מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהשני20/01/2010
היי בוקר טוב
אני מבקשת לשתף בשאלה שמציקה לי.
אני ובעלי בריאים ,והכל אצלנו תקין!!
לפני כשלושה שבועות
בימי הביוץ , אני ובעלי ניסינו להיכנס להריון
לפי כל מה שצריך.
וקיבלתי היום מחזור , ואני מצוברחת..
ולא מבינה למה אני לא בהריון?
אם הכל נעשה כמו שצריך!
אנא תענו לי תשובה מה ישתבש למה לא הצליח לדעתכם?
תודה שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
ויקי20/01/2010שני, אינני רופאה אבל, הסיכוי להריון אפילו אצל זוג ללא בעיות פוריות הוא אינו 100% , בכל חודש יש כ- 20% סיכוי לקליטת הריון. רק כעבור ששנה נסיונות לא מוצלחים מומלץ לפנות לבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
עדי20/01/2010לא לחכות הרבה זמן מנסיון ככל שמחכים יותר הייאוש יותר גדול אחכ
מס חודשים להולך לפנות לעזרה ולומר שמנסים יותר זמן .....
בסופו של דבר אף רופא לא רואה את מה שעוברים הנשים באמת
בשבילהם את עוד אובייקט בעבודתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ויקי20/01/2010אני התחלתי בירורים מוקדם יחסית, אחרי 7 חודשים ולקח זמן עד שגילינו בעית זרע ועוד יותר זמן עד IVF, כך שאני בהחלט מבינה את עצתך. אבל הבנתי ששני נבדקה ולא מצאו אצלם בעיות, לכן אין טעם להלחץ מחודש אחד שלא הצליחו.
מה שכן, בדיקת דם לאישה וזרע לגבר - לא מבינה למה לחכות שנה לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים- תוצאות לא ברורותדנה20/01/2010
שלום רב,
אודה לעזרה בפעינוח תוצאות (הוסיפי כל מיני הערות שלא נתקלתי עד היום)
היום הוא היום ה- 12 למחזור ואני בלי טיפול החודש. מעקב זקיקים הראה:
רחם (מ"מ): אורך - 44, עובי- 37, רוחב- 53
בהערות צוין מנח אחורי. - מה זה? מה המשמעות?
עובי רירית: 6 מ"מ, תלת שכבתית. - מה זה אומר?
שחלות (מ"מ):
ימנית- 44*20
שמאלית- 34*18
בשתיהן זקיקים קטנים.
מה כל ההערות?
לגבי ביוץ האם זה אומר שעדיין מוקדם מידי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי20/01/2010לרחם אחורי אין משמעות
רירית תלת שכבתית היא רירית טובה יותר
את עדין רחוקה מביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותליאת20/01/2010
שבוע 5 וחצי בערך... מחר ב. דם בעזרת ה'
לפני יומיים סבלתי מבחילות והרגשה כללית נוראית במשך יומיים כמעט ואתמול והיום אין לי שום הרגשה כזו.......
האם בחילות יכולות לבוא וללכת ולא סובלים מהם כל בוקר???..........
זה תקין?.
(אני מאוד חוששת... טיפול IVF שהצליח ברוך ה' אחרי שנתים וחודשיים ..........)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר :( התייחסות
ליאת20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אפשרי ותקין בד"כ
ד''ר דוד ישי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרסקופיה לחצוצרה מורחבת.מירי20/01/2010
ל- ד'ר קול שלום רב
הנני בת 49 , מתכננת תרומת בצית.
בבדיקת היסטרוסלפינגוגרפיה {לפני 6 שנים} - נמצא אצלי התרחבות של חצוצרה בחלק הדיסטאלי.
כעת, הרופא העלה אפשרות ל - לפרסקופיה.
בדק אותי ב -u.s וטען שהבעיה לא משמעותית ואולי התרגשתי בבדיקה דאז ולכן ... התרחבות החצוצרה.
!?
שאלותי: האם ניתן לראות את החצוצרה באולטראסאונד ?
האם יתכן התרחבות כתוצאה מהתרגשות !?
האם לבצע לפרסקופיה לפני קבלת תרומת הבצית ?
בלפרסקופיה , מוציאים את החצוצרה ? מה בדיוק עושים ?
אין לי ילדים.
בעברי הרחוק הפלה מלאכותית ולאחריה הפלה טבעית.
2 הזרעות שלא צלחו.
בתודה עבור תשובתך המלומדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח ואודה לתשובות - מכל רופא.
מירי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעלי
ד''ר דוד ישי20/01/2010בד"כ לא. אם רואים סימן שהיא מורחבת
לא מכיר אפשרות כזו
אם החצוצרה מורחבת ומלאה בנוזל , רצוי לעשות לפרוסקופיה ולכרות אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי ....
מירי21/01/2010לא הבנתי ...
בד"כ לא מה ? לא ניתן לראות התרחבות חצוצרה ב - u.s ? לזה התכוונת ?
בהסטרוסלפינגוגרפיה {לפני 6 שנים} - נמצא התרחבות בחלק הדיסטאלי.
כיום, באולטראסאונד הרופא טען שזה לא משמעותי ................
!?
שוב, האם ניתן לראות התרחבות של חצוצרה באולטראסאונד ?
ואם זה "לא משמעותי" - גם כן, רצוי לעבור לפרסקופיה ?
למה הרופא לא יסודי טרם קבלת התרומה ?
בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעלי
ד''ר דוד ישי21/01/2010בד"כ לא רואים את החצוצרה באולטרסאונד אלא אם היא מורחבת ומלאה בנוזל. אם היא אכן כזו רצוי להוציאה כי יש לה פוטנציאל לפגוע בסיכויים להריון. קשה לי להתיחס למה שאמר הרופא כי אני לא יודע מה רואים באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור IVF
ליאת21/01/2010באיזו קופת חולים את? אני במכבי ואישרו לי IVF עוד במועד הניתוח של הוריקוצלה מבלי לחכות ומבלי לעשות השבחות והזרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהקארין19/01/2010
אני חודש אחרי לידה.
ברוך השם ישתבח שמו לעד,וגם שמו של דר' קול ,שעבודתו קודש.
כמה זמן אחרי לידה אני יכולה לחזור לטיפול הפרייה נוסף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי
ד''ר דוד ישי20/01/2010אם הלידה היתה רגילה , תוך כחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלא הכפלה עצמהמיכל19/01/2010
לאחר טיפול הוחזרו שני עוברים ביום 17/01/10 בטא 131 והיום 19/01/10 הבטא 219. הבטא לא הכפילה עצמה.
מה זה אומר? יש סיבה לדאגה?
אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי20/01/2010זו כמעט הכפלה. תעשי עוד בדיקה בהפרש של יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי איקקולומיןאיילת19/01/2010
שלום
אני נוטלת את הכדורים פעמיים ביום בחמשת הימים האחרונים , ואני צריכה להגיע לאולטראסונד
האם אנחנו יכולים לקיים יחסי מין כרגיל ( הכוונה בימים אילו ) לפני הבדיקה הנ"ל ולפני ההזרעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר דוד ישי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר לגביי בדיקת זרעאופיר19/01/2010
אשמח לדעת מה איכות הזרע והעם הוא בסדר לא מבינה שום דבר בזה
נפח: 2.5 מ"ל
צמיגות- תקינה
PH- 7.6
צבע תקין
ספירת זרע
ריכוז: 6^10*42 מ"ל(>20 מיליון מ"ל)
מס' זרעונים כללי 6^10*105
תנועה:62 (טובה>25%, טובה בינונית>50%)
תנועה טובה:42 תנועה בנונית 14 תנועה איטית 6
מורפולוגיה: זרעים תקינים7 (>14%)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופיר
ד''ר דוד ישי20/01/2010הזרע תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ומבולבלתהדר19/01/2010
בתאריך 19/12 קיבלתי את מחזור אתמול עשיתי בדיקה והיא יצאה חיובית -סוףסוך
אני מטופלת אצל רופא פרטי (עברתי הזרעה באמצע החודש)
דיברתי עם הרופא היום והוא אמר לי שנפגש רק בעוד שבועיים לעשות אולטרסאונד האם זה תקין לחכות כוכ הרבה זמן בלי לעשות שום בדיקה בינתיים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הדר
ד''ר דוד ישי20/01/2010כן. כל זמן שאין לך דימום או כאבים , ואין לך סיכון מוגבר להריון חוץ רחמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להתחיל?לרה19/01/2010
שלום רב רופאים יקרים!
אשתי עברה לפני שבועיים ניתוח עקב הריון חוץ רחמי .הוציאו לה את החצוצרה .עכשיו יש לה רק שחלה אחת ורחם, כיוון שהיו עוד ניתוחים בעבר.
השאלה שלי היא מתי אפשר להתחיל טיפול הפרייה?
תודה מראש שוקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שוקי
ד''ר דוד ישי19/01/2010לאחר שהיא תחלים פיזית ( כחודש ) וברגע שהיא תהיה מוכנה נפשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף,אני משתגעת...אילה לוי19/01/2010
שלום,לפני שבועיים וחצי עברתי הזרעה שנייה.
שבועיים לאחר ההזרעה עשיתי פעמיים בדיקת הריון בבית ויצא חיובי.
ביום ראשון בטא 16 והיום 7.מזה אומר?אני לא בהריון?ואם לא,מדוע לא קיבלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילה
ד''ר דוד ישי20/01/2010זה אומר שהיה לך הריון שבשלב מאד מוקדם הפסיק להתפתח ( הריון כימי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?דנה19/01/2010
אני אחרי פרוטוקול קצר עם דקא0.37 שלא צלח
קיבלתי מחזור ולאחר שלושה שבועות עשיתי בדיקת פרוג כדי לודא שהיה ביוץ ואז להתחיל סינרל לקראת פרוטוקול ארוך.
אבל בבדיקה יצאו הנתונים הללו פרוג-2.7 ואסטרוגן 920??????
לאחר יומיים(היום)עשיתי שוב בדיקה והתוצאה פרוג4.9 ואסטרוגן824
ממה שאני מבינה שהביוץ בפתח?האם יתכן לאחר שלושה השבועות ויומיים מהמחזור?
האם הדקא מחודש קודם גרם לי לדחייה של הכל?
אני מאוד מבולבלת ומקווה שאכן זה רק ביוץ שנדחה...
מה אתם חושבים ?והאם זה דבר שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי19/01/2010בהחלט יתכן. המצב בהחלט מתאים למצב לפני ביוץ. אולטרסאונד יכול להוסיף מידע חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה19/01/2010אני לא אמורה לעשות אולטרסאונד כי זה רק לבדוק אם היה ביוץ לפני הסינרל,
האם זה קורה אחרי דקא קצר שהביוץ יגיע אחרי שלושה שבועות פלוס?
בדרך כלל יש לי מחזור סדיר של 28 יום.אני ממש מודאגת מה קרה הפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מהיום
דנה20/01/2010היום שוב ביצעתי ב.דם והתוצאות פרוג5.1 ואסטרוגן 520
מזכירה שביום א פרוג 2.9 אסטרוגן 950
ביום ג(אתמול)פרוג4.9 אסטרוגן820
מה קורה פה?זה ביוץ או יש כאן שיבוש הורמונלי?
אני כאמור 3.5 שבועות מהמחזור לאחר פרוטוקול קצר עם דקא קצר טווח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי20/01/2010לפי הפרוגסטרון עדיין לא ביצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסק זמןויקי19/01/2010
האם יש משמעות ללקיחת פסק זמן של מס' חודשים לאחר טיפולים כושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיואשת
ד''ר דוד ישי19/01/2010לדעתי , אם את לא מעל גיל 35 , אפילו רצוי , גם לגוף וגם לנפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
ויקי19/01/2010אני בת 37 וחצי
קשה לי מאוד מאוד עם התהליך. אני שבורה פיזית ופשית :-(
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי20/01/2010אם זה מצבך , ההפסקה של חודשחודשיים מאד מומלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית היקלטות (ביוץ?!)לאחר גרידהיפית אוחנה19/01/2010
שלום רב! אני בת 28 ויש לי 2 ילדים. עברתי לפני כ 4 חודשים גרידה בבית חולים לאחר דימום,בתחילת ההריון, משום שהעובר לא התפתח. אני חוששת שבגלל זה אני לא מצליחה להיקלט. המחזור כל הזמן מתאחר לי בכ- שבוע ( תמיד המחזור היה כל 28 יום וגם הביוץ מדוייק)וכנראה שגם הביוץ מקדים או מתאחר. מה כדאי לבדוק? כשנבדקתי כחודש לאחר הגרידה הכל היה מצויין מבחינה גופנית (ברחם.) יכול להיות שיום הטבילה במקווה (בערך 14 יום לאחר קבלת הווסת) יוצא לאחר הביוץ ואז אני מפספסת הזדמנות להרות? האם כדאי לקיים יחסים יום כן יום לא? אולי אפשר לסדר את המחזור והביוץ?אני קצת מבולבלת וחוששת שיש בעיה גדולה ומנסה לברר האם כל מה שקורה זה טבעי.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה
פרופ' שחר קול19/01/2010גרידה לא משפיעה על השחלות, לכן אין לתלות בה הסיבה לשיבושים בביוץ.
יתכן ויש מקום ליעוץ מסודר ע"י רופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון לאחר הזרעהפאני19/01/2010
שלום רב
קיבלתי אוביטרל ב-28/12 בערב, ז"א הביוץ היה ב-30/12. הזרעה ב-29/12.
מחזור האחרון היה ב-20/12.
איך מחשבים שבוע הריון לאחר הזרעה?
באיזה שבוע אני?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי שאלות נפוצות
פרופ' שחר קול19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)