מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום לאחר החזרהרינת14/01/2010
אני 11 ימים לאחר החזרה של עובר אחד יפה עם חמש תאים( ivf ראשון)כבר מס שעות יש לי דימום קל. האם זה אומר שהטיפול כשל? האם צריך לנוח עד בדיקת הבטא ביום ראשון?
דאוגה מאד
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר דוד ישי14/01/2010לא. זה לא אומר שהטיפול כשל. למנוחה אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאותrony4114/01/2010
שלום,
בטא ב-12.1 - 14 יום אחרי שאיבה- 75
בטא היום: 273
פרוגסטרון: 70
בת 42, הוחזרו 4 טריים בהחזרה כפולה: 3 עוברים בני יומיים ובלסטוציסט בן 5 ימים.
אני מניחה שההכפלה היא יותר מבסדר, השאלה היא האם במצב של הכפלה פי 3.7 יש רמז ליותר מעובר אחד? והאם הכפלה כזו יכולה לרמוז על המשך תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטאות
פרופ' שחר קול14/01/2010יתכן הריון מרובה עוברים.
ההתחלה טובה, נקווה שגם ההמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
RONY4115/01/2010ב-3 הבקרים האחרונים אני חשה כאבי בטן דמויי מחזור (ללא דימום) ובמשך היום לא חשתי בהם. היום בבוקר זה קצת התחזק ובא בגלים (עדיין נסבל) . האם הכאבים קשורים להריון או לגירוי השחלתי? האם אומר משהו לגבי תקינות ההריון? כאמור אני בשבוע 4+3 לאחר החזרה כפולה של 4 טריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/01/2010לא ניתן לקבוע ללא בדיקה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תיתכן קבלת וסת ללא ביוץ?ענת14/01/2010
אני בת 30, אם לילד בן 2.5 ומנסה להכנס להריון שני ללא הצלחה כ-5 חודשים. עשיתי בדיקות שתן לביוץ במשך 4 חודשים, ורק פעם אחת הן הראו על ביוץ ביום ה-17. יש לי מחזור סדיר של כ-32 יום. האם ייתכן שאין ביוץ, ובכל זאת אני מקבלת מחזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ללא ביוץ
פרופ' שחר קול14/01/2010יתכן, למשל בעת נטילת גלולות נגד הריון.
או דימום רחמי "דיספונקצינלי" הנגרם מרירית שאינה יציבה, וללא ביוץ לפני כן.
בכל מקרה, ערכות הביוץ הביתיות אינן אמינות במאת האחוזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר לידהשלומית14/01/2010
שלום רב,
אני חמישה חודשים לאחר לידה של הריון תוצאה של I.V.F מעוניינת מאוד בהריון נוסף ועכשיו...
האם אני צריכה לעבור איזה ברור כלשהו? לבדוק ביוץ? או משהו אחר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלק
מורן14/01/2010לאכול הרבה סלק!
לי זה עזר
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומית שלום
פרופ' שחר קול14/01/2010יש לבצע בדיקות דם כהכנה למחזור טיפול נוסף, ואולי בדיקות נוספות בהתאם לפרמטרים אישיים שלך ושל בן הזוג, לכן רצוי להתייעץ עם היחידה המטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים היקריםליאת14/01/2010
שאיבה 25/12
החזרה ב 27/12
יום חמישי 8/1 בטא ראשונה 44
היום 14/1 בטא שניה 820 וכל שאר ההורמנים מצויינים לפי תיאור האחות
האם העלייה תקינה?..... אני מאוד מפחדת וחוששת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודק...
ליאת14/01/2010התבלבלתי קצת עם התאריכים.. סליחה...
בטא ראשונה 7/1 יום חמישי
בטא שניה היום ה 14/1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי14/01/2010העליה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
ליאת14/01/2010תודה על התשובה....
שוב אמרו לי לחכות ליום חמישי הבא ורק אז לעשות ב. דם למעקב..
באיזה שבוע אני? ומתי מתחילים ב א.ס.?......
תודה וששבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי15/01/2010המשך המעקב שונה מיחידה ליחידה ולעיתים מרופא לרופא. אני למשל אומר לאישה , בשלב הזה , להמתין לבדיקת אולטרסאונד , אותה אני מבצע , פרט למקרים חריגים , בשבוע 7 להריון .
את ההריון מתחילים לספור משבועיים לפני השאיבה . תוכלי לחשב לבד את גיל ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגון/מנופורפאי14/01/2010
לאחר 3 IVF שנכשלו בפיוריגון, הרופאה החליטה לשנות את הפרוטוקול למנוגון / מנופור.
אשמח לשמוע מה ההבדל בין המנוגון למנופור (מבחינת הצלחה, כאבים בהזרקה וכיו"ב) שכן קופ"ח לא מאשרת מנופור ללא 3 מחזורי מנוגון קודם לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול14/01/2010אין הבדל גדול בתכולה, אלא בנוחות ההזרקה: מנופור נוח יותר להזרקה.
לגבי סיכויי ההצלחה - אין נתונים מדעיים, אך סביר כי אין הבדל משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערוגות ועובי ריריתדנית14/01/2010
שלום דר',
בעברי היריון ספונטאני ותקין וילדה מקסימה בת 3.לאחר מכן 2 הפלות לאחר שלא נצפה דופק.עברתי היסטרוסקופיות בשל הידבקויות וכמו כן התגלה קרישיות מסוג הפלה.
לאחר שההזרעות לא צלחו הגעתי להפריות.עברתי שאיבה + 3 החזרות שגם הן לא צלחו. בכל הפעמים הרירית הגיעה ל-5-6 מ"מ. בחודש שעבר ביצעתי ערוגות ולפני מס' ימים התחלתי טיפול בפיוריגון כמו של 100 יח'.
היום בבדיקת U.S נצפו זקיקים אך לצערי הרירית היתה 3 מ"מ ( היום ה-7 למחזור) נאמר לי להמשיך להזריק פיוריגון כולל צטרוטייד ולהגיע שוב ביום א' הקרוב.
שאלת השאלות היא ,האם רירית בעובי 3 מ"מלאחר ביצוע ערוגות וביום השביעי למחזור זה מצב תקין? האם יש סיכויים שהרירית פתאום תצמח עד יום א' ב-3-4 מ"מ נוספים?
האם הצטרוטייד גם גורם לעיבוי הרירית מלבד היותו מעכב ביוץ?
דבר נוסף, כאשר מזריקים צטרוטייד לאחר כמה זמן מתבצעת שאיבה?
תודה רבה ,
דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערוגות
פרופ' שחר קול14/01/2010יש סיכוי שהרירית תתעבה.
צטרוטייד אינו גורם לעיבוי הרירית.
השאיבה מתוזמנת לפי גודל הזקיקים, ולא לפי ימי הזרקת צטרוטייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי ריריתדנדי14/01/2010
שלום רב
מה יש לעשות לאחר שהניסיונות לעיבוי הרירית לשם החזרה לא צלחו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דנדי
דנית14/01/2010לי יש בעיית רירית ידועה וחודש שעבר ביצעתי ערוגות. אני לא יודעת אם זה עזר כי כרגע אני בתחילת טיפול והרירית מאוד דקה.
תתיעצי עם הרופא שלך.
בהצלחה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' שחר קול14/01/2010לברר הסיבה לרירית דקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלק לעיבוי הרירית
מורן14/01/2010לאכול הרבה סלק
לי זה עזר!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אולטרסאונד אחרי הזרעהאתי14/01/2010
שלום רב
אולי זה יישמע לא רגיל,אבל אני רוצה לשאול בכל זאת
כשעושים מעקב זקיקים רואים ב US זקיקים שהם הרי כל כך כל כך קטנים
אז איך יכול להיות שאי אפשר לראות הריון אפילו שבוע אחרי ההפריה של הביצית והזרע
איך יכול להיות?? (ואני בטח לא מתכוונת לשק ולדופק)
מודה לכם מאוד מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
פרופ' שחר קול14/01/2010הזקיקים אינם קטנים. לפני ביוץ הזקיק מגיע לקוטר של 2 סמ'!
לעומת זאת הביצית והעובר הצעיר הם זעירים, קוטרם ב - 150 מיקרון (כעשירית המילימטר), לכן יש צורך במיקרסקופ כדי לראותם, ובוודאי לא ניתן לראותם בא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה - חשוב ביותר!!ליאורה14/01/2010
אני אמא לשניים. לפני כחצי שנה עברתי הפסקת הריון בשבוע 24 בשל מוזאיקה טרנר (עד היום אני לא בטוחה אם עשיתי נכון שהפסקתי את ההריון).
אני בת 42 עוד מעט. וסת סדירה תמיד, גם לאחר הפסקת ההריון. הפסקת ההריון נעשתה בגרידה באסף הרופא.
נכנסתי להריון האחרון שהופסק, ללא שום טיפול, באופן ספונטני ובלי תכנון מראש. פשוט קרה.
אני רוצה עוד ילד, אבל חוששת שמשהו יהיה לא תקין (למשל כרומוזומלית) בגלל הגיל שלי.
האם בגילי 42 עוד מעט, לא כדאי להכנס להריון נוסף (לא מתכננת לעבור טיפול, אלא לנסות ספונטנית בלבד), בשל החשש לבעיות כרומוזומליות או אחרות בעובר, בגלל שהביצית, לכאורה, מבוגרת??
האם לא ניתן ללדת בגילי ילד תקין לחלוטין?
מה הייתם עושים??
בבקשה בבקשה תשובה כנה ומנסיונכם. (אגב, ידוע לי על נשים שילדו בגיל 43 ואפילו יותר, ילד תקין לחלוטין.
ואם כן להכנס להריון - באיזה אופן אתם ממליצים (האם רק בטיפול?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול14/01/2010מציע לנסות ולהרות בהקדם, רצוי באופן טבעי, כפי שהיה ההריון האחרון.
יש סיכוי טוב ללידת ילד בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרהחסויה דחוףףףף14/01/2010
האם יש אפשרות לתאומים במקרה של החזרה של עובר אחד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, זהים.
פרופ' שחר קול14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה דחופה תודה מראשויקי14/01/2010
לפני שבועיים עשיתי החזרת עוברים מוקפאים ויש לי הפרשות חומות כבר יומיים
האם זה נורמלי או שזה כישלון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות אחרת
סמ.14/01/2010מהנסיון שלי אם זה יפסיק היום יש סיכוי גדול שזה הריון
אל תהיי מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
ויקי14/01/2010תודה מאמי על התמיכה ההפרשות לא כל היום קיימות גם ,פעם ב...יש נזילה קטנה
חח סלחי לי על התיאורים אני מקווה שזה יהיה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי שלום
פרופ' שחר קול14/01/2010לא בהכרח. יש לבצע בדיקת דם להריון, ועד קבלת התשובה להמשיך בטיפול ללא שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה...יפעת14/01/2010
בת 27 לאחר הפלה בבקשה אבקש לענות על 2 התשובות הללו :
1.האם יש קשר בן חסימת חצוצרות למיעוט בווסת?
2. האם ניתן לראות בפורופיל הורמונאלי בעיה בחצוצרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RJK
פרופ' שחר קול14/01/20101. לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןא13/01/2010
שלום,
טופלתי בשני מחזורי איקקלומין למשך חודשיים. החודש אני בהפסקה מנטילת תרופה זו ולפי בדיקת ביוץ שעשיתי החודש, גיליתי שהביוץ קורה ביום ה - 20 למחזור בעוד שלפני התחלת הטיפול באיקקלומין הביוץ היה ביום ה- 13 למחזור תמיד (לפי ערכות ביוץ).האם בחודש הבא - (שגם הוא יהיה ללא תרופות )- הביוץ יהיה שוב ביום ה -13 או ביום ה-20 וזאת אחריההפסקה שאני עושה החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול14/01/2010סביר כי יחזור לדפוס הקודם, אך לא בהכרח.
אם יש לך ביוץ סדיר כנראה שאין טעם בטיפול עם איקקלומין. ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת פרוטוקול ארוךהילי13/01/2010
שלום רב,
אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך לפני טיפול IVF. הבנתי כי ישנה אפשרות במקום לחכות ליום ה- 21 לחודש כדי להתחיל בהזרקת הדקא (0.1), לקחת גלולות למספר ימים. לאחר כמה ימי גלולות ניתן להתחיל פרוטוקול ארוך? כמה ימים אדרש לקחת גלולות בסה"כ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי? ממתינה לתשובה
ליטל14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוך
פרופ' שחר קול14/01/2010אפשר להתחיל גלולות עם בוא המחזור, וכבר לאחר 5 - 7 ימים להוסיף דקפפטיל, להמשיך כך עוד כ - 10 ימים, להפסיק הגלולות, יגיע מחזור, ולהתחיל גירוי השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)