מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול ivfבלה07/01/2010
שלום,
אני בת 27 אמא לתאומים בני 3 היתי ריצה להתחיל טיפול חדש להריון חדש האם אני צריכה לעבור שוב את כל הבדיקות שהיו בפעם ה קודמת או שיש דברים שלא נצטרך לעשות?
ושאלה שנייה - יכול להיות שטיפול שאיתו הצלחתי להיכנס להיריון יצליח גם הפעם? או שזה לא קשור והגוף יקבל את זה שונה עכשיו??
תודה מראש בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלה שלום
פרופ' שחר קול08/01/2010מומלץ לחזור על בדיקות השיגרה.
יש סיכוי טוב מהטיפול הקודם יצליח גם הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאתי07/01/2010
שלום דוקטור
אני בת 37,אם לילד בן 4,שנולד מהזרעה (ביוץ טבעי+הזרעה ראשונה)
עברתי 5 הזרעות ברציפות (טבעי) ללא הצלחה,אחרונה לפני 10 חודשים
עברתי לפני מספר ימים צילום רחם – תקין.
היום יום 10 לווסת,ביצעתי בדיקות דם ו US
ללא זריקות(טבעי),צפויה לעבור הזרעה (מתרומת זרע)
להלן תוצאות:
זקיקים בשחלה ימנית : 15X13
זקיקים בשחלה שמאלית: 17X12 + 15X12 + 12X10
עובי רירית, 6.5
חופשי מנוזל
בדיקות דם:
PROGESTERONE 1.51
ESTRADIOL(E2) 694
FSH 3.61
PROLACTIN 164.40
LH 5.73
שאלות
זאת הפעם הראשונה שיש לי זקיקים גדולים יחסית בשתי השחלות,גם הטכנאית שאלה אותי אם הזרקתי משהו, ואמרתי שלא, אז , יש לזה הסבר?
ע"פ התוצאות מתי עלול להתרחש הביוץ?
האם כדאי לי להזריק אוביטרל?
האם לעשות US נוסף ביום א'?
תודה רבה, יישר כח !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
פרופ' שחר קול08/01/2010אין הסבר, פרט לנטייה אישית ליצר יותר מזקיק גדול אחד.
הביוץ לקראת שני או שלישי, כנראה.
מציע לחזור על בדיקת דם ו.א.ס ביום א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בטא וערכי E2רעות07/01/2010
שלום,
היום, 14 יום לאחר החזרת עוברים טריים, קיבלתי בטא 393.
הזרקתי חצי (2\1) אמפולת אוביטרל לפני 9 ימים.
1. האם הבטא אמיתית ולא שאריות אוביטרל?
2. E2 עלה מלפני שבוע (שבוע להחזרה) מ-6500 עד ל- 13,000 היום.
האם עליה כזו צפויה או שמעידה על בעיה אפשרית?
תודה
(זהו טיפול 9 ופעם ראשונה שאני רואה בטא חיובית...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול08/01/20101. אמיתי ברובה.
2. צפויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאפרת07/01/2010
אין לי מוקפאים ואני יודעת שהחודש הזה לא יעשו לי שאיבה רציתי לדעת אם החודש אני יכולה לנסות הריון טבעי רק עם מעקב זקיקים או שלא בגלל שעשיתי שאיבה ? האם היו לי זקיקים החודש או שאני צריכה לחכות עוד חודש לשאיבה הבאה? ורציתי לדעת אם אני יכולה לעשות או לבקש מהרופא שיעשו לי שאיבה בציות בלי לקחת זריקות שאיבה טבעית ללא זריקות האם זה אפשרי?לי ולבעלי אין בעיה מוסברת יש לי זקיקים יפים גם ללא זקיקות 20.21.23 רירית 6-7 . יש לי אולי בעיה עם הרירית שאני לא לוקחת זריקות הרירית שלי 6-7 אבל שאני עם זריקות או אסטרופם הרירית שלי משחקת 4-5-6 -7 לפעמים עם תמיכה היא לא יציבה ואפילו היא עולה ל6 ואח"כ יורדת ל 5-4 בגלל זה עשיתי הסטרוסקופיה לפני חודש בערך ולא מצאו כלום אמרו שהכול תקין. ועכשו אני אחרי החזרה עם תשובה של בדיקת הריון . 3 . תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
פרופ' שחר קול08/01/2010אפשר לנסות הריון טבעי על בסיס מעקב זקיקים, או בלעדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור נעלםשרון07/01/2010
שלום אני בת 36. ילדתי בניתוח קיסרי את בתי הראשונה לפני 4 חודשים
קיבלתי פעם אחת מאז כ 7 שבועות מהלידה
ומאז כחודשיים וחצי אני ללא מחזור.
איזה בדיקות מומלצות?
מה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול08/01/2010האם מניקה?
מציע לפנות לרופא נשים מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאפרת07/01/2010
שלום . אני אחרי החזרה עוברים טריים עשיתי את ההחזרה ביום שלישי 29.12.09 . היום יום ה 7.01.10 היום העשירי אחרי ההחזרה עשיתי בדיקת הריון יצא 3 . אני לוקחת 1 קרינון +2 אסטרופם ביום לתמיכה אני יודעת ש 3 זה שלילי. אבל יש לי תחושה של הריון בחילות וגודש וכאבים בחזה .לפני חודשיים עשיתי עוד החזרה ולא הייתה לי הרגשה של הריון ויצא שלילי .לפני 5 חודשים עשיתי גם החזרה והיה לי חיובי ואחרי ארבעה ימים היה לי שלילי והייתה לי את אותה הרגשה שאני מרגישה היום בחילות וגודש בחזה רציתי לדעת אם לחכות ולעשות עוד בדיקה ?או שלא תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול08/01/2010בדיקת הריון - 14 יום לאחר השאיבה.
ראי שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותהמודאגת07/01/2010
שלום לכולם! מחר עושה שאיבת ביציות, מתה מפחד מאי הידיעה של איך ארגיש אחרי, האם תוכלו להרגיע אותי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול08/01/2010תרגישי מצוין!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויות טובות משאיבה אתמול
אפרת08/01/2010הי ה"מודאגת"
שמחה לבשר לך שאני עברתי שאיבה אתמול בצהריים
וגם אני דאגתי מאוד
והיה פשוט מצויין. עבר בקלות וללא כאבים מיותרים
וגם הבוקר הכל כרגיל ללא תחושות מיוחדות
ההרדמה קצת מלחיצה אבל ללא סיבה אמיתית . רק התחשה המלחיצה אבל שום כאב פיזי
והכי חשוב שזו עוד פסיעה על היעד הנכסף...
שיהיה בהצלחה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויות טובות משאיבה אתמול
אפרת08/01/2010הי ה"מודאגת"
שמחה לבשר לך שאני עברתי שאיבה אתמול בצהריים
וגם אני דאגתי מאוד
והיה פשוט מצויין. עבר בקלות וללא כאבים מיותרים
וגם הבוקר הכל כרגיל ללא תחושות מיוחדות
ההרדמה קצת מלחיצה אבל ללא סיבה אמיתית . רק התחשה המלחיצה אבל שום כאב פיזי
והכי חשוב שזו עוד פסיעה על היעד הנכסף...
שיהיה בהצלחה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי07/01/2010
אני בשבוע 6.1 אחרי טיפול של I.V.F
והשאלה שלי היא האם אני יכולה לשתות בירה שחורה או שזה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לילי07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר לענות לי תודה.
לילי08/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
ד''ר דוד ישי08/01/2010את יכולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאליאת07/01/2010
רופאים יקרים צהריים טובים...
האם ערך בטא 44 ביום ה 14 לשאיבה נחשב לנמוך מאוד?.......
והאם יש איזשהי דרך לגרום לזה לעלות...??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה, תודה
ליאת07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי??
ליאת08/01/2010אמרו לי לבוא רק ביום חמישי הבא לעשות שוב בדיקת בטא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי08/01/2010עניתי לך בפורום השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
ליאת09/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותדנה07/01/2010
עשיתי פרוקפיל הורמונלי ביום השלישי למחזור (הופיע דימום קל בלילה ביום ראשון וביום רביעי עשיתי את הבדיקה האם זה יום שלישי או רביעי למזור ? בכל מקרה בת 38 להלן התוצאות
LH - 6.4
FSH - 9.6
E2 - 115
PROGESTRON 3.4
האם תקין ? אם אני רוצה עוד הריון האם עליי למהר ? יש לי תאומים ועוד תינוק בן שנה ועשר ובא לי עוד אחד ....
קצת בדכאון בגלל התווצאות מקווה לבשורות טובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול08/01/2010התוצאות טובות.
בגיל 38 עדיף להזדרז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןיפית07/01/2010
מתי הכי מוקדם יכולות להופיע תופעות כמו בחילה וצרבות בהריון?
אני יודעת שתופעות כאלו הן לא בהכרח מהריון אבל במידה ויש הריון מתי הכי מוקדם מרגע הביוץ יכולות להיות בחילות וצרבות?
האם ברגע שיש הפריה ההפרשה של ההורמונים שגורמים לתופעות מוגברת יותר מאשר כשאין הריון או רק אחרי שהעובר משתרש ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי07/01/2010אני מעריך שכשבוע לאחר ההשרשה של העובר ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לי להבנת התהליךמייקי07/01/2010
בסבב הקודם של ה- IVF, הרופא נתן לי 150 מהגונל F.
בהתחלה הגוף לא ממש הגיב לטיפול, זה היה בשילוב של דקהפפטיל.
בתום המחזור ניגשנו לשאיבה והוצאו 5 ביציות כאשר 2 מהן הופרו והוחזרו. לצערנו הטיפול נכשל.
היום אני בסבב ה-2, הפעם, הרופא העלה לי את המינון ל- 300 מהגונל F וחצי זריקה של דקהפפטיל.
לקחתי זאת במשך שבוע. ביום א' הקרוב אני מתוכננת לעבור את השאיבה. אתמול הייתי באולטרסאונד והרופא ראה שוב רק 5 זקיקים.
רציתי להבין איך זה יכול להיות, אם העלנו את מינון הגונל F מפעם שעברה ל- 300 איך זה שהגוף שלי מייצר עדיין , רק 5 ביציות..
הבעיה שלנו היא בעיית זרע אצל בעלי.
אודה לתשובתכם.
אני יודעת שאף רופא לא ממליץ לעשן. אני עובדת על עצמי קשות כדי להפסיק. רציתי לדעת אם רק זה מה שמאט ופוגע בזקיקים באופן ישיר???
הכי אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
פרופ' שחר קול07/01/2010עקום התגובה למינון אינו לינארי, ולמעשה קשה מאוד לנבא אותו.
התגובה משתנה מחודש לחודש, בהתאם למספר הזקיקים שנכנסו למאגר ממנו צומחים הזקיקים לקראת ביוץ. תהליך זה אף הוא אינו לינארי, וכנראה דומה לפונקציה דמויית סינוס, או במלים אחרות - יש תנודתיות טבעית שקשה לחזות אותה מראש.
אין מידע מלא מפורט ומדויק על מנגנון הנזק של העישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיי אופטימית
סמ.09/01/2010רציתי להגיד כמה מילות עידוד
קודם
תודי לאל שיש זקיקים
אני מכירה קרובת משפחה שאמרו לה שאין אפשרות ליצור יותר זקיקים אפילו עם תרופות וזריקות
תתארי לעצמך המצב שלה
תהיי אופטימית שמחמש אפשר שיצליח אחד! למה לו?!
יש ששואבים מהם 30
בסוף לא נקלטות להריון
כך החיים
נכון? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוצרת ומבקשת להודות..
מאי09/01/2010רציתי לומר תודה לדר' קול וכן ל"מעודדת"..
לפעמים אני שוכחת לדאוג לכך בעצמי והזכרת לי שיש קשיים גדולים מאלה.
תודה ושיהיה שבוע טוב ומלא בשורות טובות לכולם.
תודה לפורום הנהדר ולהזדמנות לתקשר כך עם הרופאים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת לידע כללי על תהליך ההפריהעידית07/01/2010
אני יודעת שלאחר הביוץ הגופיף הצהוב מפריש אסטרוגן ופרוגסטרון ובמידה ואין הפריה הוא מפסיק ואז הרירית נושרת שזה בעצם המחזור. באיזה שלב הגופיף מפסיק להפריש את ההורמונים? כלומר כבר לאחר הביוץ אם אין הפריה של הביצית או רק לאחר שבוע במידה ואין השתרשות של עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידית שלום
פרופ' שחר קול07/01/2010לאחר שבוע + , בימים הספורים שלאחר תחילת ההשרשה.
האות להמשך קיומו של הגופיף הצהוב הוא HCG המופרש ע"י השליה הצעירה.
בהיעדר אות זה הוא מתנוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל07/01/2010
אני כבר מנסה מזה כשנה (מאובחנת כפוליציסטית ובעלת רחם דו קרני), כרגע מתחילה טיפול של אוביטרל והזרעה (החל מחודש הבא גם איקאקלומין).
שתי שאלות:
1. האם אפשרי כדי להרגיע קצת את הלחץ בתקופת הביוץ לקחת במשך כמה ימים קלונקס להרגעה (מינון ממש נמוך, בעבר סבלתי מחרדות והייתי לוקחת חצי כדור וזה ממש עזר לי), נראה לי שזה מאוד יכול לעזור בייחוד לאור העובדה שאני די לחוצה?
2. מה המשמעות של רחם דו קרני? קצת נלחצתי ששמעתי על זה, האם יש סיבה לדאגה, ועל מה זה משפיע על הכניסה להריון או על ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה09/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאי
חסויה09/01/2010רציתי לספר לך משהו על עצמי אני לפני חצי שנה עברתי שאיבה של 17 ביציות בגלל בעיות הזרע שיש לבעלי הופרו רק 9 ובמשך חצי שנה הזו כל הזמן ניסינו להחזיר מוקפאים ועד היום לא הלך לצערי. אז רציתי לומר לך שתתנחמי זה שיש זה לא אומר שזה מצליח הנה לך עובדה חיה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי09/01/2010את יכולה לקחת קלונקס
בד"כ אין לרחם הדו קרני משמעות. לא מבחינת הסיכוי להריון ולא מבחינת הסיכון להפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס וגרוי יתריפה07/01/2010
שלום,
1) יש לי נטיה לפתח גרוי יתר. האם בגלל זה אני צריכה להימנע מיחסי מין בשלב של ההמתנה לבטא גם אם עוד לא התחיל גירוי יתר?
2) מדוע למעשה אסור לקיים יחסים כאשר יש גירוי יתר, איך הסקס פוגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית שלום
פרופ' שחר קול07/01/2010פעילות רגילה ושיגרתית אינה מפריעה לתהליך השרשת העוברים ברחם. לכן במחזורי הפשרה אין כל צורך במנוחה, וניתן לחזור לעבודה באופן מיידי.
לאחר מחזור "טרי" במהלכו בוצעה שאיבת ביציות יש לנהוג משנה זהירות, שכן השחלות עוברות טראומה די משמעותית במהלך השאיבה. ככל איבר שעבר טראומה, גם השחלות זקוקות למנוחה כדי להחלים ולהתאושש. לדבר משמעות רבה יותר, ככל מספר הזקיקים שנשאבו היה רב יותר. לכן רצוי להמנע מכל פעילות העלולה לטלטל את השחלות (ריצה, קפיצה וכד') או להילות הלחץ התוך בטני (הרמת משאות כבדים). אין מיגבלה לגבי עבודה הנעשית בישיבה.
באופן ספציפי - יחסי מין עלולים לטלטל השחלות ולכן ההמלצה להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)