מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי קבלת מחזור לאחר הזרעהDora19/01/2010
אני 22 יום לאחר הזרעה (קיבלתי איקקולומין) ותמיכה של קרינון.
ביצעתי בדיקת הריון במעבדה וביתית ואני לא בהריון.
מה יכולה להיות הסיבה לאיחור של שבוע במחזור?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור?
פרופ' שחר קול19/01/20102 אפשרויות:
1. יש הריון, אך לא מאובחן בבדיקה ביתית.
2. לא היה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןד19/01/2010
כשאתה אומר להסתכל בשאלות נפוצות -
באתר הזה? איפה בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה למעלה מימין לאייקון של
לירון19/01/2010הוספת הודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לינק ממש מעל
פרופ' שחר קול19/01/2010רשימת השאלות והתשובות, ומתחת תמונות הרופאים.
]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאורד19/01/2010
שלום לכלום
האם ניתן לקבל מידע לגבי הבטא מה קצב ההכפלה שאמור להיות או בכלל מה צריך להיות
אני רואה שזאת שאלה שמטרידה כמה מיאתנו אז בבקשה עזרה כדי שנירגע
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול19/01/2010אמורה להכפיל עצמה כל יומיים בשלבים הראשונים להתפתחות ההריון.
סטיה מדפוס זה עלולה לרמוז על הריון לא תקין, או הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לאחר IVFהדר19/01/2010
שלום,
אתמול עשו לי הזרעה- IVF ,והיום בבוקר עשיתי בדיקות דם
את ההזרעה עשית לאחר שלקחתי איקאקלומין,פרוגונבה,ואוביטרל
התוצאת של הפרוגסטון- 7.5 ושל האסטרדיול 793 ,
רציתי לדעת אם אני אצטרך לעבור הזרעה חוזרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חובה
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה19/01/2010
שלום,
אתמול עשיתי בדיקת דם ובטא יצאה 173. מחר אני עושה שוב בדיקה וגם ביום שני הבא.
שאלתי היא האם מותר לקיים יחסי מין בתחילת הריון ? האם יש סיכון בכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואה התייחסות לזה בשאלות נפוצות
דנה19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואה התייחסות לזה בשאלות נפוצות
דנה19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך שאלות נפוצות
פרופ' שחר קול19/01/2010קיום יחסים אינו מפריע לתהליך השרשת העוברים ברחם. לכן במחזורי הפשרה אין כל מיגבלה.
לאחר מחזור "טרי" במהלכו בוצעה שאיבת ביציות יש לנהוג משנה זהירות, שכן השחלות עוברות טראומה די משמעותית במהלך השאיבה. ככל איבר שעבר טראומה, גם השחלות זקוקות למנוחה כדי להחלים ולהתאושש. לדבר משמעות רבה יותר, ככל מספר הזקיקים שנשאבו היה רב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלא הכפילה עצמהמיכל19/01/2010
לאחר טיפול החזרת שני עוברים. ביום 17/01/10 בטא 131 היום 19/01/10 בטא 219. הבטא אינה הכפילה עצמה. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול19/01/2010לא, אמורה להיות הכפלה. לכן יש להמשיך ולעקוב, וכאשר יתאפשר - לוודא מיקום שק ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת מוקדמת אחרי גונאל F+אוביטרלעדי919/01/2010
שלום,
החודש עברתי פעם ראשונה הזרעה עם הורמונים:
הזרקתי גונאל F במינון של 150 מיום 3 למחזור עד יום 8 למחזור.
ב-06/01 (יום 9 למחזור) הייתי במעקב זקיקים וראו שיש לי סה"כ 8 זקיקים ב-2 השחלות, מהם כ-4 בשלים. הרירית הייתה בערך 1 ס"מ.
באותו ערב הזרקתי אוביטרל בסביבות השעה 17:00 ולמחרת ב-07/01 עברתי הזרעה בסביבות 10:00 בבוקר.
בהזרעות הקודמות אשר היו ללא הורמונים (מחזור 1 היה עם איקקלומין, אך הרירית הייתה דקה) הוסת הגיעה 14 יום לאחר ההזרעה.
היום- 19/01 התחיל דימום שנראה כמו דימום וסתי אחרי שאתמול היו לי הכתמות קלות בלבד.
במידה והדימום שיש לי היום הוא אכן וסת, האם זה הגיוני שההזרעה הייתה ב-07/01 וקיבלתי וסת לאחר 12 יום ב- 19/01? האם זה עלול להעיד על בעיה?
האם עדיין יש סיכוי להריון?
אשמח לקבל תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם
פרופ' שחר קול19/01/2010לא, זה המהלך הטבעי במקרה ואין הריון.
הסיכוי להריון - קלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןנועם19/01/2010
אתמול בשעה טובה ביצעתי ביחידה בה טופלתי בדיקת דופק.
נאמר לי כי הכל תקין, אך יצאתי מבולבלת בנוגע לגיל ההריון.
במידה והשאיבה בוצעה ב-13 לדצמבר וההחזרה יומיים אח"כ,
באיזה שבוע אני נמצאת להריוני?
לטענת הרופא אני נמצאת בשבוע 6 וחצי אבל לפי החישובים המוכרים לי (של תחילת ספירה כשבועיים לפני השאיבה) אני נמצאת בשבוע מתקדם יותר.
תודה רבה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי שאלות נפוצות
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוגןקאר19/01/2010
החליפו לי בטיפול הנוכחי אצ הגונל f למונוגן כי נאמר לי שהוא יותר יעיל ויותר חזק האם זה נכון ומה ההבדל בניהם האם ההזרקה במונוגן גם כן ידידותית וניתן להזריק גם לבד האם זה ניתן להזרקה בטוסיק או גם תת עורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול19/01/2010מנוגון מיוצר משתן של נשים בבלות ומכיל 75 יח' FSH ופעילות של 75 יח' LH.
ניתן להזריקו לשריר (עכוז) או תת עורית (בטן).
גונל מיוצר בטכנולוגיה של DNA רקומביננטי, ולכן מכיל FSH הומאני בלבד.
אין מקום להשוואה מבחינת "חוזק".
לכל מטופלת יש להתאים הטיפול באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרב
לימונית19/01/2010מרב שלום,
המנוגון מופיע בצורת אמפולות של אבקה ואמפולות של נוזל. בעיקרון, לכל אמפ' אבקה יש אמפ' נוזל, אבל אפשר להמיס עד 3 אמפו' אבקה בממס אחד. כמו שאת יכולה להבין, זו זריקה שיש להכין ואינה מופיעה במזרק מוכן.
אני רוצה לעודד אותך להכין את זה בעצמך ולא להיות תלויה בגורמים אחרים. אני עושה את זה, ולמרות שזה קצת יותר מסובך, בסופו של דבר, לי, זה הרבה יותר נוח מכל תלות אחרת.
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרב
לימונית19/01/2010מרב שלום,
המנוגון מופיע בצורת אמפולות של אבקה ואמפולות של נוזל. בעיקרון, לכל אמפ' אבקה יש אמפ' נוזל, אבל אפשר להמיס עד 3 אמפו' אבקה בממס אחד. כמו שאת יכולה להבין, זו זריקה שיש להכין ואינה מופיעה במזרק מוכן.
אני רוצה לעודד אותך להכין את זה בעצמך ולא להיות תלויה בגורמים אחרים. אני עושה את זה, ולמרות שזה קצת יותר מסובך, בסופו של דבר, לי, זה הרבה יותר נוח מכל תלות אחרת.
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא היום 45, ביום ראשון 25לירון19/01/2010
היי רופאים יקרים,
בת 30, אחרי הזרעה רביעית שהתקיימה ב 3.1.10, נמצאת ביו"מ 37.
בטא ביום ראשון הייתה 25, היום בטא 45. במרפאה לא נשמעים מעודדים בכלל, ולמען האמת גם אני לא...
יש עוד סיכוי ל"הריון" הזה?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לירון
ורד19/01/2010היי לירון
בגלל שמצבי דומה לשלך ואני אמורה מחר לעשות בדיקת בטא נוספת רציתי לדעת למה התכוונת הבמרפאה לא נשמעים מעודדים האם יש ממה לחשוש יש עלייה מסויימת שצריכה להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לורד
לירון19/01/2010היי ורד,
במרפאה אמרו לי שהעליה בבטא לא טובה, אני לא כל כך יודעת למה לצפות, לכן ממתינה לתשובה של הרואים כאן.
אמרו לי לבצע בטא נוספת ביום חמישי, אבל לא לצפות יותר מדי.
מקווה שעזרתי,
ובעיקר מקווה שכולנו נתבשר בבשורות טובות בקרוב.
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון
ורד19/01/2010היי תודה על המענה
מאחלת בהצלחה וידיים מלאות בעזרת ה'
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה להתייחסות הרופאים. תודה :-)
לירון19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץד19/01/2010
האם אפשר לעשות U.S ובדיקת דם יומיים אחרי סיום לקיחת האיקקלומין כי הרופא בקש לעשות שלושה ימים אחרי נטילת הכדור האחרון.(אני צריכה לנסוע).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבוןליאת19/01/2010
איך אפשר להשתמש במחשבון הריון (על מנת לחשב את שבוע ההריון) בטיפולי IVF ??......
רשום שם להכניס את תאריך הווסת האחרון.........
מה אני אמורה לרשום במקום התאריך ווסת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי: "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה או IVFמ19/01/2010
שלום,
אנחנו מנסים להרות מזה שנה וארבעה חודשים.זהו הריון רביעי לאחר 2 גרדות יזומות והריון נוסף ספונטני שהסתיים בניתוח קיסרי עקב משקל גבוה של העובר.
אני אחרי 3 מחזורי טיפול באיקקלומין. הגבתי טוב לאיקקלומין אך לא נקלט הריון.בצילום רחם נצפה מעבר מאוחר מאוד של החומר בחצוצרה הימנית ופיזור לא ברור בחלל הרחם.בבדיקת זרע :נפח 2 מל',ריכוז 63 מל',תנועתיות 50%,מורפולוגיה 2%.בביקור במרפאת פוריות בתה"ש הוחלט לשלוח להיסטרוסקופיה והתחיל טיפול בפיוריגון עם הזרעות.שאלתי היא האם ניתן לראות חצוצרות סתומות בהיסטרוסקופיה ואם צילום הרחם העיד על כך,מדוע לא לעבור ישר לIVF.בנוסף,האם הזרעות יהיו יעילות עם מורפולוגיה כ"כ נמוכה? יש לציין כי בצילום הרחם,המעבר בחצוצרה השמאלית והפיזור היה תקין.אני בת 32 ובעלי כבן 40.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול19/01/2010הזרע הוכיח עצמו כבר 4 פעמים, כך שמבחינה ביולוגית הוא טוב.
הממצא בצילום הרחם אינו ברור: "פיזור לא ברור בחלל הרחם " -משונה.
אני מאמין שאת בידיים טובות ושאנשים מוסמכים שקלו את המצב בצורה טובה, והחליטו נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןR19/01/2010
עד איזה שבוע לוקחים את התמיכה אנדומטרין בדרך כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה שבוע
פרופ' שחר קול19/01/2010תלוי אם מחזור טרי או הפשרה.
תלוי ברמות ההורמונים.
תלוי ברוטינה של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביצוע PGDTALI19/01/2010
בוקר טוב, אני עומדת לעבור שאיבת ביציות, הפרייתן והקפאת עוברים. כיוון שאני נשאית למוטציה בגן BRCA אני רוצה לעשות PGD לעוברים. האם ניתן לבצע הליך זה לפני הקפאת העוברים או רק לאחר הפשרתם לפני ההחזרה לרחם? תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ההפשרה
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)