מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה - טיפול איקאקלומיןחסויה05/01/2010
שלום רב,
אני אחרי 3 טיפולים של איקאקלומין (כדור ליום, אח"כ 2, אח"כ 3)
המחזור האחרון שלי היה ב-3.12. ביום ה-14 (16.12) עשיתי US למעקב זקיקים, נמצא זקיק בגודל 22.
קיבלתי זריקת אורביטרל.
יחסים יום כן-יום לא.
ביום ה-22 (24.12) בבדיקות דם נראה HCG - 8, מה שאומר שאין הריון...
יום אחרי, ב-25.12 התחיל לי מעט הפרשות חומות ואדמדמות/שקופות למשך 3 ימים (באופן לא רציף בכלל!) ביום ה-4 זה הפסיק , ואז חזר שוב מעט ביום ה-5.
הרופאה ראתה את תוצאות בדיקות הדם ולא שללה הריון למרות ההפרשות ואמרה שאולי עשיתי בדיקת דם מוקדם מידי ושלחה אותי לעשות בדיקה נוספת ב-28.12. בבדיקה יצא HCG-0 וגם בדיקה ביתית הראתה שלילי.
הייתי אמורה להתחיל טיפול רביעי של איקאקלומין אך מכיוון שלא היה לי מחזור נורמלי אז לא התחלתי.... ועד היום עוד לא קיבלתי. אני חוששת שאולי ההפרשות האלו היו המחזור (למרות שאף פעם לא נתקלתי בזה) ופספסתי את היום ה-5 שבו הייתי צריכה להתחיל איקאקלומין... אני מבחינתי חשבתי שהתופעה הזו רק מקדימה את המחזור והוא אוטוטו יגיע אבל עד היום עוד לא...
אפשר לדעת למה זה קרה? ומה המשמעות של זה?
אני צריכה לחכות למחזור הבא?
תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול05/01/2010יש לבצע בדיקת דם להריון 16 ימים לאחר האוביטרל, או 14 יום לאחר הזרעה.
לא קודם.
מציע בדיקת דם להריון, וכן ל - E2 P LH כדי להבין יותר מה קורה מבחינה הורמונלית.
לאחר 3 מחזורי איקקלומין שכשלו יש לשקול היטב ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר שחר קול-עוד משהו בבקשה...
טל05/01/2010קודם, תודה על תשובתך המהירה.
אני מצרפת את תוצאות הבדיקת דם הראשונה שהתבצעה ב-24.12
E-2 - 910
FSH -3.6
HCG - 8
פרוגסטרון - 6.6
LH - 6.7
פרולקטין - 120
טסטוסטרון - 2.5
ואלו התוצאות מה-28.12
E-2 - 756
פרוגסטרון - 2.8
HCG-0
אשמח לשמוע את דעתך... האם יש עוד תקווה להריון אם עד עתה לא קיבלתי מחזור (חוץ מההפרשות ההן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול06/01/2010הסיכוי קלוש, כיוון שרמת הפרוגסטרון אינה מתאימה לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
חסויה07/01/2010אין טעם לעשות את הבדיקת דם שהצעת?
לצפות למחזור בקרוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת בבקשה דחוףליאת05/01/2010
רופאים יקרים שלום,
אני 13 יום לאחר החזרה מחר בדיקת בטא בעזרת השם...
אני בד"כ לא מעשנת...
ולא ידעתי שאסור בשום פנים לעשן בתקופה זו ושיש אפשרות שהטיפול יכשל בגלל זה....
משום מה במשך השבועיים האלו עישנתי!!! לא המון אלא בערך 6 סיגריות
עד כמה הנזק יכול להיות גרוע?? כמה אחוזים יכול להיות שהטיפול יכשל בגלל הסיבה הזו???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול05/01/20106 סיגריות בשבועיים לא יגרמו לנזק.
ועם זאת - אנא, עשי מאמץ לחדול לגמרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה......
ליאת05/01/2010תודה רב והמשך יום מקסים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה?חסויה05/01/2010
לפני שבוע ויום עברתי פיפל ביום ה- 21 והיו דימומים לסרוגין נעצרים חומים מעט אדומים ועבר
היום אני כבר ביום ה- 29 למחזור ועדיין לא קיבלתי מחזור האם הפיפל מעקב או מה לחשוב ?
אני אמורה להחזיר עוברים חודש הבא ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול05/01/2010פיפל לא מעכב מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשבתך
חסויה05/01/2010מה לעשות ד"ר עם בימים הקרובים לא אקבל הלוואי כן יש אפשרות להריון למרות ביצוע הפיפל שגם הושמד פוליפ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות לרופא המטפל
פרופ' שחר קול05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןא04/01/2010
מתנצלת מראש על אריכות הדברים.
אבקש מאוד תשובות מפורטות ועניניות לכל שאלה. תודה.
בת 37, מנסה להכנס להריון שנה ושלושה חודשים. מחזור כל 26 יום. ביוץ ביום 13 למחזור באופן קבוע - לפי ערכות ביוץ.
לפני חודש פניתי לרופא לפריון אחרי שבאופן טבעי לא הצלחתי להכנס להריון. נתן לי אקקלומין+ השבחה והזרעה+ זריקת אוביטרל. עשיתי הזרעה לפי המלצת הרופא ביום 13 למחזור לפי בדקת דם +U.S.במחזור זה כבר לא השתמשתי בערכת ביוץ.
החודש אני ללא תרופות פריון. עשיתי מעקב ביוץ ע"י ערכת ביוץ ולהפתעתי ראיתי שהביוץ התרחש ביום ה- 20 למחזור. (לפני השימוש בתרופות פריון הביוץ תמיד התרחש ביום 13 למחזור).
1. למה העיכוב הזה בביוץ? האם זה בגלל השפעת האוביטרל או קיקקלומין שנשארו עדיין בגוף מהחודש הקודם? מי משניהם עיכב את הביוץ?
2. עוד כמה מחזורים הביוץ יהיה ביום ה - 20 עד שיחזור לקדמותו ביום 13?
3. האם יכול להיות שבגלל העיכוב בביוץ ההזרעה שעשיתי לא הצליחה כאשר עשיתי הזרעה ביום 13 והביוץ אולי התרחש ביום ה - 20?האם האוביטרל עיכב הביוץ?
4. האם היית ממליץ לתזמן ההזרעה הבאה בחודש הבא ע"י ערכות ביוץ ודם ו-U.S בלבד בלי אוביטרל?
5. האם ערכות ביוץ אמינות ומדוייקת באותה מידה כמו בדקת דם?
תודה רבה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריון
פרופ' שחר קול05/01/20101. אולי בגלל איקקלומין
2. סביר שהבא יהיה בזמן
3. לא
4. יש לשקול שוב השימוש באיקקלומין. ראי "שאלות נפוצות". יש לוודא שבוצע ברור פריון מלא, כולל צילום רחם.
5. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ????יעל04/01/2010
לאחר IVF שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע שמונה. (לפני חודש). לא נעשתה שום התערבות.מתי לצפות למחזור??? יש לציין שהבטא התאפסה לאחר שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
פרופ' שחר קול05/01/2010בשבועיים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטא יורדקארין04/01/2010
אחרי 12 יום ערך בטא 9 אחרי 16 יום בטא ירד .
מה זה אומר הריון שהתחיל ולא התפתח?
או מדומה בעקבות התרופות של התמיכה אסטופם ונרות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי
ד''ר דוד ישי04/01/2010כן. זה מה שנקרא הריון כימי. האסטרופם והנרות לא משפיעים על התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת החזיריםרונית04/01/2010
שלום ד"ר
אני בשובע 7, האם מומלץ לקחת חיסון נגד שפעת החזירים (אני מאוד חוששת)
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי04/01/2010לדעתי כן. היתרונות גדולים מהחסרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לאקרן04/01/2010
שלום רב
ב-28/11 היה לי מחזור אחרון בתאריך ה-31/12 עשיתי בדיקת הריון ביתית והתשובה היתה חיובית אך יומיים אח"כ קיבלתי מחזור שאחרי יומיים הוא כמעט נגמר, היום בתאריך ה-4/1 עשיתי בדיקת דם להריון והבטא יצא 15 האם יש הריון או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי04/01/2010זו תוצאה חיובית. צריך לעשות מעקב אחר הרמה בהפרשים של יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסטןסימה04/01/2010
אני אמורה לקחת 12 ביום (4 נרות שלוש פעמים ביום) פספסתי היום פעם אחת. אני לפני החזרת עוברים מוקפאים - האם יכול להזיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סימה
ד''ר דוד ישי04/01/2010להערכתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגלי04/01/2010
היי,
האם הערכים תקינים:
יום חמישי למחזור:
Prolactin 145 mIU/l
LH - Luteinizing Hormone 2.7 IU/l
FSH 6.4 IU/l
קטן מ-Estradiol (E2) 200 pmol/L
Progesterone 3.2 nmol/l
יום 12 למחזור:
Estradiol (E2) Urgent-1338
Progesterone Urgent- 3.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי04/01/2010תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה מספר 3גל04/01/2010
ב-31.12.09 עברתי הזרעה מספר 3 מתי עליי לעשות בדיקת דם להריון
תודה על תשובתכם גל.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי04/01/2010שבועיים אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה להריון
גל05/01/2010שאלה נוספת לי האם יום ההזרעה עצמו גם נספר בשבועיים שיש לחשב עד למועד ביצוע הבדיקה?
יום טוב ותודה על עזרתך גל.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר דוד ישי05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר החזרת מוקפאיםקארין04/01/2010
23.11 מחזור אחרון.
20.12 החזרת מוקפאים.
היום נתבשרתי להפסיק תמיכה אינני בהריון,מתי צפוי המחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי
ד''ר דוד ישי04/01/2010תוך כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf????????????ביבי04/01/2010
כבר בת 44 כל הטיפולים עים גונל פ הזרעות,צילןם רחם יצא תקין,fsh12.6 מה לעשות????????האם ivf כדאי ויש סיכוי? או שלא כדאי לעבור תהליכים נוספים?מה הסיכויים באחוזים לעומת בדרך הטיבעית?מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ביבי
ד''ר דוד ישי04/01/2010את גבולית מבחינת הגיל ורמת ה FSH. לדעתי , שוה לנסות כמה טיפולים של IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד אשכים-חשובנטלי04/01/2010
א.ג.נ,
שלום רב,
אני בת 22.5,עקב שחלות פוליציסטיות הופנתי לבדיקות כלליות ומעקב זקיקים קבוע תוך שימוש באיקקלומין ואוביטרל ביום הביוץ, (סה"כ 2 טיפולים ללא הזרעות)...כחלק מהבדיקות הד"ר הביא לבעלי לבצע ספירת זרע שנראה שאין אצלו בעיה.
לצערי הממצא של הבדיקה יצא לא תקין (יש לציין כי הוא היה נורא לחוץ וזאת פעם ראשונה שהוא עושה בדיקה זו), התוצאות היו: אחרי חיפוש וסירכוז לא נמצאו תאי זרע בתנועה, צמיגות 3, צבע צהבהב, נפח 2 מ"ל, ריכוז 0X10 בחזקת 6 למ"ל, PH -7.2, אגלואינציה -שלילית,לויקוציטים 0X10 בחזקת 6 למ"ל.
לאחר שהראנו את התשובות לרופא הוא הפנה אותנו למס' בדיקות: פרופיל הורמונלי לבעלי, בדיקת אולטראסאונד+דופלר אשכים, בדיקות גנטיות, קריוטייפ וכרומוזם Y.
התחלנו את הבדיקות ובינתיים התוצאה היחיד שיש לי זה הא.אשכים.
להלן תוצאות הא.ס דופלר אשכים:
אשך שמאל בגודל 10*22 מ"מ
אשך ימין בגודל 11*20 מ"מ
מרקם גס של שני האשכים
אין לראות ממצא באפידדמיס
וריקוצאלה קטן משמאל
קוטר ווריד עד 2 מ"מ עם עצירת זרימה במאמץ.
רציתי לדעת מה זה אומר? האם אכן קיימת בעיה ואם כן מהי?
האם יש סיכוי להיריון עקב כך שגם אצלי יש שחלות פוליציסטיות...במידה וקיימת בעייה האם ניתן לפתור אותה באמצעות טיפולים כלשהם?
מצטערת על השאלה והפירוט הארוך פשוט אני מאוד מוטרדת וקצת מיואשת.
תודה רבה לכם על העבודה המבורכת שאתם עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי04/01/2010האולטרסאונד בסדר. הבעיה היא ( אם אני מבין נכון את מה שכתבת ) שאין תאי זרע בדגימה. אם זה יחזור על עצמו בבדיקות חוזרות , ברוב המקרים , הדרך היחידה למצא זרע היא בביופסיה של האשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדה לפני הזרעהlev04/01/2010
מה משמעות הערכים בתוצאות המעבדה והאם ההחלטה לבצע הזרעה לפי תוצאות אלו מתאימות? תודה!
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
1954
|
Progesterone Urgent | nmol/l | *
2
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום lev
ד''ר דוד ישי04/01/2010הערכים מתאימים. אבל צריך לקחת בחשבון גם את גודל הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)