מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לאחר IVFרעות07/02/2010
שלום,
לאחר החזרה, קיבלתי בטא חיובית. ב-US יש דופק.
1. נאמר לי שיש לי גירוי יתר קל.
עד איזה שבוע השחלות ממשיכות להיות מוגדלות או "גירוי יתר קל"?
2. אם אני בשבוע 7+2 האם אומרים "שבוע 7 " או "שבוע 8"?
3. האם מעדיפים שלא לבצע בדיקת סיסי שליה לאחר IVF בשל הסיכון המוגבר לעומת מי שפיר?
(אינדיקציה- גיל בלבד, בת 40)
4. האם יתכן ותהינה בחילות רק לאחר אכילה, ולא בבוקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לאחר IVF
פרופ' אלכס סימון07/02/20101. גירוי קל אינו משמעותי ויכול להמשך אף עד שבוע 12
2. כשתינוק הוא בן 7 חודשים אומרים שהוא בשנה הראשונה לחייו. אם כן את בשבוע השמיני להריונך.
3. אני אישית מציע בדרך כלל מי שפיר
4. בחילות יתכנו בכל עת. בדרך כלל חולפות עד שבוע 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ - האם התרחש ביוץ???רות07/02/2010
היום נצפה זקיק עכור וזקיק 18 (רירית 5.2)
בדיקות דם: E2 - 336 pg/ml ו Prog - 1.26 ng/ml
ביום רביעי נצפה זקיק 17 (רירית 4.2)
בדיקות דם: E2 - 215 pg/ml ו Prog - 0.30 ng/ml
האם התרחש ביוץ???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא התרחש
פרופ' אלכס סימון07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל07/02/2010
שלום. החזרת 3 עוברים ב.22/2
ב3/2 בטא146.6
פרוגסטרון 127.2
אסטרדיול 7504
ב7/2 בטא 865.8
פרוג 127.2
אסטרדיול 11742.0
עד כמה שהבנתי העליה של הבטא טובה, מה המשמעות של העליה של האסטרדיול??? והאם תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה
פרופ' שחר קול07/02/2010העליה טובה.
אסטרדיול גבוה מעיד על פעילות נמרצת של הגופים הצהובים.
תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יעל07/02/2010לוקת אנדומטרין פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרעאני07/02/2010
האם ניתן לתת את הדגימה בבית ולהביאה למעבדה?
(קופ"ח מכבי ת"א).
כיצד זה משפיע על תקינות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול07/02/2010אפשר.
להקפיד על שמירה בחום הגוף.
רצוי לקצר הזמן בין הנתינה לבין הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות נונוגןקאר07/02/2010
אחרי זריקת דקפפטיל שנלקחה לפני שבועיים וחצי בתאריך 19.1 ובתאריך 2.2 התחלתי מונוגן של 2 אמפולות ועכשיו אחרי 5 זריקות כאלה לא נמצאה כל תגובה למונוגן נאמר לי להתחיל 3 אמפולות מהיום שזה היום ה6 להורמונים האם לא היתה תגובה למונוגן בגלל הדיכוי שעדיין פעיל והאם בגלל זה צריך עכשיו טיפול ארוך יותר של הורמונים או שידוע ש 3 אמפולות ישפיעו לטובה ולבסוף האם זה מעיד שהטיפול נכשל ועד כמה זריקות של מונוגן אפשר לקבל בטיפול אחד האם יותר מ14 ימים זה אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול07/02/2010כן, אפשר יותר מ - 14 יום.
הטיפול לא נכשל, ועדיין יש סיכוי תלגובה שחלתית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
קאר08/02/2010אני מאד מודאגת האם זה שעד אחרי הזריקה החמישית עדיין לא רואים תגובה רואים שהסיכוי קלוש או שזה קורה ככה תמיד כאשר לוקחים דיכוי של דקאפפטיל ויש עדיין סיכוי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להיריון ספונטני?לי07/02/2010
מלאכי הרפואה שלום רב,
עברתי חוויה קשה בשבוע שעבר. אני מטופלת ב ivf כבר תקופה. בשנה האחרונה עברתי 3 הפלות פעמיים נפל אחרי ivf השני אחרי החזרת מוקפאים ובפעם השלישית נקלטתי ספונטנית אחרי הפלה שנייה אבל לצערי בשבוע 8 פסק דופק ועברתי גרידה.
בשבוע שעבר אחרי הכנה של חודש בטיפול בדקפפטיל 0.1 ובהמשך גם ב -פיוריגון 100 הגיע זמן שאיבת הביציות זה היה יום א' שעבר. (באולטרסאונד יומיים קודם בשישי היו מלא זקיקים בשלים וטובים בשתי השחלות)
נכנסתי לשאיבת ביציות ובמהלך הטיפול פגעו לי בכלי דם ונוצר דימום גדול בבטן עד כדי שפעולת השאיבה הופסקה במיידית כשבשחלה שמאל בכלל לא הספיקו לגעת וגם בימנית מה שהוציאו לא היה טוב. אחרי 10 דקות הוכנסתי לחדר ניתוח לניתוח כשיש דימום רב בבטן. בנוסף קיבלתי מנות דם בחדר ניתוח על מנת לייצב אותי. בקיצור מהטיפול לא יצא כלום אבל הייתי רוצה לדעת אם יש סיכוי כן להיקלט ספונטנית כמו שהצלחתי בפעם האחרונה כי ככל שידוע לי שכשהגוף מלא בהורמונים מהטיפול הקליטה אמורה להיות קלה יותר??? או שאני טועה??? ואין לזה קשר לכמות ההורמונלית בגוף???
אודה לכם על התייחסותכם בברכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול07/02/2010יש סיכוי אם היה קיום יחסים במועד המתאים, אם כי הדימום הרב מקטין הסיכוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה????
לי08/02/2010הכוונה שלי אם קיים סיכוי אחרי שאקבל מחזור כי בגוף יש המון הורמונים? האם זה יגדיל לי את הסיכוי? זה הצליח לקרות בהיריון האחרון שנקלטתי בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
טל08/02/2010לי
אני ממש הזדעזעתי לקרוא מה שקרה לך מפעולת השאיבה.
אפשר בבקשה לדעת באיזה בית חולים בצעת את השאיבה הזאת?
מקווה שתרגישי טוב.
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?מישהי07/02/2010
לאחר חודשים של טיפול הורמונלי, כעת טיבעי.
יום 18 למחזור: אין זקיקים. רירית: 4.5 אסטר' - קטן מ 200. פרוג- 7.3
מה קורה? הרחם נרדם? מתי ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי שכבר בייצה
פרופ' מרתה דירנפלד07/02/2010לפי הבדיקות ועליה של הפרוגסטרון כבר בייצת
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
מישהי07/02/2010תודה על התשובה המהירה אבל לא הבנתי איך בייצתי ללא זקיקים?
אולי הקלידו בטעות פרוג' 7.3 במקום 3.7 ?
אני בבדיקות כל יומיים מאז המחזור האחרון ולא היו זקיקים מאז המחזור. מה ההסבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי היו צריכים לעשות לך US זקיקים
אני07/02/2010בימים מוקדמים יותר 10-14 בערך - אז היו רואים זקיקים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה לבתקרן07/02/2010
שלום רב!
יש לי 3 בנים והייתי רוצה בת בעתיד. אך הייתי רוצה לעשות זאת עם התערבות רפואית שאכן בטוח יצא לי בת.
האם אפשרי לעשות זאת והיכן? הייתי רוצה יותר פרטים על כך... איך זה מתבצע וכו'...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
פרופ' מרתה דירנפלד07/02/2010משרד הבריאות מאפשר פניה לועדה לבחירת מין היילוד רק אחרי 4 ילדים מאותו מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה לבת
קרן07/02/2010ואם בכל זאת הייתי רוצה. אפשר באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה לבת
קרן07/02/2010ואם בכל זאת הייתי רוצה. אפשר באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לביוץ והזרעהרות07/02/2010
שלום רב,
במעקב ביוץ נצפה זקיק 17 (רירית 4.2) ביום 8 למחזור (אני בדרך כלל מבייצת ביום 11/12)
בדיקות דם: E2 - 215 pg/ml ו Prog - 0.30 ng/ml
נעשתה הזרעה ביום שישי (יום 10 למחזור)
היום (יום ראשון, יום 12 למחזור) נצפה זקיק עכור וזקיק 18 (רירית 5.2) בדיקות דם: E2 - 336 pg/ml ו Prog - 1.26 ng/ml
האם ניתן להעריך מתי התרחש הביוץ?
האם ההזרעה ביום שישי הייתה בטווח הנכון?
תודה מראש!
רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והזרעה
פרופ' מרתה דירנפלד07/02/2010אם הזרע תקין הוא יכול להשאר בנרתיק 24 שעות ויותר
וכדאי לגבות עם יחסי מין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי לומר בבקשהמתי התרחש ביוץ?
רות07/02/2010לפי הנתונים בהודעתי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי לומר בבקשהמתי התרחש ביוץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי לומר בבקשהמתי התרחש ביוץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,המחשב נתקע ושלח הודעות כפולות
רות07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא בן זוג כך שקיום יחסים במקביל
רות07/02/2010אינו אופציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהתותית07/02/2010
היי
לאחר הפלה ב-30.11.09 המחזור בושש מלהגיע
הרופא שלי נתן לי לקחת פרוברה 3*1 למשך 5 ימים נטלתי זאת מיום ראשון 31.01.10 ועד לחמישי 04.02.10 ביום האחרון לנטילה שכחתי לקחת את הכדור של הצהריים האם נורא?
עד היום לא הגיע המחזור
האם תקין או שמא עליי להמתין עוד מס' ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמתין מספר ימים
פרופ' אלכס סימון07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שנייהביבי07/02/2010
פרוטוקול ארוך:בת 44 fsh12.7 לפני ivf כבר10 ימים גונל 300 +3 אמפולות מנוגון ותרסיס נאסל לאף.היום היתי בusזקיקים ראו רק 2 זקיקים בגודל 12.מה לא בסדר? אולי לא תהיה שאיבה?אולי עוד המשך טיפול?רק בערב אדע תוצאות דם בחודשים ליפני עים גונל 150 בלבד היו זקיקים יפים יותר כבר ביום ההעשירי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ביבי
פרופ' אלכס סימון07/02/2010המינון הגבוה של תרופות ותגובה של שני זקיקים מעיד על רזרבה זחלתית נמוכה. בגיל 44 לעיתים התגובה טובה יותר ולעיתים נמוכה עד ללא תגובה כלל. הבסיס לתגובה יהיה תמיד שמדובר ברזרבה נמוכה. מה גורם לשחלה פעם להגיב יותר טוב ופעם לא להגיב, אינה ברורה.
הייתי מציע בשלב זה להמשיך בטיפול ולצפות ששני זקיקים אלו יתפתחו להיות ראויים לשאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותאני07/02/2010
אני בשבוע 10+3 ימים
לפני כמה ימים עשיתי בדיקות והנתונים האלה יצאו חריגים
מה זה אומר ומה ניתן לעשות
RBC 3.63
HGB 11.1
HCT 32.5
NEUTROPHILS% 73.0
NEUTROPHILS K/UL 7.96
IRON 149.1
VITAMIN B12 164.0
מצפה לתשובה
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בהריון
פרופ' אלכס סימון07/02/2010מציע לטפל בתכשירי ברזל בתוספת חומצה פולית לאור המוגלובין גבולי-תקין
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' סימוןלילך07/02/2010
התחילתי טיפול. אני צריכה לקחת כדורי יסמין 14 יום. קיבלתי ביום רביעי אחה"צ ובערב לקחתי כדור. אח"כ ביום חמישי לקחתי ב-9.00 בבוקר, שישי 9.00 בבוקר, בשבת שכחתי לקחת. היום יום ראשון שוב לקחתי ב- 9.00 בבוקר. האם הטיפול נהרס? האם לדבר עם האחיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על השכחון
פרופ' אלכס סימון07/02/2010לא יפריע לטיפול
לילך, בימים אלו אני מניח שכל תשומת הלב נתונה לטיפול , אז למה לשכוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגוןפאי07/02/2010
טיפולים קודמים קיבלתי פיוריגון והזריקה לא כאבה ובטח שלא אחריה.
בטיפול הנוכחי הרופאה עבר למנוגון (לנסות ביציות טובות יותר).
הזריקה עצמה לא כ"כ כואבת (חוץ מחוסר הנוחות בהכנתה) אבל אחרי הזריקה כואב מאוד. נפיחות במקום הזריקה שמקרינה לכל האזור שמסביב.
פעם ראשונה לקחתי בבטן ויומיים אח"כ לא יכלתי לישון על הבטן ולהתכופף. עברתי לאגן וגם שם לאחר הזריקה מתפתח כאב של מספר ימים (מתפתח תוך שעות ולאחר יום-יומיים הכאב יורד ואז שוב אפשר להזריק במקום). בינתיים לקחתי זאת 4 ימים.
האם הנ"ל סביר ? מה מוצע לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
תותית07/02/2010היי פאיי
נכון שזה לא נוח אך קיבלתי עצה מד"ר קול להניח על מקום ההזרקה לפני קרח זה בהחלט עוזר!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת מנוגון
פרופ' אלכס סימון07/02/20101. ניתן להמיס עד 3 אמפולות האמפולה אחת. זה יפחית את הכמות המוזרקת
2. שק קרח רעיון טוב
3. לאחר ההזרקה - מסג' לפזר את החונר
4. ניתן להזריק לתוך השריר ולא לתת עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר מנוגון
פאי08/02/2010הכאבים הם לא בהזרקה אלא כמה שעות לאחר מכן. כך שקרח לא עוזר.
ההזרקה בטוסיק (בשריר) פחות כואבת מבבטן אבל עדיין כאבים הנמשכים מספר ימים.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווחי לרופא ו...
פרופ' אלכס סימון08/02/2010בדקי עימו אם אפשר להחליף את התרופה למנופור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיוני
לימונית08/02/2010אם אינך אלרגית לתרופה, יכול להיות שאת מזריקה במקום כזה שאת נכנסת לכלי דם. אני מזריקה כבר המון טיפולים מנוגון, בד"כ זה בכלל לא כואב. הפעמים שזה כן כאב ואף צרב, הן פעמים שנכנסתי בטעות לכלי דם.
השתדלי לקבל הדרכה מסודרת מאחות איפה בדיוק כדאי להזריק. באופן כללי מזריקים ברבעון החיצוני של כל אחד מפלחי הישבן. עזה נוספת, כדאי לך לעשות זאת מול מראה, ולנסות להזריק לזירוגין, יום אחד בישבן הימני, ולמחרת בישבן השמאלי.
מה שבטוח, כדאי בישבן ואל בבטן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עובריםאלה07/02/2010
שלום,
אני בת 31, עברתי שלושה טיפולי IVF בעקבות בעיית זרע שיש לבעלי. בכל אחד משלושת הטיפולים נשאבו 10 ביציות ומתוכן הופרו בממוצע 8, אף אחד מהטיפולים לא הצליח ובאף אחד מהטיפולים לא הוקפאו עוברים. מאיזה סיבות מחליטים לא להקפיא עוברים? האם הדבר יכול להעיד על בעיה באיכות העוברים שהוחזרו בטיפול? או להעיד על בעיה באיכות הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים
פרופ' אלכס סימון07/02/2010לא מקפיאים עוברים שאיכותם ירודה וחושבים שלא יעמדו בהקפאה.
איכות עוברים ירודה יכולה לנבוע מאיכות ביצית, זרע, ההכנה לטיפול, ואיכות המעבדה המטפלת.
קשה לשים אצבע אצלך על הגורם המדוייק. ממליץ על התייעצות עם הרופא המטפל המכיר את המידע כולו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)