני מבינה שזה מחייב כריתה לפני תרומת בצית.
כיום, ב - u.s הרופא טען שאין בעיה משמעותית .... ואין צורך בכריתה......
המוזר הוא, שבאותו היסטרוסלפינגוגרפיה נמצא: רחם דו קרני.....
אח"כ מנהל מחלקה טען שמדובר ב - ספטום ... {לפי u.s ].
אח"כ רופא אחר מומחה , עשה לי היסטרוסקופיה ושלל ... רחם דו קרני ... שלל ספטום .....
וטען שהרחם הוא .... קשתי. עברתי אצלו 2 הזרעות שלא צלחו.
בקיצור, 4 רופאים מומחים וכל אחד אומר משהו אחר......
השאלה הגדולה שלי בהקשר להתרחבות החצוצרה.
כיום, רופא מומחה לא ראה בעיה ב - u.s
אני בת 49, רווקה , ללא ילדים. לפני תרומת בצית.
מה לעשות ?
הצילני בבקשה ובתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות החצוצרה
פרופ' אלכס סימון22/01/2010קשה לייעץ מבלי לראות את הצילום או העל קול . בכל מקרה, אני נוהג שלא להמליץ על כריתת חצוצרה אם ההתרחבות אינה ניראית בעל קול בצורה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל - פרופסור סימון היקר מאוד.
מירי22/01/2010באמת ? שימחת אותי מאוד !
לא לכרות את החצוצרה משום שב - u.s לא נראתה בעיה משמעותית {כדברי הרופא}. ?
מה זה אומר ? לעבור תרומת בצית ולא לעבור לפרסקופיה ?
איך יתכן שלפני שנים נראה התרחבות ולא היה פיזור וכעת: "לא משמעותי " ?
היתכן והתוצאה דאז, נבעה מהתרגשות שלי ? כדברי הרופא כעת ?
תודה לך מקרב לב.
תבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
פרופ' אלכס סימון23/01/2010מירי שלום
אם שמת לב ציינתי כיצד אני נוהג בנתונים שקיימים בידי. רופאים שונים חושבים שונה בנתונים דומים. על כן אני מציע לך לדבוק בהחלטות של הרופא שמטפל בך כרגע מפני שהוא יעשה את המאמץ המקסימאלי עבורך כדי להצליח. אם הוא חושב שאת צריכה ללכת ישירות לתרומת ביציות ללא לפרוסקופיאה. זה מה שצריך להתבצע. במקרה זה, דעתו כדעתי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אלכס סימון, אין עליך !
מירי23/01/2010פרופסור אלכס סימון היקר מאוד,
דרך המסך אני קולטת את טוב ליבך, האיכפתיות שלך והמקצועיות כמובן.
טוב שישנם רופאים, בעיקר פרופסורים שניתן לשוחח עימם בגובה העינים.
לו הייתי ירושלמית, הייתי בוחרת בך בתור הרופא שלי.
אגב: אתה הוא האחראי על תרומת בציות בהדסה עין כרם ?
תבורך , תבורך , תבורך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשני21/01/2010
שלום,
איך אני יודעת מה הם ימי הביוץ כאשר ....
ב-4 החודשים האחרונים המחזור בא כל פעם בתאריך אחר!
ב-/10 18
ב-18/11
ב-24/12
ב-21/1
ומה הם ימי הביוץ , בביוץ הקרוב ???
תודה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי הביוץ
פרופ' אלכס סימון22/01/2010הביוץ מופיע 14 יום לפני בוא הווסת. אם אינך יודעת בוודאות מתי יגיע הווסת לא תוכלי לדעת מתי יום הביוץ. במחזור של 30 יום הוא היה ביום ה-16, במחזור של 36 יום הוא היה ביום ה-22 לוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהלילך21/01/2010
היום קיבלתי וסת ואמורה להתחיל טיפול בפוריגון לקראת הזרעה .
אני מעוניינת לטבול במקווה ולא רוצה להיות במצב שההזרעה והביוץ יהיו לפני הטבילה.
האם נכון שבמקרה כזה נהוג לקחת פרוגינובה החל מהיום ה 1 לווסת ?
ומה צפוי לקרות ? המחזור אמור להיפסק ? ואז אני בעצם לא אמורה להתחיל הטיפול בפוריגון ביום 3 ?
אשמח לקבל הבהרה בעניין זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה וביוץ
פרופ' אלכס סימון22/01/2010מתן פרוגינובה המכיל הורמון אסטרוגן מעקב את תחילת גיוס הזקיקים ולכן ניתן להתחיל את הפיורגון מאוחר יותר ולכן גם הביוץ יופיע מאוחר יותר, וכשזה נעשה בהוראת רופא מטפל במספר ימים מתאים ופרוטוקול טיפולי מתוזמן, הביוץ יגיע אחרי הטבילה. הפני את הבעיה לרופא שלך והוא יתן את הפרוטוקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלגל21/01/2010
אני כבר אחרי 3 הזרעות שכשלו, בשל גילי המתקדם (41) הועברתי ליח' להפרית מבחנה באחד מבתי החולים, בשיחה הראשונה עם הרופא ביחידה נאמר לי שעליי לרדת במשקל, שאלותיי ה:
1. האם יש קשר בין השומן לכשלון ההזרעות ולמה לא נאמר לי בשבעת חודשי ההזרעות שעליי להוריד במשקל.
2. מאוד קשה לי בתקופה של טיפולים הכוללים הורמונים לשמור על אכילה נכונה, לשיטתי ההורמונים האלו גורמים לתיאבון מתגבר שאין לי כל כך שליטה עליו.
מה דעתכם, רופאים יקרים , נא תשובתכם תודה רבה ושבת שלום גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
פרופ' אלכס סימון22/01/2010עודף משקל משבש את המחזור החודשי, משבש את הופעת הביוץ ולעיתים מחייב התערבות להבאת הביוץ. ירידה במשקל גורמת לירידה בהתערבויות הרפואיות הנדרשות להשגת ביוץ ומטרת הרופא בסופו של דבר להפחית בצורך בהתערבויות השונות. גם הריון קל יותר במשקל נמוך יותר. למשקלא אין קשר להזרקת הזרע. לכן, פני לדיאטנית להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' סימוןLיצן קטן אחד21/01/2010
מהיכרותי את פרופ' סימון,(מהדסה עין כרם בירושלים)
מחובתי לציין כי מדובר באדם משכמו ומעלה,
יודע להקשיב,להסביר, ומעניק יחס חם.
אני ממש מברכת על הצטרפותו לפורום זה-בטוחני כי כולנו נצא נשכרות מכך!
ולפרופ' סיון היקר-ברוכה הבאה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח"ח
פרופ' אלכס סימון22/01/2010תודה על קבלת הפנים המאירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה או IVFמ21/01/2010
שלום ד"ר,
.אני בת 32 ובעלי בן 40.היה הריון אחד ספונטיני לפני 5 שנים שהסתיים בגרידה יזומה שהסתיימה בהצלחה. לפני כשנתיים ושמונה חודשים לידה בניתוח קיסרי בגלל משקל 4250 של העובר. הריון היה ספונטני. אנו מנסים מזה כשנה וארבעה חודשים להכנס להריון. טופלתי באיקקלומין כ 3 חודשים אך לא נקלט הריון. נשלחתי לצילום רחם ובו המעבר בחצוצרה השמאלית היה תקין אך המעבר בימנית היה מאוד מאוחר והפיזור לא היה ברור. בנוסף בבדיקת היסטרוסקופיה הכל תקין. בדיקת זרע של בעלי תקינה מלבד המורפולוגיה שהינה 2%.בביקור שהיה במרפאת פוריות הציעו טיפול בהזרעה בשילוב עם פיוריגון _(מינון 50) ואוביטרל . בדיקת א.ס אגן קטן היתה תקינה . בדיקת פאפ גם תקינה.בדיקות דם להורמונים תקינות. שאלתי היא האם עם ממצא כזה של צילום רחם יהיה יעיל לבצע הזרעה והאם לא כדאי לעבור ישר ל IVF. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI או IVF
פרופ' אלכס סימון21/01/2010החצוצרות יכולות להיות תקינות למרות שצילום הרחם מחשיד שיש בהן בעיה. הצילום עלול להיות בלתי תקין בגלל בעיה טכנית. אין סיבה להתפתחות חסימה בחצוצרות ועל כן כדאי לנסות טיפול בפיורגון והזרקת זרע לפני IVF. טיפול של הזרעה (IUI) מהווה גם פיתרון מקובל במקרים של מורפולוגיה ירודה של הזרע. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
מ21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת פרוגסטרוןדפנה21/01/2010
אני בת 43, לא מעוניינת בלקיחת גלולות, מעוניינת לאפשר הריון ספונטני אם יתרחש.
לאחרונה אי סדירות בוסת, שמתבטאת במחזורים קצרים של 19 יום ואז 3 ימים הכתמה קלה כהקדמה לווסת.
הרופא רשם לי פעם ביום 2 כדורי דופסטון 10 מג'. החל מהיום ה-11 למחזור.
בעבר קיבלתי אוטרגסטון, החל מהיום ה-14 למחזור למשך שבועיים, ובעקבותיו נכנסתי להריון.
מה ההבדל בין הדופסטון לאוטרגסטון?אני מבינה ששניהם מהוים תוספת פרוגסטרון. האם הם חזקים באותה מידה?
מה מבינהם מהווה תוספת פרוגסטרון שמהווה חיכוי לכמות הפרוגסטרון הטבעית של הגוף?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון או אוטרוגסטאן
פרופ' אלכס סימון21/01/2010נכון, שניהם תחליף לפרוגסטרון. אוטרוגסטאן הוא ממש פרוגסטרון ולכן "יותר טבעי". דופסטון הוא תחליף הפועל כמו פרוגסטרון. שניהם יעילים באותה מידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דפנה21/01/2010האם 2 כדורי דופסטון 10 מג' שקולים לכדור אחד של אוטרגסטן 200 מג' או ליותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופסטון
פרופ' אלכס סימון21/01/2010כל תרופה והמינון המומלץ שלה. דופסטון 10 מ"ג - שני כדורים יעשו את העבודה כמו אוטרוגסטאן 2 כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)