מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהפרשות בהריון.טלי22/08/2021
אני בהריון כבר חודש( אחרי טיפולי ivf) עד לפני שבוע עוד לקחת דופסטון וקרינון על פי הרופא . כבר לא לוקחת כאמור. היו לי הפרשות של קרינון לבנות חומות בזמן שלקחתי קרינוןהבנתי שזה דם ישן שנשאר וזהו כבר אין לי נראה לי הפרשות כאלה כי כמו שאמרתי סיימתי לקחת קרינון, לפני כמה ימים התחילו לי הפרשות חומות בהירות דלילות כאלה רגילות כמו שיש לפני מחזור... מה אתה חושב ??? כבר שלושה ימים יש לי את ההפרשות החומות
בהירות האלה .. מה עושים ?? בבקשה תשובה האם זה בסדר ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות הן של דם ישן
פרופ` דוד בידר23/08/2021הפרשות חומות הן של דם ישן שהיה בנרתיק.
אם בדיקת האולטרה סאונד תקינה אז אין משמעות להפרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ההפרשות
טלי24/08/2021גם היום 24.8 ההפרשות עדיין ממשיכות , הפרשות בצבע חום בהיר ולא סמיך... וכבר עבר שבוע מסיום הקרינון... זה עדיין תקין לדעתך?
יש לי דרך לברר שהכל בסדר איך אברר באולטרסאונד? האם צריכה הפנייה ? או לדעתך אני יכולה להיות שקטה?? פשוט מראה לי מוזר שאני בהריון ויש את ההפרשות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהיריון יש כל מיני הפרשות
פרופ` דוד בידר24/08/2021בהריון עש כל מיני הפרשות ומה שקובע זוהי בדיקת האולטרה לבדיקת דופק העובר.
אם יש דופק אז הכל תקין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול והריון.טינה22/08/2021
אם יש כאב ראש בהריון מותר לקחת אקמול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול
פרופ` דוד בידר22/08/2021כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא כל כמה ימיםשילה22/08/2021
שלום
אני אחרי החזרת עוברים
ביום שישי- לאחר 12 יום בטא 402
יום ראשון - לאחר 14 יום 532
האם זה ערכים תקינים,? ואני בהיריון?
והרופאה שלי אמרה לעשות שוב ביום שלישי
למה בודקים כל פעם עליית בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר22/08/2021העליה ביום ביום ה 24 אינה תקינה והרופאה רופאה לבדוק מה קורה עם ההריון. בדיקת הבטא השלישית תוכל להראות לאן נושבת הרוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא יום ה24 ויומיים אחרי היה בטא 402
שילה23/08/2021זה לא יום ה-24
הכוונה שיומיים אחרי שהיה בטא 402 ביום שישי ה-20.08
יום ראשון ה- 22.08 היה 532* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא כל כמה ימים
שילה23/08/2021סליחה לא כתבתי נכון ביום שישי ה-20.08 204
יום ראשון ה-22.8 532* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא שניה לא עלתה באופן תקין
פרופ` דוד בידר24/08/2021הכוונה ב14
בטא שניה לא עלתה באופן תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא כל כמה ימים למה לא תקין
שילה24/08/2021זה הכפיל את עצמו למה לא תקין?
היה 204
נהיה 523* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההכפלה תקינה,יש חבצע אולטרסאונד בעוד דבוש לאשש שישנו שק היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא כל כמה ימים
שילה24/08/2021כן בטעות ואז שינתי ופספסת
עכשו שוב בטא
1668* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר24/08/2021את כתבת 402!!!!!!
תסתכלי במה שכתבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג אחרי ניתוחרבקה22/08/2021
שלום רב
בתאריך 11.8 עשיתי היסטרסקפיה ניתוחית והוצא פוליפ.
האם אני יכולה ללכת למסאג בסוף החודש הנוכחי סוף אוגוסט?
אודה לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג
פרופ` דוד בידר22/08/2021כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הזרעהחנה21/08/2021
הי דר'
היתה לי הזרעה ב11.8
היום החל דימום שנראה כמו מחזור. עברו 22 יום מהוסת הקודמת שזה באמת פחות או יותר הזמן שאמורה לקבל.
איך אני ידועת בוודאות שזה מחזור? יש מה לעשות.?
מותר לשים טמפון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר21/08/2021יכולה לשים טמפון.
תעדי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי לעשות רק ברביעי בדיקת דם
חנה21/08/2021כדאי לעשות כבר מחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
חנה22/08/2021הדימום לא פסק ונראה כמו וסת רגילה. אתמול גם עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית.
יש לי כאבי בטן מאז אתמול בלילה שבאים והולכים.
זה חריג אצלי כי לא סובלת כלל מכאבי מחזור. יש עוד סיכוי שיהיה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר22/08/2021אם יצא שלילי אז אין הריון וזה וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית אחרי החזרהרונית21/08/2021
שלום. ביצעתי ביום ראשון החזרת עובר בלצוסיסט יום 5. ביום שבת (7 ימים אחרי ההחזרה) ביצעתי בדיקה ביתית ויצא שלילי. הבטא רק בעוד ארבעה ימים. יש עדיין סיכוי להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין לא פסה התקווה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזריקה ועם חוםשירן21/08/2021
היי פרופסור
יום לפני מועד התחלת זריקות של גונל התחיל לעלות לי חום ל39.5
היום , ביום המועד הראשון של הזריקה החום עומד על 37.5 ללא כדור להורדת החום .
בנוסף , ביצעתי בדיקת קורונה מחכה לתשובות
א. האם אפשרי להתחיל להזריק היום במידה ולא עולה לי החום? ואם עולה אז גם אפשר ?
ב. אם התשובות של הקורונה יגיעו מחר ולא היום , אני אוכל בכל זאת להתחיל מחר עם סטייה של יום?
ג. אם יש קורונה אני מאמינה שאצטרך לחכות חודש הבא נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי ממתין לתשובת בדיקת הקורונה,ומתחיל רק מחר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חיובית
שירן21/08/2021יצאתי חיובית לקורונה , צריך לחכות חודש הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איחולי החלמה ובריאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתיבת אל20/08/2021
שלום פרופסורים אחרי אשפוס מיום שבת עד היום בשל גירוי יתר שחלתי הרופא במחלקת נשים אומר כי ישנה החמרה בספירת דם ויום א לבצע שוב בדיקת דם לראות מה קורה.
יש לי כאבי בטן בצד שמאל (מרגיש כמו כאב של האנדומטריוזיס(
מצורף מכתב שחרור אשמח לדעתכם בבקשה
נ.ב יש לי שחלות פוליצסטיות ואנדומטריוזיס
נשאבו 4 ביציות בלבד לפני השאיבה ה u2 היה 7,0000
טפלתי במונפור וצטרו .לאחר השאיבה קיבלתי חצי אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזקה על המחלקה שההחלטה לשחררך לביתך הנה לאור הנתונים הקליניים והמעבדתיים הסבירים מאוד,אם הוראה לשוב למחלקה בכל שינוי לרעה במצבך,הראה חי שטעית בתשובה חבדיקת האסטרוגן -70000
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
בת אל21/08/2021תודה פרופ על המענה.
לא טעיתי יום שישי הייתה השאיבה יום רביעי הבדיקה של הu2 הייתה 7000 באותו יום הרופאה אמרה לי להזריק עוד 100 של מונפור יכול להיות שהמנה הנוספת הקפיצה את הe2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפא ואוביטרל לתמיכהצפורה20/08/2021
שלום רב,
מטופלים ב-ICSI עקב אוליגוספרמיה.
בייצתי במחזור טבעי ב-2.8. הוחזר בלסטוציסט מוקפא יפה ב-8.8. 125 מק"ג (חצי אמפולה) אוביטרל ביום ההחזרה וכן ב-12.8 וב-16.8. בדיקה ביתית יצאה חיובית ב-16.8, שבועיים לאחר הביוץ (בדקתי ממש לפני ההזרקה של אותו יום, וזה 4 ימים לאחר ההזרקה הקודמת). השלב הלוטאלי שלי תמיד אורך 14 ימים. לפי החישוב שלי מחזור היה אמור להגיע לפני 4 ימים, ב-16.8.
1. האם יותר סביר שהבדיקה החיובית שיקפה את ה-hcg מהאוביטרל, או שמדובר בהריון?
2. אם אין היריון, האם חצי האמפולה של האוביטרל שקיבלתי ב-16.8. מעכבת את המחזור? אם כן, בכמה זמן בערך? כבר עברו 4 ימים.
בדיקת דם רק ביום ראשון הקרוב.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.האפשרות שמדובר באוביטרל קיימת,יש לבצע בדיקה כמותית חוזרת 2.לחא היריון מתן אוביטרל עשוי להאריך את פעילות הגופיף הצהוב והמחזור עלול להתעכב מספר ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה יתרונות וחסרונותנ20/08/2021
שלום,
אשמח לדעת מה השיקולים למירומניפולציה. מה החסרונות ויתרונות של השיטה? האם עדיף הפריה טיבעית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרומניפולציה
פרופ` דוד בידר20/08/2021מטרת
הביצוע הוא כאשר הזרע לא טוב ולפי דעתנו לא יפרה ביציות
כאשר הזרע תקין אין צורך ב מיקרומניפולציה,
אם נעשה בזרע תקין את הפריית הביציות במיקרומניפולציה לעומת הפריה רגילה התוצאות תהיינה אותו הדבר.
אין חסרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים קפואיםאתי20/08/2021
שלום רב,
רציתי לדעת באיזה יום של הווסת יש להתחיל את הטיפול לצורך החזרת העוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר20/08/2021אם מדובר בטיפול תרופתי אזי ביום השלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים קפואים
אתי20/08/2021ואם זה לא טיפול תרופתי , הכוונה זריקות אתה מתכוון, אז ממתי?
המכון סגור בסופש ואני כנראה אקבל ווסת מחר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר20/08/2021יש שתי שיטות להחזרת עוברים קפואים.
החזרה על מחזור טבעי שבו עושים מעקב ביוץ ואחרי הביוץ מחזירים או, מחזור תחליפי שבו מתחילים בכדורי אסטרופם ואחרי כ10-14 יום בודקים אם הרחם ומוכן ואז מוסיפים פרוגסטרון לנרתיק ואחרי זה מחזירים.
אין שום זריקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקפיה אבחנתית במהלך טיפולי פריוןלי19/08/2021
שלום
התחלתי לקחת הורמונים בפרוטוקול ארוך
האם זה בסדר לעשות בדיקת הסטרטסקפיה אבחנתית לאחר המחזור הקרוב? כשבביוץ לאחריו כבר אעשה שאיבת ביציות. האם החומר שמכניסים לרחם בבדיקה לא יכול להזיק לזקיקים והביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר20/08/2021לא עושים היסטרוסקופיה באותו מחזור שמגרים את השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה עם זקיק קטןגלי19/08/2021
בבדיקה היום היה זקיק 14 מ"מ
אסטרדיול 903
פרוגסטרון 2.5
LH 33.4
הרופא אמר לי לבוא להזרעה מחר .
יש סיכוי להיקלט עם כאלו נתונים? או שעדיף לבטל את ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר20/08/2021עקב עלית ה LH, הרופא חושב שמתחיל ביוץ.
לדעתי מוקדם. אני הייתי בודק כעבור יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן בשבוע ביחס לשבוע ההריון הנוכחיליטל19/08/2021
שלום רב אני בהריון שלישי
בבדיקה שנערכה אצל הרופאה שלי בשבוע 7+0 נראה שקוטר העבר תואם לשבוע 6+0
האם זה מעיד על התפתחות לא תקינה?
אצין שכבר נצפה דופק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר20/08/2021לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמיני הריון במקרה שאין דופק
ליטל24/08/2021שאלה נוספת יש לי האם כאשר אין דופק לעובר(לאחר שכבר כן ראו דופק) עדיין יופיעו תסמיני הריון כגון בחילות עייפות?
וכן האם הרמת משקל כבד בשבועות הראשונים להריון יכולה לגרום להפסקת הדופק? או שאם הייתה תגובה כל שהיא זה היה מתאפיין בדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הדופק פסק הדימומים יכולים לבוא יותר מאוחר
פרופ` דוד בידר24/08/2021התסמינים חולפים , לרוב, בשבוע 12 לחא קשר לדופק.
הרמת משקולות לא יפסיקו דופק.
לא תמיד בהתחלה יש דימומים.
אם הדופק פסק הדימומים יכולים לבוא יותר מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי בהריון מרובה עוברים
ליטל עטיה30/08/2021שלום רב,
יש לי תופעות לואי ממש חזקות של בחילות והקאות וכאסי ראש ועייפות טוטאלית שאנילא מכירה מההריונות הקודמים
האם בהריון מרובה עוברים תופעות הלואי המוכרות של הריון מגיעות בעוצמה גבוה יותר או שאין קשר למס העוברים ?
שאלה נוספת האם בהריון מרובה עוברים הגדילה שלהם תהיה "קטנה" (הם יהיו קטנים יותר) יותר ? או שהם צריכים להיתפתח בדיוק כמו עובר בודד? (בהריון של תאומים זהים בעלי שק הריון אחד משותף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היריון תאומים במה הוא שונה מהיריון יחידני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2021למרבה הצער, שיעור הסיבוכים בהריון תאומים ולידתם הינם גבוהים משמעותית לעומת הריון רגיל ונובעים בין היתר מהשינויים המתרחשים בגוף האישה בנוכחות הריון תאומים. בהריון תאומים ישנה שכיחות גבוהה יותר של תמותה ותחלואה עוברית. בנוסף, גם שיעור ההפלות גבוה משמעותית בהשוואה להריון רגיל וישנם מיקרים רבים של לידה מוקדמת ופגות.
למעשה, כחצי מהריונות התאומים מסתיימים לפני מועד הלידה עקב צירים מוקדמים או השראת לידה או עקב סיבוכי הריון. לידה מוקדמת כרוכה בסיבוכי פגות ומשקל לידה נמוך הנובעים לעיתים גם מעיכוב בצמיחת עובר או עוברים. ישנה גם סכנת תמותה סב לידתית בשיעור גבוה פי שבעה מהריון יחיד ושיעור גבוה יותר של מומים מולדים (בעיקר בקרב תאומים מונוכוריאלים). הסיכון הגדול ביותר בכל הריון תאומים הוא פגות האחראית לתחלואה והתמותה הגבוהה של התינוקות בהריון תאומים.
הריון תאומים אף קשור בתחלואה אימהית גבוהה יותר, עקב נטייה גוברת לרעלת הריון, סוכרת הריונית, עודף מי שפיר, היפרדות שליה, אנמיה עקב חוסר בברזל, פריחה הריונית, מחלות לחץ דם של ההריון, הפרעה בניקוז מלחי מרה, כבד שומני ופקקת ורידים, דמם במהלך ההיריון ולאחר הלידה.
בנוסף, הריון תאומים כרוך גם בריבוי תופעות לוואי כמו: בחילות והקאות, ומצבים של הקאות יתר עד לצורך באשפוז בכדי לאזן נוזלים ואלקטרוליטים. בנוסף, גם עלייה עודפת במשקל, שמלווה לעיתים בבצקות מוגברות ודליות ברגליים ובבטן.
מהו מעקב ההריון ואופן הלידה הנהוגים בהריון תאומים?
מאחר וידוע כי הסיכון לסיבוכי הריון ולידה הינם בשיעור גבוה משמעותית בהריון תאומים בהשוואה להריון יחידני, הרי שהריון תאומים נחשב כבר מראשיתו להריון בסיכון. בפועל, מעקב ההריון יהיה צמוד יותר. כמו כן, מקפידים לסיים את מרבית הריונות התאומים בלידה קיסרית, על מנת למזער את הנזקים לעובר הנובעים מסיבוכי הפגות ובניסיון להקטין את התחלואה העוברית הקשורה בסטאטוס הרפואי של האם ו/או למנוע תחלואה אימהית חמורה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת משקולות לא יפסיקו דופק
פרופ` דוד בידר31/08/20211. יכולים להעלם תסמינים אך עדיין זה לא אומר כלום.
2.הרמת משקולות לא יפסיקו דופק.
3.לא תמיד יש דימום בהתחלה אלא כעבור זמן מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתיבת אל19/08/2021
שלטם פרופסורים אחרי אשפוס מיום שבת עד היום בשל גירוי יתר שחלתי הרופא במחלקת נשים אומר כי ישנה החמרה בספירת דם ויום א לבצע שוב בדיקת דם לראות מה קורה.
יש לי כאבי בטן בצד שמאל (מרגיש כמו כאב של האנדומטריוזיס(
מצורף מכתב שחרור אשמח לדעתכם בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
בת אל19/08/2021נ.ב יש לי שחלות פוליצסטיות ואנדומטריוזיס
נשאבו 4 ביציות בלבד לפני השאיבה ה u2 היה 7,0000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי תשובתי להחן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)