מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נטילת דקפפטיל משפיעה על הריוןמלי18/08/2021
שלום
בת 30, בלתי מוסברים,שנתיים לאחר לידה של בלסטוציסט מתוק.
לאחר מספר החזרות ומחזור טיפול לא מוצלח הוחלט על פרוטוקול ארוך.
לקיחת חצי דקפפטיל מהיום ה21 .
הרופא המטפל אמר לנו לקיים יחסים סביב הביוץ מאחר ואין לדעת מהיכן ההריון יגיע.
תהיתי האם הדקפפטיל מסוכן או יכול להזיק בהנחה קלושה שהושג הריון טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת המוצר לא יזיק בכלל
פרופ` דוד בידר18/08/2021לא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם האוביטרל משנה את הוסתחנה17/08/2021
שלום דר,
האם זריקת אויבטרל משנה את הוסת.
וסת בתאריך 31.7
קיבלתי זריקה ב10.8
11.8 הזרעה
הוסת הבאה צריכה להגיע כביכול אחרי 23 יום שזה יוצא ב22.8
אבל שבועיים אחרי הזרעה יוצא אחרי התאריך .
אז השאלה שלי אם האוביטרל משנה את הוסת?
אם לא אקבל עד יום ראשון זה אומר משו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האוביטרל קובע את הביוץ
פרופ` דוד בידר18/08/2021האוביטרל קובע את הביוץ ולכן הוא משנה את המחזור הטבעי.
כ 14 יום אחרי אוביטרל יגיע מחזור, אם אין הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלות ברצף- לפני בירורRDD17/08/2021
שלום
אני בת 39 בריאה, הריון ראשון ספונטני ולידה בגיל 37
לפני 10 חודשים נכנסתי להריון שני ספונטני שהסתיים בשבוע 6 באופן טבעי ושלם, לפני 3 חודשים נכנסתי להריון ספונטני נוסף שהסתיים בשבוע 10 בגרידה אחרי שהדופק פסק (עובר מתאים לשבוע 9+3)
שלושת ההריונות הושגו בניסיון הראשון, כמו כן בגיל 35 עברתי שימור פוריות, אומנם הבדיקות ההורמונליות היו תקינות אבל בפועל נראה שהרזבה נמוכה (4 סבבים בהם הצליחו להקפיא 13 ביציות).
הרופא המטפל טוען שמדובר ההפלות על רקע גיל ושהתחלת בירור רק אחרי 3 הפלות (קרישיות יתר נבדקה לאחר הלידה הראשונה בגלל משקל לידה נמוך יחסית 2.7 ונשללה)
השאלה היא מהן האפשרויות שעומדות בפני במידה והגורם הוא הגיל- רק הפריה? האם כדאי לנסות הריון טבעי נוסף - מאוד חוששת מהפלה נוספת ועוד יותר חוששת מעובר לא תקין בשלבים מתקדמים
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות היסטרוסקופיה ולהיכנס להיריון
פרופ` דוד בידר17/08/2021כדאי לעשות היסטרוסקופיה , להרות ולהתחיל קלקסן בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע קלקסן אם אין קרישיות יתר
RDD17/08/2021תודה רבה על המענה
אשמח להחכים מדוע קלקסן אם לא התגלתה קרישיות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה תקינה אז ישנו סיכוי שהקלקסן יעזור
פרופ` דוד בידר18/08/2021לנו ידוע על כ 13 גורמי קרישה ,אך יתכן עוד אחרים אותם אנחנו לא מכירים ,והיות ולא נמצא אצלך דבר, אם גם ההיסטרוסקופיה תקינה ,אז יש מצב שהקלקסן יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תרבית שתן וצורך באנטיביוטיקהרם17/08/2021
בבדיקת תרבית יצאה תוצאה 30.000 b/cc +צמחו גרם האם יש צורך בטיפול הבדיקה היתה עקב צריבה בשתן האם צריך אנטיבוטיקה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה מדובר בזיהום ממקור חיצוני ולא מדרכי השתן,ממליץ לחזור על הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתא שלא מכפילה את עצמהלילי17/08/2021
שלום, אני 14 יום אחרי החזרת עובר קפוא בן 5 ימים. בדיקת ביתא שעשיתי לפני יומיים הייתה 143, ובדיקת ביתא היום 150. האם עדיין יש סיכוי להריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרבה הצער ההיריון לא תקין,יש לבדוק שהערכים מתאפסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרת עובריםחנה17/08/2021
אני אחרי יום שלהחזרת עוברים מוקפאים. ואין כאבים בכלל. למרות שפעם שעברה שעברתי החזרה היה לי כאבים מהיום הראשון של דקירות בבטן.בבקשה שמישהו יענה לי אני לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים להיות כאבים
פרופ` דוד בידר17/08/2021לא חייבים להיות כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרי באיזה שבועלי17/08/2021
היי, אני שבוע 28.
ואני מטופלת במרפאה בסיכון (ברזילי), כשאלך לשם שוב אהיה בשבוע 29+6..
ביקשתי קיסרי והמתמחה שהיה במרפאה בסיכון פעם אחרונה אמר פעם הבאה שאגיע אבקש שישלחו אותי לטרום ניתוח, הבנתי שזו וועדה והוא אמר לי שיאשרו כי זה תאומים ו-IVF.
אפשר להסביר לי מה זה אומר? שולחים אותי באותו רגע או שקובעים לי תור?
מה באמת עושים שם? ותאומים לא זהים אני יכולה לבקש ללדת בשבוע מסויים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תאומים מתחילה קודם
פרופ` דוד בידר17/08/2021השבוע של הניתוח נקבע ל 37-38
לא בטוח שתגיעי לשם כי לרוב לידת
תאומים מתחילה קודם…
את יכולה לבקש תאריך ואם זה מתאפשר טס הסדר אבל לדעתי תבואי הרבה קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר ללכת לשיננית בתקופת ההיריוןטלי16/08/2021
האם מותר שיננית בהריון? ניקוי השיניים ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית, התשובה המלאה היא כן
פרופ` דוד בידר17/08/2021כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.חנה15/08/2021
שלום ד"ר
כמה ימים אחרי הזרעה (עם אויבטרל) מבצעים בדיקת בטא?
מתי הכי מוקדם אפשר לבצע בדיקת הריון ביתית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר16/08/2021שבועיים אחרי אוביטרל אפשר לבדוק בטא.
הכי מוקדם לעשות בטא זה שבועיים אחרי גרימת הביוץ , על ידי אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטת עוברים או לא?הדר15/08/2021
שלום, עברתי החזרת עוברים תחת אולטרסאונד וראו את העוברים נכנסים אך מייד כשהוציאו את הקטטר הרגשתי מעט נוזל יוצא. האם זה אומר שהעוברים נפלטו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אל דאגה מדובר בנוזל החיטוי שלפני ביצוע ההיזרה,העוברים מוחדרים ישירות לרחם בכמות נוזל מזערית כדי שלא תהיה זליגה של העוברים עם הנוזל לנרתיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי
הדר16/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הפרוגסטרוןמאיה15/08/2021
שלום ד"ר,
יום 9 לאחר החזרת שני מוקפאים בלסטו.
בטא 620, E2-1230, פרוגסטרון 16.6.
אני מקבלת לתמיכה 4 נרות אוטרוגסטן וזריקת פרוגסטרון טרייד אחת ל-4 ימים ואסטרופם 3 כדורים ביום.
לפי טענת הרופא, בגלל שמדובר בפרוגסטרון סינטטי, לא רואים אותו בבדיקות דם ואין מה לדאוג, אבל אני כן מודאגת שהפרוגסטרון נמוך ולא מספיק. בנוסף היה דימום קל לפני יומיים.
האם זה נכון? האם היית מחליף תמיכה, או משנה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות
פרופ` דוד בידר15/08/2021את מקבלת תמיכה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לביוץיעל15/08/2021
שלום רב,
חודש שעבר לקחתי איקקלומין ולצערי לא הלך.
החודש מנסה טיבעי.
ביצעתי היום בדיקות דם :
פרוגסטרון 1
אסטרידול 816
כמה אני קרובה לביוץ?עד כמה שניתן לדעת מהנתונים הנל.
כמו כן,האם יכול להיות שהאיקקלומין שלקחתי חודש קודם משפיע על החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוני הבדיקה אינם נותנים מידע לגבי הביוץ הצפוי,ניתן לומר שטרם בייצת,בצעי בדיקת LH שמנבאת את הביוץ יחד עם שאר הבדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון ביום החמישישילה15/08/2021
ביום ראשון עברתי החזרה של 2 עוברים, מיום חמישי יש לי כאבי גב תחתון דמוי וסת.אני בת 32 .בשישי הקרוב אמורה לעשות בדיקת דם.
האם זה תקין?זה השרשרה? וכמה זמן זה אמור להמשיך הכאבים ?
כמו כן כמה זמן בערך אם חס ושלום לא הצליח אמורים לקבל וסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחושות שאת חשה כנראה בעקבות הטיפול שעברת,אם אינך בהיריון המחזור צפוי תוך יומיים שלושה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה צרפתי22/08/2021מומלץ לקחת סידן , ראשית, בהריון הגוף מאבד סידן ויש כאבי גב תחתון בגלל הלחץ , לכן מומלץ להוסיף סידן אמורפי , זה מגיע באבקה או בקפסולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
פרופ` דוד בידר22/08/2021סעדן הוא לא נגד כאבים ובנתיים אין פה שום הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף סידן בהריון עלול להיות מסוכן
לולי22/08/2021דרך אגב, שמעתי שעודף סידן עלול לגרום לעצמות העובר לגדול במהירות ביחס ליתר האיברים ולהוביל לראש גדול ועוד נזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום תשיעי לווסת ובדיקת זמן השאיבהליאם15/08/2021
הי שאלה אני ביום 9 לווסת ולזריקות מבדיקות שנערכו בבוקר יש זקיק אחד שהוא 9 והשאר קטנים
מתי להערכתך תהיה השאיבה בערך אם בכלל??
מזריקה כל יום מנופר ודקפפטיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום תשע
פרופ` דוד בידר15/08/2021בינתיים לא רואים תגובה שחלתית.
חסר נתונים ואי אפשר בשלב זה להגיד כלום.
צריך מידע על כל המצב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אוביטרל ובדיקת היריוןחנה15/08/2021
שלום רב
לקחתי אוביטרל ב10.8 והזרעה ב11.8
האם בדיקה ביתית יכולה לתת כבר תשובה ?
במידה ויוצא לי חיובי זה יכול להיות בגלל אוביטרל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר15/08/2021האוביטרל נעלם מהדם ,4 ימים לאחר הזרקתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)