מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לדקטור קולמיואשת16/01/2010
שלום רב ד"ר
בת 23 וב14\11 פעם אחרונה שקבלתי מחזור .וב25\11 עברתי השבחה +איקקלומין .עד היום לא קבלתי ווסת .כבר חודשיים.ללא הריון ובדיקות hsgשלילית .ווללא ווסת היום עשיתי צילוםus עובי רירית2 ס"מ .כעת איחור בוסת קבלתי פרובירה -לא קבלתי מחזור וגם הריון שלילי .
רחם תקין עובי רירית 2 ס"מ טפולות תקינים .ונתנה לי הרופא הפנייה דחופה אלייך כי היום שבת אז אני מחכה לצאת שבת כדי לעשות תור .ואני לחוצה מאוד
כי גם יצא לי ורדי גפיים אז היא פוחדת לתת לי משהו לא בסדר וצריכה לעשות גם us לגפה שמלית .
אני חושבת הרבה ואין לי סבלנות עד שאני אזמין תור אצלך .אבל זה בקרוב בטוח .ההפנייה היא לאי פריון ואי סדירות בוסת.בעלי חולה סכרת ו3 בדיקות זרע לא תקינות .מה הוא התהליך הבא שאתה ממליץ לעשות ?עברתי 6 חודשים איקקלומין ואחרי זה אסטרופם ואוטרוגסטן ואיקקלומין ללא הצלחה ועוד חודש של אותם תרופות וזריקת אוביטרל והשבחה ב25 \11 ומאז לא קבלתי ווסת .אם אפשר ואם אתה יכול לתת לי מהזמן שלך ולעזור לי ולסביר לי מה התהליך הבא והאם יש סיכוי להרות ?אני ממיואשת וחסרת סבלנות ובדכאון .תודה מראש
תוצאות בדיקות זרע נפח 3.0 , ph7.5 ריכוז 20.0 מספר זרעונים כללי 60.0 אחוז תנועה טובה 5.0 אחוז בינוני 25.0 ואחוז איטית 20.0 זרעונים בתנועה 30.0 ואחוז צורת פתולוגיות 85.0
אילו תצאות זרע מה הדרך הטובה יותר לכנס מהר להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לענות
מיואשת16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה תודה!
מיואשת17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שאלה
מיואשת17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסרין שלום
פרופ' שחר קול17/01/2010הסיפור מורכב, ומסובך.
יעוץ בפורום הוא פשטני מידי.
יש מקום ליעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוהה?ויקי16/01/2010
שלום
אני בת 28 , אחרי הזרעות ולקראת IVF בגלל בעיות זרע.
FSH שלי 9.1 בדיקה לפני שנתיים
8.4 לפני שנה כמעט
זה נחשב גבוהה לגילי? חשבתי שאני עוד צעירה ויש זמן, אבל אולי נתוני FSH מצביעים על כך שיהיה לי גיל מעבר מוקדם המהרגיל?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ויקי
ד''ר דוד ישי16/01/2010ה FSH בתחום הנורמה. אפילו לא בתחום העליון שלה. לא נכון לנסות להעריך על סמך רמות אלה מה יהיה גיל המעבר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
ויקי17/01/2010אני התכוונתי לרזרבה שחלתית ירודה ותגובה לא טובה לטיפולים בתוצאה מכך..
בהזרעה עם גונל 75 יח' היה לי רק זקיק אחד.
אבל אם זה בנורמה, אני רגועה.
תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת16/01/2010
האם בתקופה שבין הביוץ למועד המחזור שלאחריו במידה והיתה הפריה של הביצית ויש הריון אז תרופות או כל דבר אחר שאסור לשימוש בהריון יכול להזיק לעובר שהחל להתפתח? כמובן בהנחה שמרגע גילוי ההריון (אם אני לא טועה זה בעצם משבוע 4 ואילך) אז מפסיקים את השימוש בכדורים שאסור או אכילה של מזונות שמסוכנים או שאיפה של חומרי ניקוי או חומרים אחרים שמסוכנים וכו'
בקיצור, האם כל דבר שאסור בהריון יכול להזיק להריון או לפגוע בעובר מהמועד שהעובר נוצר ועד לשבועיים אחרי הביוץ שבו אני אמורה לקבל את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד''ר דוד ישי16/01/2010העובר מתחיל להיות מושפע מתרופות שהאם נוטלת רק מרגע ההשרשה - כ 5-6 ימים מהביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בIVFדינה16/01/2010
שלום, רציתי לדעת לגבי ערכי פרוגסטרון והקשר לאיכות הביציות. אני בת 40 ורמת הפרוגסטרון גם במחזור טבעי וגם בטיפול IVF (אנטגוניסט קצר) בדר"כ בסביבות 3 nmol/l. זה יורד לבערך 2 ביום החמישי-שישי אח"כ מתייצב על ~ 3 ולפני הביוץ מתחיל לטפס במהירות.
האם הערך גבוה מידי בימים שמיד לאחר המחזור והאם זה עלול לפגום באיכות הביציות? אם כן, האם יש לזה איזה טיפול נוגד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דינה
ד''ר דוד ישי16/01/2010זו לא רמה גבוהה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודהאיה16/01/2010
אני ביום ה13 אחרי החזרת עוברים.מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 3 כפול 3 ליום במתן וגינלי.
מוזמנת מחר לבדיקת דם.היום הופיע לי הפרשה קטנה מאוד בצבע ורוד.ואחר כך היא הופסקה.
1.האם להשיך לקחת את התמיכה עד מחר לבדיקת הדם?
2.מה יכולות להיות הסיבות להפרשה?האם השתרשות של העובר?או מחזור בדרך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי16/01/2010בודאי להמשיך
שתי האפשרויות באות בחשבון. מחר תדעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון- דחוף ביותרא16/01/2010
שלום לך,
החודש אני אמורה להתחיל בטיפולים עם זריקות גונאל F. הרופא אמר לי להתחיל מיום רביעי למחזור ולהזריק 5 זריקות לחמישה ימים. לצערי בגלל בלבול ביום הרביעי למחזור- אתמול - לקחתי 2 כדורי איקקלומין (בגלל הרגל ממחזורים קודמים). עכשיו אני ביום החמשי למחזור.
1.האם אפשר להזריק מהיום את גונאל F? או שאני צריכה להמשיך במה שהתחלתי - איקקלומין?
2. אם כן אפשר להתחיל עם זריקות, האם אני צריכה להזריק 5 זריקות או 4 (כי ביום הראשון לקחתי איקקלומין).
3. מה אחוזי הסיכונים להריון מרובה עוברים עם גונאל אף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי16/01/2010זה אפשרי אבל לא מקובל. קשה להגיד איך תהיה התגובה השחלתית . אני מעדיף לכן שבענין הזה תקבלי הנחיות מהרופא המטפל.
הסיכוי להריון מרובה עוברים גבוה מעט יותר עם הזריקות , ומגיע לכ 15%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהחוששת16/01/2010
שלום, אני 4 ימים אחרי החזרת 2 עוברים.
אני נתמכת באנדומטרין, מיקרופרין ופעמיים במהלך ה-12 יום בחצי אוביטרל.
יש לי לעיתים כאבי בטן בבטן העליונה ואני מרגישה שהיא התנפחה לעיתים פחות ולעיתים יותר ואני מרגישה כבדה.
האם יש סיבה לדאגה? האם זה מעיד על כשלון/הצלחת הטיפול? ומדוע כולם ממליצים לשתות הרבה לאחר ההחזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חוששת
ד''ר דוד ישי16/01/2010לתופעות שאת מתארת , אין קשר להצלחה או כשלון. השתיה המרובה מכוונת לעניין גירוי היתר. אם הבטן תפוחה ויש לך כאבים אני ממליץ שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר קיום יחסיםבתאל15/01/2010
החודש עקבתי אחר זקיק שהתפתח וסביב זה אנחנו מקיימים יחסים, בטיפולי הפריות והזרעות שעברתי קיבלתי כנהוג תמיכה , יש לי עדיין נרות של אוטוגסטרן ואנדרומטרין וקרינון האם יש טעם לקחת כמה ימים לפני המחזור המשוער ? בהנחה שזה יכול לעזור... ואם כן איזה מבינהם היא המומלצת?
תודה אתם רפאים מקסימים !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך במחזור טבעי.
פרופ' שחר קול16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור קול
בתאל16/01/2010אפשר בבקשה לדעת מדוע? מה ההבדל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/01/2010ביכולת הגופיף הצהוב לספק את ההורמונים הנחוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באמריקן לייזר במהלך הזרעותמיכל15/01/2010
ד"ר שלום
בעלי ואני עוברים טיפולי הזרעות בגלל זרע חלש.
בעלי רוצה לעשות טיפולים להורדת שערות באמריקן לייזר, עכשיו בתקופה שכפי שציינתי אנו עוברים הזרעות בגלל בעיות זרע חלש.
אני חושבת שהלייזר יחליש יותר את הזרע, אך בעלי טוען שאין קשר בין הדברים.
הייתי מאוד רוצה לראות מה דעתך בעניין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ' שחר קול16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ענו לימיכל15/01/2010
ביום 02/01/10 עברתי שאיבה ביום 04/01/10 הוחזרו לי שני עוברים יפים מאוד על פי דברי הפרופסור. זהו טיפול שני. ביום 17/01/10 אני אמורה לעשות בדיקת דם.
אתמול יום 14/01/10 עשיתי בדיקת שתן שהראתה לי פס חלש מאוד היום 15/01/10 בשתן של הבוקר עשיתי שוב בדיקה שהראתה לי פס יותר חלש.
אני יודעת שתענו לי בכך שאני אחכה ליום א' הקרוב לבדיקת הדם אבי איני יכולה יותר לחכות.
בבקשה האם תוכלו להביע את דעתכם המקצועית האם יש סיכוי שאכן יש הריון בבקשה תענו לי ותבינו אותי ואת הלחץ שיש בי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ענה לי בבקשה
מיכל15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי15/01/2010בודאי שיש סיכוי להריון , אבל , כמה שלא תהיי חסרת סבלנות ולחוצה , תדעי רק אם וכאשר תעשי בדיקה בזמן הנכון.
מותר לך להתחיל לבדוק אם יש הריון כבר ביום ההחזרה או ביום שאחרי , אבל כמו שלזה אין ערך או הגיון , אין הגיון לעשות את הבדיקה בימים שעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקor15/01/2010
נמצאת במעקב זקיקים ,
הא.ס הראשון היה ביום ה17 למחזור ונצפו זקיקים קטנים. 5 ימים לאחר מכן נצפה זקיק בגודל 12
המחזור שלי בד"כ 33 יום.
האם יש סיכוי שהזקיק לא יתפתח לכדי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...Lיצן קטן אחד15/01/2010
אני אחרי החזרת 2 עוברם מוקפאים ב-31/12/09.
ב-14/1/10 בטא 424
1)האם יש סיכוי גדול לתאומים?או שהבטא הגבוהה יכולה להעיד על משהו אחר, חלילה?
2)לא נאמר לי לבוא לעשות בטא חוזרת ביום ראשון, ה-17/1. האם זה בגלל הבטא שיצאה גבוהה?
3)האם מותר/רצוי לעשות מקלחות/אמבטיות חמות בתחילת ההריון?
4)האם מותר לקיים יחסים כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי שלום
פרופ' שחר קול15/01/20101. יש סיכוי.
2. אפשר לחזור על הבדיקה, לא חיוני.
3. לא יותר מידי חם
4. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרחלי15/01/2010
אני בת 29 וביצעתי פרופיל הורמונלי ברצוני ביום ה-3 למחזור ברצוני לדעת האם התוצאות הנ"ל תקינות ולא מעידות על רזרבה שחלתית נמוכה
והאם הפרופיל ההורמונלי זה דבר שיכול להשתנות ?
pmol/L 233 ESTRADIOL (E-2)
4.20- 0.35 mIU/L 5.73 TSH
- IU/L 2.00 LH
- IU/L 6.40 FSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול15/01/2010יכול להשתנות מידי חודש!
התוצאות טובות, לציין TSH מעט גבוה. רצוי לקבל פרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים השראת ביוץ?רונית15/01/2010
לקראת הזרעה ראשונה- באיזה יום של הווסת מקובל להתחיל טיפול הורמונאלי להשראת ביוץ? מה השיקולים בבחירת מועד ההתחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
פרופ' שחר קול15/01/2010לרוב מתחילים ביום 2 - 5 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי15/01/2010
באיזה שבוע מפסיקים לקחת את התמיכה?
אני בשבוע 7.3 מקבלת 3 פעמים ביום אנדומטרין ופעמיים ביום פרוגינובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי שלום
פרופ' שחר קול15/01/2010תלוי בפרטי הטיפול שקיבלת.
מחזור טרי?
הפרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טרי
לילי16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים טריים
לילי16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)