מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרה כפולהרעות09/11/2009
אתמול הוחזרו לי 3 עוברים טריים בדרגה סבירה.
היו עוד 10 עוברים באיכות בינונית, והרופא הציע לנסות לגדל לבלסטוציסטים- ואם יתפתחו,
נחזיר מחר עוד אחד.(יום 5 או 6)
האם אין סכנה לפגיעה בעוברים שאולי כבר החלו להשתרש\ להצמד לרירית, בהחזרה הנוספת?
אולי עלי לוותר על החזרה זו, במידה ותתאפשר?
סיבה להחזרה של 4 עוברים- גיל( 39++), כשלונות חוזרים (7)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
ד''ר דוד ישי09/11/2009העוברים , קרוב לודאי , לא יפריעו זה לזה בהשרשה. ובכלל כולם ישתרשו באותו זמן - יום 5-6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון לאחר החזרהT-ya09/11/2009
ערב טוב לכולם.
אני 22 יום אחרי החזרת עוברים, מקבלת אוטרוגסטאן 200 מ"ג 4 פעמים ביום ופרוגינובה 3 פעמים ביום.
מאתמול אני מצוננת עם כאבי גרון וכל שאר הסימפטומים. האם מותר לי לקחת ויטמין C, ובמקרא של חום האם אפשר לקחת אקמול?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום T-ya
ד''ר דוד ישי09/11/2009האם את בהריון ?
בכל מקרה , מותר לקחת ויטמין C וגם אקמול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
T-ya09/11/2009וכן אני בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאתי09/11/2009
עברתי החזרת 3 עוברים ב-27/10 והיום ביצעתי בדיקת דם התשובה היתה 2> BETA-HCG
ופרוגסטרון 81.8
יש לי תחושה שאני בהיריון האם יכולה להיות טעות?
אני לוקחת X3 ביום Estrofem + שלוש פעמים ביום X3 נרות אוטרוגסטאן + ויום כן יום לא זריקת גסטון.
אני פוחדת להפסיק לקחת.
תודה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות?
פרופ' שחר קול09/11/2009אם יש חשש לטעות - מציע לחזור על הבדיקה מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםגלית09/11/2009
קיבלתי תכנית טיפול להחזרת עוברים מוקפאים והתכנית כוללת הזרקת מנוגון החל מהיום השלישי, בהמשך צטרוטייד למניעת ביוץ ולבסוף דקהפפטיל לגרימת ביוץ. זהו מחזור טיפול שני שלי, כשבראשון קיבלתי פיוריגון, דקהפפטיל למניעת ביוץ ואוביטרל לגרימת ביוץ. במחזור הקודם קיבלתי גירוי יתר שחלתי מאוד קשה ולכן הוחלט להחליף את הטיפול (הטיפול הראשון הצליח, הוחזרו שניים ונקלטו שניהם, אולם היתה לידה מוקדמת). נאמר לי בעבר שאם אצטרך לעשות החזרה בלבד ללא שאיבה, הטיפול יהיה פשוט יותר ולא יכלול זריקות אלא כדורים כמו גלולות. האם זה נכון? האם יש כדורים שיכולים להחליף את הטיפול לפני החזרה? האם הטיפול שנתנו לי אכן לא יגרום לגירוי יתר? ומדוע בעצם צריך טיפול כשיש עוברים מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול09/11/2009התכנית שקיבלת אינה ברורה לי.
אפשר לתכנן מחזור הפשרה על בסיס תרופות הניתנות בכדורים ("כמו גלולות"), ללא השפעה על השחלות.
מציע לשוחח עם רופאי היחידה ולקבל הסבר לתכנית המוצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםלימור09/11/2009
שלום רב
היום ביצעתי מעקב זקיקים, יום 12 למחזור התוצאות הן:
שחלה ימנית גודל 14X25 נצפו זקיקים קטנים
שחלה שמאלית גודל 26X31 זקיקים בגודל 21X21 ונצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 6.5 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
שאלתי היא מתי צפוי הביוץ ומתי מומלץ לקיים יחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול09/11/2009בהיעדר בדיקת דם להורמונים - קשה לקבוע.
הביוץ צפוי בימים הקרובים.
מציע לקיים יחסים לפחות כל יומיים במשך הימים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןיעל09/11/2009
שלום. לאחר החזרת וברים עם תמיכת אנדומטרין פעמיים ביום. מס שעות לאחר השימוש הפרשות של חומר הטבליה ליתים רבה מאוד ולעיתים פחות. הדבר קורה לאחר כמה שעות לפעמים אפילו אחרי 6 שעות!!!!
1. האם זה תקין, איך אפשר לדעת שהחומר הפעיל נספג"??.
2. האם אפשר לקיים יחסי מין, הפרש השעות בין השימוש להפרשה משתנה לעיתים 4 ולעיתים 6 האם זה משנה???מתי ניתן לקיים יחסים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול09/11/20091. תקין.
2. ראי שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל09/11/2009השאלה לגבי קיום יחסים מתיחסת לאנדומטרין, ולא מצאתי תשובה בשאלות נוספות(הפרשת החומ לעיתים אפילו אחרי 6 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקיים במגבלות המוזכרות
פרופ' שחר קול09/11/2009בשאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמייחלת להריון09/11/2009
בוקר טוב בת 40 אחרי הפרייה חמישית שלא הצליחה ולפני החזרת מקפאים שישית האם יש דרך נוספת להפריה ולא דרך החזרת מוקפאים בדרך השיגרתית אני די מיואשת מחוסר ההצלחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול09/11/2009לא ממש. בכל מקרה - מציע שיחה מסודרת עם רופאי היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מייחלת להריון09/11/2009מה לגבי החזרה כפולה או החזרה לאחר גידול במעבדה
האם מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכהגל09/11/2009
לכל הרופאים שלום רב!
הייתי מבקשת לדעת למה הכוונה כשאומרים " רזרבה שחלתית נמוכה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה
פרופ' שחר קול09/11/2009תגובה מעטה לגירוי שחלות = מיעוט זקיקים וביציות למרות שימוש במינון גבוה של גונדוטרופינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לדר' קול
גל10/11/2009לפי הסברך נראה לי שזהו מצבי, האם זה אומר משהו על סיכויי להרות, אני בת 41 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול10/11/2009כן, הסיכוי להריון הוא בקורלציה הפוכה לגיל, ובקורלציה ישירה לתגובה השחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לדר' קול
גל10/11/2009שלום ותודה על תשובתך אבל צר לי כי לא הבנתי את התשובה המושגים הרפואיים ממש זרים לי האם תוכל להסביר לי בלשון קלה למה כוונתך . תודה גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
עדי10/11/2009לדעתי הרופא כתב לך שאם הרזרבה השחלתית נמוכה (או במילים אחרות: שאת לא מגיבה טוב לגרוי התרופתי של השחלות - כלומר יש לך מעט זקיקים אחרי טיפול) והגיל גבוה (41) אז הסיכוי שלך להיכנס להריון מביציות שלך הוא לא כל כך גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהגלית09/11/2009
שלום רב
אני פונה לגבי תוצאות בדיקות של נערה בת 14 שנוטלת באופן קבוע כדור דפלפט .
חודש לאחר נטלית הכדורים הופסק לה המחזור וכך זה נמשך כבר כשנה.
תוצאות הבדיקות:
lh=30.4
'0h=80.7 .
האם התרופה שנוטלת יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקות
מה המלצתך?
אודה לתשובתך הדחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה
פרופ' שחר קול09/11/2009התוצאות לא ברורות. אפשר לשער כי מדובר על טסט דינמי, ונלקחו בדיקות דם בזמן 0 ולאחר שעה. אך יש צורך במלוא הפרטים כדי להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונה- מבקשת תשובהטלולה09/11/2009
שלום,
ביום ג' אני אמורה לעבור הזרעה ראשונה... ביום א בחצות לקחתי זריקה אוביטרל 250 מיקרוגרם לפי עצת הרופא . הרופא ראה שיש עלייה בבדיקות הדם ההורמוליות וכן על פי האולטסאונד יש שינוי בזקיק ולכן נקבע הזרעה ביום ג.
בבוקר לאחר ההזרקה ראיתי שיש קצת דימום האם זו תופעה נורמלית או שמא קיבלתי מחזור.
החודש האחרון המחזור שלי לא היה מסודר והיגיע פעמיים..
מה תפקיד הזריקה?
והאם אחרי ההזרעה אצטרך מנוחה מוחלטת במיטה?
בעת שבעלי נותן זרע האם ניתן להשתמש ברוק או בסבון?
והאם בהזעה יש סיכויי לתאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור?
פרופ' שחר קול09/11/2009לא, אין זה מחזור, אלא דימום שיש לברר מקורו וסיבותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחלי09/11/2009
אני בשבוע 10 לאחר הפרייה חוץ גופית מאז השאיבה אני נוטלת פרוגסטרון האם זה נכון להפסיק בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים ו- CMVמאיה09/11/2009
שלום רב,
לפני ארבעה חודשים חליתי ב-CMV. בבדיקת דם משבוע שעבר התוצאות:
Ab IgG AU/mL 86.8
CMV Ab IgM Index 2.58 Reactive
בהשוואה לבדיקות שעשיתי ביולי ובאוגוסט IgM במגמת ירידה ו - IgG במגמת עלייה.
השאלות שלי:
1) האם כבר יכולה להתחיל טיפול IVF ?
2) האם המחלה עדיין מדבקת? (האם אני יכולה להיפגש עם חברה בהריון שהיתה חולה בעבר ב-CMV)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי - נראה שדילגתם ...
מאיה09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאנדומטריןלילי09/11/2009
האם צריכים לשכב אחרי שלוקחים אנדומטרין ?ואם כן לכמה זמן?
(אני לוקחת אחת בבוקר ושניים בערב.)
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
לילי09/11/2009לפני חודש החזירו לי 3 עוברים טריים והיה היריון כימי שהתחיל מבטא 38 וזה היהי טיפול ראשון שלי .
עכשיו ביום רביעי עוד יומיים מחזירים לי עוברים מוקפאים מה הם סיכויי ההצלחה של החזרת עוברים מוקפאים ?יכול להיות שאקלט עוד פעם? (בת 25).
תודה לכם מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר לענות לי דחוף
לילי09/11/2009תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
ד''ר דוד ישי10/11/2009אין צורך לשכב לאחר החדרת התכשיר לנרתיק.
בודאי שיש סיכוי להריון מעוברים מוקפאים. אם כי הוא נמוך מזה של עוברים טריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין
דניאלה.י09/11/2009אין הוראות מפורשות על שכיבה ובטח לא אפשרי במהלך היום
יחד עם זאת האחות הציעה לי שבאם אפשרי לשכב 20 דק' אחרי החדרת הנר
כל שבערב אני עושה זאת בשכיבה וביום לא.
לא על זה יפול או יקום דבר
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' קול אמר שהיו 100% הצלחה באלישעאינה09/11/2009
לטל: לי נאמר על ידי דר' קול שבשני המחזורים הראשונים של הבאת טריים מקייב היו 100% הצלחה. גם %90 או 80% זה יפה מאד כי באסותא גם משיח וגם שוקי דור מדברים על 40% בתרומת בייציות בנסיעה לקייב וזה הבדל גדול מאד וגם לא צריך לנסוע באלישע כי מביאים לשם את העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 100%
פרופ' שחר קול09/11/2009אין דבר כזה 100% הצלחה...
כל מחזור החזרה על בסיס עוברים טריים נותן 50%+ סיכוי להריון.
לא משנה אם ההחזרה הטריה מבוצעת בקייב, או בישראל, כל זמן שהעוברים מועברים בצורה נאותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדות (100%) מול סטטיסטיקה (50%)
אינה09/11/2009אם במסלול אלישע העבודות הם שעד עכשיו היו אחוזים מאד גבוהים של הריונות, למה להניח שבעתיד יהיה 50 אחוז לפי הסטטיטיקה? ההגיון שלי אומר שהסטטיסטיקה בטח חושבה לגבי ממוצע של הרבה מקומות ויחידות: חלק מהם בעלי הצלחות גבוהות וחלק מהם בעלי הצלחות נמוכות, ו50 אחוז זה הממוצע. לכן יתכן ואפילו סביר שאם באלישע מדובר על בין 80 ל100 אחוז הריונות במחזורים הראשונים צריך לעשות סטטיסטיקה חדשה לגבי אלישע בלבד. אני באופן אישי מעדיפה להסתכל על עובודת ולא על חישובים סטטיסטיים שאני לא יודעת איפה ומי חישב אותם ומתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/11/2009יש להסתכל על הממוצע לאורך זמן רב. ניתן לדבר על הממוצע רק לאחר שיתקבלו הנתונים ממאות רבות של מחזורים. עד אז יש לצפות לתנודתיות בתוצאות הנקודתיות (מחזור טיפול מסוים).
על סמך הנתונים מיחידות רבות בעולם, ניתן להעריך כי הממוצע המבוסס על מחזורים רבים יתכנס לסביבות 50% הריון למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון שבאלישע -90%-80% הצלחה?עדי09/11/2009
הבנתי מד"ר דורית מנור שבאלישע במסלול הבאת עוברים יש יותר מ 80% הריונות ואפילו 90%. האם זה נכון? ושאם לא מצליחים אז מקבלים בחינם עוד טיפול? זה רק אצל ד"ר מנור או אצל ד"ר קול גם? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול09/11/2009הסיכוי להריון מכל החזרה טריה אחת הוא כ - 50%.
אחוז זה דומה בין הרופאים, ותלוי בעיקר באיכות הביציות והעוברים הנוצרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך באלישע היו אחוזים גבוהים יותר?
עדי09/11/2009תודה על תשובתך. אך האם נכון שבאלישע בינתיים בפעמים שהבאתם עוברים מקייב עד עכשיו היו בעצם אחוזים הרבה הרבה יותר גבוהים של הצלחה מאשר ה-50% שכתוב לגבי החזרה בודדת? כך הבנתי מד"ר מנור וגם מהאחיות ביחידה ומהבנות בפורומים. והשאלה השנייה: האם גם אתה עושה את התהליך הזה?
פרופ' שחר קול09/11/2009אכן, המחזורים הראשונים האירו לנו פנים, ונתנו תוצאות יפות מאוד, מעל למצופה. אך כדי להיות ריאליים, סביר כי לטווח הארוך התוצאות יעמדו על סביב 50% הריון למחזור טרי.
כל רופאי היחידה באלישע עושים החזרות עוברים בבית חולים אלישע, גם של עוברים המגיעים מקייב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)