מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי IVFלימור12/11/2009
שלום
האם יש יותר סיכויי הצלחה בחודש בו FSH נמוך יותר מאשר חודש אחר מבחינת הפריה והריון כאשר מלכתחילה FSH הבסיסי גבוה יחסית.
כלומר:האם חודש בו FSH 15 עדיף על חודש בו FSH 19 אם הולכים לשאיבה טבעית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול12/11/2009זו אמונה מקובלת, אך הספרות המדעית אינה תומכת בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתיעל12/11/2009
אני אם לבן שנתיים שנולד לאחר טיפולים,וכעת בטיפולים לילד נוסף.
יוצא שבארבע השנים האחרונות אני נוטלת,כמעט ברציפות, חומצה פולית.
לאור הפרסומים האחרונים על הסכנות שבצריכה עודפת של חומצה פולית ערכתי בדיקת דם והתוצאה היתה 53.76< (נורמה 5.6-36)
האם ניתן לוותר על התוסף? או לרדת מ-5 מ"ג ל-400 מק"ג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולית
פרופ' שחר קול12/11/2009המלצת משרד הבריאות היא ל - 400 מיקרוגרם ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומהרווי12/11/2009
שלום רב
אנ י בת 30, ללא ילדים, מנסה להרות מזה 8 חודשים. בצילום רחם שבוצע בימים האחרונים התגלתה חצוצרה סתומה, ככל הנראה בעקבות הידבקויות שנוצרו עקב דלקת בחלל הבטן (הדלקת היתה לפני כשנתיים). שאלותיי:
1. מה הסיכוי לפתוח חסימה שנוצרה מהדבקויות, והאם ההליך מומלץ?
2. מה הסיכוי להשיג הריון ספונטאני במצבי?
3. מה הסיכוי להשיג הריון בכלל?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד לציין
רווי12/11/2009שבדיקת זרע תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרה
פרופ' שחר קול12/11/20091. אם החסימה במוצא הרחם - כן
2. טוב, אם יש חצוצרה אחת תקינה.
3. מצוין, כי את צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותשלי12/11/2009
כשבוע לאחר ביוץ, אני מרגישה מעין כאבי השתרשות.
סליחה על אופי השאלה, אבל, האם יש דרך למנוע השתרשות במועד זה? אני יודעת שפוסטינור כבר מאוחר מידי, האם יש משהו דומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
ד''ר דוד ישי12/11/2009לא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי12/11/2009
אחרי כמה ימים מההחזרה יש השתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 -6 ימים מהשאיבה
פרופ' שחר קול12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי12/11/2009החזירו לי 3 עוברים מוקפאים לא היתה לי הפעם שאיבה אז איך לחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזירו עוברים מוקפאים
לילי12/11/2009לא היתה שאיבה אז אחרי כמה ימים מההחזרה של עוברים מוקפאים יש השתרשות?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בגיל העוברים ביום הקפאתם.
פרופ' שחר קול12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר איקקלומיןלירון12/11/2009
שלום רב, ביום החמישי למחזור התחלתי לבלוע כדור אחד של איקקלומין למשך 5 ימים, הביוץ היה מס ימים לאחר מכן שאלתי היא מתי אני אמורה לקבל מחזור? (בתקווה שלא) מתי אדע שהאיחור אכן מהיריון ולא מהכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה בבקשה תשובה...
לירון12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין
פרופ' שחר קול12/11/2009אם יחלפו 14 יום מהביוץ ללא מחזור - לבדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנק זרע בצפוןצפונית12/11/2009
שלום ד"ר קול,
אני בת 38, גרה בקריות. לאחר הרבה מחשבות רוצה הזרעה מבנק זרע. שמעתי שיש במרכז הארץ עם תור ארוך. מה יש באזור חיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנק זרע בצפון
פרופ' שחר קול12/11/2009בחיפה יש 3 בנקי זרע:
רמב"ם
כרמל
אלישע
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
עדי12/11/2009עשיתי בדיקה ביתית עכשיו ויצא שלילי ואני אחרי יום או יומיים איחור, אני אמורה לעשות ביום שני בדיקת הורמונים בבוקר ובערב להגיע לרופא,
1.האם צריכה להודיע לו שעדיין לא קיבלתי או שזה לא משנה? התחלתי להזריק את הדקפפטיל ביום רביעי שעבר.
2. האם יתכן שלא אקבל בכלל? אם כן אין בעיה להמשיך את הטיפול?
3. אם המחזור יגיע אבל באיחור זה אומר שגם השאיבה והכל ידחה בהתאם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימאי12/11/2009
עשיתי ביום השלישי למחזור והייתי ארבע שעות ערה.
לא אמרו לי לא לשתות
estradiol e-2 218
lh 3.10
fsh 5.10
prolactin 200.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
מאיה12/11/2009תודה רבה
נבהלתי לרגע חשבתי שהאסטרדיול 218pmol/l
מציין על רמה גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהשחר12/11/2009
אתמול הוחזר לי עובר אחד. בהמלצת רפואה סינית קיימנו יחסים בלילה, הרגשתי אחר כך התכווצויות ברחם. האם עשיתי שטות שהקשבתי להמלצה זו, מה גם שהרופא יתקשר מאוחר יותר ואמר שההמלצה לא ביומיים הראשונים. דואגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הזרעה - דחוףחיובית11/11/2009
אני ללא טיפול הורמונלי והחודש אנו עושים הזרעה על בסיס טבעי , אצלי הכל תקין , הבעיה היא בזרע .
היום יום ה - 15 של המחזור ולהלן תוצאות בדיקות הדם :
E2 - 668
LH - 11.10
P -2.3
בבדיקת זקיקים היום היה לי זקיק 17 מ"מ בצד ימין וזקיק של 13 מ"מ
בצד שמאל היו זקיקים קטנים
ללא נוזל בדוגלאס
מתי לדעתך צריך לבצע הזרעה ?
אני מרגישה כאבי ביוץ בצד ימין והפרשה צמיגית .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום שישי
פרופ' שחר קול12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - דחוף
חיובית12/11/2009שלום דר'
הרופאה החליטה לעשות לי הזרעה היום , יום חמישי .שזה יום ה - 16 של המחזור .
זה לא נורא ???
כי אתה אמרת לי לבצע הזרעה ביום שישי .
אני מאוד רוצה ומאמינה שזה יצליח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
פרופ' שחר קול13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר אחרי התחלת פרוטוקול ארוךעדי11/11/2009
התחלתי פרוטוקול ארוך לפני כשבוע ביום ה-21 למחזור עם דקפפטיל 0.1 ביום, אתמול הייתי אמורה לקבל את המחזור וטרם הגיע, האם דקפפטיל יכול לגרום לשיבוש במועד הגעת המחזור או שהמחזור אמור להגיע רגיל 14 יום אחרי הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול12/11/2009יתכן שיבוש, לכן רצוי לבצע בדיקת דם להורמונים והריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיוני
מעיין12/11/2009המחזור מגיע 14 יום אחרי הביוץ.
אם אחרי 14 יום לא הגיע המחזור - אפשר לעשות בדיקת דם להריון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו תגובה להודעה של לירון - סליחה
מעיין12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו תגובה להודעה של לירון - סליחה
מעיין12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי זה קורה
דניאלה12/11/2009אצלי המחזור מאחר כשאני עם פרוטוקול ארוך. החודש למשל התחלתי עם דקפפטיל 0.1 ביום ה-21 והמחזור היה אמור להגיע אחרי שבוע. אבל הוא איחר בחמישה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה
עדי12/11/2009תודה על התשובה, כמובן שקיוויתי שזה הריון ולא בגלל הדקפפטיל כי בIVF הקודם שעשיתי לא זכור לי שהמחזור איחר.
מאחלת לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר הזרעהטלולה11/11/2009
שלום,
ביום ג' עשיתי הזרעה ראשונה בלי תמיכה הורמונילת. בערב הרגשתי שהבטן נפוחה וכל הזמן הרגשה שאני צריכה לתת שתן.
ביום ד' הרגשתי כמו כאבי מחזור שפחתו לאחר זמן מה , האם זה אומר שהמחזור צריך להגיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלולה
ד''ר דוד ישי11/11/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשעה טובה....חבצלת11/11/2009
אני בשבוע ה4 או החמישי (לא סגורה על זה באופן סופי) בכל אופן עשיתי בדיקת דם(בטא) ויצא לי
1000 ואחרי שלושה ימים עשיתי שוב ויצא לי 3000 האם זה אומר שבשעה טובה יש לי אולי הריון מרובה עוברים אולי תאומים? האם עליי לעשות עוד פעם בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול11/11/2009לא, עדיף בדיקת א.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה 1טלולה11/11/2009
שלום,
ביום ג' עשיתי הזרעה ראשונה בלי תמיכה הורמונית. ביום ד' הרגשתי כמו כאבי מחזור האם זה אומר שהמחזור צריך להגיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלולה
ד''ר דוד ישי11/11/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר קול שלום - זריקות פריוןמיה11/11/2009
שלום רב,
לאחר 4 סבבי איקקלומין (ביוץ היה רק פעמיים)שלא הניבו הריון הופנתי למרפאת פוריות לצורך קבלת זריקות
יש לי שחלות פוליציסטיות, אני בת 27 והזרע של בעלי תקין, האם הסיכוי להכנס להריון גדול יותר בעת שימוש בזריקות בהשוואה לאיקקלומין?
האם הזריקות גורמות לביוץ וודאי?
כמה נסיונות ניתן לעשות עם זריקות (האם מוגבל בדומה לאיקקלומין)?
תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ' שחר קול11/11/20091. הסיכוי להריון גדול יותר, וברוב המחזורים יש ביוץ.
2. לא מוגבל, אם כי לאחר 3 - 6 כישלונות יש לשקול IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)