מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים ומועד ביוץדנה14/11/2009
שלום,
נטלתי החודש איקוקלמין 5 ימים לאחר תחילת המחזור למשך 5 ימים. עשיתי בדיקת אולטרסאונד 5 ימים מהיום האחרון של האיקוקלמין. התוצאות: שחלה ימנית: 2 זקיקים בגודל 19 ס"מ, שחלה שמאלית: נצפו מספר זקיקים קטנים. (הערה: הביוץ הטבעי שלי תקין).
1. מה אומרת הבדיקה?
2. מתי להערכתך יתרחש ביוץ? (כמה ימים מבדיקת האולטרסאונד?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול14/11/20091. שאת לפני ביוץ.
2. כ - 3 ימים.
ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביוץרונית14/11/2009
שלום רב!
אנחנו מנסים להרות כשנה וחצי ללא הצלחה
עברתי ב17 בספטמבר לפרסקופיה ויהסטרסקופיה עקב הידבקויות בצד ימין אשר חסמו את החצוצרה הימנית.
מאז קיבלתי ווסת פעם אחת ב24 באוקטובר.
המחזור שלי בד"כ הוא כל 35 יום ,כך שהביוץ שלי מתבצע ביום ה 21.
החודש-בדקתי ביוץ ע"י ערכה ביתית ביום ה 14 (7/10) והתוצאה יצאה חיובית..
המשכתי לבדוק גם בימים לאחר מיכן ליתר ביטחון(כי אני יודעת שאני מביצת בד"כ ביום ה 21) ובימים שלאחר מכן אכן התוצאה היתצה שלילית, אבל אתמול(היום ה 20 לווסת) שוב יצאה חיובית..
איך זה יתכן?
יכול להיות שהתוצאה יצאה חיובית גם ב 14 וגם ב 20 בלי קשר לביוץ?
מה יכול לגרום לכך?
בנוסף- אף פעם לא ביצענו בדיקת זרע מלאה,אך עשיתי 2 הזרעות(לפני הניתוח) ולפני ההזרעה בדקו את הזרע בדיקה חלקית רק כדי לראות את כמות הזרעים,תנועה וכו' והנתונים היו טובים. האם זה מספיק?
תודה מראש ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול14/11/2009ערכת הביוץ הביתית נותנת תוצאות כלליות מאוד, ולא תמיד מדויקות.
הערכה בודקת רמת LH בשתן. לא ממש את הביוץ עצמו.
אם נחוצה בדיקה אמינה - אין מנוס מבדיקת א.ס. ובדיקת דם במקביל.
יש מקום לבדיקת זרע מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי- איקקלומיןנעה14/11/2009
אני 5 ימים מסוף נטילת איקקלומין (2 כדורים של 50 במשך 5 ימים).
בימים האחרונים אני חשה עייפות, כאבי ראש המומים כאלו, צמא וכמובן מתן שתן מרובה...
מידי פעם טישטוש בראיה(במיוחד במעברים בין חושך ואור)
רציתי לדעת אם תופעות אלו נפוצות?
תודה!
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול14/11/2009טשטוש ראיה הוא תופעה די נפוצה.
אם לא יושג הריון - יש לשקול חלופות לטיפול עם איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני14/11/2009
אמורה לקבל מחזור מחר או ביום שני.
כרגע אין לי שום סימנים המעידים על ההריון המיוחל: אין בחילות, אין הכתמות, לא כאבים בשדיים, ולא עצירות (אפילו יש לי קיבה רכה). האם חוסר הסימנים הראשוניים המעידים על הריון הם סימן לכך שאני לא בהריון??? למה אין לי שום סימן??????????????????
אני מרגישה שהשדיים קצת גדלו אבל אני לוקחת פרוגסטרון אז כנראה שזה מזה. יכול להיות?
והאם קרינון דוחה את קבלת המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
פרופ' שחר קול14/11/2009היעדר סימנים אינו מעיד על כך שאין היריון.
קרינון עשוי לדחות המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא
שני15/11/2009האם קרינון גורם לשדיים לגדול ולהראות תפוחים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, כי מכיל פרוגסטרון
פרופ' שחר קול15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ משיחאיריס13/11/2009
האם מישהי יודעת את העלויות של טיפול ivf אצלו והאם מקבלים טופס 17 מקופת חולים עבור הטיפולים שנעשים אצלו במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפיתן
ליה אמא לאחת14/11/2009שמי ליה,
אני מטופלת שלו כבר 4 חודשים. 3 הזרעות ובדרך להפרייה שניה. עלות IVF 1200 שח.עבור השאיבה וההחזרה.לגבי טופס 17 הוא אך ורק לניתוח עצמו ומקבלים מיד ממכבי. וחוץ מהפגישות שלו שנותן לך תוכניות להפרייה שהעלות 850שח.
שיהיה לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסותא ציבורי ivfאיריס13/11/2009
רציתי לדעת האם אסותא ציבורי הוא בית חולים טוב לטיפולי פיריון ואיך הרופאים שעובדים שם והאם יש אחוזי הצלחה טובים לטיפולי ההפריה שמה אשמח לקבל תשובה מהירה כי אני מעונינת לעבור ממקום אחר לשמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסותא ציבורי
קאר18/11/2009רציתי לשמוע חוות דעת לפני שאני מחליפה מבית חולים אחר שהתאכזבתי משום מה אני קוראת ביקורות שליליות כי נאמר שהוחלפה הנההלה וגם הרופאים ויש בלגן גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסותא ציבורי
קרן18/11/2009הי, אני עברתי לשם אחרי שנה של טיפולים בתה"ש.
מאוד מרוצה.
לא יודעת לגבי ענין אחוזי ההפריות או ההריונות, אבל היחס נעים, הם נותנים מענה רחב יותר מבחינת השעות, והצוות נחמד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ועוד איך יש בלאגן
אני19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא הסבירי למה את מתכוונת
קרן20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי המדהים!!! ופ' מרתהלירוני13/11/2009
שלום,
שמי לירון אינני יודעת אם אתה זוכר אותי אבל לפני 10 חדשים בערך עשית לי החזרה של שני עוברים מקסימים אשר שוכבים לידי כרגע בעריסות בן ובת. לשמחתי כמו שהחזרת אותם כך גם הוצאת אותם גדולים ויפים לפני כחודש בבי"ח כרמל.אז הגעתי ללידת תאומים עם מנחי ראש ראש לידה שהתפתחה בצורה תקינה הגעתי לפתיחה מלאה אך המוניטור של הבן היה לא ראקטיבי והתמהמהו עם ההחלטה ם להכניס אותי לקיסרי חירום. למזלי הקפיצו אותך בערב שישי (כנראה מארוחת ערב ולכן אני חייבת לך ארוחה:-)) ואתה הכרעת את הכף ובדיקה שלך הראתה שעלה לי החום באופן פתאומי ומייד החלטת על קיסרי. צוות שלם של רופאים התמהמה ואתה החלטת. איננטי יודעת מה היה קורה לעובר הזכר אם לא היית מגיע אז פשוט רציתי לאמר תודה. תודה על הכל על היחס החם למרות שלא הייתי מטופלת באופן פרטי תמיד חייכת ועזרת!!!!
נתראה בהחזרה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
לימונית14/11/2009היי לירון,
מזל טוב לך על התאומים!!!
איזה כיף לך שזכית להחזרה ולידה על ידי ד"ר ישי, שכמו שכתבת, תמיד עושה את עבודתו מכל הלב, עם חיוך ושלוה ויחס, כאילו אנחנו מטופלות פרטיות שלו. מאחלת גם לעצמי החזרה ולידה על ידי ד"ר ישי המדהים והמקצועי, שהציל לך כנראה את הילד.
מאחלת לך שתהני מגידול הילדים.
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאני13/11/2009
לפני כשבוע עברתי הזרעה ראשונה (ללא זריקות או כדורים) כי אין בעיה בביוץ והמחזור סדיר, הבעיה היא באיכות זרע נמוכה של בעלי. הערכים ביום ההזרעה היו :
LH 121.8
E2 1192
PROGESTRONE 4.0
שאלותיי:
1. קראתי בכל המקומות שהזרעה מתבצעת באמצעות קטטר ואילו אצלי ההזרעה התבצעה בעזרת מזרק, מדוע?
2. לפני מחזור קיימת אצלי תופעה של רגישות וכאב בשדיים וזה מה שיש לי כעת, האם זה אומר שההזרעה לא הצליחה ואני אמורה לקבל מחזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול14/11/20091. המזרק מחובר לקטטר הזרעה.
2. לא
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הזרעה - דחוףחיובית13/11/2009
אני ללא טיפול הורמונלי והחודש אנו עשינו הזרעה על בסיס טבעי , אצלי הכל תקין , הבעיה היא בזרע . (מורפולגיה 2% )
ביום ה - 15 של המחזור תוצאות בדיקות הדם היו:
E2 - 668
LH - 11.10
P -2.3
בבדיקת זקיקים ביום ה- 15 היה לי זקיק 17 מ"מ בצד ימין וזקיק של 13 מ"מ
בצד שמאל היו זקיקים קטנים
ללא נוזל בדוגלאס
ביום ה-16 של המחזור בשעה 11:00 בבוקר בוצע הזרעה .
היום יום ה-17 של המחזור ביצעתי בדיקת ביוץ ידנית (ביוצית) וראיתי 2 פסים ברורים ומובהקים .
האם לא פספנו את יום ההזרעה המדוייק ?
האם יכול להיות סיכוי שאני כן אקלט להריון ?
בכל זאת בסופ"ש אני אקיים יחסי מין ביום שישי וביום שבת על מנת לכסות את יום הביוץ.למרות שאיכות הזרע היא הבעיה
(נאמר לי כי הזרע יכול לחכות לביצית . כמה שעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
פרופ' שחר קול13/11/20091. יש סיכוי.
2. הזרע יכול לשרוד מספר ימים בגוף האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפולי הפריה וCMVמאיה13/11/2009
שלום רב,
לפני ארבעה חודשים חליתי ב-CMV. בבדיקת דם משבוע שעבר התוצאות:
Ab IgG AU/mL 86.8
CMV Ab IgM Index 2.58 Reactive
בהשוואה לבדיקות שעשיתי ביולי ובאוגוסט IgM במגמת ירידה ו - IgG במגמת עלייה.
השאלות שלי:
1) האם כבר יכולה להתחיל טיפול IVF ?
2) האם המחלה עדיין מדבקת? (האם אני יכולה להיפגש עם חברה בהריון שהיתה חולה בעבר ב-CMV)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול13/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הזרעהחיובית13/11/2009
ביום חמישי עשיתי הזרעה .
כאשר הרופא ביצע את ההזרעה את הפעולה עצמה היה לי כאב קטן כזה לשנייה אחת .
לאחר כמה שעות מההזרעה נכנסתי לשירותים וראיתי דימום מאוד קטן על התחתונית .
שאח"כ עבר .
באותו ערב של ההזרעה קיימתי יחסי מין ולא כאב לי בכלל הזרע נשאר בפנים כמובן .לא שטפתי את עצמי לאחר קיום יחסי מין אך בבוקר שלמחרת היה לי שוב דימום / הפרשה דמית על התחתונית .
יש לציין כי בניגוב אין לי .
האם זה בסדר ?
אין לי כאבים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר, בהצלחה.
פרופ' שחר קול13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהשרית13/11/2009
שלום רב.
אני בטיפולי IUI ובתאריך 15.10.09 עברתי הפלה (שאיבה) מאחר והעובר לא התפתח, הייתי בתחילת שבוע 7.
יום למחרת התחיל לי דימום שעם הזמן נראה כמו ווסת, במשך כ 5 ימים. מאז ועד היום לא קיבלתי ווסת חדשה, עשיתי אתמול בערב בדיקת היריון ביתית אך התוצאה הייתה שלילית.
אציין כי אורך המחזור שלי הוא 25 ימים.
האם יש הסבר לכך?
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי13/11/2009לוקח לפעמים בין 5-6 שבועות מההפלה עד הופעת וסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
עדי13/11/2009גם אני עברתי אותו הדבר וקיבלתי אחרי שלושה שבועות שזה מוקדם אז אמרו לי שזה כנראה לא ממש מחזור אמיתי כלומר אחרי ביוץ כי אחרי עוד שבועיים קיבלתי שוב ואז זה כנראה היה המחזור ומאז מקבל רגיל, ממה שאני יודעת זה אמור לקחת עד חודש וחצי שמקבלים ואם עובר חודש וחצי לא מגיע אז כדאי ללכת לרופא שיבדוק.
הכי חשוב שתהיי רגועה, אני כל כך יודעת מה את מרגישה ומאחלת לך מהר להרות שוב ושהפעם יצליח. אני בדיוק התחלתי טיפול IVF חדש (פרוטוקול ארוך) ומקווה שנקלט ושהפעם ההריון ימשיך ותקין.
תהיי חזקה, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך שיהיה המון בהצלחה!!
שרית13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הווסתקרן12/11/2009
שלום ד"ר
אני בת 30 וסובלת מתסמונת ששחלות פוליצסטיות. עברתי טיפולי פוריות שכללו זריקות מנוגון
והזרעה לצערי ללא הצלחה. עשיתי הפסקה מהטיפולים חודש אחד ועדין לא קיבלתי מחזור ,
כחודשיים.
עשיתי בדיקת הריון ביתית- שלילית. יש לי נפיחות בבטן לעיתים גלי חום קצת בחילות בבוקר מה זה?
האם עליי ללכת לרופא כדי לקחת כדורי שיחזירו את הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי13/11/2009לאור זאת שמדובר לא רק בעיכוב של הוסת , אלא בתלונות נוספות , אני מציע שתלכי לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' יעבץ חייםא.12/11/2009
היי, לאחר 3 הזרעות ללא הצלחה החלטתי לפנות ולקבל חוות דעת נוספת של עוד רופא כיוון שאני מטופלת אצל רופאה אחת בלבד. המליצו לי על פרופ' יעבץ.
אשמח לקבל חוות דעת על הרופא ואם מתמחה בבעיות כמו שלי
פוליציסטית ובעלי עם ממדי זרע בינוניים(מורפולוגיה 3%, ריכוז- 17מיליון, תנועתיות - 50)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
א.14/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןעדן12/11/2009
היי
אני אובחנתי כאזספרמי על רקע חסימתי .נשלחתי לדופלר אשכים והתוצאה תקינה.
ההורמונים שלי תקינים והרופאים חושבים שיש ייצור .שאלתי היא האם דופלר אשכים יכול להראות מצב של חסימה ?או שיש בדיקות אחרות לחסימה? אם הבדיקה תקינה וההורמונים תקינים מה עוד יכולה להיות הסיבה שאין זרע ?
ואם יש זרע שמיוצר לאן הוא נעלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עידו
ד''ר דוד ישי13/11/2009דופלר לא יכול לקבוע האם יש חסימה או האם יש ייצור זרע באשך. נכון להניח שאם האשכים בגודל נורמלי וההורמונים תקינים , הסיכוי למצוא זרע גבוה יותר. אבל ישנה גם אפשרות של פגיעה משנית או ראשונית בתהליך יצירת הזרע שתיתן תמונה קלינית דומה. הדרך היחידה , שמשמשת גם בדיקה וגם דרך לקבלת זרע לצורך טיפול , היא ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)