מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר קול שלוםקרן19/12/2009
שלושה ימים לאחר החזרת עוברים מוקפאים. יש הפרשות חומות כמו התחלת מחזור.נוטלת 3 פעמים ביום פרוגינובה ו4 אוטוסטרגן. האם השתרשות או מחזור?ר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול19/12/2009הטיפול שאת מקבלת אינו מאפשר הגעת מחזור, שכן הוא מדמה מצב של הריון מבחינת רירית הרחם.
לכן, יש לשער שמדובר על השתרשות, או מקור אחר לדימום: צוואר הרחם?
יש להתמיד בטיפול, ולבצע בדיקת הריון ביום שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בדרכים להירגעשאלה19/12/2009
שלום,
ביום חמישי (12 יום לאחר החזרת שלושה טריים) בטא ראשונה - 103.
היום, יום שבת, בטא שניה - 237.
אני יודעת שההכפלה טובה וזה בהחלט מאד מעודד.
העניין הוא שאני בחרדות היסטריות ובטירוף מוחלט. זהו הריון שלישי שמושג ב-IVF אך השניים הקודמים הסתיימו במפח נפש. הפלה אחת בשבוע 7 (אקטופי) ושניה בשבוע 8 (שק הריון ריק).
אני אחרי שלוש ומשהו שנים של טיפולים, כבר שנה וחצי ב-IVF, אחרי כ-12 החזרות ו-6 שאיבות.
אני ממש ממש מפחדת שגם זה יסתיים בטרם עת ומתקשה לישון בלילות ודי מטריפה את עצמי (ואת בעלי) בספקולציות וחרדות. אף פעם לא הייתי במצב כזה. אני מודעת לזה שזה לא בריא להריון.
בבקשה, איך ניתן להרגיע את עצמי? אולי יש משהו שאני יכולה לקחת? לדבר עם מישהו מקצועי?
האם באמת זה מסוכן להריון?
אני לא יודעת איך אשרוד עד בדיקת הדופק הראשונה.
תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה יקרה
אוסנת21/12/2009הי מאיה,
אני מבינה מאוד את הרגשתך. בעבר הציפו אותי חרדות דומות. את עוברת תהליך לא פשוט וההורמונים הרבים לא עוזרים להרגע. דרך מצוינת להרגע היא לצחוק. אפילו אם בא לך רק לבכות וקשה לך, אפשר להתחיל בצחוק מאולץ ולאט לאט להשתחרר. מה שטוב הוא שהגוף שלנו מגיב לצחוק מאולץ כמו שהוא מגיב לצחוק ספונטני. כשצוחקים במוח משתחחררים אנדרופינים שעושים מצב רוח טוב וגם סרוטונין , הקיים בתרופות הרגעה. לכן, זוהי תרופת הרגעה טבעית שבטוח, אבל בטוח, תזרז לך את הכניסה להריון. אם את מחפשת אוזן קשבת או רוצה לשאול בנושא צחוק, את מוזמנת לכתוב אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
גל21/12/2009אני כל כך מבינה אותך ומה עובר עלייך- לצערי עברתי סיפור דומה ועכשיו אני בהריון שבוע 16 (כמובן מ-IVF) ועד היום אני מרגישה את הלחץ והחרדות- למרות שלאורך הדרך הכל היה תקין (למעט דימומים)
מה שהרגיע אותי זה פשוט בדיקת אולטראסאונד פעם בשבוע כדי לוודא שהכל תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
ד''ר דוד ישי22/12/2009תנססי טיפול סיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור שחר קולליאת19/12/2009
אני לפני כמה ימים קיבלתי תשובה נוספת שההריון לא נקלט לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים. העוברים היו מחולקים ל8 6 תאים זה כבר הטיפול ה10 שלא מצליח לנו כול הזמו אומרים שהעוברים יפים ואיך שהוציאו אותם כך הם הוחזרו יש לי לציין שעשיתי עד היום 3 שאיבות שהופרו יפה ורק פעמיים הוחזרו לי עוברים טריים היתר היו מוקפאים . מה יכול להיות הבעיה שזה לוקח הרבה זמן אולי יש סיבה מסויימת לאחר שעברתי בדיקות ברחם אמרו לי שהכול יפה ותקין הבעיה היא אצל בעלי בזרע לפעמים שאני לוקחת את הכדורים אני סובלת מכאבי ראש ולפעמים בבטן למה זה כך אני בת 30 וגם בעלי אז מה יכול להיות הבעיה זה כבר תמיד נאהיה יותר קשה חוסר הוודאות והתשובה השלילית האם זה יצליח מתשיהו אשמח לתשובה מפורטת ועזרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול19/12/2009לאחר 10 טיפולים שכשלו, יש ליזום פגישה עם הרופא המטפל או רופא היחידה, ובמסגרתה לדון בסיבות האפשריות לכישלונות החוזרים, וכן בתכנית עבודה להמשך: אולי יש מקום לבצע בדיקות אבחון נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יפול איקקלומין ואוויטרל והשבחהמיואשת19/12/2009
אני בת 23 הכל אצלי תקין .בעלי בן 28 חולה סכרת ותוצאות הראשונות הן נפח3.7.ריכוז\סמ"ק40 מליון ריכוז תאים עיגולים 3 מליון בעיקר קטנים ובינונים סוג תנועה %מקומית 18 בתנועה %40סה"כ זרעונים 148מליון .אני עברתי טיפול איקקלומין 4 חודשים
ואחר כך איקקלומין וטבליות אסטרופם2 מ"ג ואוטרוגוסטן
.ולא נכנסתי להריון .אחר כך לקחתי אותם תרופות+זריקת אוויטרל בזמן ביוץ ועשיתי השבחה תוך הרחם וגם לא עזר.
השאלות שלי הן ?מה הוא הטיפול אחרי כל מה שעברתי ? האם יש סיכוי להכנס להריון כשיש לבעלי סכרת?מה הוא אחוז ההצלחה להשבחה ? ומה אני עכשיו הולכת לעשות?אני מאוד אשמח אם תענו לי על השאלות בזמן הקרוב . תווווודדדדדהההההה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נסרין
ד''ר דוד ישי19/12/2009אני חושב שהגיע זמן לעשות צילום רחם ( אם לא עשית ) ולעבור ( אם הצילום תקין ) לטיפול של זריקות של גונדוטרופינים + אוביטרל + הזרעה. אם לא תהרי אחרי לפחות 3 מחזורים , צריך לעבור ל IVF .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלב הלוטאלילירי19/12/2009
שלום,
אני היום ביום ה12 לאחר הזרעה. ככל הנראה קיבלתי מחזור.
רציתי לדעת האם השלב הלוטאלי משתנה ממחזור למחזור?
ואם כן אז מדוע?
בהזרעות הקודמות הוא נמשך 13, ו-14 ימים...
תוד הרבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירי
ד''ר דוד ישי19/12/2009הוא אכן משתנה מפעם לפעם . הגורמים רבים ובד"כ קשה להצביע על גורם מסויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רוני19/12/2009תודה רבה,
חשבתי שקיבלתי מחזור כבר אתמול, אך ככל הנראה היה דימום והפסיק.
אני מניחה שאקבל מחזור מחר מחרתיים.
מדוע מופיע דימום מס' ימים לפני מחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןמיכל18/12/2009
שלום,
אתמול התחלתי לקחת את כדור האיקקלומין, לאחר שעתיים וחצי מהנטילה הרגשתי תחושה של חנק, ניגשתי למר"מ ושם קיבלתי כדור נגד אלרגיה , היום לקחתי בשנית את הכדור מכיוון שהרופא אמר כי לא בטוח שזו אלרגיה לכדור ויכול להיות צירוף מקרים של התקררות ולכן עומס ליכה גרם לתחושת החנק. האם זה בסדר כי אמשיך לקחת את הכדור? אני לא גורמת לסכנה כלשהיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי19/12/2009אם זו באמת אלרגיה לאיקקלומין אנ מציע שלא תקחי . זה עלול להיות מאד מסוכן. אם לא בטוחים , מומלץ שתקחי את הגלולה הבאה תוך כדי השגחה במיון או במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין
מיכל19/12/2009תודה רבה ד"ר על התשובה , ראיתי אותה רק היום אחרי שאתמול לקחתי את הכדור השני ועכשיו את הכדור השלישי כבר.
אתמול לא חשתי את אותה תחושת מחנק וכמובן שיש איתי עוד כדור נגד אלרגיה למקרה שיקרה לי בשנית אותו מקרה.
אני חושבת שאולי אכן תחושת החנק באה בעקבות התקררות ולא בעקבות אלרגיה.
בכל אופן המון תודה ואני מקווה שאכן אני לא אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין
מיכל20/12/2009תודה רבה ד"ר על התשובה , ראיתי אותה רק היום אחרי שאתמול לקחתי את הכדור השני ועכשיו את הכדור השלישי כבר.
אתמול לא חשתי את אותה תחושת מחנק וכמובן שיש איתי עוד כדור נגד אלרגיה למקרה שיקרה לי בשנית אותו מקרה.
בכל אופן המון תודה ואני מקווה שאכן אני לא אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
ד''ר דוד ישי20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין
מיכל20/12/2009תודה רבה ד"ר על התשובה , ראיתי אותה רק היום אחרי שאתמול לקחתי את הכדור השני ועכשיו את הכדור השלישי כבר.
בכל אופן המון תודה ואני מקווה שאכן אני לא אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF ראשון - שאלה דחופההילה18/12/2009
שלום,
אני אמורה להתחיל החודש טיפול IVF ראשון. הרופא אמר לי שאני צריכה להתחיל זריקות ביום הראשון של המחזור.
המחזור התחיל היום (full flow) והתוכנית המקורית שהרופא נתן לי מתחילה מחר. התקשרתי היום לרופא והוא אמר לי להתחיל מחר כמו שתכננו למרות שהיום היום הראשון.
זה מטריד אותי להתחיל ביום השני למחזור זריקות. האם זה בסדר?
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה להילה
מיטל19/12/2009את לא סומכת על הרופא שלך מה שהוא אומר לך תעשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
ד''ר דוד ישי19/12/2009זה נכון , אבל לפעמים הרופא מסביר לא במדוייק או האישה מבינה לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הילה
ד''ר דוד ישי19/12/2009זה בסדר. אם כי בד"כ מתחילים ביום ה 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה בפעם השנייהקרינה רויזמן18/12/2009
שלום רב,
אני בת 26 לפני יותר משנתיים עברתי לפארוסקופיה מאבחנת כתוצאה מציסטה פרהאובריילית ובבדיקה התגלתה חסימה מלאה של שתי החצוצרות.
כתוצאה מכך התחלתי לעבור טיפולי IVF בבית החולים סורוקה, כי אני אילתית.
עברתי 4 מחזורים של טיפול שאחד מהם כשל יום לפני השאיבה.
בשאיבה הראשונה הופרו 16 ביציות מתוכן הוחזרו לי 9 כל ההחזרות כשלו.
בשאיבה השנייה הופרו 6 ביציות מתוכן הוחזרו 5 וגם הם כשלו.
בשאיבה האחרונה הופרו 5 ביציות הוחזרו 3 וגם ההחזרה הזו כשלה.
מלבד החסימה בחצוצרות איני סובלת משום בעייה של פוריות וגם בעלי לא אובחן כסובל מבעיות פוריות.
אני מיואשת עד עומק נשמתי וכמעט דיפרסיבית מהכשלונות החוזרים ונישנים בטיפולים.
חשוב לציין שבכל המחזורים ,מלבד הראשון, הייתי מטופלת במנוגון וצטרוטייד.
ברצוני לדעת האם יש פרוטוקול אחר שיתאים לנתונים שלי?
מה עליי לעשות האם יש אלטרנטיבות אחרות להריון?
לעזרתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם לא עונים על השאלות אני ממש זקוק
קרינה רויזמן18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קרינה
ד''ר דוד ישי19/12/2009אני ממליץ לנסות פרוטוקול ארוך , ולעשות הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר שי תגובה על תשובתך
קרינה רויזמן19/12/2009ד'ר שי שלום
אני עושה הפסקה של חודש בים טיפול לטיפול והפרוטוקול הארוך לא הצליח לי זה היה הניסיון הראשון ויום לפני השאיבה כל הטיפול נכשל
זהו אין לך יותר רעיונות? אולי משהו מתחום אחר שאתה מכיר הרי הבעיה שלי היא מכנית ולא הורמונאלית
לתשובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןדנה18/12/2009
בחודש ללא טיפול, הפרוגסטרון שלי אינו עולה מעל 5 לפני הביוץ.
בחודשים של IVF הפרוגסטרון שלי עולה ל 8-9 ביום האוביטרל.
1. למה בחודש של IVF הפרוגסטרון קופץ (אינ מטופלת בגונל, מנוגון ודקא, והחודש הנוכחי צטרוטייד במקום דקא)?
2. האם צטרוטייד מביא להורדת הפרוגסטרון?
3. האם הסיכוי שלי להרות לאור קפיצת הפרוגסטרון הוא קלוש (אין לי מוקפאים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי19/12/20091. בגלל ריבוי הזקיקים ב IVF
2. לא
3. הסיכויים לא קלושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש גדולי'18/12/2009
שלום רב.
לפני יומיים בטא 26 ומאתמול דימום. אמנם לא חזק כמו במחזור וגם ללא כאבים אבל גם לא טפטוף דק. ביום א' בטא נוספת. יש סיכויי בכלל או שההריון הזה אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום י'
ד''ר דוד ישי19/12/2009יש סיכוי ולא הכל אבוד. תחזרי על בדיקת הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותשרה18/12/2009
האם זה נכון שיש אישור להקפאת ביציות בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי19/12/2009אכן יש , אבל לאנדיקציות מאד ברורות. אני מניח שאת שואלת על אישור לIVF לצורך הקפאת ביציות לאישה שמעוניינת לדחות את הילודה מסיבות שאינן רפואיות. אם כך , למיטב ידיעתי זו עדין לא אחת האינדיקציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלהעדי18/12/2009
שלום רב,
לפני שנה הפסקתי לקחת גלולות פמינט ולא חזר לי מאז המחזור (יש לציין כי לפני הגלולות המחזור היה סדיר עם איחורים של מס' ימים).
לאחר שהלכתי לבדיקה נאמר לי כי יש לי ציסטה בשחלה שמאלית אבל הכל תקין ונתנו לי לקחת PROVERA למשך 10 ימים ואמרו שלאחר שבועיים המחזור אמור להגיע. אז באמת לקחתי וכעבור 3 ימים של נטילת הכדורים כבר הגיע לי המחזור והפסקתי לקחת אותם.
במשך חודשים שאחרי שוב היה מגיע לי כטיפה קטנה ולאט לאט כבר לא הגיע בכלל.
כעת אני רוצה להכנס להריון והרופא אמר שאני סובלת משחלות פוליציסטיות ואמר כי יש להתחיל בטיפולי פוריות עם כדורים.
יש לציין כי אני די מתקשה להפסיק עם הסוכר ואימי עם סכרת ולפי מה שהוא אומר זו יכולה להיות הסיבה וכי פעילות גופנית ודיאטה לא יעזרו ויקח המון זמן אם כן. (אני 1.67 והמשקל שלי הוא 56)
השאלה שלי היא האם יש אפשרות להכנס טבעי במצב כזה או להתחיל ישר עם הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלתי
עדי19/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי שלום
פרופ' שחר קול19/12/2009בהעדר ביוץ אין אפשרות להרות.
כיוון שהביוץ שלך אינו סדיר, יש לברר האם בכלל יש ביוץ.
אם יש ביוץ - יש אפשרות להרות "טבעי".
אם אין ביוץ - יש לקבל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה 2- בבקשה תשובה מהירהלוטם18/12/2009
שלום דר" קול,
ב8/12 עשיתי הזרעה 2 ללא הורמונים ... לצערי התחלתי לדמם היום 17/12 הדימום לא חזק אך עשיתי בדיקת דם והיא הראתה שאין הריון.
נסיתי לקבוע עם האחות שעובדת עימך תור להיום אך ללא הצלחה. בפעם הקודמת הגענו ביום הרביעי או חמישי למחזור ולכן פיספסנו את הטיפול עם ההורמונים.
אני חוששת שגם הפעם נגיע מאוחר וההזרעה הבאה לא תיקלט.
באייזה יום של המחזור ניתן להתחיל טיפול הורמונלי... להזרעה או להפריה?
האם דימום חלש הינו מחזור?
ומתי ניתן להתחיל הפריה?
האם ניתן לקבל טיפול גם באלישע?
תודה על התמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוטם שלום
פרופ' שחר קול18/12/2009אפשר להתחיל גם ב - 20.12
אפשר להגיש בקשה להפריה חוץ גופית (IVF ) .
בעלות ביטוחים משלימים יכולות לקבל התחייבות לאלישע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת כליותנורית18/12/2009
שלום לכם,
אני בת 36 ללא ילדים, לפני כשנה ביצעתי בדיקות לפני הריון וגילו לי חלבון גבוה בשתן לאחרונה בישרה לי הנפרולוגית כי אני חולה במחלת IGAN וכי עלי להיכנס להריון בהקדם מאחר ואני אמורה להתחיל טיפול תרופתי. מה עלי לעשות? האם לגשת ישירות למומחה לפוריות כדי לזרז את ההריון? האם אני יכולה לבקש לבצע הפריה לתאומים ? מאחר ולא אוכל להרות שוב. אני מבינה כי מצבי הרפואי יצירך הריון בסיכון, ואני מודעת להשלכות אך אשמח אם תשפכו אור על הבעיה שלי. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית שלום
פרופ' שחר קול18/12/2009ניתן להבין כי למעשה אין לך בעיית פריון, לכן מציע יעוץ טרום הריוני במסגרת מרפאה להריון בסיכון. איני ממליץ לנסות להרות תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ללא אוביטרלמלני18/12/2009
שאיבה חמישית
עברתי שאיבה ב 7/12 על מנת לבצע PGD
עברתי החזרה של 3 עוברים טריים בשבת האחרונה12/12
וביקשתי ללא אוביטרל כי בהחזרה הראשונה שהייתה לי נוצר גירוי יתר וסבלתי ממש
עכשיו אני קצת נלחצת אולי פגעתי ביעילות הטיפול
שאלותיי
1.האם אי הזרקת אוביטרל לאחר החזרה פוגעת ביעילות הטיפול אני על אסטרופם ואוטרגסטן ותמציות צמחים שהמדקרת נתנה לי וברכות מרבנים :)
2.אם לא הזרקתי אוביטרל האם ערכה לבדיקת הריון בייתית תהיה אמינה עכשיו כי הבנתי האוביטרל הוא זה שמטעה את הבדיקה הבייתית?
3.מתי ניתן לבצע בדיקת הריון בייתית לאור העובדות שלעיל?
תודה רבה חג שמח ובשורות טובות לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלני שלום
פרופ' שחר קול18/12/20091. לא
2. 3. כן, כ - 14 יום לאחר ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מלני18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא קטנה מ2
מלני24/12/2009מטופלת בליס, כמו שאמרתי קודם עברתי שאיבה ב 7/12 יצאו 8 ביציות 7 הופרו 5 שרדו את הPGD והוחזרו 3 עוברים בריאים שהרופא אמר שנראים מצויין החזרה הייתה ב 12/12לא קיבלתי אוביטרל אבל קיבלתי כל הזמן 3 פעמים ביום אוטרגסטן ואסטרופם. היום 24/12 עברתי בדיקת בטא ראשונה ומפח נפש גדול בטא קטנה מ2 ביקשתי לעשות עוד בטא מחר כדי להוריד ספק מליבי,התחלתי בטיפולי IVF בגללשאני נשאית של X שביר והיו לי שני הריונות (שנכנסתי אליהם ממש בקלות בנסיון ראשון כל פעם) של עוברים חולים , זאת שאיבה חמישית כאשר בשאיבה ראשונה 16 ביציות 2 עוברים בריאים הוחזרו היה גירוי יתר ואושפזתי ולא נקלטו, בשאיבה שניה עובר אחד בריא הוחזר ולא נקלט בשיבה שלישית 8 ביציות לא היו עוברים בריאים ששרדו את הבדיקה, ובשאיבה האחרונה 8 ביציות עם 3 עוברים בריאים ויפים והייתי בטוחה שאני בהריון היום בטא נמוכה מ2 איך זה יכול להיות למה פתאום אני לא נקלטת להריון כאשר באופן טבעי לא הייתה לי בעיה , אני לא ידעת איך להתקדם ולהמשיך האם להמשיך בליס (אני מהצפון כל הנסיעות הללו הורגות אותי) איפה עוד נחשב מקום טוב שעושים בו PGD אני יודעת שליס נחשבים הכי טובים אבל בנתיים אין לי מזל איתם וגם הטיפול האחרון היה לי פיזית רע ולא נעים וסבלתי ממש, אנא עצתכם איך להמשיך ומה לעשות
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלני שלום
פרופ' שחר קול24/12/2009אפשר ליזום פגישה עם רופא היחידה ולדון בתוצאות, סיבות אפשריות, ותוכניות לעתיד.
אפשר כמובן לעבור ליחידה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופסטון? לא משנה לאיזה רופא
מלני05/02/2010קיבלתי DEKA 3.75 ב 8/11 עברתי שאיבה ב7/12 החזרה ב12/12 3 עוברים בריאים בדיקת בטא 24/12 קטנה מ2 הפסקת תמיכה, קיבלתי וסת ב29/12 ומאז לא קיבלתי שוב וסת הייתי אצל רופא היח' והוא נתן לי דופסטון ל10 ימים שלוש פעמים ביום כדי שאקבל וסת, קראתי מה כתוב בתופעות לוואי של הכדורים ורשומות שם המון תופעות לוואי מפחידות, האם אלה כדורים נפוצים שבסדר לקחת אותם? ומה הם גורמים? ולמה אי אפשר להתחיל טיפול חדש בלי לקבל שוב וסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופסטון
פרופ' שחר קול06/02/2010אפשר להתחיל טיפול חדש ללא וסת אם בדיקות הדם וא.ס. מתאימות לכך.
דופסטון - תרופה עם פרופיל בטיחות מצוין. תופעות לוואי נדירות.
בספק אם היא תביא לוסת שכן יש אפשרות שרמת האסטרדיול בדמך נמוכה מאוד על רקע הדקפפטיל שקיבלת בנובמבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מלני07/02/2010אז למה הוא נתן לי אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)