מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דם מתי לבצע הזרעה!!!אילי16/12/2009
ד"ר שלום,
עשיתי היום את בדיקות הדם (יום ה- 9) והערכים הם:
E2 - 1002 (ביום ה-3 היה 336 )
PROGESTERON- 2.2 (ביום ה-3 היה 1.1 )
LH - 59.0 (ביום ה-3 היה 3.7 )
האם אני לפני ביוץ? אם כן מתי לדעתך הוא אמור להתרחש?
האם יש סיכוי שכבר מחר אני צריכה להגיע להזרעה? והאם יש עדיפות לעשות 2 הזרעות אחת אחרי השניה להגדלת אחוזי הצלחה?
(לבעלי היתה מורפורלוגיה של 4%.)
אודה לתשובתך המהירה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילי
ד''ר דוד ישי16/12/2009אם אפשר לעשות שתי הזרעות , זה עדיף. על השאר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל16/12/2009
בת 37 ברקע אנדומטריוזיס. לאחר שתי הפריות. הראשונה לא צלחה והשניה הסתיימה בהפלה בשבוע 7-8.
היום שבועיים לאחר ההפלה.
עובדת במוסד בו הומלץ לעובדים לעבור חיסון של שפעת חזירים (עקב תחלואה רבה שהיתה בקיץ ןחשש מגל נוסף בחורף.
אמורה להתחיל מחזור טיפול נוסף לאחר קבלת ווסת . האם מומלץ בזמן טיפולים לקבל את החיסון שמיועד לנשים בהריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי16/12/2009אני בעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מעקב- ערכי בטא E2 ופרוגסטרוןרחלי16/12/2009
שלום,
החזרת שני עוברים בתאריך 27.11.09.
תוצאות הבדיקות שערכתי:
ב- 10.12.09 (13יום מההחזרה) :
בטא 33.4, פרוגסטרון 115, ו- E2- 3305
ב- 13.12.09 (16 יום מההחזרה)
בטא 126, פרוגסטרון 193, ו- E2- 5293
ב- 16.12.09 (19 יום מההחזרה)
בטא 569, פרוגסטרון 196, ו- E2- 6463
1. האם הערכים תקינים?
2. האם הפרוגסטרון עולה בצורה מספקת (אין כמעט שינוי ברמה שלו מיום 16 ליום 19)?
3. האם ערכים אלה מתאימים לשלב בו אני אמורה להיות מבחינת ההריון (לא נמוכים מדי יחסית לזמן אחרי השאיבה?)
4. העליה הרבה בבטא יכולה להעיד על תאומים?
5. מתי כדאי לעשות אולטרסאונד?
תודה רבה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחמה
ד''ר דוד ישי16/12/2009עלית הבטא טובה וכך גם רמת ההורמונים האחרים
לא ניתן לקבוע על פי רמת הבטא מה מספר העוברים
אני מעדיף לעשות אולטרסאונד ראשון בשבוע 7. יש כאלה שעושים מוקדם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעה - האם הביוץ מחר? דחוף!!!אילי16/12/2009
שלום רב,
עשיתי היום את בדיקות הדם (יום ה- 9) והערכים הם:
E2 - 1002 ערך E2 ביום ה-3 היה 336
PROGESTERON- 2.2 ערך PROGESTERON ביום ה-3 היה 1.1
LH - 59.0 ערך LH ביום ה-3 היה 3.7
האם אני לפנית ביוץ? מתי לדעתכם הוא אמור להתרחש? האם יש סיכוי שכבר מחר אני צריכה להתייצב להזרעה?
אודה לתשובתכם דחוף!!!!!!!!
תודה ענקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילי
ד''ר דוד ישי16/12/2009הרמה הגבוהה של ה LH מעידה על כך שהביוץ יהיה מחר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר שהתפתח לאט...עדי16/12/2009
מה המשמעות לכך שעובר אחד התפתח רק לאחר יומיים ל- 2 תאים ולמחרת ל-4? האם זה אומר שאיכותו טובה פחות או שיש לו פגם? יתר העוברים התחלקו לאחר 3 ימים ל-7 ו-8 תאים.
זה טיפול שני שלי של החזרת טריים שנכשל ובקודם שגם נכשל אחרי החזרת עוברים יפים בני 8 תאים ובהחזרת המוקפאים אז הוחזרו לי 2 יפים עם 8 תאים כל אחד והיה הריון אבל הפסיק להתפתח ונאלצתי לעבור גרידה כי היה רק שק הריון בלי קוטב עוברי ולא היתה הפלה ועברתי גרידה.
אני מפחדת שאם עם כאלו עוברים יפים עם 8 תאים הגעתי להריון שלא מתפתח אז הסיכוי גדול עוד יותר שזה יקרה שוב אם עובר שהתחלק רק ל-4 תאים אחרי 3 ימים יקלט ומפחדת לעבור את זה שוב.... האם יש קשר? מה הסיכוי שיקרה שוב בגלל התפתחות איטית יותר של העובר הזה? ומה הסיכוי להריון בכלל מעובר אחד שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי16/12/2009העובר הזה , כנראה באיכות פחות טובה. אבל יש לך עוברים טובים. לא ניתן לשלול אפשרות ששוב יהיה הריון שיפול . אבל למה לא להיות אופטימית ולחשוב על האפרות שמתוך העוברים הטובים יתפתח הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא הבנת אותי, התכוונתי...
עדי16/12/2009כבר הוחזרו לי לפני שבועיים 2 העוברים הטובים כטריים ולא היה הריון ועכשיו נותר האחד הזה שהתפתח פחות והוקפא אז אני חוששת שאם אחזיר אותו אגיע למצב שבו אם יהיה הריון לא התפתח ואעבור גרידה או הפלה כפי שהיה לי בפעם הקודמת שהוחזרו לי מוקפאים ועוד מעוברים של 8 תאים.
ולכן שואלת האם הסיכוי שזה יקרה שוב גדול יותר עם עובר כזה שמראש לא התפתח טוב וקפוא...
אני יודעת שלא יאשרו לי מחזור חדש כל עוד יש מוקפא אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים חלשים
שירה16/12/2009עובר חלש שלא מתפתח, אין טעם להקפיאו. הוא לא ישרוד את ההפשרה!
יש מקרים של עוברים מצוינים שמקפיאים וגם הם לא תמיד צולחים את ההפשרה.
נחישות היא מילת המפתח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדי
ד''ר דוד ישי17/12/2009אכן לא הבנתי. ראשית יש לקוות שהעובר יצליח לשרוד את ההקפאה. אם הוא ישרוד , העובדה שאיכותו פחות טובה , תשפיע בעיקר על הסיכוי שלו להגיע להריון ופחות עעעעעל הסיכוי להפלה במידה שיהיה הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוח- הורמוניםנעה16/12/2009
שלום.
אני עכשיו בסבב שני עם איקקלומין(החודש הורידו לי את המינון לכדור אחדX 5 ימים, חודש שעבר לקחתי 2 כדורים במשך 5 ימים).
לפני יומיים סיימתי לקחת את האיקקלומין.
אני סובלת ממצבי רוח מאוד קיצוניים. התחושה שלי קשה, אני מרגישה שמשהו הישתבש אצלי ומרגישה שמצבי הנפשי לא כתמול שלשום.
האם תופעה זו מוכרת?
אני מרגישה תיסכול גדול בגלל תחושות אלו.
אודה על תשובתכם.
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר דוד ישי16/12/2009לצערי כן. יש נשים שרגישות יותר להשפעת ההורמונים על מצב הרוח. יתכן שעם תכשיר אחר , תהיינה התופעות קלות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות נרתיקיותאיה16/12/2009
אני בשבוע התשיעי להריון, הריון ראשון
ביומיים האחרונים התחילו לי הפרשות נרתיקיות חומות שמתחלפות לאחר מכן להפרשות לבנות
האם זה נורמלי? אני יודעת שהפרשות נרתיקיות הן דבר שכיח בהריון אבל האם יש משמעות לצבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איה
ד''ר דוד ישי16/12/2009הפרשות חומות יכולות להעיד על דימום. בד"כ , אם העובר תקין באולטרסאונד , אין לזה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהמיטל16/12/2009
שלום אני אחרי החזרת שני עוברים ונשאר לי עוד שבוע לתשובה האם המתח שאני נמצאת בו עלול להרוס לי ויש לי ילדה בת 4 שרוצה כל הזמן שאני ירים אותה האם אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי16/12/2009אין בעיה עם הרמת הילדה , אבל רצוי מאד להפחית את רמת המתח , לא ממש חשוב באיזה שיטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה קצת חוששתאמילי16/12/2009
אני אחרי הפרייה החזירו לי 2 עוברים אני בשבוע 5 +3 ימים היום היה לי אולטרא ראו שק הריון 1 ספק שק חלמון מה זה אומר לא ראו דופק. מה זה ספק שק חלמון?? יכול להיות שההריון לא תקין?? מתי צריך לראות דופק?? אני מפחדת . מה זה שק חלמון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמילי שלום
פרופ' שחר קול16/12/2009מציע לחזור על הבדיקה חודש לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאני16/12/2009
ד"ר שלום
בדיקה מאתמול לאחר 12 יום מיום ההחזרה,
בטא 119
E2-2777
פרוגסטרון-158.8.
האם ההורמונים תקינים?האם הגובה שלהם מעיד על תקינות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל נראה מצויין!!!
פרופ' שחר קול16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה : - )
אני16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV מוחלש בשבוע 8דנית16/12/2009
שלום דר',
בבדיקות דבם שביצעתי התגלה אצלי CMV מוחלש ועדיין לא רואים נוגדנים.נאמר לי כי אין ממה לחשוש כיוון שהנגיף מוחלש.
ברצוני לשאול, עד כמה המחלה מהווה סיכון לעובר ועד איזה שלב של ההיריון?
דבר נוסף, האם אני מהווה סיכון לנשים בהיריון? האם אני יכולה להדביקן?
תודה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול16/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהלימור16/12/2009
ב3.12 עשיתי בדיקת בטא אחרי החזרה של 3 עוברים הבטא הייתה 45
אחרי יוממים לא עלתה הרופאנ אמרה להפסיק אם התמיכה כעבור מספר ימים היה לי דימום כמה ימים אני חשבתי זה מחזור אתמול התחיל לי שוב דימום הרופאה שלכה אותי לעשות בדיקת בטא והיא הייתה 900 מה זה אומר הריון? הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן שלום
פרופ' שחר קול16/12/2009יש מקום למעקב, ובעיקר לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מעקב
לימור16/12/2009בUS שעשתי היום אם בטא 900 נראה שק הריון קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בביוץ החודש?לימור16/12/2009
אני במעקב לפני IVF
ביום 3 לוסת E-2 היה 109 וה-FSH היה גבוה (19)
ביום 8 לוסת E-2 ירד ל-97 ,LH היה 27 ופרוגסטרון 2.8
היום יום 11 לוסת E-2 שוב ירד ל-67, LH 47 ופרגסטרון 3.4
עדיין אין זקיקים ורירית דקה מאוד.
1.האם להספיד את החודש?אני ללא הורמונים
2.יתכן LH כזה גבוה ללא זקיקים?
3.האם יתכן שזה בגלל ההורמונים שמשפיעים מחודש שעבר?
4.האם בגלל FSH הגבוה? -אני בת 30 ויש לי מחזורים סדירים וביוץ כל חודש
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש
פרופ' שחר קול16/12/20091. כנראה שאין ביוץ באופק.
2. כן
3. לא
4. רמות גבוהות של LH ו- FSH רומזים לכיוון כישלון שחלתי מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים אחרי הריון כימישואלת16/12/2009
אחרי הריון כימי, קבלתי פרוטוקול החזרת מוקפאים על בסיס טבעי.
הרירית ביום מחזור 9 היא 4 והזקיקים עדיין קטנים.
עשיתי שני מחזורי מוקפאים על בסיס טבעי שנכשלו (עם רירית יפה בין 7-8.5)
1.האם אפשר להחליף את הפרוטוקול להורמונלי ?
2. או שלמי שיש מחזורים סדירים עדיף להמנע מההורמונים?
3.האם במחזורי מוקפאים הורמונליים יש שיעורי הצלחה גבוהים יותר?
4. האם אחרי הירון כימי הביוץ רגיל או שיש שיבוש הורמונלי?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול16/12/20091. כן
2. לא עקרוני
3. לא
4. לא בהכרח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשני16/12/2009
שלום,
עשיתי בדיקת פרוגסטרון
בחמישה ימים זה עלה לי מ-4 ל-20
1)האם כל הזמן הפוגסטרון עולה?
או רק בתקופת ההריון? !
2) מהו שלב הלותאלי ??
תודה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוג
פרופ' שחר קול16/12/20091. עולה לשיא כשבוע לאחר הביוץ. אם אין הריון - יורד, ומגיע וסת.
2. מהביוץ לוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)