מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקאקלומין ומועד ביוץדנה06/01/2010
שלום רב,
אני ביום ה- 30 למחזור. ב- 3 חודשים אחרונים היה סדיר כל 28 יום בדיוק.
החודש לקחתי מינון כפול של איקאקלומין (ללא מעקב זקיקים) וזו כבר פעם שלישית שאני לוקחת בחצי שנה אחרונה.
ביומיים האחרונים כאבים הדומים מאוד לכאבי מחזור.
עשיתי 2 בדיקות ביתיות של היריון ולצערי שתיהן הראו חד משמעית תוצאה שלילית.
שאלותיי הן:
1. האם איקאקלומין יכול לשבש מחזור סדיר?
2. במידה וכן, האם זה אומר שהוא משבש גם את מועד הביוץ?
אני חוששת שאם כן סתם פיספסנו סתם עוד חודש כי הרופאה שלי הנחתה אותי לא לעשות מעקב זקיקים (לא ממש ברור למה...????)
3. האם יכול להיות היריון למרות ששתי בדיקות ביתיות הראו תוצאה שלילית? או סתם איחור במחזור?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי07/01/20101 . היא יכולה לשנות אותו
2 . גם הביוץ משתנה
3 . כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
דנה10/01/2010ד"ר קול שלום,
כיון שצערי המחזור בסוף הגיע (איחור של 4 ימים), אודה למענה לכמה שאלות נוספות:
1. אםהמחזור סדיר, יש ביוץ עצמוני וזקיק מוביל כל חודש.
מה הטעם בכלל באיקקלומין? במיוחד שהוא יכול לשבש את המחזור והביוץ כמו שכתבת.
( נתוני זרע :מורופולוגיה 11%, נפח 1.5-2מל')
2.היו לי כאבים חריגים יחסית לפני המחזור שנמשכו כמה ימים. בנוסף, הדימום היה מאוד מאוד כבד ולא סביר. האם יכול לנבוע מהאיחור? האם יכול להצביע על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לביצית תקינהמבקשת הסבר06/01/2010
(לאחר 13 ימי הזרקות ) ביום ה- 18 למחזור עשיתי בדיקת דם אסטרודיל = 900 יחידות חדשות פרוגסטרון = 4.3 יחידות חדשות .
הרופא שחשש מביוץ מוקדם הפנה אותי למעקב זקיקים בו נראתה רירית סדירה אקוגנית
זקיק מוביל 28*20 והרבה מאוד זקיקים קטנים . לאחר מכן הזרקתי אוביטרל
התהליך נעשה לשם הפרייה טבעית .
שאלותיי הם :
1. מה הסיכוי לביצית תקינה מגודל כזה של זקיק ? האם העניין לא פוספס
2. על מה מעידה רירית אקוגנית ?
3. מה הסיכויים להריון מערכים אלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי07/01/2010יש סיכוי עדיין לביצית תקינה אם כי הסיכוי שהביוץ פוספס לא קטן
רירית אקוגנית - אולי על ביוץ
קשה להעריך הסיכוי להריון , אבל הוא קיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מבקשת הסבר07/01/2010מבקשת להודות לך על עזרתך . ניהול הפורום הנ"ל על ייכם הינו שליחות בעיניי ואני בטוחה שעוד רבות חשות כך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות באכילת בשר אחרי החזרהדנה06/01/2010
אני נמצאת כשבוע לאחר החזרת עוברים מוקפאים
האם קיים חשש באכילת בשר נא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי07/01/2010עדיף לא לאכול בשר נא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןליאת06/01/2010
שלום,בת 28 עם שחלות פוליצסטיות וטיפול באיקוקלמין,
אורך ווסתות 34 יום,
ווסת אחרונה 21/10 ועל פי בדיקות דם ביוץ התרחש ב 14/11,ו BETA חיובי בדם,
האם ניתן להגיד במדוייק איזה שבוע אני,על פי US רופא לא בטוח איזה שבוע אני
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יוסף אנגלדר07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לילי07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
יוסף אנגלדר08/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי08/01/2010בשחלות פוליציסטיות לא נקבע גיל ההריון על פי הוסת האחרון. אם הביוץ ידוע ללא ספק , נקבע גיל ההריון על פיו ( מתחילים לספור משבועיים לפני ) . אם לא , הגיל נקבע על פי האולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח נתונים לפני הזרעהאני06/01/2010
שלום רב,
היום נצפתה רירית בעובי - 10
שחלה ימנית - זקיק - 18 ועוד 3 זקיקים - 16
שחלה שמאלית - 2 זקיקים - 20 ועוד אחד - 16
הזרעה ביום שישי הקרוב
אשמח לדעת מה הנתונים אומרים? האם יש סיכוי טוב אף להריון מרובה עוברים?
שאלה נוספת - האם כדאי לקיים יחסים היום?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרון07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
אני07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב - כבר יומיים לא עונים לי
אני08/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרון
ד''ר דוד ישי08/01/2010יש די הרבה זקיקים בשלים. הסיכוי להריון מרובה עוברים גבוה ואני הייתי מתלבט האם לא למנוע הריון בחודש הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
ליאת09/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי06/01/2010
ביקשתי מהרופא אישור לעבודה שאנו בטיפולי פוריות והוא רשם שאנו בטיפול coh iui האם כך נקרא הטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונלי - ביוץbr06/01/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש טעם לבדוק ביוץ באמצעות ערכת ביוץ החודש לאור תוצאות בדיקת הדם? יום מחזור 6 (בעלת שחלות פוליציסטיות, הווסת הגיעה לאחר קבלת פירמולוט נור). האם ניתן לדעת אם הפרופיל ההורמונלי תקין?
תודה!!!
2.3 DHEA SULPHATE
2.58 TSH
11.5 T4- FREE
1.6 TESTOSTERONE- TOTAL
203.0 ESTRADIOL (E-2)
7.8 LH
7.0 FSH
<0.64 PROGESTERON
152.0 PROLACTIN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור/ הריון?יערה06/01/2010
שלום
אני ביום ה-32 למחזור ו-13 יום מהביוץ. טרם קיבלתי מחזור.
יש לי כאבים, מעין דקירות בבטן התחתונה כבר מס' ימים.
האם יכול להיות הריון עם תופעות כאלו??
אני סקרנית מאוד....
תודה
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
פרופ' שחר קול06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןנלי06/01/2010
שלום רב,
יש לי 2 שאלות:
1. בימים הפוריים , האם מומלץ לקיים יחסים יום כן יום לא בכדי שאיכות הזרע תהיה טובה, או שניתן לקיים כל יום בחלון פוריות בכדי לשפר את הסיכויים להרות?
2. שמעתי שניתן לעשות שטיפה של הנרתיק עם סודה לשתיה עם מים בכדי להוריד חומציות ושזה יכול לתרום לכניסה להריון, האם זה משהו מומלץ?זה יכול להזיק באישזהו אופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול06/01/20101. לא עקרוני.
2. לא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וארביטרלאפרת06/01/2010
שלום,
האם ייתכן ביוץ מאוחר יותר מ36 שעות אחרי קבלת הזריקה ?
ביום ה 14 לאחר קבלת האורביטרל , הפרוגסטרון בבדיקת הריון היה 42 (בטא שלילית )
שלושה ימים אחרי בדיקה נוספת פרוגסטרון 2.9 , הרופא אמר שהמחזור צריך להגיע ביומים הקרובים
(בטא שלילית )
מכאן אני מבינה שהביוץ כנראה התרחש לא 36 שעות לאחר מתן הזריקה אלה כמה ימים אחרי..
האם יתכן ?
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול06/01/2010הביוץ קורה 40 - 42 שעות לאחר האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ ואורביטרל
אפרת06/01/2010אם הביוץ התרחש 40-42 שעות לאחר מכן, ז"א שהייתי אמורה לקבל מחזור ביום ביום שני,
והמחזור עדיין לא הגיע...
מה הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ? ותזמון הזרעה...טלי06/01/2010
שלום לרופאים,
היום יום 11- זקיק 18,
E - 991
פרוג: 1.6
מחזור סדיר של 27-28 יום
* נשלחתי לבצע מעקב נוסף ביום 13.
1. האם ניתן לדעת מתי צפוי ביוץ?
2. מתי לדעתכם יש לצע הזרעה?
3. במעקבים קודמים שהיו לי, הערכים ליום 11, היו גבוהים יותר,
האם "ירידה" בערכים אומרת שאולי הביצית פחות איכותית?
תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול06/01/20101. יום 14
2. תלוי בממצאי הבדיקה ביום 13
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומיניפולציהשירי06/01/2010
שלום רב!
רציתי לדעת אם ישנם מחקרים שמצאו קשר בין טיפולי הפריה מיקרומיניפולציה לתסמונת דאון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני
קאר06/01/2010אני מצטרפת לשאלה הזאת שמשום מה הרופאים דילגו עליה כי גם אני עוברת הפריה עם מיקרומניפולציה וכל הזמן מטרידה אותי השאלה הזאת לגבי אם העובר גודל תקין ואם יש סיכון לגבי תסמונת דאון והאם הדרך לבדוק זאת שחייבים לעשות דיקור מי שפיר אפילו בגילי שהוא 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי שלום
פרופ' שחר קול06/01/2010לא נמצא קשר לתסמונת דאון. נמצא קשר מסוים לבעיות כרומוזומליות של XY.
מקובל להתייחס להריונות כרגילים לכל דבר, ולהמליץ על דיקור מי שפיר לפי הממצאים במעקב הריון, בלי קשר למיקרומניפולציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרומוזום xy
קאר07/01/2010מה זה אומר האם זה מחלה מסוימת או פיגור ואיך ניתן והאם זה בכל זאת נבדק במשך ההריון והאם יש בדיקה שבודקת את זה במהלך ההריון לנשים שעברו מיקרומניפולציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר
פרופ' שחר קול07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
ויקי07/01/2010היי ,מתשובתך אני מבינה שאין בעיה שאני ירים את הילדה שלי
תודה על התשובות והיחס ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרה היה גירוי יתר שהפסיקגלית06/01/2010
ב 31.12 הוחזרו לי 2 עוברים
טופלתי בניזורל
אך יומיים לאחר ההחזרה היו לי בחילות קוצר נשימה כאבים והקאות
לא ידעתי שמדובר בגירוי ולא עשיתי דבר אחרי יומיים נוסף זה חלף כלא היה
הרופא שבדק אותי אומול בדק את המים בבטן לאחר מה שסיפרתי וטען שאין הרבה נוזלים
עכשיו שאלתי היא : אם היה היריון זה היה אמור לעלות הגירוי ולא להיפסק פתאום
האם הסיבה שהפסיק ללא טיפול היא תוצאה של אי היריון ואם לא מה הסיבה הרי היריון מגהיר את הגירוי ... בדיקת הבטא תיהיה רק יום שלישי הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול06/01/2010לא ניתן לקבוע אם הטיפול הצליח (או חו"ח נכשל) על סמך המידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין הפריה ופריוןנוסה06/01/2010
אני לא מבינה מהו ההבדל בין שני המוסגים, הפריה חוץ גופית ופריון.
אשמח לקבל מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יאנה
ד''ר דוד ישי07/01/2010ממש בקיצור. בטיפולים רגילים הביצית/ביציות נשארות בגוף האישה ושם עוברות הפריה . בהפריה חוץ גופית מוציאים את הביציות , עושים את ההפריה במעבדה ומחזירים אותן לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובררויטל06/01/2010
שלום רב
אני שלושה ימים לאחר החזרת עובר
האם ישנן המלצות מיוחדות או מגבלות.
יותר ספציפי:
1.האם ניתן להתעמל במכון כושר אימון של שעה באופן מתון?
2.האם ניתו להמשיך סידרת טיפולים בדיקור סיני?
3.האם ניתן להרים ילד בן שנתיים השוקל 13 ק"ג לערך
באופו כללי אני מרגישה טוב מלבד נפיחות בבטן בעיקר לאחר ארוחה ותחושת גזים בבטן
תודה ויום טוב
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי שאלות נפוצות
פרופ' שחר קול06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)