מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום בזמן טיפול בגונאל Fשרית10/11/2009
בוקר טוב,
התחלתי להזריק גונאל F לפני 3 ימים (מהיום הרביעי לווסת) - מינון 75
ועדיין יש לי דימומים קלים ביותר.
האם זו תופעה שכיחה?
בנוסף, אני משתמשת בסינראל לאף בבוקר ובערב.
ראיתי שרשום שאם אני מעשנת עליי ליידע את הרופא.
מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול10/11/2009בהחלט תופעה שכיחה.
עישון עלול לגרום לבעיית ספיגה של החומר.
מציע - לחדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון טבעירונה10/11/2009
שלום רב,
אני ובעלי מנסים שנה להכנס להריון ללא הצלחה.שנינו בני 37, יש לנו שני ילדים ונכנסנו איתם להריון כבר בנסיון הראשון ללא שום בעיה.
בבדיקת זרע שבעלי עשה לאחרונה התוצאות הן:
ריכוז: 1, מס זרעונים כללי 4, תנועה 40( 20 בינונית, 20 איטית). מורפולוגיה 3, ראש 56, צואר 2 זנב 0.
ברצוני לשאול האם בנתונים אלה יש סיכוי להריון טבעי?
כיצד יתכן שהצלחנו להביא שני ילדים בקלות רבה כ"כ( לפני 10 ו- 6 שנים)?
האם יתכן שהזרע יכול להפגע בצורה כה משמעותית עם הגיל?
בתודה, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול10/11/2009אם הכוונה לריכוז של 4 מליון, הסיכוי להריון טבעי אינו טוב.
מציע לפנות לברור מסודר, כולל בדיקת זרע נוספת, ומלאה. הנתונים שמסרת אינם מלאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה 1%אילנית10/11/2009
שלום רב
בת 30. בעלי בן 43. שנינו ללא ילדים וללא הריונות בעבר.
אצלי פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין, מחזורים וביוצים סדירים.
אצל בעלי מורפולוגיה 1% ב-2 בדיקות.
כרגע אחרי 4 הזרעות בביוץ טבעי והזרעה 1 עם פיורגון + אוביטרל
קופ"ח סירבה לאשר לנו IVF בטענה שלא עשינו מספיק הזרעות
עם הורמונים.
ריכוז הזרע לאחר השבחה נע בין 4-7 מליון, תנועה בין 50%-70%.
*** שאלתי היא האם יש בכלל סיכוי בהזרעות (גם עם הורמונים) לאור הנתונים הללו -
מורפולוגיה 1% וריכוז די גבולי לאחר השבחה? ******
(נאמר לי ע"י הרופא שמעל 5 מליון לאחר השבחה יש סיכוי סביר להזרעות)
אין לי אפשרות לערער על החלטת הקופה. לטענת הרופא יש סיכוי להצליח בהזרעות
גם עם נתונים כאלה שנראה לי שהם די ירודים.
רוצה לציין שאיננו רוצים לבזבז זמן מיותר לאור גילנו ובתקווה כמובן לכמה ילדים.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית שלום
פרופ' שחר קול10/11/2009אכן, הסיכוי להריון בנוכחות 1% זרע תקין אינו טוב בהזרעות.
הסיכוי ב - IVF טוב בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ודלקת בדרכי בשתן?אלמונית10/11/2009
בת 40, 16 יום אחרי שאיבה , 14 יום אחרי החזרה, מחר בדיקת הריון.
בשבוע האחרון מתקשה מאוד במתן שתן מלווה בכאבי תופת, כל 5 דקות רצה לשירותים ופעמים רבות לא יוצא שום דבר. יש לציין שאני שותה הרבה מאוד, כ - 2 ליטר ביום של מים באופן קבוע ללא כל קשר לטיפולים. כל היום מסתובבת בתחושה שחייבת לעשות פיפי אבל שום דבר לא יוצא.
אני יודעת שאלה תופעות שאולי מאפיינות דלקת בדרכי השתן שמעולם לא היתה לי לשמחתי.
אבל חשבתי שכדאי לבדוק כאן בפורום האם זה מאפיין גם טיפולי IVF לפני שאני פונה לרופא המשפחה שלי.
אודה לתשובתכם המהירה, אני ממש סובלת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע תרבית שתן.
פרופ' שחר קול10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימוםסיון10/11/2009
בוקר טוב,
שאלה קצת מוזרה.
ב-4.11 הוחזרו לי 2 עוברים.
נרדמתי אתמול בלילה עם כרית חימום על הבטן (כרית חשמלית).
הכרית הונחה על הבטן בעוצמה בינונית ועל הבגדים על מנת לחמם,
כפי שהומלץ לי ברפואה הסינית.
העניין שנרדמתי...
אין לי מושג מתי התעוררתי וכמה זמן / שעות שכבתי כך.
האם ייתכן וחימום יתר של הבטן גורם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר שלא נגרם נזק.
פרופ' שחר קול10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרה - שאלותשני10/11/2009
אני שבוע לאחר החזרת עוברים ואין לי שום סימנים מקדימים לזה שאולי אני בהריון: לא בחילות, לא שתן תכוף, לא התכווצויות ברחם, לא גודש וכאבים בחזה, לא הכתמות , כתמים וכל מיני, ואפילו אני רואה שאת הבטן אני מצליחה להכניס פנימה כשאני רוצה והיא נעשית כמו שהייתה לפני השאיבה והטיפולים. האם זה אומר שאם אני מצליחה להכניס את הבטן והיא לא קשה וטיפונת שונה, אז.. אין הריון? שאלות מוזרות, אבל הן צצות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
פרופ' שחר קול10/11/2009ממש לא!
יש להמתין ליום בדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושי לאחר החזרה?לילי09/11/2009
האם יש איסור לאכול מאכלי ים חייםת ביצים נוזליות וכו, כשבוע לאחר החזרה? האם ההתייחסות צריכה להיות כמו בהריון?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה, גם מכן הבנות
לילי10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי11/11/2009אין איסור כזה שהוא ספציפי להריון ובודאי לא לתקופת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאני09/11/2009
אולי קצת הזויות, אבל מטרידות אותי...
1. ב- IVF- ממליצים מהגבר להימנע ממתן זרע עד 3 ימים לפני השאיבה (היום בו הוא נותן את הזרע לטובת ההפרייה). הטיפולים וההורמונים לא גורמים לי לרצות, במיוחד בימים בהם הבטן מתחילה להתנפח מזקיקים, לקיים יחסים כמה ימים לפני השאיבה... האם חשוב שהוא לא יתנזר מעל תקופה מסוימת או שבכל זאת כדאי שהוא "ישפוך" זרע, גם אם לשוא, כמה ימים לפני הטווח של שלושת הימים האלה...?
2. האם בכל זאת (היה ויש לי כוח)- קיום של יחסים כשלושה ימים לפני הביוץ המשוער (שלמעשה יודעים אותו במדויק בגלל האוביטרל)- קיום יחסים יכול להעלות את הסיכויים להריון או שביום השאיבה יישאבו כל הביציות ואין משמעות או סיכוי כלל שאחת תיקלט מהזרע שנשאר שם (הבנתי שהוא יכול לחכות 72 שעות...)
תודה על עבודת הקודש שלכם פה וסליחה אם השאלות קצת מוזרות, אבל אחרי שנתיים של נסיונות מכל הסוגים- אני קצת מיואשת ומחפשת במה אפשר לשפר...
הרבה תודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שדולגתי- לתשובתכם אודה
אני10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
פרופ' שחר קול10/11/20091. לא ממש עקרוני. עשו מה שנוח. לא ישפיע על תוצאות הטיפול.
2. קיום יחסים לא ישפיע על הסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ביוץשירי09/11/2009
ב29.10 בביקור שגרתי אצל גניקולוג נעשה לי אולטרהסאונד והוא העריך שאני לקראת ביוץ ביומיומיים הקרובים. (ראינו יחדיו זקיק בגודל מתאים),בפועל קיבלתי וסת היום 9.11 מה שאומר שכנראה בזמן האולטרהסאונד כבר הייתי יומיים לפחות אחרי ביוץ.
איך זה יכול להיות שלפני 12 יום עוד ראו באולטרהסאונד זקיק לפני ביוץ ובפועל כנראה בייצתי לפני 14 יום משמע ב 27.10.
השאלה רלוונטית כי אנו מנסים להכנס להריון כמובן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
ד''ר דוד ישי10/11/2009לעיתים , מתמלא הזקיק , לאחר הביוץ , בנוזל ונראה ממש כמו לפני הביוץ. לכן אולטרסאונד לבד אינו כלי מאד מדוייק לקביעת מועד הביוץ. יש גם אפשרות של שלב לוטאלי קצר מ 14 יום. כדי לקבוע את זה צריך לאתר את הביוץ במדוייק ולמדוד את הזמן עד הופעת הוסת במספר מחזורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותסיון09/11/2009
שלום,
שאיבה ביום 1.11 והחזרה ביום 4.11.
בטא ביום 15.11 אמינה? לא יכולה יום אחר.
הסטימולציה היתה עם גונל 112 ומונופור אמפולה וחצי.
לקראת סוף הסטימולציה התחילה פריחה עדינה שהתפשטה מהמפשעה עד הצוואר
(גם בחלק האחורי).
התחיל באזור הבטן והתפשט.
ברור לי שזה יכול להיות רק מהמונופור.
יש מה לעשות בנידון אם זו אלרגיה למונופור או שזה בהדרגה ייעלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
סיון10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי
ד''ר דוד ישי10/11/2009לא. הבדיקה צריכה להתבצע ביום ה 14 מהשאיבה.
מאחר שאת כבר לא נוטלת מנופור , סביר להניח שהתופעה תלך ותעלם. ניתן לזרז את התהליך עם טיפול אנטי אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה
סיון10/11/2009אז אם צריך להמתין 14 יום מהשאיבה אז כן התאריך בסדר.
השאיבה 1.11 והבטא 15.11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי
ד''ר דוד ישי11/11/2009אם זה היום ה 14 מהשאיבה וה 12 מההחזרה אז זה היום המתאים בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטוריסקופיה אבחנתיתהללויה09/11/2009
שלום רב רופאים יקרים,
עברתי היום הסטו' אבחנתית ונמצא שהכל תקין ברוך השם כולל פתחים- חצוצרות.
יש לי חצוצרה שמאל חסומה. וזה כבר נמצא בצילום רחם.
שאלותיי:
1. אם החצוצרה החסומה היתה מוציאה נוזל המפריע לתקינות ההשתרשות, האם היו רואים זאת? כלומר "פתחים תקינים" הכוונה כי אין נוזל מפריע?
2. ירדו לי כמה טיפות של דם. היום הוא היום ה-24 לוסת, וברגע שאקבל וסת- בערך בעוד שלושה ימים, רק אז אתחיל להזריק גונל, כלומר הפעם פרוטוקול קצר.
האם הדימום הזה עלול להרוס להתפתחות תקינה של הרירית במחזור טיפול הקרוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי10/11/2009בהיסטרוסקופיה לא ניתן לאבחן מצב של סקטוסלפינגס וחדירת נוזל מהחצוצרה לרחם.
הדימום לא מפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה ו...
הללויה10/11/2009אז איך יודעים אם חודר נוזל לרחם מהחצוצרה החולה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילך
ד''ר דוד ישי11/11/2009לא ממש יודעים. אבל , כדי שזה יקרה החצוצרה צריכה להיות מורחבת ומלאת נוזל שאפשר לראות אותו באולטרסאונד. אם בצילום לא מדגימים את החצוצרה , כמו אצלך , סימן שהיא חסומה בקצה הקרוב לרחם ומדובר בבעיה אחרת לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהע09/11/2009
שלום, היום עברתי הזרעה ראשונה. עדיין טריה בכל הנושא, האם אפשר לעשות הכל כרגיל כגון: סאונה, ג'קוזי, מסאז'?
מצטערת על הבורות אבל חשוב לי לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אך במידה. לא להגזים.
פרופ' שחר קול10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםקארין09/11/2009
במחזור טיפול קודם הוחזרו 2 עוברים טריים שנאמר כי הם יפים .
הוקפאו 3 האם בהכרח גם הם יפים או יש מצב שחלק יפים יותר וחלק פחות?
כמו כן בהחזרה הבאה יוחזרו כולם,אני בת 40, או שיעדיפו להקפיא 1?
האם יש מצב שישאלו אותי מה אני מעדיפה, ויעשו כבקשתי?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגתם עליי בבקשה תענו לי
קארין09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
דניאלה.י09/11/2009ראשית התקשרי לבי"ח ובקשי דו"ח מעבדה ותדעי את מצב העוברים, משמע מס' תאים ושברים.
את יכולה לבחור בגילך מס' עוברים להחזרה עד 4 בדר"כ, אך באם הוקפאו באותה קשית לא יוכלו להפשיר רק חלק מהם בררי אם הוקפאו יחדיו.
המון בצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי
ד''ר דוד ישי10/11/2009בד"כ בוחרים לבחזיר את שני העוברים הטובים ביותר. אם חלק מהעוברים היו פחות טובים אני מניח שהם שהוקפאו . אבל אפשרי שכולם היו באיכות טובה. לפי ההוראות , אנחנו מחזירים עד 3 עוברים מופשרים. לא מקובל להפשיר עובר ולהקפיא אותו שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי
ד''ר דוד ישי11/11/2009לפי הוראות משרד הבריאות , מותר להחזיר עד 3 עוברים מופשרים. העוברים המופשרי נותנים תוצאות מעט פחות טובות , זאת הסיבה שבגללה מחזירים כטריים את העוברים הטובים יותר.
לא ניתן להפשיר עובר ולהקפיא אותו שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל09/11/2009
שלום. ביום ראשון החזרת שלושה עוברים (נשאבו שלוש ביציות כולן הופרו)
היום כאב נסבל בבטן תחתונה מאוד וחום 37.6. לציין כי עוד לפני השאיבה כאבי אגן וגב חזקים שנמשכו גםאחריה אך הלכו ופחתו.. שייכתי אותם לאנדומטריוזיס הקשה שלי...האם צריכה לפנות לרופא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעל09/11/2009וגם, אולי שאלה קצת טיפשית, האם מאמץ בזמן יציאה בשירותים מסוכן??? לאחריו הופיעה הפרשה שקופה ורירית מהי??? האם תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...שר09/11/2009
עשיתי שאיבה אתמול.
שאבו 27 ביציות, מתוכן כך נודע לי היום, הפרו 18.
נאמר לי כי יש יותר סיכוי לגירוי יתר עקב מס' הביציות הרב; יש לי מדי פעם כאבים,אבל לא חדים מאוד.
נאמר לי כי במידה וימשיכו להיות כאבים, או שאכן יראו שיש גירוי יתר,לא יחזירו עוברים,אלא רק בהמשך, כך שסביר להניח שיצטרכו, במקרה כזה, להקפיא.
1)כיצד רואים, למעשה, שיש גירוי יתר?נאמר לי שבכל מקרה ביום שאמורה להיות ההחזרה (רביעי) יעשו לי לפני כן א"ס על מנת לדעת)
2)האם באמת יכול להיות שלא יחזירו ואז יקפיאו את אלו בהתפתחו, ולאחר תקופה מסוימת יחזירו?אחרי כמה זמן?
3)האם זה נכון ש-% ההיקלטות של מוקפאים נמוך משמעותית מאלו הטריים?
תודה מראש על ההתייחסות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שר
ד''ר דוד ישי09/11/2009גירוי יתר מזהים ע"י תפיחות הבטן. שחלות גדולות מאוד ונוזל חופשי בבטן.
ההפשרה וההחזרה נעשות לאחר שהשחלות חוזרות לעצמן וכל התופעות נעלמות
אחוז ההריונות ממחזורי הפשרה נמוך מעט מזה של מחזורים טריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה..
שר09/11/2009האם ישנה דרך להפחית את התופעות של גירוי יתר?
אני יודעת שמומלץ לשתות הרבה.
אבל באמת הבטן שלי נפוחה למדי..
מדאיג אותי קצת שלא תתבצע ההחזרה במועד...(צריכה להיות ברביעי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שר
ד''ר דוד ישי10/11/2009שתיה מפחיתה את הסיכוי של סיבוכים של גירוי יתר , היא אינה מונעת את הגירוי.
אני מבין את דאגתך , אבל גירוי יתר יכול להיות מאד מסוכן , ועוד יותר בהריון . חשוב ראשית לשמור על בריאותך ורק אח"כ אל סיכוי כזה או אחר להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)