מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון לאחר ביוץמיקי08/10/2009
חג שמח
מנסה להרות כשנתיים אך סובלת מביוץ מוקדם לפני טבילה
בחודשיים האחרונים ללא שום תוספת כימית לדחיית ביוץ או הגברתו
מחזור רגיל כל 26 יום
בי"מ 11 נצפה זקיק 20*27 רירית 7.1 ומעט נוזל בדוגלס
בי"מ 14 הזקיק נעלם עדיין מעט נוזל בדוגלס ורירית 7.4
בי"מ 18 פרוג' 35.6 ואסטרדיול 855
בחודש שעבר בי"מ 20 פרוג' 37.2 אסטרדיול 849.
האם הערכים תקינים להוכחת קיום ביוץ?
מה הטווח הנורמלי והרצוי לקליטת הריון?
האם תמיכה רצוייה בערכים כאלו או שרמת הפרוג' מספיקה לקליטה ורק אם תאומת קליטה אחרי איחור צריך תמיכת פרוגסטרון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009הערכים תקינים.
בטווח המאפשר הריון.
אין צורך בתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המשוב המהיר והמקצועי !!
מיקי08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות אסטרודיול וביוץליאת08/10/2009
שלום אני בת 28 שחלות פוליצסטיות[לפני המחזור לקחתי פרוגסטרון 200מג*3 למשך 14 יום לאחר מכן קיבלתי מחזור וביום 4 ביצעתי פרופיל הורמונלי
85.00- 11.00 nmol/L 35.70 SHBG
7.0 FREE ANDROGEN INDEX
pmol/L 268 ESTRADIOL E2
nmol/L 2.78 17-OH-PROGESTERONE
mIU/L 1.60 TSH
IU/L 8.60 LH
IU/L 5.20 FSH
mIU/L 143.6 PROLACTIN
nmol/L 7.3 PROGESTERONE
nmol/L 2.50 TESTOSTERONE-
µmol/L 9.34 DHEA SULPHATE
בדיקה זו בוצעה ביום 21 למחזור איך אני יודעת עשוי להתרחש ביוץ
pmol/L 823 ESTRADIOL (E-2)
nmol/L 4.3 PROGESTERONE
האם אני אוכל להכנס להריון ללא טיפול תרופתי.מה עלי לעשות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול08/10/2009לפי רמת הפרוגסטרון - לא היה ביוץ, אך רמת ה - E2 רומזת על ביוץ בקרוב.
האם עשית א.ס.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטינוראלונה08/10/2009
שלום אני בת 22 ואני מנסה להכנס להריון שנה וחצי לפני 4 שנים בערך לקחתי פרוסטינור פעם אחת רק רציתי לדעת אם יש קשר לזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ' שחר קול08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ואיקקלומיןנעה08/10/2009
אני בת 27, פוליציסטית מאובחנת, עם מחזור מאד מאד נדיר (אם בכלל).
התחלתי טפול באקיקלומין ואוביטרל בחודש שעבר. הזקיקים גדלו והיה ביוץ אך לא הריון (גודל הזקיק היה 17 ממ, אך הרירית הייתה 4.8 ממ).
בחודש הזה הרופא הוסיף על האקיקלומין והאוביטרל גם פרוגינובה (4 מג ביום). התחלתי טפול של אקיקלומין ופרוגינובה מהיום ה 5 במחוזר. האולטרסאונד ביום ה 11 הראה שהזקיקים לא גדלו: זקיקים עד 10 ממ ורירית של 3.6 ממ. מה זה אומר?
האם זה אומר שאני הפסקתי להגיב לטיפול? האם זה משפיע על סיכויי להרות בהמשך?
זה ייתכן שתרופה עובדת בחודש אחד ולא עובדת בחודש אחר?
הרופא אמר לי להמשיך עם הפרוגינובה עוד 4 ימים. לפי מיטב הבנתי פרוגינובה לא גורמת לגדילת זקיקים.האם עדיין יש סיכוי להריון בחודש הזה?
מאד אודה על תשובה מפורטת, אני ממש צריכה להבין מה קורה.
תודה, אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009איקקלומין אמור לגרום לביוץ, זה עדיין לא באופק.
פרוגינובה אמור לעבות את הרירית, שכן היא היתה 4.8 ממ במחזור הקודם. יעילותה בכך אינה ברורה.
יתכן ויש לשקול מעבר לגונדוטרופינים.
כיוון שאת צעירה סיכויי ההיריון בשורה התחתונה - טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
נעה08/10/2009תודה על התגובה המהירה.
האם יש מקרים שבהם תרופה כמו אקיקלומין עובדת בסבב אחד ולא עובדת בסבב אחר? זה משהו נפוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט יתכן! לא נדיר.
פרופ' שחר קול08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה על ביוץ טבעילילך08/10/2009
עושה החודש הזרעה כםולה על בסיס ביוץ טבעי .
ההזרעה הרא/שונה שהערכים פרו 1.4 אי 2 623
הזרעה שנייה יומיים אח"כ שאי 823 והפרו 6.8 .
האם מועד ההזרעה השנייה לא מאוחר מדי ? אני מניחה שזה נחשב שכבר בייצתי {למרות שזה לא מעל 10 } ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009חבל שאין ערכי LH !
ההזרעה השנייה לא מאוחרת על רקע העליה ב - E2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי היקלטות של עובריםדינה08/10/2009
שלום, האם יש הבדל בסיכויי ההיקלטות של עוברים בני יומיים לעומת עוברים בני שלושה ימים? בהנחה שמדובר שעוברים ברמה טובה מאד? מתי מחליטים על יומיים ומתי על שלושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009אין הבדל, לפי הספרות המדעית.
ההחלטה היא די שרירותית, או לפי רוטינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברחם לאחר IVFדינה08/10/2009
שלום, ביום שישי ביצעתי שאיבה וביום ראשון בוצעה החזרה של עוברים טריים. מאז יש לי כאבים ברחם עצמו (יש לי גם כאבים בשחלות בגלל ההורמונים, אבל אלה ממש הולכים ופוחתים). השאלה שלי היא האם במהלך השאיבה מושכים או עושים איזושהי מניפולציה לרחם כדי להגיע לשאוב את השחלות? הכאבים האלה הם בחלקו העליון של הרחם וקצת מעליו, כאילו נמשכו שם שרירים.
שאלה נוספת היא האם הז עלול לפגוע ביכולתו של הרחם לקלוט ולהשריש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009לפעמים יש צורך ללחוץ על הבטן התחתונה כדי לקרב שחלה לקראת המתמר.
הכאב לא ישפיע על העוברים.
רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לגבי החזרת עובריםחן08/10/2009
ד"ר קול שלום,
בהמשך לתשובתך מאתמול בנושא כמות הכדורים שיש לקחת לאחר החזרת מוקפאים,
אני מבינה שבתשובתך התייחסת לכך שמספיק לקחת 3 כדורים של אטרוגסטן ולא 5 אך מה לגבי האסטרופם? האם אכן נחוץ להמשיך לקחת גם אחרי ההחזרה 3 כדורים ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009אסטרופם אפשר להמשיך במינון של 6 מג ליום או 4 מג ליום. לא ממש עקרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה ב IVFאלמונית08/10/2009
בת 40(עוד חודשיים וחצי 41),תרומת זרע, התחלתי מחזור IVF ראשון ונקווה שגם אחרון לאחר 4 הזרעות כושלות עם מנוגון.
הטיפול כולל סינראל, מנוגון, אוביטרל ופרגניל.
כרגע אני בשלב הסינראל שהתחלתי ב 29/10 , 3 הסנפות ביום לנחיר אחד לסירוגין. הייתי אמורה לקבל מחזור ב 4/10. לא קיבלתי מחזור.
אני מבינה שסינראל גורם לעיכוב במחזור. אמורה ללכת למעקב ב"אסף הרופא" ב 12/10 של
US+דם. שאלות:
1. יכול להיות שהמחזור לא יגיע כלל?
2. אם המחזור לא יגיע, איך מחליטים מתי להתחיל להזריק את המנוגון?
3. מה בודקים למעשה בUS+דם הקרוב שאעשה , דיכוי מוחלט של הביוץ ואם כן איך זה משפיע על המשך הטיפול?
אולי השאלות נשמעות לכם קצת טיפשיות אבל כל זה חדש לי לגמרי, אודה לכם אם תוכלו לפרט קצת על תהליך ה IVF בקצרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשונה
פרופ' שחר קול08/10/20091. כן
2. לפי בדיקות דם וא.ס.
3. ראי שאלות נפוצות, הבדיקות אמורות להראות הורמונים נמוכים, זקיקים קטנים, ורירית דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן08/10/2009
שלום ד"ר,
אני 8 ימים אחרי החזרת מוקפאים.
החלו לי כאבים בציצים, האם זה סימן טוב?
או שאולי זה רק תופעת לוואי מהתרופות: 3 אנדומטרין ו- 4 אסטרופם ליום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן שלום
פרופ' שחר קול08/10/2009השפעת פרוגסטרון שמקורו באנדומטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתחילת הדרךאלונה08/10/2009
ערב טוב,
אני אם לילד וכבר למעלה מ שנה אנו מנסים להיכנס להריון.
הרופאה המטפלת נפגשת עימנו ביום ה-12 למחזור מידי חודש(מזה חצי שנה..)
בדיקת זרע- תקינה.
בדיקת הדם- תקינה.
לאור בקשתי היא הסכימה להתחיל במתן תרופה איקאקלומין...
מהם השלבים הבאים?
מאוד מבולבלת....
אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלאה
פרופ' שחר קול08/10/2009צילום רחם.
לגבי איקקלומין במבייצות - ראי שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי טיפןל IvF-דחוףליה אמא לאחת08/10/2009
שלום ד"ר וחג שמח
יום 3.10 שאיבה 7 ביציות הופרו 4 החזרה6.10 3עוברים.הכל תקין היה עד שהיום 7.10 התחילו כאבים חזקים מאוד בגב תחתון ועבר לבטן ובטן תחתונה.הייתי המיון והשחלות בסדר כמובן מוגדלות עם כל ההורמונים שלקחתי דקה+פיורגון 225 ומנוגון.נאמר לי בגלל גירוי יתר של השחלות ונוזל בינוני באגן גורמים לכאבים חזקים.האם זה נורמלי הכאבים?לוקחת אופטלגין ואקמול ועדיין יש כאבים.
ספירת דם 14.4 כדוריות לבנות ושתן תקין. האם הכאבים מסכנים את העוברים שלי בבטן? האם זה מהלך לא תקין של הטיפול? האם הכאבים יחלפו? לוקחת 3 פעמים ביום נרות אנדומטרין ופעם ביומיים גסטון שהתחלתי היום
אודה לך על תשובה מהירה - לא יכולה לסבול את הכאבים
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול08/10/2009הכאבים אינם מסכנים את העוברים שברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםדנית07/10/2009
שלום רב,
מחזור אחרון ב-30.09.09 לאחר IVF שכשל.התחלתי ביום השלישי למחזור ליטול אסטרופם במינון של 3 כדורים ליום. החל מאתמול התחילו הפרשות רבות וכמו כן כאבים בשחלה הימנית . הכאבים נסבלים ודומים לכאבים של ביוץ.סה"כ אני כבר 6 ימים עם האסטרופם.
ברצוני לשאול:
1. האם ההפרשות הרבות מעידות על עיבוי הרירית כראוי?
2. האם הכאבים הם דבר שכיח בעת נטילת אסטרופם?
תודה וחג שמח,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ' שחר קול08/10/20091. אולי
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מביכה....מיצי07/10/2009
שלום,
אנחנו מנסים מעל שנה להיכנס להריון, ללא הצלחה. כל הבדיקות (הורמונים, זרע, צילום רחם וכו') תקינות. שנינו בני 36.
רציתי לשאול האם גודל איבר המין יכול להשפיע??? לבעלי יש איבר קטן וגם זקפה יחסית חלשה. אמנם יש חדירה ושפיכה בנרתיק אבל השפיכה היא ממש בפתח של הנרתיק (ולא עמוק) ונדמה לי שממש הרבה זרע נשפח החוצה.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיצי
ד''ר דוד ישי07/10/2009יש אפשרות כזאת. הזרעה יכולה להתגבר על הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר צילום רחםנירית07/10/2009
נאמר לי שלפני צילום לא לקיים יחסי מין. האם יש לשמור זמן מסוים גם לאחר הצילום או שאפשר מיד להתחיל לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נירית
ד''ר דוד ישי07/10/2009אפשר מיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)