מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ ופרוגסטרוןג'17/12/2009
הנתונים למטה חוזרים על עצמם כבר 3 חודשים ברציפות:
מטופלת באיקקלומין 5 ימים (כדור ליום) מהיום החמישי למחזור מה שגורם לביוץ להתרחש ביום ה14 למחזור (מועד הביוץ אובחן ע"י בדיקת הLH ןפרוגסטרון). יום לפני הביוץ עוברת הזרעה(למרות שהזרע של בעלי נמצא תקין לחלוטין)
כשבוע אחרי הביוץ הפרוגסטרון הוא 50-90 nmol/l ושבועיים אחרי יורד לבערך 10 nmol/l ומקבלת שוב וסת.
הרופא המליץ בסיבוב הבא להוסיף זריקת אוביטרל (יום לפני ביוץ) ונרות פרוגסטרון למשך שבועיים אחרי הביוץ.
מה שלא ברור הוא מה משמעות הזריקה ותמיכת פרוגסטרון כאשר הוכח כי הביוץ מתוזמן לחלוטין וכי הפרוגסטרון שבוע אחרי ביוץ בערכים מספיק גבוהים?
רופא הנשים שלי אינו מומחה לפוריות והזמן שעובר בלי הסברים לבעיה גורם לי לפקפק בו
נ.ב בחודש האחרון כנראה היה הריון כימי כי הבטא היה 4 והפרוגסטרון 76 בי"מ 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול18/12/2009מדובר בטיפול מקובל, אם כי הבסיס המדעי שלו אינו מתועד היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילשרון17/12/2009
שלום רב
האם אפשר להזריק דקאפפטיל בבקר?
אודה על תשובתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני17/12/2009
האם כדורים להרזייה כלשהם עלולים לפגוע בטיפולי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים
פרופ' שחר קול18/12/2009לרוב - לא, אך יש לדעת בדיוק ההרכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלילי17/12/2009
היום אני 8 ימים אחרי החזרה של 3 עוברים טריים עשיתי בדיקה ביתית ויצא פס חלש מה זה אומר?(אני בת 25).
אני מקבלת תמיכה של 3 אנדומטרין ביום ו2 פרוגינובה ביום האם זה משפיע?
יכול להיות שזה תחילה של היריון ?
בבקשה תשובה אני אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חלש
פרופ' שחר קול18/12/2009אולי תחילת הריון.
יש לבצע בדיקת דם במועד שנקבע.
ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי18/12/2009קודם כל תודה על התשובה.
אבל האם האנדומטרין והפרוגינובה משפיעים על התשובה של הבדיקה הביתית?
אני לא לקחתי אוביטרל כתמיכה רק יומיים לפני השאיבה כלומר בתאריך 5.12.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
לילי19/12/2009אנא את תשובתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול19/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלימור17/12/2009
ב 3.12 עשיתי בדיקת בטא אחרי החזרת 3 עוברים התשובה הייתה 45 אחרי יומיים היא לא עלתה הרופאה אמרה להפסיק אם התמיכה היה ליד דימום כמה ימים שחשבתי אותו למחזור עכשיו אחרי שבועיים היה לי דימום הרופא שלחה אותי לבטא הייתה 900 בבדיקת US שנעשת באותו יום של הבטא ראו שק הריון קטן
האם תקין
האם לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי17/12/2009רוב הסיכויים שהוא לא תקין אם כי לא ניתן לדעת באופן חד משמעי. חבל שהפסקת את הטיפול. עדיף היה לחזור על הבטא פעם נוספת ורק אח"כ להחליט על הפסקה. רצוי כמובן לחזור לקחת את התמיכה ולעקוב אחר הבטא והאולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית רחם דקהיעלי17/12/2009
היום הייתי בבדיקת א.ס. ודם
אני אחרי 5 ימים עם אקקלומין כדור 1 ביום ובבדיקה א.ס ניראתה רירית רחם דקה- 4מ"מ.
יש לציין שחודש שעבר לקחתי 2 כדורים ביום וגם אז רירית הרחם היתה 4 מ"מ.
הרופאה אמרה לי שאם החודש לא יקלט הריון נעבור לזריקות.
שאלתי-
1.האם יש סיבות נוספות להופעת רירית רחם דקה כזו בשלב זה (יום 12 למחזור) בהתחשב בכך שהורדנו החודש את מינון האיקקלומין?
2. האם הטיפול בזריקות יכול לשפר את עובי הרירית?
אודה לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יערה
ד''ר דוד ישי17/12/2009כנראה שהרירית הדקה קשורה לאיקקלומין ללא תלות במינון. ביחוד אם במחזורים הטבעיים יש לך רירית תקינה. יש סיכויים טובים שעם הזריקות תהיה רירית טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 ופרוג'R17/12/2009
שלום ד"ר,
מה קורה למעשה - מבחינת הורמונים - אחרי ההחזרה?
ה E2 עולה? (בהנחה שיש השרשה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה.... תודה..
R18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
פרופ' שחר קול18/12/2009אין מהלך טבעי, שכן כל המטופלות מקבלות "תמיכה" על סוגיה הרבים והשונים.
באופן פיזיולוגי, בהריון טבעי, E2 ו - P עולים לאחר ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה....
R18/12/2009אני מקבלת אנדומטרין, האם יש לך השפעה גם על עליית ה E2?
תודה על התשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים - המשך שאלה :
R19/12/2009עשיתי בדיקות דם 6 ימים לאחר 6 ימים ממועד ההחזרה (כולל את יום ההחזרה).
אני מקבלת תמיכה לפרוגרסטרון (2 אנדומטרין ביום), מה המשמעות של עליה ב- E2 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/12/20096 ימים ממועד ההחזרה - אמצע השלב הלוטאלי, צפויה עליה ברמת ה - E2, כמובן שלא ניתן להסיק מסקנות לגבי הריון.
אנדומטרין אינו משפיע על רמת E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר, מה זה "אמצע שלב לוטאלי"?
R20/12/2009תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלוטם17/12/2009
שלום
עשיתי הזרעה ב8/12 ללא הורמונים.
היום התחלתי לדמם הלכתי לערוך בדיקות דם (יום עשירי אחרי הזרעה) .
התוצאות הראו שבדיקת הריון הראתה שלילי... האם יכול להיות שעדיין מוקדם והתשובה אינה נכונה?
הבדיקות האחרות:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | *
624
Progesterone Urgent | nmol/l | *
13.1
LH Urgent | IU/l | *
13.9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול17/12/2009לא ניתן לקבוע בוודאות, אם כי הסיכוי להריון הוא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות בטאאני17/12/2009
היי ד"ר
לפני יומיים בטא 119 (E2-2777 ופרוגסטרון 158.8)
היום בטא 302 (הורמונים אחרים לא ביררתי כרגע)
נקבע לי א.סאונד ל07/01....האם אתה ממליץ לבצע עוד בטא אחת עד אז? או כבר לחכות....
איך זה עובד באופן עקרוני? כמה פעמים צריך לעשות בטא עד לא.סאונד?
תודה מראש
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול17/12/2009אפשר להסתפק בכך, ולהמתין עד בדיקת הא.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא ועודי'17/12/2009
שלום לרופאים.
14 יום לאחר הזרעה:
בטא 26
פרוגסטרון 44
E2 281
ידוע לי שצריך לחזור על הבדיקה כעבור מס' ימים, אבל האם הערכים לא נמוכים מדי? האם הם מעידים על הריון "שלא יחזיק"?
תודה,
י'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול17/12/2009לא, חייבים להמשיך במעקב, לא ניתן לנחש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי השתרשות?NIKI17/12/2009
האם יכולה להיות השתרשות שבוע לאחר הזרעה?
מה הסימפטומים והתחושותבזמן השתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ' שחר קול17/12/20091. כן
2. לרוב אין כל תחושות או סימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגון וצטרוטידשירה16/12/2009
רופאים יקרים שלום רב
מה תפקידם של המנוגון וצטרוטייד
האם השילוב של מנוגון וצטרוטייד מומלץ? האם ישנם מקרים שמחבל בזקיקים או בטיפול עצמו?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול17/12/2009מנוגון - גירוי השחלות ליצירת זקיקים וגדילתם.
צטרוטייד - מניעת ביוץ מוקדם.
השילוב מומלץ ומקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה שהטיפול לא מצליחמיטל16/12/2009
ערב טוב אני התחלתי טיפולים כדי להיכנס להריון אצלי אין בעיה
הכל תקין הבעיה היתה אצל בעלי בעיה קטנה אני אחרי החזרה של שניים מה הסיבה שטיפול כושל ולא מצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול17/12/2009לצערנו, רוב הטיפולים כושלים.
מציע לשוחח עם הרופא המטפל, אולי יימצא נתון בתיקך הרפואי שישפוך אור נוסף על מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה והכתמהבתאל16/12/2009
לפני ארבעה ימים הוחזר לי עובר בן 9 תאים, גם ביום ההחזרה וגם היום הייתה לי הפרשה מיזערית שרק בעין בוחנת ניתן לראותה בצבע חום צהבהב וורדרד, ביום ההחזרה זה אולי אפשרי מהפעולה עצמה, אך מדוע גם היום? לא קרה לי זאת באף טיפול הפריה קודמים שעברתי, אנא דעתך דוקטור תןדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה
פרופ' שחר קול17/12/2009אולי עקב השתרשות?
לא ניתן לקבוע בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת מחדש:R16/12/2009
אני 5 ימים אחרי החזרה (לא כולל את יום ההחזרה).
פעמיים ביום לוקחת נירות אנדומטרין.
אילו תוצאות נחשבות לתקינות ביום החמישי להחזרה (פרוג' + E2).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי17/12/2009לא עושים בדיקה של הרמות ביום ה 5 באופן רוטיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)