מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור במחזורפאני13/01/2010
שלום רב
אני 16 יום לאחר האוביטרל ועדיין לא קיבלתי ווסת.
בדיקת דם שעשיתי ביום ראשון היתה שלילית (4).
אתמול בערב בבדיקה הביתית יצאה פס נוסף חלש ודק.
האם לבצע עוד בדיקת דם מחר, או שהסיכוי להריון קלוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הריון
עדי13/01/2010לפי ידיעתי אם יש שניי פסים גם אם אחד מהם חלש זה הריון בהצלחה בהמשך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פאני
ד''ר דוד ישי13/01/2010בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילקאר13/01/2010
קבלתי דקאפפטיל לדיכוי של חודש ונאמר לי שאני צריכה עוד חצי חודש אני מאד סובלת מתופעות לוואי של הזעות וגלי חום עד כדי התעוררות משינה וגם מצבי רוח נוראיים אני שואלת האם יאפשרו לי להמשיך את השבועיים הבאים עם מדכא אחר כמו סינרל שבטיפול הקודם השתמשתי בו ולא היו לי שום תופעות לוואי אני בטיפול שני כי הראשון לא הצליח ואפילו לא היו מוקפאים ונאמר לי שזה בגלל שיש לי אנדומטריוזיס ולכן החליטו הפעם על הדקאפפטיל ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מרב
ד''ר דוד ישי13/01/2010הדקפפטיל טוב יותר לדיכוי האנדומטריוזיס. אבל לטעמי אין סיבה שהאישה תסבול כל כל , מעבר לאי הנוחות שיש ב IVF עצמו. דברי עם הרופא שמטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ומעקב זקיקיםדלית13/01/2010
שלום רב
בת 28, פוליציסטית, מנסים להכנס להריון כבר שנה. מחזורים כל 32-36 יום.
להלן תוצאות מעקב זקיקים:
יום שישי האחרון (יום 15 למחזור) - זקיק אחד בשחלה השמאלית - 14 מ"מ, רירית - 7 מ"מ, ללא נוזל בדוגלס.
יום שני (יום 18 למחזור) - שני זקיקים בשחלה השמאלית, אחד 17 מ"מ ואחד 18 מ"מ, ללא נוזל בדוגלס, רירית 8.4.
היום (יום 20 למחזור)- שני זקיקים בשחלה השמאלית, אחד 18 ואחד 24 מ"מ, ללא נוזל בדוגלס.
רירית 8.2 מ"מ.
שאלותיי הן:
1. מתי בערך אבייץ?
2. האם שני הזקיקים יבייצו או לא בהכרח? האם זה מעלה את הסיכוי לתאומים?
3. האם זקיק של 24 מ"מ הוא לא גדול מדי? אולי זו ציסטה?
4. מה לגבי הרירית? האם הירידה בעובי שלה מעידה על איזושהי בעיה או שזה מינורי?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה...
דלית13/01/2010מקווה שלא דילגתם עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
פרופ' שחר קול13/01/2010בהיעדר בדיקות דם קשה לקבוע:
1. בימים הקרובים
2. יתכן, אך לא בהכרח. יש סיכוי לתאומים.
3. אולי....
4. מינורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
דלית13/01/2010מקווה שלא דילגתם עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרגיע
עדי13/01/2010כאשר הרירית מתעבה מעל 6/7 והזקיקים גדלים סימן שאת מבייצת ותרגישי הפרשה רירית באותם ימים.
הרירית שלך מעולה וגם לגבי הזקיקים נהדר.....בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מאוחרתרינה13/01/2010
שלום
לא עניתם לי, אז בבקשה תענו
לאחר שאיבה של 9 ביציות, ב- 10/1/2010 , עם זרע חלש של בודדים זזים כך הגדיר אותם הרופא, ההודעה הראשונה ביום אחרי 11/1/2010 היתה ש-לא נצפו עוברים עד שעות הצהריים, היום 12.1.2010 התקשרו אלינו בבוקר מב"ח ואמרו שישנה עובר אחד, לפי הגדרת הרופא : העובר באיכות בינונית. יש לי שתי שאלות:
1. מה זאת אומרת התפתחות מאוחרת של העובר?
2. מה הסיכוי להצלחה עם עובר כזה?
תודה רבה לכם מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה שלום
פרופ' שחר קול13/01/20101. יש לראות את דוח המעבדה כדי להבין בדיוק.
2. לא ניתן לקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגון ביום ה-7 למחזוראני13/01/2010
שלום רב,
אני בת 41.4 נשואה +ילדה. הריון ראשון ספונטני ולידה רגילה.
מנסה להרות בשנית לאחר חוסר הצלחה פניתי לרופא פריון. נתן לי איקקלומין +אוביטרול. לאחר מעקב זקיקים הזרקתי את האוביטרול והגעתי להזרעה. הטיפול הזה נכשל.
לאחר שהטיפול נכשל הרופא החליט לעבור לIVF ואמר לי להתחיל להזריק פיוריגון. הייתי ביום השישי למחזור והרופא אמר שמאחר ואני צריכה אישור לתרופה אז אוכל להזריק גם מחר. דהיינו ביום השביעי.
במשך 4 ימים הזרקתי מינון של 150 לאחר בדיקת דם ואולטראסאונד הרופא החליט להגדיל את המינון ל-300 אולם גם היום (היום ה-14 למחזור) נצפו זיקיקים מאד קטנים עד כדי כך שהרופא לא רשם את גודלם. רירית עובי 4. הייתי מאד מאוכזבת.
בדרך כלל וללא קשר לאיקקלומין ולפיוריגון במעקב זקיקים שהייתי עושה תמיד היו נצפים זקיקים. וכעת ביום ה-14 כלום.
האם יש קשר לכך שהזרקתי ביום ה-7 למחזור. האם הייתי צריכה להזריק מוקדם יותר. ממה שאני קוראת בפורומים רוב הנשים מזריקות ביום ה-3 או 4 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' שחר קול13/01/2010מקובל להתחיל הטיפול ביום 3 למחזור, אך חוסר התגובה של השחלות שלך אינו קשור להתחלה המאוחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והזרעהאם לשניים13/01/2010
ביום ה- 24 למחזור: זקיק 20 מ"מ, E2 =789 ' PRO =5.00 , באותו יום בערב הזרעה.
ביום ה- 26 למחזור: E2=1460 ' PROG=7.2
האם טרם בייצתי? האם ההזרעה נעשתה מוקדם מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול13/01/2010ההזרעה בוצעה כנראה לפני הביוץ.
יש לזכור כי הזרע יכול לחיות מספר ימים בגוף האישה, כך שיתכן ויושג הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתהילה13/01/2010
תאריך 4/9 ווסת, 4/10 ווסת, 5/11 ווסת, 5/12 ווסת. עד היום לא הגיע ווסת. ביום א' עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא שלילי.
יכול להיות שאני בהריון? הווסת סדירה בדרך כלל.
בתאריך 21/12 במשך יומיים מעט הפרשות בצבע חום בהיר עד ורוד האם להחשיב כמחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול13/01/2010לא ניתן לדעת בלי בדיקת דם מפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןל13/01/2010
שלום!
אני מקבלת 3 נרות ביום בגישה וגינלית (לא עשינו טיפול החודש פשוט ניסינו טבעי עם תמיכה בלבד)
אני 12 יום מהביוץ
האם ניתן לקבל מחזור עם התמיכה הנ"ל ?
או רק אחרי שמפסיקים מקבלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ' שחר קול13/01/20101. כן, לא תמיד
2. כן, לא תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה להזרעהורד13/01/2010
שלום,
אני ובן זוגי בני שלושים, מנסים במשך 3 חודשים להיכנס להריון, אבל בגלל שאובחנתי כבעלת שחלות פוליצסטיות ולבעלי מורפולגיה בעייתית בבדיקת זרע (5%), הרופא נשים שלי המליץ על איקאקלומין והזרעה.
לאחר השוק שקיבלנו, יש לי כמה שאלות-
1. למה אי אפשר לקחת איקאקלומין ולא לעשות אח"כ הזרעה אלא לנסות להיכנס להריון באופן טבעי ביחסי מין?
2. האם לא מוקדם מידי להזרעה?
3. האם יש צורך להתייעץ עם מומחה לפוריות?
4. מה הסיכויים/ הגדלת הסיכויים של התהליך הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול13/01/20101. אפשר.
2. תלוי באיכות הזרע לפי כל הפרמטרים.
3. כן
4. סיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מפחיד
עדי13/01/2010הזרעה נשמע משהו גדול אני נשואה 3 שנים ותמיד נמנעתי אני לאחר הזרעה אחת ללא הצלחה
זה בכלל לא נורא
אם הייתי יודעת שכך הייתי מטופלת הרבה לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנושא איקסידינה13/01/2010
שלום, יש לי מספר שאלות בנושא איקסי.
מתי רצוי לבצע איקסי (בהינתן שאין כל בעיה גנטית)?
האם איקסי מעלה את שיעור ההפריות מתוך הביציות שנישאבו או שזה מעלה את שיעור העוברים מתוך הביציות שהופרו?
האם זה משפיע על איכות העוברים?
האם בהפרייה עם איקסי יש הסתברות גדולה יותר למומים בעובר מאשר בIVF רגיל?
האם באיקסי יש הסתברות גבוהה יותר להפלות/הפסקות הריון מאשר בIVF רגיל?
אם יש אפשרות אודה להפנייה למחקרים/ספרות בנוגע להסתברויות
תודה ענקית מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסי
פרופ' שחר קול13/01/2010מבוצע בהתאם לאיכות הזרע.
אם הזרע תקין אין יתרון בביצוע איקסי.
בספרות הרפואית מאמרים רבים בנושא.
מציע חיפוש ב - PUBMED* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאנדב12/01/2010
שלום.
אשתי עברה הפריה ב1.1.10 וביום ה 12 להפריה בדיקת הדם הראתה שערך הבטא=10.
האחות אמרה שערך בטא צריך להיות גדול מ 30 בשביל להצביע על הריון, ואמרה שאשתי צריכה לחזור לבדיקת דם נוספת ביום ה 14 להפריה בשביל לבדוק זאת שוב.
מיותר לציין שאשתי מאוד מדוכאת מהתשובה הנ"ל.
לפי מה שקראתי בתשובה של ד"ר קול הערך בטא = 10 ביום ה 12 לא מצביע על כשלון ההפריה,ושאלתי היא האם זה מוקדם להתאכזב ובבדיקה הבאה (יום ה 14) נשמח. או שערך זה הוא אכן נמוך ומצביע על כשלון ההפריה.
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול13/01/2010כמובן שיש לעקוב.
רצוי גם לדעת איזו תמיכה הורמונלית קיבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגון וצטרוטייד דחוףףקארין12/01/2010
האם תמיד מנוגון וצטרוטייד מזריקים יחד?
היום נאמר לי לקחת מנוגון אך לא הזכירו צטרוטייד ,אולי האחות פיספסה...
פעמים קודמות תמיד הם שולבו יחדיו .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמיד, אך לא יזיק לשאול.
פרופ' שחר קול13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לדעת!תענו לישיר12/01/2010
ביום ה29.12 החזרת עוברים היום בדיקת דם שלילית לאחר שיום לפני הבדיקת דם קיבלתי ווסת למרות תמיכת נרות אוטרוגסטן.יש לי 8 מוקפאים.שאלתי היא מה התהליך עכשיו?מתי אני יעבור החזרה נוספת?כמה זמן והאם יש צורך בזריקות לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול13/01/2010אפשר להמשיך ישירות למחזור הפשרה. ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין האם הנתרמת לעובר מתרומהיפית12/01/2010
שלום רב,
אני קצת מתקשה להבין את הקשר הגופני ומה מתחבר ומה לא בין אם נתרמת לעובר מתרומת ביצית . כלומר , האם בדיקות דם להריון כמו משולש / מרובעת מבטאות את רמת הסיכון הנכונה .
ובכלל , האם דמי זורם בגוף העובר או שהוא ניזון מהשליה ואין מגע של דם ודם . ומה קורה כאשר סוגי הדם שונים .
יש לי הרבה שאלות והרבה אי הבנה לגבי התהליך שמתרחש בגופי ואני מנסה להבינו עד כמה שניתן, לכן אודה אם תרחיבו בתשובתכם ותתיחסו לנושאים נוספים שרלוונטים ולא שאלתי , בעיקר בחלק של מה קורה בגופי ובגופו של העובר הצומח בי כעת .
כאמור אודה לתשובת רחבה ומקיפה ככל שתוכלו ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עלי , מקפיצה את הודעתי
יפית13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר
פרופ' שחר קול13/01/2010אין ערבוב דם, אלא הזנה של העובר ע"י השיליה שבתוך הרחם.
סוגי דם שונים אינם משפיעים. אם את בעלת RH שלילי - יש לקבל חיסון ככל הרה אחרת.
בדיקות הריון הבאות לקבוע רמת סיכון לבעיות כרומוזומליות תלויות בעובר בלבד. את רמות הסיכון יש לקבוע ביחס לגיל תורמת הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמיכה "תומכת" משמעותית?שירה12/01/2010
שלום רב רופאים יקרים
לאחר החזרת עוברים, קבלתי המחזור כעבור כשבועיים. הפסקתי התמיכה. ביחידה בה אני מטופלת נהוג כמובן לבצע בטא בכל אופן. הבטא היתה 56. מיד ציידו אותי בגסטון מה שלא עזר והבטא ירדה יומיים לאחר מכן. האמנם באשמת התמיכה שהופסקה? הפסקתי האוטרוגסטן ליום וחצי.
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם
שירה13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד''ר דוד ישי13/01/2010לדעתי , קרוב לודאי שההריון היה לא תקין מלכתחילה ולכן היה הדימום. קשה לי להניח שהריון תקין היה מפסיק להתפתח רק בגלל הפסקה קצרה בתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)